Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19? zaključana tema

poruka: 8.491
|
čitano: 1.056.718
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?".
3 godine
neaktivan
Re: Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?
1. Ček, bolnice su bile zatvorene?

Tim je kriminal veći.

2. U 2020 evidentirano je oko 130000 pacijenata manje nego u 2019

3. Sveukupno i s pacijentima od korone bilo je 130000 manje pacijenata.

Posebice izražen pad je u liječenju kroničnih bolesnika, gdje je liječeno za četvrtinu manje bolesnika no u 2019. godini

Zbog psihoze straha.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2021 10:39 (Theophilus Ruy).
7 godina
neaktivan
Hoćete li se cijepiti protiv Covida-19?

cijepite se protiv usranog covida pa neće biti zatvorene bolnice...

sinamapongole kaže...

Zechina pravi si onaj iskompleksirani hejter... jel te stid imalo žugat tako na sve i svakoga? Ne može niko ništa napisati od tebe, odma ga zalijepiš nekim "svojim" referatom. Ajde oladi malo ili budi konstruktivan za promjenu.

koji q ti glumiš? piši o temi, ne trolaj glupostima

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2021 10:43 (Louis Pluto).

4 2 hvala 1
16 godina
Theophilus Ruy kaže...
1. Ček, bolnice su bile zatvorene?

Tim je kriminal veći.

2. U 2020 evidentirano je oko 130000 pacijenata manje nego u 2019

3. Sveukupno i s pacijentima od korone bilo je 130000 manje pacijenata.

Posebice izražen pad je u liječenju kroničnih bolesnika, gdje je liječeno za četvrtinu manje bolesnika no u 2019. godini

Zbog psihoze straha.

Koliko ih je umrlo od psihoze straha, a koliko sa psihozom straha?

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
9 godina

https://www.koronavirus.hr/najnovije/247-novih-slucajeva-u-protekla-24-sata-utroseno-10-705-doza-cjepiva/35

U protekla 24 sata zabilježeno je 247 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.221. Među njima je 154 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 14 pacijenata.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/croatia/
13.7. 496 aktivnih slučajeva, jučer (5.8.) 1221, 3 osobe umrle.
Što ti to govori?
Pa nije to Bitcoin da se kladiš, pa tko živ tko mrtav.
Tako smo i prošle godine popušili, a zbog Delte i neprocijepljenosti ovaj put bi moglo biti i gore.
Na današnji datum prošle godine imali smo 561 aktivni slučaj (sada 1221), 2 mjeseca kasnije deseteroznamenkaste cifre (i dvoznamenkaste cifre mrtvih).

Nismo ni 50% odraslog stanovništva procijepili, s obje doze ni 45% (4.8.: 49,1% / 44,7%)...
...ali se želimo igrati Borisa Johnsona (da ne kažem Trumpa); samo -  UK je duplo procijepljenija od nas.

Jer turistička sezona, glavna "industrijska" grana ove zemlje? 

1 2 hvala 0
16 godina
odjavljen

Od čega ljudi u Australiji umiru? Od početka godine, još nisu imali mjesec bez viška smrti...

https://www.abs.gov.au/statistics/health/causes-death/provisional-mortality-statistics/latest-release

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.

1 1 hvala 0
9 godina
MrBlc kaže...

Od čega ljudi u Australiji umiru? Od početka godine, još nisu imali mjesec bez viška smrti...

https://www.abs.gov.au/statistics/health/causes-death/provisional-mortality-statistics/latest-release

Australija: 36 smrti na milijun stanovnika.
Hrvatska: 2023 smrti na milijun stanovnika.
Hrvatska je imala 56 PUTA više smrtnih slučajeva od Australije.
(pa se pitaj ima li smisla lockdown)

Umiru jer imaju samo 17% procijepljenih. (Guardian tracker)
priglupog Trumpista i populista na vlasti, pa kad su se antivaxeri pobunili protiv "eksperimentalnog cjepiva" (AZ), Morissonova vlada je zaustavila AZ (kojeg im je ionako premalo došli jer ih je Johnson zaribao)...
...a bili su nesposobni nabaviti drugo cjepivo (i još uvijek ga nemaju dosta).

