Evo probudio sam se u sred noći i mislim se sada... (A iskreno, još od svibnja prošle godine imam problema sa spavanjem.)
Evo da se malo i nasmijem. Uglavnom, prije desetak dana sam imao jednu raspravu na poslu, ali ne i svađu sa šefom, inženjerom, glede posla i toga kako on ima sve isplanirano, posao, posao. I ja mu kažem da je u redu i poželjno imati planove, ali da treba računati i na nepredviđene situacije, bolovanja (bilo ih je itekako) itd. Treba na ljude gledati prvenstveno, želim mu reći. Pritišću nas rokovi, istina (a evo i mene je zaboljelo prije koji dan, nije korona)... Ali on i dalje ima zacrtano i to je to. Obična ovca je. I onda kada sam mu se žalio na neke stvari u firmi, loše postavljene (mada već poznate), on meni govori da to kažem direktoru. Pazite, ja? Pa on je iznad mene i kao moj nadređeni, neka on to prenosi. I pri kraju razgovora kada sam rekao da su ti problemi vjerojatno poznati upravi i nadređenima jer su godinama prisutni, on meni cinično: "Je, je sve se zna, i korona je izmišljena...". U tome stilu je počeo, a ja mu govorim da ne može tako, da pretjeruje i to nema smisla (njegovo preseravanje). Zna on da sam inače kritičan i ljut spram određenih mjera i medijskog ispiranja mozga tj. pretjerivanja oko korone.
Nakon ovog "uvoda" želim reći ovo - zadnja događanja oko Rusije i Ukrajine su dio dubljih, globalnih "igara". Rusija vrši agresiju na jednu zemlju, ali SAD je to potaknuo svojom politikom i željom da ostane dominantan, a umanji moć i utjecaj Rusije. Ipak, Rusija (od raspada SSSR-a) je djelovala samo u Siriji i to uspješno (kada govorimo o akcijama daleko od njihove granice). Sve ostale intervencije su bile u njezinom susjedstvu (što ne znači da ih opravdavam). A Amerika od 2. Svj. rata neprestano ratuje tisućama kilometara od svog teritorija.
I nije nemoguće da je sve ovo već negdje smišljen scenarij. Možete vi ovdje trubiti - Teorija zavjere!
A mediji, uh mediji! Koliko ih ne volim, a opet ih pratim...
Sjetite se da se prije par mjeseci pisalo o nekakvim vježbama za zamračenje u Njemačkoj i drugdje u Europi i pozivalo se ljude da gomilaju zalihe. Tada je to izgledalo kao pripremanje za posljedice pandemije i krize njome prouzrokovane (a ja bih rekao i mjerama). A pogledajmo sada ovo, ovaj rat...
Pandemija se skoro više i ne spominje, a 2 godine su nas "davili" s njom kroz medije. Eno jučer u Berlinu oko 100 000 ljudi se okupilo za Ukrajinu. Ne znam u kojoj zemlji preko 80 000. Doduše, imaju maske. Zamislite samo, deseci tisuća ljudi se blisko okuplja, a prije mjesec dana bi to bilo APSOLUTNO NEZAMISLIVO!!!
Itekako je moguće da su tu duboke igre i predstave za mase u pitanju, tko zna što nam se sve sprema...