Ovo 3x uvećanje me podsjetilo na anegdotu sa Mesićem
"Koje su boje tenkovi Slovenaca? Oba su zelena. To je samo jedan od viceva viceva kojim je bivši predsjednik Stjepan Mesić u četvrtak nasmijao učenike zagrebačke Privatne umjetničke gimnazije."
Ovo 3x uvećanje me podsjetilo na anegdotu sa Mesićem
"Koje su boje tenkovi Slovenaca? Oba su zelena. To je samo jedan od viceva viceva kojim je bivši predsjednik Stjepan Mesić u četvrtak nasmijao učenike zagrebačke Privatne umjetničke gimnazije."
Još samo milijardicu i pol pa će naša kvota za NATO biti ispunjena.
Oni nama kao poklanjaju 51% a mi smo dali sve što leti Ukrajini u ime amera, mislim da nije ostalo niti jedne haubice, minobacača, mina itd u našim skladištima. Hvale se helikopterima koji ne mogu biti beskorisniji, za nas, koje je ekstremno skupo održavati.
Valjda si svjestan da su ti helikopteri bili pri kraju korisnog zivota te da je rezervne dijelove tesko nabaviti? Sta bi trebali po tvome, uzgajati bijele golubice?
Oni nama kao poklanjaju 51% a mi smo dali sve što leti Ukrajini u ime amera, mislim da nije ostalo niti jedne haubice, minobacača, mina itd u našim skladištima. Hvale se helikopterima koji ne mogu biti beskorisniji, za nas, koje je ekstremno skupo održavati.
Dobili smo i 16 kiowa. Ovo što je otišlo za ukrajnu je trebalo rekonstrukciju što je nemoguće sa sovjetskom tehnikom ako više nemaš omogućeno održavanje.
Mi smo imali i Mi24 koji su istrunuli jer je održavcanje neisplativo.
stari, nismo mi ništa "dobili".
da "dobili", heh.
ili platili, ili zato što smo mi nešto dali.
Kada se ne želi objašnjavati priroda posla i kombinacije koje ameri uredno rade "vi njima, mi vama", tada se obično koristi riječ donacija, poklon itd....
Niti su oni nama nešto poklonili niti smo mi nekom nešto poklonili, uvijek je tu trojna trampa u igri.
Ono što je za nas bitno je da u toj trampi dobijemo ono što nama doista treba a ne nešto čega se netko riješava. Koliko mi možemo biti uspješni u tome ovisi o puno faktora. Nedugo nakon Sirije smo dobili donaciju(čitaj trampu) onih vozila koji isto tako trunu po livadama.
Evo nedavno je bila vijest da smo i Antonove poklonili, međutim ako se ne varam oni zadnih 10 godina trunu na travi, nisu čak niti u hangarima.
Pojednostavljeno ja sam poklonio perilicu ljudima koji idu kamionom i na megafon viču "skupljamo stare bojlere, vešmašine, akumulatore."
Što se tiče oružja koje je otišlo za Siriju to je klasična priča, osim kalašnjikova tamo su otišli i ručni bacači garanata RBG6. Ono što je nedavno prošlo ispod radara u HR je video iz Rusije gdje jedan od viših časnika sa ruske strane na samom mjestu događaja negdje u Ukrajini na osvojenom teritoriju uzima bacač u ruke i pita od kuda je ovo a drugi časnik kaže iz Hrvatske. Video je nastao u vrijeme kada su Rusi počeli vraćati teritorij i kada je došlo do naglog povlačenja, nedugo nakon toga je bio onaj propagadni prikaz krupnog oružja za javnost u Rusiji. (https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/03/5/7392057/)
Osobno sam mišljenja da je za nas najbolje čim više toga zamračiti i maknuti iz evidencije jer sve što se legalno piše da ima na stanju a u kalibru je kompatibilno sa onim što se trenutno koristi neće ostati u HR i u slučaju veće eskalacije dovest ćemo se u situaciju da imamo oružja a nemamo streljiva. S obzirom da su politike svih zemalja nakon hladnog rata bile da su moguće povremene iskre ali nikako ne veliki sukobi svi su više manje zalihe ostavili na minimumu. HR se uljuljala ulaskom u NATO pri čemu fantaziramo o novim puškama, NATO kalibru, zapadnoj tehnici aku čini mi se da to ide jako sporo.
Srbija je sa tvornicama streljiva koje ima napravila dobar posao ali isto tako jasno definirala da određeni postotak koji se proizvede mora automatski biti stavljen u rezerve, sa time su svima dali do znanja da nemaju namjeru ogoliti bez obzira na ono što trenutno žanju na toj prodaji.
Kako god, bolje da nešto imamo nego da istrune na travnjaku.
Ovom čudu da samo sipaš iskorišteno ulje iz mekdonaldsa, vjerojatno bi poletjelo
Mi smo sami svoju vojnu industriju unistili. Imali smo dobar program za dronove koji je zatvoren tamo za vrijeme Racana.
Mogli smo iskoristiti rat u Ukrajini da povecamo industriju ali ocito je da nismo sposobni ni za to pa je sve otislo u Cesku, Slovacku, Bugarsku i sl.. Srbija je svoje M46 haubice modernizirala i promijenila cijevi na 155mm kalibra. Uglavnom, nismo jedini posto je pola Europe kompletno zapustilo vojsku.
Možemo se nadmudrivat koliko god hoćemo. U suštini, kao osobi kojoj je život tek počeo, osjećam manji mir jer znam da je RH na papiru u "hrpi" sa velikim igračima. To sudjelovanje plaćamo svi kroz porez. Ne želim bit meso na prvoj crti. Zapravo odbijam i učinit ću sve da ne budem. Povijest mi je pokazala jer sam generacija kojoj su roditelji bili gdje nije trebalo, a o poginuloj i nestaloj rodbini ne želim ni pomišljat. Kao nebitan čovjek, nemam i neću imat ništa od sukoba osim boli i patnje. Da ne bude totalni off topic, sve materijalno što se dovede je dobro jer je opipljivo i jer znači da ta sredstva nisu ukradena od strane onih kojima je sukob u interesu i čiji potomci i rodbina nikada neće postati meso na bojištu. Volio bih vidjet neke stambene zgrade, ali to nije u interesu i na kraju niti u prirodi liberalnog kapitalizma. Rekli su, ako zagusti, borim se za svoju obitelj. Što ti vrijedi ako će te dron pretvorit u organsko gnojivo?
Članaka extra pozitivan, a ekipa po običaju negativna npr. ovaj "stručnjak" za zrakoplovstvo, bitno je biti "uvik kontra" pa makar ništa ne znao o temi. Potpuno netočna tvrdnja koja još i dobiva lajkove. Kako bi pomogli prijateljskoj napadnutoj državi da nema "kompenzacija"?
Hrvatska je "dala" 14 helikoptera proizvedenih u 80-tim godinama prošlog vijeka (većinom civilnih koje smo mi preinačili u vojne helikoptere) koji su ove i slijedeće godine trebali ići na livadu (četiri su već bila otpisana dolaskom BH -skinuti krakovi propelera) . Na osnovu toga smo dobili 4 nova (mogli smo i više no dio novaca će ići na Javeline i ostalo naoružanje -140 mil $ za 14 krševa (10 mil$ /kom !?).
Dobro znam MI8 jer sam služio HV u Lučkom - to su leteći autobusi koji ne dopuštaju nikakav "žešći" manevar i nisu "liga" kao BH (manji, zaštićeniji, puno moderniji, puno okretniji, niža silueta, tiši i sl.) MI 8 nakon 50 sati leta mora ići u ZTC na pregled, a svakih 10 godina kompletno rastavljanje i sastavljanje (uključujući pjeskarenje i bojanje) mada bi imao u prosjeku potrošenu samo trećinu satnih resursa. Za sat leta troše cca 1300 litara goriva (toliko sam tankao u njih). Dakle dobar srednje veliki transportni helikopter ekstra visokih troškova kojeg HR ne treba u velikim brojevima.
HV je 2007. nabavila 10 MI 171 (modernija izvozna varijanta MI8) i kada i njima isteknu resursi morat će se donijeti odluka što s njima. Dakle leti 10 MI171, 4 BH (+ 8 u dolasku), 15 OH Kiowa. Za svaku letjelicu ti trebaju tri posade po rotaciji pa računaj koiko samo trebaš pilota (pored instruktora na Bell 206 i Pilatusu, to su još i MIG-ovi, Rafali, Canadairi i Air tractori) -dakle netko i nešto ipak leti. Imati veliki broj letjelica koje nema tko letjeti i sve to još i održavati bi bilo suludo (a vrtići , škole...)
Zaključak: Dali smo sve neperspektivno ili za otpad i za to smo dobili novce(opremu) od Velikog brata. Nešto moramo i kupiti od njih jeb.ga ne mogu biti samo donacije (MRAP-ovi, Kiowe, Bradley-i...)
hrvatska je u specifičnom položaju: između istoka je i zapada, sjevera i juga. okružena je susjedima. puna je raskršća (i kružnih tijekova). užasno smo važan faktor na razmeđi. bez nas hrvatske ne bi ni bilo iliti što bi mi bez nas?! jedina smo država u svijetu gdje na izborima pobjeđuje hadeze. hrvatski je bog mars, kao što bi dometnuo krleža. onaj drugi jedini bog je zapravo najbolji i sve ostale religije, pa taman im bog bio isti, su heretičke i shodno tome - besmrtni neprijatelji. tehnološka smo, vele, sila. ajde, nek im bude. dobro će izgledati u cv-u. samo u nas česi bauljaju u japankama po mont-everestima, a poljaci na luftićima po otvorenom moru punom grčeva, koji bi ih mogli hvatati. nije nama lako, jebiga.
zato moramo još kupiti: bar 3 enterprazjera 1701 d, 10 defianata, najmanje po 500 x-winga i tie-figthera. hitno nam trijeba bar jedna crvotočina za trk iz vukovarsko-srijemske do dubrovačko-neretvanske i natrag. za ostalo su dobri i obični teleporteri. nebrojene rvacke vukojebine, vrleti i otoci moraju se stalno nadzirati iz svemira, što znači da kupujemo nekih 150 satelitčina s kamerama neslućene razlučivoće (i povrće) + lansiranja + 5 godina jamstva + održavanje. na koncu, e ne bi li se gospine uzdanice osjećale sigurnijima, valjalo bi nabaviti jednu do dvije zvijezde smrti. može i rabljene (ne starije od 10 godina). ne zaboravimo rundekov poučak (priručnik: more, more): jer netko nam stalno prijeti/al mi ćemo rađe mrijeti
ured: ma ništa nama ne treba - jednostaničnomozgovne junačine s portala će neprijatelju klinuti palac nadolje i on će se pokunjeno povući
hrvatska je u specifičnom položaju: između istoka je i zapada, sjevera i juga. okružena je susjedima. puna je raskršća (i kružnih tijekova). užasno smo važan faktor na razmeđi. bez nas hrvatske ne bi ni bilo iliti što bi mi bez nas?! jedina smo država u svijetu gdje na izborima pobjeđuje hadeze. hrvatski je bog mars, kao što bi dometnuo krleža. onaj drugi jedini bog je zapravo najbolji i sve ostale religije, pa taman im bog bio isti, su heretičke i shodno tome - besmrtni neprijatelji. tehnološka smo, vele, sila. ajde, nek im bude. dobro će izgledati u cv-u. samo u nas česi bauljaju u japankama po mot-everestima, a poljaci na luftićima po otvorenom moru punom grčeva, koji bi ih mogli hvatati. nije nama lako, jebiga.
zato moramo još kupiti: bar 3 enterprazjera 1701 d, 10 defianata, najmanje po 500 x-winga i tie-figthera. hitno nam trijeba bar jedna crvotočina za trk iz vukovarsko-srijemske do dubrovačko-neretvanske i natrag. za ostalo su dobri i obični teleporteri. nebrojene rvacke vukojebine, vrleti i otoci moraju se stalno nadzirati iz svemira, što znači da kupujemo nekih 150 satelitčina s kamerama neslućene razlučivoće (i povrće) + lansiranja + 5 godina jamstva + održavanje. na koncu, e ne bi li se gospine uzdanice osjećale sigurnijima, valjalo bi nabaviti jednu do dvije zvijezde smrti. može i rabljene (ne starije od 10 godina). ne zaboravimo rundekov poučak (priručnik: more, more): jer netko nam stalno prijeti/al mi ćemo rađe mrijeti
Ovo će možda zvučati okrutno, ali Ukrajina je najbolje što se nama desilo kako bi se i oni najveći mirotovorci probudili iz zimskog sna, bilo je i drugih stvari koje su nam mogle podići obrve ali su zanemarivane jer su dolazile sa zapada... ona čuvena izreka diplomate SAD-a kada su mu rekli da to što priča nije u duhu diplomacije. On im na to odgovara; "naš nosač aviona je 100 tisuća tona diplomacije". U prijevodu igramo se fino dokle ide a kada nam više ne ide ili barem ne po našem planu onda ćemo silom. To je modus operandi svih strana u postupku i onaj koji se pravi fin na kraju završi na zemlji.
