Sateliti su ih zamijenili i ICBM.
Ovo je "digitalni bombarder" B-21 Raider, prvi bor
- poruka: 76
- |
- čitano: 20.755
- |
- moderatori:
vincimus
Par odgovora:
B-21 je možda B-2.1 dakle možda kasnije dođe slični B-22 a onda totalno drugačiji B-3...
"Nije mi jasno ni kako ga protuzračna obrana može pogoditi ako ide brzinom preko 3 maha kao američki propali (obustavljena proizvodnja) projekti poput Lockheed YF-12, Lockheed SR-71 Blackbird na visini od 10 km.."
SR-71 nikada nije nosio niti bio predviđen za oružje , najbrži avioni s oružjem su MIG-25 i MIG-31 nešto sporiji i samo nešto manjeg plafona (24 000m) od SR-71 (25 800m)
čak i prvi ozbiljni ruski protuzračni sustavi (1957.godine Dvina) imali su domet 45km brzinu 3 maha i mogli gađati ciljeve do visine 25km i nisu morali direktno pogoditi cilj već eksplodirati na 80m udaljenosti, a to je bilo 1957. godine...
uz to, SR-71 je toliko specifičan sa svojim "poroznim" rezervoarima i lako hlapljivim gorivom, koje je sigurno tek kad uslijed brzine se od topline raširi oplata i počne zaptivati kako spada - a sam avion se produži preko 25 cm....
napravljeno ih je 32 i 12 je od njih izgubljeno u nesrećam...
nikad on nije bio zamišljen za borbu, dapače, njegova specijalnost je izbjegavanje iste...
Kad smo kod teme, srusio nam se MiG 21. Nadajmo se novom hardveraju cim prije.
Kad smo kod teme, srusio nam se MiG 21. Nadajmo se novom hardveraju cim prije.
Ne brigaj rusit ce se i novi....
Što vrijedi i da nabavimo 50 F-35 kada smo nesposobni ? Kina nas može gađati projektilom koji ide recimo 20 km/h na sat. Lagano leti preko 40 država i mi znamo da dolazi i gledamo kako pada na Jelačića. Takva je naša organizacija.
A i ono što kupimo će se koristiti kao što smo koristili i MiG-21 s letovima oko 4 županije.
Samo jedna činjenica uz, naravno, više puta dokazanu nesposobnost i korupciju sve govori - Hrvata u državi ima oko 3.8 milijuna. Sada samo taj broj treba ponavljati - 3.8 milijuna, 3.8, 3.8... I sve će biti jasno - beznačajni smo, totalno nebitni. I onda se naši "pušu" sa vojskom, hvalospjevi, ovo-ono... Jad, jad i sramota.
Samo jedna činjenica uz, naravno, više puta dokazanu nesposobnost i korupciju sve govori - Hrvata u državi ima oko 3.8 milijuna. Sada samo taj broj treba ponavljati - 3.8 milijuna, 3.8, 3.8... I sve će biti jasno - beznačajni smo, totalno nebitni. I onda se naši "pušu" sa vojskom, hvalospjevi, ovo-ono... Jad, jad i sramota.
To ti se zove nacionalizam...
A dok ti ponavljas "3.8 milijuna, 3.8, 3.8..." vjerojatno nas je i manje vec
p.s. sto nas je manje rata za miragice je po glavi stanovnika sve veca
a ne - Rafalčeki... miraži su stara krama (nećemo sad da su i Rafali "polovnjače", ne, da se Andrej Mudri ne uskokodače)
Što vrijedi i da nabavimo 50 F-35 kada smo nesposobni ? Kina nas može gađati projektilom koji ide recimo 20 km/h na sat. Lagano leti preko 40 država i mi znamo da dolazi i gledamo kako pada na Jelačića. Takva je naša organizacija.
A i ono što kupimo će se koristiti kao što smo koristili i MiG-21 s letovima oko 4 županije.
Dobro, ono je sramota sto se dogodilo.
Samo potvrdjuje onu staru da u tudjoj ruci samo njeznik raste. Uzdaj se u se i u svoje kljuse itd. U ovom okruzenju da nemam sustav koji moze porusiti neku kantu iz 1950 i neke... No ne fali janjadi na raznjevima ili blindiranih limuzina.
No za slikanje smo spremni. Najjaca mi je faca vojnika na slici. Puno govori.
Dobro, ono je sramota sto se dogodilo.
Samo potvrdjuje onu staru da u tudjoj ruci samo njeznik raste. Uzdaj se u se i u svoje kljuse itd. U ovom okruzenju da nemam sustav koji moze porusiti neku kantu iz 1950 i neke... No ne fali janjadi na raznjevima ili blindiranih limuzina.
Više je sramota NATO-a, naša baš i ne.
Preletio je dvije NATO zemlje, nije bilo reakcije, nije bilo ni informacije što se zbiva, nema te vojske koja će u par minuta boravka u zračnom prostoru neidentificirane letjelice biti spremna na obaranje, odliučiti i oboriti takvo što.
ma i naša je...
ionako je NATO zamišljen feudalno:
Hrvateki tu budu lako pješaštvo, dok su feudalci (SAD, VB, Francuska) oklopljeni na konjima...
ma i naša je...
ionako je NATO zamišljen feudalno:
Hrvateki tu budu lako pješaštvo, dok su feudalci (SAD, VB, Francuska) oklopljeni na konjima...
A što bi bila naša? Da i imamo potpuno funkcionalnu i pripravnu PZO ne bi ga išli rušiti. Pitanje je bi li i zrakoplove digli u tom roku.
ma i naša je...
a što bi tek rusi rekli, njima takav dron preleti 700km teritorija, drmne u strateški najvažniji aerodrom, a hvaljeni s400 nit da bekne
Za vrijeme Jugoslavije pratili smo nebo duboko u prostor susjednih država. U trenutku kada je NEP (nepoznati/nenajavljeni avion/letjelica) prelazio granicu, migovi su već rulali pistom , a protuzračna obrana već pratila situaciju ciljnim radarima.
U roku par minuta Mig bi bio već na pola puta do cilja koji bi obično još brže pobjegao natrag (ruski avioni iz bugarskog ili rumunjskog zračnog prostora)... I mi smo bili dio hladnog rata, a sad smo uspavani čak i za vrijeme i u blizini pravog rata...
Kaj nije rekao Putin da za njihove radare ne postoje nevidljivi avioni?
Zar to i nije poenta ;)
Ako je vidljiv onda nije nevidljiv i obratno ;)
Ako je nevidljiv onda i "ne postoji"....