16 godina
MrBlc kaže...

Alzheimer i dijabetes uglavnom kolko vidim.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
16 godina
odjavljen
Bitanga kaže...

Alzheimer i dementia su prikazani zajedno, tako da ne znamo koja od te dvije bolesti se više povećala, ali za obe je poznato da se značajno pogoršavaju pri socijalnoj izolaciji.

Nedostatak kretanja i debljanje pogoršava stanje kod dijabetesa.

Treća bolest od koje umiru je rak. Prognoze kod raka najviše ovise o pravovremenoj dijagnozi i početku liječenja.

Sva tri uzroka su direktno povezana s lockdownom. To je cijena lockdowna koju su mnogi ignorirali.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
8 godina
Timo kaže...
Brki1994 kaže...

Hmm...

prdac je u "plinskom" stanju, a covid se prenosi u kapljicnom

tako da je puno teze kad pricas ili kihnes popljuvat nekoga sa maskom, nego bez nje

svakako sljedeci puta, nedaj boze, ako ides na operaciju reci doktoru da ne treba nositi masku, da ti brines zbog njega da moze disati, i da ne vjerujes da on to nosi zbog tebe da te ne inficira s necime 

To sam stavio da se malo razbiju tenzije 

A glede prdca, znaš i sam da tu i tamo može nekome zbrisati komad 

I want to believe
9 godina
Bitanga kaže...
MrBlc kaže...

Pa baš to. Imaju dvadesetak mrtvih od covida u zadnjih 2 mjeseca koliko mi imamo u zadnja 2 tjedna.

LOL MrBic: "To je cijena lockdowna koju su mnogi ignorirali." 

Tu mu ljudi umiru u tisućama puta više pred nosom, a on stavlja alzheimera itd u "žrtve poraća lockdowna u Australiji".
Jbt opet copy pastea Lauca & Bakića, ček sad da spomene Papua Novu Gvineju i usporedi sa Hrvatskom, to im je zadnji biser.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2021 11:21 (Zechina).
3 godine
neaktivan
Ako nitko nije nastradao od ovih 130000 što se nisu lječili,

Koji se qurac onda liječimo? Idemo svi #ostatidoma
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2021 11:27 (Theophilus Ruy).

2 1 hvala 0
11 godina
MrBlc kaže...

Naravno, jer suprotan ekstrem uvijek predstavlja validan argument...

Suprotan ekstrem je već bio prisutan i sa mjerama, a kamoli bez mjera za bolnice.

Filozofiraš bezveze.

Nadglednik dina
7 godina
neaktivan

skupilo se plaka po temi, mnoge mori demencija a primjeti se i inkontinencija

1 3 hvala 0
16 godina
MrBlc kaže...
Bitanga kaže...

Alzheimer i dementia su prikazani zajedno, tako da ne znamo koja od te dvije bolesti se više povećala, ali za obe je poznato da se značajno pogoršavaju pri socijalnoj izolaciji.

Nedostatak kretanja i debljanje pogoršava stanje kod dijabetesa.

Treća bolest od koje umiru je rak. Prognoze kod raka najviše ovise o pravovremenoj dijagnozi i početku liječenja.

Sva tri uzroka su direktno povezana s lockdownom. To je cijena lockdowna koju su mnogi ignorirali.

Lockdown nikad nije ni trebao trajati toliko dugo (a kod nas niti nije) da bi to imalo nekog većeg utjecaja u odnosu na smrtnost od covida.