Biti mirotovorac i šaljivđija je možda popularno ali je isto tako i pogubno i treba hladne glave sagledati situaciju, a ona trenutno izgleda tako da je budućnost neizvjesna i možda nas samo jedan loš poteza dijeli od toga da se veoma brzo nađemo u maskirnoj uniformi htjeli mi to ili ne.
Ako se tako nešto desi onda je bolje imati pa ne trebati koristiti nego biti u situaciji da nešto trebaš a nemaš.
Članaka extra pozitivan, a ekipa po običaju negativna npr. ovaj "stručnjak" za zrakoplovstvo, bitno je biti "uvik kontra" pa makar ništa ne znao o temi. Potpuno netočna tvrdnja koja još i dobiva lajkove. Kako bi pomogli prijateljskoj napadnutoj državi da nema "kompenzacija"?
Hrvatska je "dala" 14 helikoptera proizvedenih u 80-tim godinama prošlog vijeka (većinom civilnih koje smo mi preinačili u vojne helikoptere) koji su ove i slijedeće godine trebali ići na livadu (četiri su već bila otpisana dolaskom BH -skinuti krakovi propelera) . Na osnovu toga smo dobili 4 nova (mogli smo i više no dio novaca će ići na Javeline i ostalo naoružanje -140 mil $ za 14 krševa (10 mil$ /kom !?).
Dobro znam MI8 jer sam služio HV u Lučkom - to su leteći autobusi koji ne dopuštaju nikakav "žešći" manevar i nisu "liga" kao BH (manji, zaštićeniji, puno moderniji, puno okretniji, niža silueta, tiši i sl.) MI 8 nakon 50 sati leta mora ići u ZTC na pregled, a svakih 10 godina kompletno rastavljanje i sastavljanje (uključujući pjeskarenje i bojanje) mada bi imao u prosjeku potrošenu samo trećinu satnih resursa. Za sat leta troše cca 1300 litara goriva (toliko sam tankao u njih). Dakle dobar srednje veliki transportni helikopter ekstra visokih troškova kojeg HR ne treba u velikim brojevima.
HV je 2007. nabavila 10 MI 171 (modernija izvozna varijanta MI8) i kada i njima isteknu resursi morat će se donijeti odluka što s njima. Dakle leti 10 MI171, 4 BH (+ 8 u dolasku), 15 OH Kiowa. Za svaku letjelicu ti trebaju tri posade po rotaciji pa računaj koiko samo trebaš pilota (pored instruktora na Bell 206 i Pilatusu, to su još i MIG-ovi, Rafali, Canadairi i Air tractori) -dakle netko i nešto ipak leti. Imati veliki broj letjelica koje nema tko letjeti i sve to još i održavati bi bilo suludo (a vrtići , škole...)
Zaključak: Dali smo sve neperspektivno ili za otpad i za to smo dobili novce(opremu) od Velikog brata. Nešto moramo i kupiti od njih jeb.ga ne mogu biti samo donacije (MRAP-ovi, Kiowe, Bradley-i...)
Da je ratno zrakoplovstvo jednostavna grana ne bi samo dvije države bivše YUGE bile u stanju istu komponentu zadržati (HRV, SRB), nitko drugi nema ratno zrakoplovstvo to je činjenica koja ljudima dosta često promakne.
Međutim što se tiče potrošnje goriva koju navodiš kako objasniti nabavku Rafalea za kojeg znamo da je sat naleta višestruko veći od ostalih jednomotornih aviona. Također ako gledamo BH on nikako ne može parirati u segmentu ovih dosadašnjih helikoptera (količina ljudtsva koji može prevesti, zadnja vrata, itd...) čini mi se da je više bio odabran kao nedostatak mogućnosti (nekakav kompromis i hibrid, s druge strane u ovom sukobu sada se vidi da niti punkrvni borbeni helikopteri više ne idu u bliske sukobe već djeluju sa velike udaljenosti jer su gubici bili preveliki. Za nas vjevoratno dobar odabir jer Longbow se nabavljati neće.
hrvatska je u specifičnom položaju: između istoka je i zapada, sjevera i juga. okružena je susjedima. puna je raskršća (i kružnih tijekova). užasno smo važan faktor na razmeđi. bez nas hrvatske ne bi ni bilo iliti što bi mi bez nas?! jedina smo država u svijetu gdje na izborima pobjeđuje hadeze. hrvatski je bog mars, kao što bi dometnuo krleža. onaj drugi jedini bog je zapravo najbolji i sve ostale religije, pa taman im bog bio isti, su heretičke i shodno tome - besmrtni neprijatelji. tehnološka smo, vele, sila. ajde, nek im bude. dobro će izgledati u cv-u. samo u nas česi bauljaju u japankama po mont-everestima, a poljaci na luftićima po otvorenom moru punom grčeva, koji bi ih mogli hvatati. nije nama lako, jebiga.
I sve će to polijetat i slijetat u Svemirski Centar Udbina
https://www.nacional.hr/video-prvi-hrvatski-svemirski-centar-prvi-svemirski-letovi-iz-hrvatske-moguci-vec-od-2020-godine/
Kad tome pridodamo i Tadićev rad na nuklearnoj fuziji i Rajmakova autonomna vozila, svijetla tehnološka budućnost nam je zagarantirana.
Biti mirotovorac i šaljivđija je možda popularno ali je isto tako i pogubno i treba hladne glave sagledati situaciju, a ona trenutno izgleda tako da je budućnost neizvjesna i možda nas samo jedan loš poteza dijeli od toga da se veoma brzo nađemo u maskirnoj uniformi htjeli mi to ili ne.
Ako se tako nešto desi onda je bolje imati pa ne trebati koristiti nego biti u situaciji da nešto trebaš a nemaš.
Biti spreman na moguće prijetnje je jedna stvar. Očekivati da ćemo tu negdje oko Osijeka pucati na ruske vojnike je budalaština tipa da je Biden prikriveni Reptil, ako na misliš.
Da, točno.
Količina oružja kojom naši protivnici raspolažu , vjerojatno je veća ili jednaka količini oružja koju je vlada poslala za Ukrajinu.
stvar je matematike.
A tko su to nama protivnici?
Nama Longbow i ne treba. Kiowa je odlican helikopteric jer moze lansirati i navoditi rakete dok je sakriven iza drvoreda zato sto mu je ciljacki/senzorski paket postavljen iznad elise.
Manji troskovi od Longbow ali i manje nosi raketa.
Međutim što se tiče potrošnje goriva koju navodiš kako objasniti nabavku Rafalea za kojeg znamo da je sat naleta višestruko veći od ostalih jednomotornih aviona. Također ako gledamo BH on nikako ne može parirati u segmentu ovih dosadašnjih helikoptera (količina ljudtsva koji može prevesti, zadnja vrata, itd...) čini mi se da je više bio odabran kao nedostatak mogućnosti (nekakav kompromis i hibrid, s druge strane u ovom sukobu sada se vidi da niti punkrvni borbeni helikopteri više ne idu u bliske sukobe već djeluju sa velike udaljenosti jer su gubici bili preveliki. Za nas vjevoratno dobar odabir jer Longbow se nabavljati neće.
- Dvomotorni avion nema dupli veću cijenu sata naleta (logika 2 motora su 2x jedan motor) jer se potrebni potisak dijeli na dva motora. Time je opterećenje (i potrošnja goriva) po motoru manja, a suvremeni motori se održavaju po stanju. U cijenu sata osim goriva, ulazi nabavna cijena kroz očekivani životni vijek, troškovi održavanja, gorivo, osoblje i sl. pa je većina stavki skoro ista. Dvomotorni avion ima svoje mane (veći trošak po satu -tj. održavnje dodatnog motora), no zato nosi više naoružanja i goriva, ima veći postotak preživljavanja i sl. Da karikiram treba manje aviona/pilota/tura po misiji. Tražili smo nešto u rangu F16 no dobili smo jedinstvenu ponudu i nju smo iskoristili.
BH koristi 35+ zemalja pa ako su sve nasjele na propagandu onda... Oba su transportna no nisu ista klasa (prije bi PUME bile pandan MI8). primjer:
(od 20 sec videa) nisam vidio sa MI8 na toj visini iznad vodne površine - i to "voze" naši dečki !!!. MI8 ima katastrofalno uska bočna vrata, a rampu imaju samo MI171 (8-ce imaju dupla vrata). Za hitan ukrcaj (izvlačenje) vojnika i ranjenika BH je defintvno bolji. E sad bi li poslao 40 vojnika i koja je vjerojatnoća preživljavanja u 3x BH ili 2x MI8 ? . Utvarni prostor unutar MI8 preko rampe je za manje osobno vozilo. Sve veće i teže oba voze ispod sebe.
Hrvatska pomalo postaje moderna zapadna NATO zemlja a to znači da će imati manju, dobro opremljenu i uvježbanu , profesionalnu vojsku koja će surađivati s partnerima "u dobru i zlu".
Civilni helikopteri su preuzeli prijevoz pacijenata, čekamo dva helikoptera za HGSS i sl (trebala su već doći), policija nadzire granicu (iz zraka) i stvarno ne vidim zašto bi trebali više transportnih helikoptera.
Nama Longbow i ne treba. Kiowa je odlican helikopteric jer moze lansirati i navoditi rakete dok je sakriven iza drvoreda zato sto mu je ciljacki/senzorski paket postavljen iznad elise.
nemam te informacije.
Kak buš sa kiowom dopremio vod vojnika na neku toču i na povratku ookupio ranjenike i otoremio ih direkt u bolnicu?
HR se naoružava? Zkj to? Mi smo članica NATO saveza. To bi trebalo značiti određenu sigurnost. HR nitko neće napasti. Dns se to rješava drugačije. Dođe kapital, te sve pokupuje. Koji helikopteri, tj. na hrvatskom zrakomlati. Tenkovi, haubice, borbeni avioni... RH se treba okrenuti civilnim potrebama. Potrebama njezinih građana. Trebamo helikoptere da možemo, primjerice brzo dovesti do bolnice neusrećene ljude, kanadere kontra požara, više profi vatrograsaca, ..itd. Kužite poantu. Vojska treba iz služiti narodu.
HR ne bi smjela biti pijun u igri svjetskih kretanja Trebamo biti nesvrstani. Novaca ima, samo taj novac skreće u pogrešne smjerove....
Treba zaustaviti ono krvoproliće u Ukrajini što prije. Buržoazija gure radničku klasu da gine za njihove profite. To nije dobro. Ukrajinci bi trebali nešt naučiti iz balkanskih građanskih ratova 90-ih godina.
Rat nikome nije brat. Osim kapitalu koji iskorištava raju.
Kak buš sa kiowom dopremio vod vojnika na neku toču i na povratku ookupio ranjenike i otoremio ih direkt u bolnicu?
Sigurno lakse nego u AH-64 koji nema mogucnost prevoziti vojnike.
Ja pricam o Kiowi. UH-60 odraduje sve navedeno bez problema.
HR se naoružava? Zkj to? Mi smo članica NATO saveza. To bi trebalo značiti određenu sigurnost. HR nitko neće napasti. Dns se to rješava drugačije. Dođe kapital, te sve pokupuje. Koji helikopteri, tj. na hrvatskom zrakomlati. Tenkovi, haubice, borbeni avioni... RH se treba okrenuti civilnim potrebama. Potrebama njezinih građana. Trebamo helikoptere da možemo, primjerice brzo dovesti do bolnice neusrećene ljude, kanadere kontra požara, više profi vatrograsaca, ..itd. Kužite poantu. Vojska treba iz služiti narodu.
HR ne bi smjela biti pijun u igri svjetskih kretanja Trebamo biti nesvrstani. Novaca ima, samo taj novac skreće u pogrešne smjerove....
Treba zaustaviti ono krvoproliće u Ukrajini što prije. Buržoazija gure radničku klasu da gine za njihove profite. To nije dobro. Ukrajinci bi trebali nešt naučiti iz balkanskih građanskih ratova 90-ih godina.
Rat nikome nije brat. Osim kapitalu koji iskorištava raju.
Po tvom Ukrajinci su trebali predati zemlju bez otpora luđaku iz kremlja da od nje napravi Orwelovski životinjsku farmu poput Bjelorusije.
Po istoj logici trebali su se Hrvati radi mira iseliti zapadno od crte Karlobag-Karlovac-Virovitica .
Po mojemu mir je jednostavan samo se agresor treba povući u svoju zemlju i ostaviti žrtvu agresije na miru u svojim međunarodno priznatim granicama .