Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.056.833
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
9 godina
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

Nije ista zaraznost ni oboljenje kod pasa/mačaka i ljudi.
Po sjećanju, ljubimci se mogu zaraziti (ali teže), mogu i širiti zarazu (bitno teže), a simptomi su im minimalni ili nikakvi.

Više ekipa po svijetu radi na inhalatornim i sl. "cjepivima"; to bi mogla biti  prekretnica u borbi sa epidemijom. Ako se to riješi, vjerojatno će se u nekom trenutku poraditi i na primjenjenim varijantama za kućne ljubimce.

1 1 hvala 1
3 godine
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
guslac kaže...
Ako takva osoba mora izbjegavati bilokakve kontakte, onda nije u opasnosti od nikoga, a ne samo od pasa ili mačaka. Čak ne kažem da će pesi direkt zaraziti te ljude, ali indirektno bi mogli s obzirom da ljudi redovito ne peru ruke nakon što diraju psa ili ih isti poliže.

Nećeš se zaraziti od psećeg lizanja osim ako njegova slina dođe u kontakt s tvojom (npr. usta) ili imaš površinsku otvorenu ranu.

No i to su rijetki slučajevi, jer se čovječji imunitet i slina  lako bore s psećim bakterijama (moguće, ali rijetko, ako ćuko ima neku težu bakterijsku bolest)

Pranje ruku nakon maženja i cure te žene je normalno i potrebno, a ne kad maziš vauvau-a.

Cure i žene se češće tuširaju.

Najteže je u životu sirovini dokazati da je sekundarna !
8 godina

Zanimljiv tekst s MIT-a o mogućim posljedicama mRNA cjepiva i kritički osvrt o istima: https://www.scribd.com/document/519637770/Document

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 12:40 (Brki1994).
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
Brki1994 kaže...

Zanimljiv tekst s MIT-a o mogućim posljedicama mRNA cjepiva i kritički osvrt o istima: https://www.scribd.com/document/519637770/Document

Uff... šta je ovo??? Djeluje kao ispravan znanstveni članak, ali je jedva povezana musaka svega i svačega.

"concerns",  "concerns",  "concerns", ...
OK, Amerikanci često pišu slobodnim stilom, ali ovo je suludo... na trenutke zvuči kao da je netko pristojno prepakirao bullshitove Trumpovog Kevin McCarthya i  nadodao normalne dijelove.

8 godina

Sigurno bi ti bilo lakše da piše "approved by FDA", "benefits", "absolute protection", "no side effects" i mali milijun selektivnih razloga 

Budući da ljudi ovdje vole dobiti tekstove i informacije iz pouzdanih i uglednih znanstvenih krugova, ovaj tekst je upravo to (nije MIT valjda neki obscure you tube kanal lika s aluminijskom folijom na glavi) i s meni jako dragim elementom, a to je kritičnost i poziv da se "uspori, stane na loptu i poduzmu istraživanja kako bi se otklonile sve sumnje".

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 13:34 (Brki1994).
15 godina
Zechina kaže...
Brki1994 kaže...

Uff... šta je ovo??? Djeluje kao ispravan znanstveni članak, ali je jedva povezana musaka svega i svačega.

OK, Amerikanci često pišu slobodnim stilom, ali ovo je suludo... na trenutke zvuči kao da je netko pristojno prepakirao bullshitove Trumpovog Kevin McCarthya i  nadodao normalne dijelove.

-ili ih proglasi lolek&bolekom.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
3 godine

Ma, to neće ni jedan "normalni" antivaksić čitati.

Tu ima teksta 150 stranica A4, sve zbrda zdola. 

1 1 hvala 0
8 godina
Zaporožac kaže...

Da si proučio tekst i stranicu općenito, vidio bi da je tih "150" stranica ustvari 40, a sva ta "kaotičnost" je zbog prevelike materije koncpiriana u tih 40 stranica najbolje što je moglo biti.