Australci svakako loše briju po tom pitanju, no ne pratim ih, niti koji su im razlozi. Sreća pa živimo u HR, a moja još veća sreća je što sam u malom gradu pa nemam apsolutno nikakve probleme sa životom osim što nosim masku u torbi.

Jedno je lockdown, a drugo je ovo što mi imamo. Osim ako je nekom jedino hodanje kroz dan do birtije i restorana i nazad.

Porast iracionalnog straha od izlaska iz kuće je svakako problem, i tu bi mogli diskutirati. To definitivno nije ničemu pomoglo.

9 godina
Theophilus Ruy kaže...

Zašto to ne kažeš HUBOLu, udruzi liječnika, koji su to već demantirali i prozivaju Lauca zbog pseudočinjenica?
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/hubol-zatrazio-ostavku-gordana-lauca-na-mjesto-clana-znanstvenog-savjeta-vlade-20210727

11 godina
neaktivan

Pustit testne ovce jedno 10 godina da isprobaju sve verzije korone i onda možda razmislim o cijepljenju

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Theophilus Ruy kaže...

Ako su velika većina kronični bolesnici, oni imaju i terapije. Terapije se mogu provoditi i doma, a možda i kod obiteljskih liječnika, pa ne treba ići u bolnicu za svaki kurac.

I tako, uopće nemamo nikakve detaljnije informacije (ili ja nisam vidio) da bi mogli razgovarati o čemu se tu radi.

Problem bi bilo da nisu bili zaprimani hitni pacijenti, i odrađivane hitne operacije.

Kod nas cijelo vrijeme odlično funkcionira bolnica, i dijagnostika i operativni zahvati (ne samo hitni).

7 godina
neaktivan
Vladitor kaže...

Pustit testne ovce jedno 10 godina da isprobaju sve verzije korone i onda možda razmislim o cijepljenju

jel' može gluplje?

i can't even...

16 godina
odjavljen
Bitanga kaže...

Lockdown nikad nije ni trebao trajati toliko dugo (a kod nas niti nije) da bi to imalo nekog većeg utjecaja u odnosu na smrtnost od covida.

Australci svakako loše briju po tom pitanju, no ne pratim ih, niti koji su im razlozi. Sreća pa živimo u HR, a moja još veća sreća je što sam u malom gradu pa nemam apsolutno nikakve probleme sa životom osim što nosim masku u torbi.

Jedno je lockdown, a drugo je ovo što mi imamo. Osim ako je nekom jedino hodanje kroz dan do birtije i restorana i nazad.

Porast iracionalnog straha od izlaska iz kuće je svakako problem, i tu bi mogli diskutirati. To definitivno nije ničemu pomoglo.

Apsolutno se slažem. Lockdown je imao smisla jedino kao inicijalna reakcija kupovine vremena dok ne vidimo s čim imamo posla i pripremimo se za razumnije mjere. Mislim da smo mi po pitanju toga odradili solidan posao, iako ću i dalje, za razliku od Bakića i Lauca, kritizirati one stvari koje vlada nije napravila dobro, poput rastjerivanja ljudi s javne površine, ponovnog uvođenja propusnika preg Božić (iako je bilo jasno da je to više kozmetičke prirode) i slično.

Međutim, mi i dalje imamo u javnom prostoru ljude koji slave Austalski "uspjeh", ljude koji zazivaju strože mjere, ljude koji zagovaraju lockdown kao rješenje protiv virusa. Moje pisanje je u prvom redu reakcija na takve, a ne žuganje protiv mjera koje sad imamo.

Što se naše situacije tiče, žugam na nelogičnosti, propuste, te na pritisak na cijepljenje usmjeren prema mlađima, umjesto da primarni pritisak bude upravo prema onoj skupini koja ima značajni rizik blokirati bolničke kapacitete, dok bi mladima trebalo otvoreno i transparentno prikazati rizik i benefite i nek sami odluče. Mislim da bi najava popuštanja mjera, uz kampanju "misli na sebe, smanji si rizik" potaknula više i mladih, i starih na cijepljenje od kampanje "misli na druge, cijepi se, ali i dalje moraš nositi masku jer možeš biti zarazan".

P.S. @Trollchina možda Lauc kopira mene, ja sam ipak pisao o tome dok je Lauc bio među zagovornicima lockdowna...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2021 12:02 (MrBlc).
16 godina
Louis Pluto kaže...
Vladitor kaže...

jel' može gluplje?

i can't even...

Kad netko u razgovoru spomene "ovce" odmah znam s kim imam posla.

3 godine
neaktivan
Mislim da relativiziraš učinak #ostanidoma kampanje.

Ne pričam ovdje o lockdownu, koji je bio zabrana napuštanja općine / grada bez propusnice.

#ostanidoma kampanja je navela ljude da misle da nesmiju iz kuće.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2021 12:19 (Theophilus Ruy).

1 0 hvala 0
16 godina
MrBlc kaže...
Bitanga kaže...

Apsolutno se slažem. Lockdown je imao smisla jedino kao inicijalna reakcija kupovine vremena dok ne vidimo s čim imamo posla i pripremimo se za razumnije mjere. Mislim da smo mi po pitanju toga odradili solidan posao, iako ću i dalje, za razliku od Bakića i Lauca, kritizirati one stvari koje vlada nije napravila dobro, poput rastjerivanja ljudi s javne površine, ponovnog uvođenja propusnika preg Božić (iako je bilo jasno da je to više kozmetičke prirode) i slično.

Međutim, mi i dalje imamo u javnom prostoru ljude koji slave Austalski "uspjeh", ljude koji zazivaju strože mjere, ljude koji zagovaraju lockdown kao rješenje protiv virusa. Moje pisanje je u prvom redu reakcija na takve, a ne žuganje protiv mjera koje sad imamo.

Što se naše situacije tiče, žugam na nelogičnosti, propuste, te na pritisak na cijepljenje usmjeren prema mlađima, umjesto da primarni pritisak bude upravo prema onoj skupini koja ima značajni rizik blokirati bolničke kapacitete, dok bi mladima trebalo otvoreno i transparentno prikazati rizik i benefite i nek sami odluče. Mislim da bi najava popuštanja mjera, uz kampanju "misli na sebe, smanji si rizik" potaknula više i mladih, i starih na cijepljenje od kampanje "misli na druge, cijepi se, ali i dalje moraš nositi masku jer možeš biti zarazan".

P.S. @Trollchina možda Lauc kopira mene, ja sam ipak pisao o tome dok je Lauc bio među zagovornicima lockdowna...

Pa ne znam, nisam već dugo pročitao negdje da se poziva na novi lockdown. Ali moguće da ne pratim dovoljno, pošto mi je dosadilo :-)

I slažem se, protiv toga sam "misli na druge, cijepi se". Cijepio sam se da ja opet ne popušim, od drugih, i da ne moram plaćati testove ako će zatrebati nekad. A ako će netko drugi zbog mog cijepljenja imat manju šansu za obolijevanje, to je još dodatni benefit.

Djecu ne planiram cijepiti osim ako će imati neke benefite zbog toga, vidjet ćemo kasnije.

No vjerojatno i slijedi to popuštanje mjera na jesen. Jedino tako mogu opravdati covid potvrde :-)

3 godine
neaktivan

Zechina kaže...
Theophilus Ruy kaže...

Zašto to ne kažeš HUBOLu, udruzi liječnika, koji su to već demantirali i prozivaju Lauca zbog pseudočinjenica?
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/hubol-zatrazio-ostavku-gordana-lauca-na-mjesto-clana-znanstvenog-savjeta-vlade-20210727

Da kažem što HUBOLU?

Ukratko nije točno da su demantirali brojku od oko 130000 manje pacijenata u bolnicama. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2021 12:28 (Theophilus Ruy).
16 godina
Theophilus Ruy kaže...
Mislim da relativiziraš učinak #ostanidoma kampanje.

Ne pričam ovdje o lockdownu.

Koji je bio zabrana napuštanja općine bez propusnice.

#ostanidoma kampanja je navela ljude da misle da nesmiju iz kuće.

Neznam dali da ismijavam te ljude koji su ostali doma ili da optužujem vođe kampanje. Do daljnjeg oboje.

Joj daj, te propusnice su trajale 2 tjedna možda.

Ima jako puno budala. No to nije isprika nigdje u životu. Ako si glup to te ne oslobađa odgovornosti.

I nema apsolutno ništa loše u ostajanju doma, #ostanidoma ne znači "ne ustaj se iz kreveta cijeli dan" ili "gledaj serije i filmove 24/7". Nego da se smanji broj nepotrebnih aktivnosti u kojima dolazi do puno socijalnih interakcija. Opet, to je bilo bitnije u velikim gradovima.

No da, sve je to predugo potrajalo.

Iskreno, toliko sam se naslušao gluparija od ljudi da me počela bolit briga. Cijepio sam se, moji i ženini roditelji su se cijepili. Za ostale me više boli briga tbh. 

14 godina
Bitanga kaže...
MrBlc kaže...
Bitanga kaže...

Pa ne znam, nisam već dugo pročitao negdje da se poziva na novi lockdown. Ali moguće da ne pratim dovoljno, pošto mi je dosadilo :-)

I slažem se, protiv toga sam "misli na druge, cijepi se". Cijepio sam se da ja opet ne popušim, od drugih, i da ne moram plaćati testove ako će zatrebati nekad. A ako će netko drugi zbog mog cijepljenja imat manju šansu za obolijevanje, to je još dodatni benefit.

Djecu ne planiram cijepiti osim ako će imati neke benefite zbog toga, vidjet ćemo kasnije.

No vjerojatno i slijedi to popuštanje mjera na jesen. Jedino tako mogu opravdati covid potvrde :-)

Hm, svaka čast na optimizmu :D, ali ja nekako sve manje vjerujem u skoro popuštanje mjera, eto k'o što sam stavio za Izrael koji ponovno najavljuje lockdown. Znam, rekao si, živimo u Hrvatskoj, ali mislim da bi nas mogla dočekati prošlogodišnja sudbina. Preko ljeta light zbog sezone, turista, da se skupi što više para, a na jesen idemo opet s postrožavanjem. Ne znam, možda zbog toga što ovo traje dulje nego što se očekivalo, ali nekako uopće više ne razmišljam o tome kad će završiti, kao da sam se pomirio s tim da je ovo stvarno novo normalno, a povratak na staro, pa ne očekujem ga, barem ne uskoro.

3 godine
neaktivan
Lockdown nije bio toliko štetan kao #ostanidoma.

Ali budale poistovječuju jedno i drugo.
16 godina
Theophilus Ruy kaže...
Lockdown nije bio toliko štetan kao #ostanidoma.

Ali budale poistovječuju jedno i drugo.

Nikad me nije bilo previše briga za budale.

15 godina
Bitanga kaže...
Iskreno, toliko sam se naslušao gluparija od ljudi da me počela bolit briga. Cijepio sam se, moji i ženini roditelji su se cijepili. Za ostale me više boli briga tbh. 

Baš...

3 godine
neaktivan
Pa ni mene, bio mi je gušt hodati praznim ulicama u pola dana, osjećaj neprocijenjiv.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.8.2021 12:47 (Theophilus Ruy).

1 0 hvala 0
15 godina

Anketa već sada legendarna, vezano za NASLOV teme:

0 Envy, ti si se ub'o i odjebi
1 Hoću, ćekam svoj red.
1 Samo ako budem morao.
2 NE, dok me puškom ne natjeraju
0 NE, imam svoj princip.
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail: