Ja sam to isto trazio pred jedno godinu dana i nakon par dana potrage nasao sam neke stranice takvog tipa ALI nazalost nisu imali dostavu u Hrvatsku pa ih nisam pohranio u bookmarks :(
Mozda da bacis oko na offgamers?
Ja sam to isto trazio pred jedno godinu dana i nakon par dana potrage nasao sam neke stranice takvog tipa ALI nazalost nisu imali dostavu u Hrvatsku pa ih nisam pohranio u bookmarks :(
Mozda da bacis oko na offgamers?
Ja sam naručio neka 2 stalka za DVD-e i sad to čekam :)
Još se nećkam dal' da uzmem Uncharted 2 ili da pričekam kad dođe na stock "Limited Edition" jer oboje dođu 30 funti. Sad me jedino još zanima dal' će me zveknut carinu i PDV...
A jel mi netko može pomoć u svezi www.videogamesplus.ca ? Negdje sam pročitao da oni igre/pakete šalju kao fizičke osobe, što bi prema novom zakonu o carinjenju i sl. značilo da sa dotičnog Web shop-a možemo naručiti do 1000kn i biti ćemo oslobođeni carine, jel..? Može to netko detaljnije tko se koristi tom stranicom...?
Pozz svima,
Ev ja bi htio kupiti MW2 preko game.co.uk
Igra sa poštarinom košta 313kn
Jer ču ja na tu svotu platiti carinu jer tih 13kn šiša onu foru da
se ispod 300kn ne plača carina...ak če mi udarit carinu onda mi se ne isplati
kupovat prek neta
Pozz svima,
kupovat prek neta
Novi zakon prijatelju... Sve iznad 160kn :)
Do 1.1.10 je bilo sve iznad 0kn.
Vrlo vjerojatno ti neće ništa cariniti, ali to nikad ne znaš. Carinjenje pisama u potpunosti ovisi o tome kakav je dan imao carinik.
Do 1.1.10 je bilo sve iznad 0kn.
Vrlo vjerojatno ti neće ništa cariniti, ali to nikad ne znaš. Carinjenje pisama u potpunosti ovisi o tome kakav je dan imao carinik.
Upravo tako + na proizvode iz EU NE IDE CARINA, samo PDV ako je iznad te vrijednosti (ali opet neki kazu da ces morati dokazati da je made in EU!;)
...Sve u svemu, na sreci je sve...
Pozz svima,
kupovat prek neta
Ja znam gdje mozes kupiti legalan cdkey za 250kn ali nisam siguran da li smijem postati link (nije nikakva prevara) a sad mi ionako nece otvoriti tu stranicu =/
Ako te zanima posalji mi PM.
hehe, dakle ak me po džepu udari još i čiko carinik te mi na tu igru stavi i PDV
definitivno se ne isplati uzet prek neta jer me izađe isto kao i kod nas...
ali mogu riskirati...mislim ju kupiti ovak ili onak, pa ću naručiti preko neta,
tko zna...možda carinik ima lucky day pa če mi progledat kroz prste
Nisam još probao iskoristiti pogodnosti novog zakona, ali do sada nisam platio carinu na ništa ispod 300KN:
Nisam još probao iskoristiti pogodnosti novog zakona, ali do sada nisam platio carinu na ništa ispod 300KN:
http://www.vijesti.at/tekst/hrvatska/vijesti/nova-uredba-ne-placa-se-carina-za-robu-do-1000-kn/477784
znači oslobađanje plaćanja ak je pošiljka ispod 160kn, ali isto tako oslobađanje plačanja ak je pošiljka
ispod 1000kn...WTF??
ma ja ču igru naručit pa šta bude.
Hmm xbox 360 elite za 1500 i nes kuna -very nice al nazalost s carinama i pdv-om i svime dodje 3 put skuplje nego u hrv. a ja se na trenutak razveselio :(
Hmm xbox 360 elite za 1500 i nes kuna -very nice al nazalost s carinama i pdv-om i svime dodje 3 put skuplje nego u hrv. a ja se na trenutak razveselio :(
HW ne šalju izvana...
Koliko treba obično da dođe pošaljka kada se naruči od njih?
Meni je DA:O stigao za 2 dana. Danas si mi poslali ME2 pa ćemo vidjeti hoće li stići do četvrtka ili do petka.
Meni su isto danas poslali ME 2 CE pa se nadam da ce doči do petka.
Vi koji ste narucivali ove godine sa npr. game.co.uk jeste platili carinu/pdv ili je sve po "starom" ?
Sve po starom...
Ja sam dobio Mass Effect 2 CE, neocarinjen (stigao prije tjedan dana).
meni danas stigo ME2 CE, 2 tjedna nakon sto je poslan email da je igra poslana postom.
racuna od Game.Co.Uk nema u prilogu, istrgnut van iz one vrecice na pozadini paketa, ali bila je carina od 105kn...
do sada sam vec nekoliko stvari narucio od Game.co.uk, i do sada je uvijek bila isporuka u 5-6dana i bez carine, ovo je prvi ovakav primjer.
zivjela hr carina....
Koliko se to isplati sa Game.co.UK kupovati? Em čekaš par dana duže nego u Algoritmu, em dobiješ kad tad carinsku pristojbu na naplatu? Ma nisu cijene bar toliko niže da se isplati, a kod nas ima skoro svih igara! Što vam se čini? Ja nis već dugo tamo kupovao! Zadnje sam išao slučajem u RI i kupio sad na jesen si igara za 1300+ i poslije još naručio Crysis Warhead u ZG kad OC-ao proc da dobijem koji FPS više za dobar gameplay.
A ja čekam Star Trek Online kutiju... Bojim se istog kao ti.
A još sam dodatno morao i digitalnu kopiju uzeti s drugog izvora, jer mi je prošao Grace Period za Preorder...
Ma nisu cijene bar toliko niže da se isplati, a kod nas ima skoro svih igara!
A čuj, eto recimo BF:BC2 košta s poštarinom 230 kn, kod nas 350 kn, 120 kuna uštede nije baš malo, nedavno uzeh Fallout 3 GOTY(sa svim DLCovima i da, još nisam odigrao Fallout 3) za 170 kn s poštarinom, kod nas je još obično izdanje 250 kn. A isplati se podosta, pogotovo na preordere i igre jedno par mjeseci nakon izlaska.
Koliko se to isplati sa Game.co.UK kupovati? Em čekaš par dana duže nego u Algoritmu, em dobiješ kad tad carinsku pristojbu na naplatu? Ma nisu cijene bar toliko niže da se isplati, a kod nas ima skoro svih igara! Što vam se čini? Ja nis već dugo tamo kupovao! Zadnje sam išao slučajem u RI i kupio sad na jesen si igara za 1300+ i poslije još naručio Crysis Warhead u ZG kad OC-ao proc da dobijem koji FPS više za dobar gameplay.
Čekanje ne mogu potvrditi jer ne znam kada algoritam dobiva. Carina je random, evo, za ME2: CE par ljudi nije imalo carinu, jedan je. A da cijene nisu toliko niže... ne znam jel ti gledaš istu stranicu :) DA:O, Algoritam, PC, 350kn, game.co.uk trenutno oko 170 kn plus poštarina, recimo da je 200 kn (prije nego netko nešto kaže, funta je 8.3 kn, ne 12 kn). Ako ti to nije toliko niže... :) (Disclaimer: "Normalna" cijena za ovu igru bi bila oko 250 kn (29.90 su im obično cijene), plus poštarina i eventualna carina, tako da u tom slučaju recimo da i nije tolika razlika, ALI, em se carina češće ne naplati, em svako malo postoje različite akcije, tako se Batman: AA mogao oko Božića nabaviti za 13 funti+poštarina, odnosno kasnije mislim za 19funti plus poštarina).
Koliko se to isplati sa Game.co.UK kupovati?
Ja sam npr. kupio preko shopto.net igru UP za PS3 i izasao me sa postarinom oko 20 funti.
Kod nas u Sophoslabu je 495kn. Razlika zbog koje se isplati cekati 5 dana.
Isto tako sa game.co.uk Little Big Planet oko 20 funti, a u Sophoslabu 495kn.
Da napomenem, i ja sam ovaj put čekao 2 tjedna za dostavu. Stiglo neotvoreno, s računom i neocarinjeno.
Evo, meni je Star Trek Online Gold Edition (majica i ponešto svega, u malo većoj kutiji) stiglo u nekih 10 dana, carinu nisam platio (cijena je bila 30 funti)