Najzanimljivije mi je to što tražite dokaze i objašnjenja za naše stavove koje iznesemo, a kada ih dobijete od pouzdanog, dobro stojećeg izvora (i to od MIT-a koji je pouzdan izvor, tj. pouzdan i prema vašim kriterijima) onda "forma teksta nije dobra", "zbrda zdola", "ma tko će to čitati" i slične natuknice iliti poštapalice čime ispada da ne vjerujete niti tim pouzdanim izvorima osim određenim člancima i izjavama koje birate selektivno.

Znam da je teško pregristi jezik i progutati ponos neke pute. Čim to naučiš i pobijediš samog sebe, sve je lakše 

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 13:56 (Brki1994).
15 godina
I koji bi bio sažetak za nas na plazi da to ne čitamo sve?
Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
Brki1994 kaže...
 čime ispada da ne vjerujete niti tim pouzdanim izvorima osim određenim člancima i izjavama koje birate selektivno.

koji ponos ?

ovdje ste dobili milijardu linkova sa "elitnijih" znanstvenih siteova, a ništa nikada ne govorite, pokušavate osporiti, već samo lupate TD.

"selektivno" ?!

Znam da je teško pregristi jezik i progutati ponos neke pute. Čim to naučiš i pobijediš samog sebe, sve je lakše 

A taj časopis  Scribd je relevantan https://www.scribd.com/what-is-scribd  kao i index.

• Žive od donacija, piše tko i što hoće i tak to.. 
  • Nisam čak u početku ni pročitao ništa protiv cjepiva samo te sumnje u djelotvornost, pokušaje pronalaženja odgovora na pojedine bolesti koje mogu i ne moraju biti povezane s cjepivom i slične bedastoće kojih sam se već naćitao.

Kad budu u potpisu, (c/p) referentni izvadci nekakvih svjetski poznatih mikrobiologa, imunologa, onda možda i nastavim čitati, a ti se pretplati na časopis online, vidiš da trebaju podršku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 14:32 (Zaporožac).
3 godine

Perixiću na ignore si mi ali ti to na mobitelu ne vidiš.

Kaj mi šteliš te TD a nismo u dobrim odnosima ? 

2 0 hvala 1
8 godina

forumaš 40 stranica ti je kao kraća novela. Pravo štivo za plažu 

Postoji jedna razlika između naših stajalita glede ti "elitnih" znanstvenih radova, a ta je uzimanje s materije i spoznaja s dozom rezerve. Vama se u konkretnom slučaju dao rad koji dolazi iz istih onih krugova iz koji dolaze članci koje linkate ili koje citirate. E sada, vama se taj članak ne sviđa jer (neću zaključivati, ali ću nagađati) ide protiv vašeg osobnog stava i kao takav ne dolazi u obzir. 

Mi koji slušamo s rezervom jedne i druge moramo filtirati sve te informacije. Naravno da neću vjerovati u to da je cjepivo 5G antena i da to rade reptili ili kako se odmah moram cjepiti kako bih zaštito staru susjedu i kako bi mogao ići na ljetovanje bez "problema",  ali neke zdravorazumske informacije koje pozivaju na oprez i činjenicu da nismo dovoljno upućeni i da neznamo implikacije uzimati ću s većom dozom vjerodostojnosti nego izjave Capakove zamjenice, kompromitiranog Beroša ili Markotićke koja prvo govori da za cjepiva treba proći 2-3 godine da budu sigurna, a sada poziva na cijepljenje. 

Ne volim raditi podjele na mi i vi jer podjele ne služe ničemu osim zavadi pa vladaj što koristi vladajućima, ali priznajem, iste je jako teško izbjeći.

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 14:26 (Brki1994).
15 godina
A jebi ga onda, možda pročitam jednom.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
forumaš kaže...
A jebi ga onda, možda pročitam jednom.

-čemu? tj ne moraš, ni ti ni ja.. i nečemo time (čitanjem) ništa promijeniti, čak ni 'tvrdolinijaške' stavove-mišljenja (nevežno za/protiv navijača, jer imaju drugi kriterij)... jedino što recimo raspravljamo-brbljamo, dok sveti ratnici fanatizma slijepo jurišaju u napad i sijeku glave svim 'nevjernicima' ili onima koji misle drugačije os estabišmenta-stožera.. mada je to inače 'popularno', .. pa čak i kod onih koji plenkija povezuju s p(l)andemijom.. no i dalje su za cijepljenje svega i svačega, jer misle na druge, što kaže parola, mada uopće ne misle ni o čemu dok se recimo 'igraju s pesekom' tj u doba pandemije se upravo o tome treba misliti.. :)

15 godina
Ma nisam ni mislio pročitati, samo sam pristojan. Da se bojim ne bi se ni cijepio dva puta nakon korone.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

I pitka voda iz pipe ima jako jako puno "concerns-a" i opasnosti. Dugoročno možda čak i više nego jedno cjepivo.

Znam ljude koji doma imaju aparate za vodu i kupuju 10 puta skuplju vodu za piće. I 10 puta skuplju bio hranu.

Apsolutno neka brije tko što god hoće.

Sunce također, a eno ljudi se prže po plažama. Jebe se njima za opasnosti.

Koliko antivaxera "zuri u sunce" i njegovo ionizirajuće zračenje?

Jedni se boje virusa, a ne boje cijepljenja. Drugi se ne boje virusa, ali se boje cijepljenja.

Da vam otkrijem jednu tajnu, svi ćete umrijeti jednog dana. De se malo opustite :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Moj PC  
4 0 hvala 0
8 godina

forumaš a budući boosteri? 

Bitanga tom logikom možemo ići unedogled. Voda iz slavine nije dobra dugoročno, iz pvc-e ambalaže je još gora, a izvorska može biti kontaminirana lešinama ili bakterijama. Od nečeg moraš živjeti i zato služi imunitet organizmu kako bi se zaštiti od svakakvih bolesti koje nećeš niti osjetiti dok bi ih netko drugi osjetio pod cijenu života. 

E sada, boravak na suncu od 11 do 17 sati je sulud i naravno da ima epidemija karcinoma kože, a i same kreme za zaštitu od UV zračenja isto nisu dobre u prevelikim količinama. Rješenje? Izbjegavati boravak na direktnom suncu, a ako niti to ne možemo onda nositi duge rukave, laganu osjeću, šešir ili kapu.

Umrijet ćemo svi jednog dana (ovisi kako gledaš, ali umiremo i u ovom trenutku), ali mislim da nema osobe, pogotovo mladih osoba koja bi željela napustiti svijet u skorije vrijeme. Stariji ljudi su jednim djelom ravnodušniji, ali mlađi i ne baš. 

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 15:35 (Brki1994).
15 godina
Već smo pisali o tome. Nedavno sam se cijepio protiv tetanusa u TRI doze, svaka nakon mjesec dana. Sobzirom da sam prebolio i dobio dvije doze vjerojatno imam antitijela za deset osoba. Nije mi trebala druga doza, svejedno sam uzeo. Ako kažu da mi treba još koja dodatna, zašto ne?
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 15:24 (forumaš).
8 godina
forumaš kaže...
Već smo pisali o tome. Nedavno sam se cijepio protiv tetanusa u TRI doze, svaka nakon mjesec dana. Sobzirom da sam prebolio i dobio dvije doze vjerojatno imam antitijela za deset osoba. Nije mi trebala druga doza, svejedno sam uzeo. Ako kažu da mi treba još koja dodatna, zašto ne?

Tetanus je ozbiljna bolest, a cjepivo protiv istog se primjenjuje više godina. Samo kod bjesnoće je specifično budući da imaš jako ograničeni vremenski rok  Cjepivo protiv Covida uz to što je novo novcata tehnlogija po prvi put u praksi, nije u opticaju niti godinu dana, a ozbiljne implikacije (navedene u tekstu koje neželiš pročitati) postoje. 

Znam tvoje stavove, ti moje i jedino na što možemo utjecati je razmjenjivati znanja i iskustva uz naravno zdravu raspravu.

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 15:47 (Brki1994).
15 godina
Sve pet, pitao si ja odgovaram, a ne odgovaram sa pročitaj si. Raspravljamo.
16 godina
Brki1994 kaže...

forumaš a budući boosteri? 

Bitanga tom logikom možemo ići unedogled. Voda iz slavine nije dobra dugoročno, iz pvc-e ambalaže je još gora, a izvorska može biti kontaminirana lešinama ili bakterijama. Od nečeg moraš živjeti i zato služi imunitet organizmu kako bi se zaštiti od svakakvih bolesti koje nećeš niti osjetiti dok bi ih netko drugi osjetio pod cijenu života. 

E sada, boravak na suncu od 11 do 17 sati je sulud i naravno da ima epidemija karcinoma kože, a i same kreme za zaštitu od UV zračenja isto nisu dobre u prevelikim količinama. Rješenje? Izbjegavati boravak na direktnom suncu, a ako niti to ne možemo onda nositi duge rukave, laganu osjeću, šešir ili kapu.

Umrijet ćemo svi jednog dana (ovisi kako gledaš, ali umiremo i u ovom trenutku), ali mislim da nema osobe, pogotovo mladih osoba koja bi željela napustiti svijet u skorije vrijeme. Stariji ljudi su jednim djelom ravnodušniji, ali mlađi i ne baš. 

Ako je Sunce opasno (od melanoma se može umrijet), a i kreme mogu biti opasne dugoročno, ali Sunce i UV zrake trebaju za Vitamin D koji je dobar za imunitet, onda je to već dovoljno da skontaš da je život kompromis ;-) 

Ako je voda za piće, meni je to dovoljno.

Mlađi ljudi potpuno jednako riskiraju samo u nekim drugim aspektima, npr. pretjerani sportski napori, razvaljivanje alkoholom i drogom, pušenje sa 13 godina, ekstremni sportovi, neoprezna vožnja, precjenjivanje vlastitih sposobnosti - samo oni nisu svjesni uopće opasnosti sve dok se ne nađu u nekoj pogibeljnoj situaciji. Neće se cijepiti, ali će voziti 200 sa krntijom koju je kupio za 5k kn i sam spimpao. A svijest o opasnostima dolazi s godinama i proživjelim iskustvom ili učenju na tuđim greškama. Oni stariji i iskusniji pak imaju problema sa oslabljenim imunitetom.

No takav je život. Izazov je proći kroz njega, a da nekom drugom ne napraviš sranje zbog svojih blesavih odluka, a svi znamo kako je to u djetinjstvu pa i kasnije, borba svaki dan.

I onda na kraju umreš, bez obzira na svu pamet, svo iskustvo i sve pročitane znanstvene članke sa svim mogućim kombinacijama međudjelovanja molekula i nuspojavama.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
10 godina
neaktivan

Izbaciti "mlade" iz jednadzbe.

11 godina
Brki1994 kaže...

Tetanus je ozbiljna bolest, a cjepivo protiv istog se primjenjuje više godina. Samo kod bjesnoće je specifično budući da imaš jako ograničeni vremenski rok  Cjepivo protiv Covida uz to što je novo novcata tehnlogija po prvi put u praksi, nije u opticaju niti godinu dana, a ozbiljne implikacije (navedene u tekstu koje neželiš pročitati) postoje. 

Znam tvoje stavove, ti moje i jedino na što možemo utjecati je razmjenjivati znanja i iskustva uz naravno zdravu raspravu.

Sva cijepiva su bila "nova novcata" u jednom trenutku, ali nije bilo interneta da hrpa idiota sa svojim "dokazima" uvjerava druge da su sranje.

Zamisli sad šok i nevjericu: 

Cijepivo protiv polia nije 100% učinkovito

Cijepivo protiv tuberkoloze ne daje doživotnu zaštitu

Sva cijepiva imaju nuspojave

Šok i nevjerica.

Ali vama blentavim antivakserima to znači k od ovce. Cherry pickate gluposti koje odgovaraju vašim idiotskim pogledima na svijet. Štoviše većina ih je neobrazovana, pa nam pametuju pekari, automehaničari, komercijalisti, šalteraši i ostali. Dr.sc.mr Google & Youtube ekipa.

Nadglednik dina
9 godina
ihush kaže...
Zechina kaže...
Brki1994 kaže...

-ili ih proglasi lolek&bolekom.. :)

Ajd ne kenjaj, probaj ti sa svojim adhd popratiti i pročitati taj tekst u cjelosti! :D
Abstract je bezz, onda pojašnjavaju ono što svatko zna (ali ajd ok) i onda ga krene šarati od nemila do nedraga, referirajući se na miljon drugih nečega. I onda opet neka konkluzija kao "oprez je bitan"... ? Već površnim čitanjem možeš vidjeti da rubne mogućnosti (spike protein, u teoriji...) stavljaju u isti koš sa trombozom kod cjepiva (koja je rijetka, ali nije teorija) i "opasnim supstancama" (npr PEG - da, ako si hiperalergičan na isto).
I umjesto nekog finog zaključka i testiranja, oept općenita šalata.
Poput malo ambicioznijeg srednješkolskog referata ili onih rumunjskih trolanja sa znanstvenim radovima, kojima su besmislene stvari s predumišljajem stavljali u par balkanskih "znanstvenih časopisa" kako bi pokazali besmisao održavanja kvote forme radi.
Pročitaj pa pogledaj sam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 17:35 (Zechina).
9 godina
Brki1994 kaže...
Zaporožac kaže...

Da si proučio tekst i stranicu općenito, vidio bi da je tih "150" stranica ustvari 40, a sva ta "kaotičnost" je zbog prevelike materije koncpiriana u tih 40 stranica najbolje što je moglo biti.

Najzanimljivije mi je to što tražite dokaze i objašnjenja za naše stavove koje iznesemo, a kada ih dobijete od pouzdanog, dobro stojećeg izvora (i to od MIT-a koji je pouzdan izvor, tj. pouzdan i prema vašim kriterijima) onda "forma teksta nije dobra", "zbrda zdola", "ma tko će to čitati" i slične natuknice iliti poštapalice čime ispada da ne vjerujete niti tim pouzdanim izvorima osim određenim člancima i izjavama koje birate selektivno.

Šta ti isto kenjaš? Ne postoji moj i tvoj MIT, niti je moja i tvoja znanost (činjenice, logika...)
Skepsa je bitna, nužna i nedjeljivi dio bilo kojeg znanstvenog postupka.
Propitkivat se i upozoravat treba svugdje i uvijek... to nema veze sa ovom musakom.
Čitao sam puno teže i veće znanstvene radove... a ovo je poput "Ako jedne zimske noći" Itala Calvina! 
Taman kad očekuješ da će nečime potkrijepiti svoje "concerns": znači testiranja, rasprave, uvide... samo link na neko negdje istraživanje / podatak  - od kojih je bar dva koje sam pogledao jednako nesuvislo.... I ONDA NOVI ODLOMAK, koji nema veze s prethodnim!

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 17:42 (Zechina).
9 godina
Zaporožac kaže...

A taj časopis  Scribd je relevantan https://www.scribd.com/what-is-scribd  kao i index.

Ma scribd je samo servis, repozitorij doslovce bilo čega; netko je stavio tu ... osebujnu znanstvenu studiju na Scribd samo kako bi je laici mogli lakše šerati.
Uz obavezan potpis "pametnom dosta" :D
Nema zaključka, kakofonija sa "treba biti jako oprezan jer je svašta moguće" (otprilike).

8 godina

Uvijek isti forumaši očito jako osobno shvaćaju navedene postove ili su nečime frustrirani pa onda kreće omalovažavanje, etiketiranje i vrijeđanje.

Kulturno, nema što 

I want to believe
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 17:51 (Brki1994).
Moj PC  
6 2 hvala 0
9 godina
Brki1994 kaže...

Cjepivo protiv Covida uz to što je novo novcata tehnlogija po prvi put u praksi, nije u opticaju niti godinu dana, a ozbiljne implikacije (navedene u tekstu koje neželiš pročitati) postoje.  

Ajd ne piši gluposti.

"novo novcata tehnlogija po prvi put u praksi" 

Cjepivo protiv Covida nije jedna već dvije tehologije, korištenjem oslabljenih adenovirusa i mRNA.
mRNA je "novija" tehnologija - iz 1989, znači staro preko 30 gdina.
https://en.wikipedia.org/wiki/RNA_vaccine#Early_research

https://www.statnews.com/2020/11/10/the-story-of-mrna-how-a-once-dismissed-idea-became-a-leading-technology-in-the-covid-vaccine-race/

cjepiva sa adenovirusima su pak iz ranih sedamdesetih, znači tehnologija stara 50 godina.
https://www.drugdiscoverytrends.com/a-quick-history-of-the-tech-behind-jj-astrazenecas-covid-19-vaccines/

Novo je pak samo način implementacije posebno za ovaj specifičan virus.

"nije u opticaju niti godinu dana"

WTF je "opticaj"??? Cjepivo protiv Covida-19 postoji točno godinu dana.
Cijepljenje je odobreno i krenulo se u masovna cijepljenja u prosincu prošle godine -

znači od preko 8 mjeseci do danas, cijepljeno je 2,373, 026,128 ljudi bar jednom dozom (gotovo 2,5 milijarde ljudi), ili 30,4% ukupne ljudske populacije.

4,431,474,657 je ukupno cijepljenja do danas.

"ozbiljne implikacije (navedene u tekstu koje neželiš pročitati) postoje."  

Lažeš, tekst ti u naslovu kaže "moguće neželjene posljedice" a ne da "postoje". Moguće je samo hipotetski, znači samo u nekakvoj teoriji.

VJEROJATNOST za stvarne (a ne krajnje teoretske) ozbiljne posljedice cijepljenja - u usporedbi sa sličnim prijetnjama - ti je ovdje:

Ova tvoja "studija" u naslovu postavlja PITANJE a ne tvrdnju (da bi izbjegli tužbe zbog laganja):

Worse Then Disease? Reviewing Some Possible Unintended Consequences of the mRNA Vaccines Against COVID-19

ili na hrvatskom:

Gore od bolesti? Pregled nekih mogućih neželjenih posljedica mRNA cjepiva protiv Covida-19

Koja to ozbiljna studija ima de facto click-bait naslov poput ovog sa upitnikom - "Gore od bolesti?"? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.8.2021 18:56 (Zechina).
15 godina

.. danas 381.

-turizam na vrhuncu, strože mjere.. kako na to utječe procijepljenost?

-prošli tjedan je izgledalo da ćemo se provući, sad već (duplo) teže.

0 0 hvala 0
9 godina
ihush kaže...

.. danas 381.

-turizam na vrhuncu, strože mjere.. kako na to utječe procijepljenost?

-prošli tjedan je izgledalo da ćemo se provući, sad već (duplo) teže.

Ma ne možemo se provući ni teoretski, već je ovo "ko je jamio, jamio je" (paricu od turističke sezone).
Da su majmuni na vlasti malo ozbiljniji, imali bi malo duže strože mjere, postepenije bi ih popuštali - i uz puno kontrole i malo sreće, mogli su turistčku sezonu produžiti ne samo do kraja 9. mjeseca već u kontinuitetu do novogodišnjih blagdana (ZG, Istra, Kvarner itd su prepoznati kao zimske turističke destinacije, uz postojeće ljetne).
Do tad bi već postigli procijepljenost od bar 60%, i uz kontrolirano "prirodno" preboljevanje, uopće ne bi bila panika.

HZJZ objavi podatke za Dalmaciju i na 33K testiranja ispada 1200 pozitivnih na PCR testovima, a ECDCu pošalju podatke o dodatnih 83000 antigenskih testova i samo 6 pozitivnih. Lažiranje podataka i ne upisivanje pozitivnih na antigenskim testovima - pa su kao zaebali EU.
A sad će im Sinj, Alka, Bulj i Most biti žrtveni jarac - i ljudi će to popušiti.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice