Igre na (ne)sreću?

poruka: 67
|
čitano: 12.120
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Igre na (ne)sreću?".
16 godina
Re: Igre na (ne)sreću?

može, ak ja njima odredim kamate, kakve oni određuju....

ali nisu problem krimosi, jednog rokneš pa će si drugi misliti...

sustav je problem....

eto ispržilo "Vjesnik" s arhivom Porezne uprave, ali kako vele vrli stručnjaci neupitna integriteta, neće nikako utjecati na funkcioniranje rečene časne institucije...

Ju je je? Je ju je!
14 godina
Igre na (ne)sreću?

Ja dobio na lotu i svima dao na znanje. Nisam cijeli dobitak spičkao odmah nego u dva dana. Prvi dan tri eura, drugi dan ostala druga dva eura na automatu za kavu, double orange frapuccino, nek' se vidi da se ima, yolo.

9 0 hvala 0
16 godina
Tek kada će se moći uplatiti loto do minute prije izvlačenja ću vjerovati da nije namješteno.

1 0 hvala 0
17 godina
Igre na (ne)sreću?

Mene iritiraju trgalice/strugalice; jer se ne zna da li je dobijeno tih 20/50/100000€.

U Njemačkoj (bar je tako bilo kada sam kao student išao raditi tamo preko ljeta u 90-ima) svaki tjedan izlazi bilten (besplatni, može se dobiti svugdje gdje se prodaje lutrija) gdje piše u kojoj seriji gore navedenih trgalica/strugalica su izvučeni dobici, i koji. Sviđa mi se ta transparentnost.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
ante_etna kaže...

Ja dobio na lotu i svima dao na znanje. Nisam cijeli dobitak spičkao odmah nego u dva dana. Prvi dan tri eura, drugi dan ostala druga dva eura na automatu za kavu, double orange frapuccino, nek' se vidi da se ima, yolo.

Rasipniče... 

Btw, ja dobio negdje '98, 99'-e 203 kune na lotu, kaže mi baka "Eh, šta ti je to..." Nije znala baka šta je to vjerojatnost... 

Nisam ja ništa prčko.
8 godina
Igre na (ne)sreću?

200-300k eura dobiti je ok.

Desetine ilijuna dobiti je prokletstvo.

U trenutku ti se cijeli zivot okrene u svakom smislu. Sve sto si gradio godinama, desetljecima, nestaje tj postaje nebitno.

Uostalom, sa pustim milijunima covjek nece naci srecu.

sreca je kada se trudis, napreduhjes, boris, ucis da bi mogao zaraditi malo vise i onda napokon uspijes pa kupis zeljeni auto ili napravis kucu.

Kuca koju kuipis lovom od lota je samo hrpa zidova bez emocije i povijesti.

Najbolji su cevapi koje sam sebi platim i niti jedni drugi se ne mogu s njima mjeriti.

Tako i sa svime ostalim...

Desetine milijuna dobiti samo tako odjednom nije nimalo dobro niti zdravo.

Mnogi bi se iznenadili kada bi vidjeli na sta im zivot lici.

Ne kazem da nije dobro imati 100 milijuna. Je, ali ako ih sam stvoris i zaradis ali ne i da budu poklonjeni...

Par stotina tisuca, max 500k je ok. Nisi bogatas s tom lovom tak da opet sutra moras ustati, otici na posao i cekati placu jer za 500k ces ajde napraviti dobru kucu i mozda kupiti jedan stan za rentanje i auto i top je to. Ostatak ide od place al eto nemas kredit i beres pinku od rente.

Ja loto ne igram jer doslovno ne zelim takav novac i iskreno, strah me na kaj bi izaslo da dobijem 10 milijuna.. strah me i mene i svih drugih ljudi. ljudi pretezno ne promisljaju sto veliki novac tako osvojen sve donosi, ljudi samo gledaju hrpu para i kako bi trosili, uzivali i bili bogati ali nije to bas tako.

3 4 hvala 1
11 godina
Igre na (ne)sreću?

Ja igram po jednu kombinaciju eurojackpota jer mi godi za živce. Spoznaja da bih jednog dana mogao sve odjebati i ići saditi krumpire mi olakšava podnošenje sive svakodnevnice. 
Što se tiče pitanja tko je ikad dobio, prevara i slično, eto moj tata je dobio još za vrijeme one države. Nesreća u sreći je bila da je igrao s još trojicom, a ukupno je bilo 7 jackpotova. Znači 1/21 dobitka. Kupio si je auto i motornu pilu 

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Igre na (ne)sreću?

Meni je to terapija. Navečer u snovima sve isplaniram. Što kupiti, što ne kupiti. 

Iskreno, predobro mi je u životu i ne očekujem da mi se novci maknu sa liste za brinuti, ali bilo bi lijepo konačno živjeti u kući gdje su 2 wc-a na nas 6, da su 2 paralelna zida stvarno paralelna, i da s familijom imam za dobre godišnje odmore. Možda kad djeca odrastu, da mogu pomoći.

S druge strane, ako mi krene s novcima, vjerojatno će krenuti neko sranje sa bubrezima, jetrom, rakom... Opet, možeš biti samo "toliko" sretan u životu. 

4 eura na Eurojackpot. Ponekad 6. Razumijem zašto Nijemci dobivaju, ali se nadam da će jednom 5+0 ili 5+1 pokucati na moja/naša vrata. 

Stanisha ploftoi, gag mul pafuft
Moj PC  
2 0 hvala 0
7 tjedana
protjeran
Igre na (ne)sreću?

Izuzetno suludo male šanse da se osvoji Eurojackpot. Šansa za jackpot je oko 1 prema 139 milijuna. To je u praksi doslovno nula.

- U Europi je puno veća vjerojatnost da se pogine u prometnoj nesreći. Svake godine u EU poginu deseci tisuća ljudi na cestama, što ispadne oko 1 prema 22.000 godišnje. 

- Onda tu imaš bolesti. Životni rizik da se dobije rak u Europi je nešto kao 1 prema 6 do 1 prema 3, ovisno o zemlji. Čak je i rizik da umreš od raka neusporedivo veći nego da osvojiš jackpot. Znači, rak i ostale bolesti su zapravo česte, a ne rijetke.

-  Veća je šansa da će te udariti ili napasti krava nego da ćeš osvojiti Eurojackpot. U Europi svake godine ima stotine nesreća na farmama, i velik dio njih uključuje goveda. Krave ruše ljude, zgnječe ih uz ogradu ili napadnu kad otelje. 

Kad se sve to usporedi Eurojackpot šanse su toliko smiješno male da su svi ostali životni rizici prometne nesreće, nesreće na poslu, bolesti, pa čak i da te udari krava tisućama ili milijunima puta vjerojatniji. Sve ostalo ima bolje šanse. Čuvajte se. Ja također igram, 2x tjedno :).

4 0 hvala 1
11 godina
Igre na (ne)sreću?

Bilo kuda, pametnjakovići svuda. Mogućih kombinacija je jako puno, ali isto tako je velik broj odigranih kombinacija. Vjerojatnost da netko dobije je relativno velika (zato svakih, ne znam, desetak kola netko dobije), a vjerojatnost da bašja dobijem stvarno je i realno mala. U tome i jest ljepota svega i zato ljudi i igraju – jer vide da netko dobije.

Pa ajmo sad nabrajati kolika je vjerojatnost da ti se nešto loše dogodi u životu – svi znamo da je velika, jer sranja se događaju sama od sebe i bez puno truda. Nešto pozitivno i dobro uvijek je puno teže ostvarivo od lošeg i negativnog. Ne branim lutriju, ali ponavljate se ko papige. Kao da nitko nije svjestan matematike osim ovdje “prosvijećenih” pojedinaca. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina
HexRunner kaže...

Izuzetno suludo male šanse da se osvoji Eurojackpot. Šansa za jackpot je oko 1 prema 139 milijuna. To je u praksi doslovno nula.

- U Europi je puno veća vjerojatnost da se pogine u prometnoj nesreći. Svake godine u EU poginu deseci tisuća ljudi na cestama, što ispadne oko 1 prema 22.000 godišnje. 

- Onda tu imaš bolesti. Životni rizik da se dobije rak u Europi je nešto kao 1 prema 6 do 1 prema 3, ovisno o zemlji. Čak je i rizik da umreš od raka neusporedivo veći nego da osvojiš jackpot. Znači, rak i ostale bolesti su zapravo česte, a ne rijetke.

-  Veća je šansa da će te udariti ili napasti krava nego da ćeš osvojiti Eurojackpot. U Europi svake godine ima stotine nesreća na farmama, i velik dio njih uključuje goveda. Krave ruše ljude, zgnječe ih uz ogradu ili napadnu kad otelje. 

Kad se sve to usporedi Eurojackpot šanse su toliko smiješno male da su svi ostali životni rizici prometne nesreće, nesreće na poslu, bolesti, pa čak i da te udari krava tisućama ili milijunima puta vjerojatniji. Sve ostalo ima bolje šanse. Čuvajte se. Ja također igram, 2x tjedno :).

Največa šansa da dobiješ je ako uplatiš, isto tako ako ne šetaš vanka kad je nevrjeme velika je šansa da te grom neće pogodit, ako jedeš zdravo i gibaš se velika je šansa da nečeš umrjet od raka, bolesti srca, ako ne šetaš po njivama jako je mala šansa da ćete krava udarit 

Uglavnom ako uplatiš, šansa je uvjek 50/50, ili češ dobit ili nečeš, bez obzira jesu samo 3 moguće kombinacije ili njih 25 trilijona, i zato jednom mjesečno uplatim i malo sanjarim kako bi sakrivao pare od lešinara 

15 godina
HexRunner kaže...

Znaš kolika je šansa za osvojit ga ako ne igraš?

Nije "doslovno" nula, provjeri što znači riječ doslovno.

7 tjedana
protjeran
sirka666 kaže...
HexRunner kaže...

Znaš kolika je šansa za osvojit ga ako ne igraš?

Nije "doslovno" nula, provjeri što znači riječ doslovno.

:)

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2025 18:13 (HexRunner).
7 tjedana
protjeran
hudibitek kaže...

Bilo kuda, pametnjakovići svuda. Mogućih kombinacija je jako puno, ali isto tako je velik broj odigranih kombinacija. Vjerojatnost da netko dobije je relativno velika (zato svakih, ne znam, desetak kola netko dobije), a vjerojatnost da bašja dobijem stvarno je i realno mala. U tome i jest ljepota svega i zato ljudi i igraju – jer vide da netko dobije.

Pa ajmo sad nabrajati kolika je vjerojatnost da ti se nešto loše dogodi u životu – svi znamo da je velika, jer sranja se događaju sama od sebe i bez puno truda. Nešto pozitivno i dobro uvijek je puno teže ostvarivo od lošeg i negativnog. Ne branim lutriju, ali ponavljate se ko papige. Kao da nitko nije svjestan matematike osim ovdje “prosvijećenih” pojedinaca. 

Ma stvar je čiste statistike, ništa drugo. Ne treba tu provjeravati tko kome soli pamet ili što je tko "htio reći". Samo govorim radi usporedbe i brojki. Svi mi manje više znamo kakve su šanse, samo nekad ljudi gledaju kroz ljubičaste naočale pa uopće ne vide vjerojatnosti drugih stvari koje su daleko realnije. To je cijela poanta, statistika, ne dramatika.

10 godina
Igre na (ne)sreću?

Kolega zna nekad dobit na kladionici. Ulaže po 2 eura i slaže neke lude sisteme. Dobio je nedavno 1400 eura. To su klađenja na to kolko golova padne u prvom poluvremenu.

Mene ništ od toga ne privlaci. Znam neke koji su se opekli gore nego narkomani.

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Igre na (ne)sreću?

Zapamtite, kocka je okrugla. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

1 0 hvala 0
18 mjeseci
hudibitek kaže...

Vjerojatnost da netko dobije je relativno velika (zato svakih, ne znam, desetak kola netko dobije)

17 godina
Igre na (ne)sreću?

Ja se slažem da ima 139mil kombinacija, ali i da:

- su brojevi koji su 3, 4 ili 5 za redom izrazito nevjerojatni za izvući i to od niza 1, 2, 3 do 3, 2, 1 (49.726 kombinacija ili 2.4%, a ako ideš na dva broja za redom, makneš 35% kombinacija)

- da je također jako mala šansa da će se izvući 2x isti brojevi, pa eto i 900 kombinacija manje

- da ima brojeva koji su izvučeni češće nego ostali (pa makar i činjenica za težina te kapljice tinte koja daje veću šansu kuglici da bude izvučena)

I tako, još par sličnih pretpostavki. I dalje su mi, teoretski iste šanse, ali praktičnose nadam da su pale sa 139mil na nekih 90mil kombinacija prije nego krenem na one brojeve koje su izvučeni češće nego ostali. 

Stanisha ploftoi, gag mul pafuft
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
Iskreno par puta odigrao, jednom pogodio 2+1 i to je bilo to ALI kada vidim da Njemačka i Finska uvijek dobijaju pametnome dosta. Nevjerujem da druge države ne vole igrati euro jackpot ali samo pogledaj broj osvojenih po državama. Njemačka 80, Finska 17, Danska 11 i Švedska 10. Ostali mrvice. https://www.google.com/amp/s/www.vecernji.hr/amp/vijesti/eurojackpot-igra-u-kojoj-u-pravilu-dobiju-nijemci-ili-finci-1085486
13 mjeseci
"Rol d dajs" - na naški "ponekad treba baciti kocku" ... kako to shvatiti u smislu kocke , dali ju ovi što kockaju trebaju baciti i prestati ili ovi što ne kockaju trebaju zaista baciti kocku 😅
No izreka nije osmišljena za kocku nego da ponekad dođe trenutak da ćovijek kaže dosta , "sad je taj trenutak , bolje živjeti sto godina kao milijunaš , nego sedam dana u bijedi ✊🏻" - Bob Rock

Jedan kolega je iznio misao i maštanje da bi neki osrednji dobitak bio taman, da ne valja previše dobiti i postati milijunaš... ma nema toga u ljudi , moraš biti ekstra discipliniran , baš stoićki discipliniran i dosta inteligentan kao i da ti je cijela obitelj takva da bi neki osrednji iznos bio dovoljan. Pitaj Elona i takve kako im je , ah da im je barem još 100 milijardi dolara i bilo bi im taman. A još gora činjenica jest da što više posjeduješ više se bojiš i brineš za pad i gubitak svega. Neki osobni zaključak da se ćovijek vavik brine.
Ako imaš lijepu kuću i finih stvari unutra ne smiješ otići na odličan godišnji odmor zato što se brineš radi lopova.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
GranDaddo kaže...

Ja se slažem da ima 139mil kombinacija, ali i da:

- su brojevi koji su 3, 4 ili 5 za redom izrazito nevjerojatni za izvući i to od niza 1, 2, 3 do 3, 2, 1 (49.726 kombinacija ili 2.4%, a ako ideš na dva broja za redom, makneš 35% kombinacija)

- da je također jako mala šansa da će se izvući 2x isti brojevi, pa eto i 900 kombinacija manje

- da ima brojeva koji su izvučeni češće nego ostali (pa makar i činjenica za težina te kapljice tinte koja daje veću šansu kuglici da bude izvučena)

I tako, još par sličnih pretpostavki. I dalje su mi, teoretski iste šanse, ali praktičnose nadam da su pale sa 139mil na nekih 90mil kombinacija prije nego krenem na one brojeve koje su izvučeni češće nego ostali. 

Mislim da je totalno ista vjerojatnost kao i za bilo koju kombinaciju brojeva. Zamisli da kuglice imaju dva ili više brojeva na sebi i recimo one koje imaju plavom bojom brojeve 1,2,3,4,5 na sebi imaju crvene brojeve, neke razbacane, npr, 4,8,12,28,32. Ono što bi u plavoj bilo po redu u crvenoj bi djelovalo kao random, bez nekog pravilnog niza. Znači šansa da se izvuče plavih pet brojeva po redu je kao da se izvuku crveni brojevi razbacani po onom gore rasporedu.

Inače, za predočiti sliku vjerojatnosti je ako uzmeš podatak da je npr. uplata za Jackpot bilo 40 mil eura i nitko nije dobio, i tako nekoliko kola tako i sad zamisli da si sam igrao jedini i potrošio 120 mil € i ne dobiješ. Dobro, ovdje treba uzeti u obzir da veliki broj igrača potrefi istu nedobitnu kombinaciju. Ako ima ca 139 mil kombinacija, a kombinacija je dva eura, treba ti onda 278 mil eura za siguran jackpot koji po defaultu iznosi cca 10 do 40 milja minus porez. Treba uzeti u obzir da nije samo jackpot life changer, ima i manjih dobitaka nakon kojih možeš šefa srdačno pozdraviti i u sljedećoj sekundi ga zaboraviti u potpunosti ali i tu su vjerojatnosti u milijunima.

15 godina
Igre na (ne)sreću?

Da imam neprijatelja, zaželio bi mu da se proba kladiti i da mu dobro krene.

0 0 hvala 0
11 godina
SharkZ kaže...
hudibitek kaže...

Vjerojatnost da netko dobije je relativno velika (zato svakih, ne znam, desetak kola netko dobije)

Evo jednog kojem matematika nije jača strana. 

17 godina
hudibitek kaže...
SharkZ kaže...
hudibitek kaže...

Evo jednog kojem matematika nije jača strana. 

Pa čovjek je u pravu. Vjerojatnost je 50% il će dobit ili neće :D :D :D :D :D :D 

11 godina
Tomeuglj kaže...
Iskreno par puta odigrao, jednom pogodio 2+1 i to je bilo to ALI kada vidim da Njemačka i Finska uvijek dobijaju pametnome dosta. Nevjerujem da druge države ne vole igrati euro jackpot ali samo pogledaj broj osvojenih po državama. Njemačka 80, Finska 17, Danska 11 i Švedska 10. Ostali mrvice. https://www.google.com/amp/s/www.vecernji.hr/amp/vijesti/eurojackpot-igra-u-kojoj-u-pravilu-dobiju-nijemci-ili-finci-1085486

Tamo su serveri pa se svi koji uplaćuju online vode kao da su tamo.

16 godina

aha, stara narodna...

vrag sere na vel'ku hrpu...

Ju je je? Je ju je!
12 godina
Igre na (ne)sreću?

samo da prisnažim temi - zaboravljate da vani ekipa često igra skupno i uplaćuju sisteme u kojima umjesto defaultnih 5+2 broja mogu staviti, karikiram, 7+2 (uz veću uplatu po listiću) - samim time im se šansa za dobitak povećava, a na skupnoj uplati od njih 10ak im je to mizerna razlika po listiću...

dosta ljudi u firmama tak igra, jer ak je minimalni Eurojackpot 10 milja - to je milja po dobitniku, što nije malo, a često je puno veći iznos (ako se dugo ne izvuče jackpot)

meni osobno je najveći dobitak bio nekih 4000kn (prije 10ak godina) - odigrao Euromillions 5/50, ali sam stavio 8 brojeva za nekih 2-3 kune uplate (samim time mi se smanjio maksimalni mogući dobitak u tom slučaju) - pogodio sam 4 od 5 brojeva, da sam zdrmao svih 5 - dobio bi nekih 500k kuna...

my3cents...

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 mjeseci
60nine:

"dosta ljudi u firmama tak igra, jer ak je minimalni Eurojackpot 10 milja - to je milja po dobitniku, što nije malo".

Nije malo kolega , ali sad tih "deset" dobitnika ako recimo jedan "padne" sa stepenica , drugi se oklizne i padne kroz prozor, a trećem otkažu kočnice , dijeli li se onih 10 milja tada na 7 sretnika, ipak para kvari ljude 🤔
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.11.2025 20:04 (Sirotanovic).
18 mjeseci
Igre na (ne)sreću?

https://www.index.hr/magazin/clanak/netko-je-u-hrvatskoj-dobio-80000-eura/2732579.aspx?index_ref=naslovnica_magazin_ostalo_d_0

NETKO je dobio! Navalite naivci, jer ako je "netko" dobio onda ćete i vi !

Jbt oni u lutriji umiru od smijeha dok smišljaju ove objave i šalju medijima 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice