Alzashop

poruka: 556
|
čitano: 263.203
|
moderatori: vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Alzashop
futuremnachine kaže...

Jedan moj osvrt, u zadnje vrijem kako su postali "poznatiji" krece niz djecje bolesti...

možda nisu "dječje bolesti" koje spominješ do njih, a uzrok ipak jest njihova "poznatost"

možda jednostavno dostavne službe nemaju kapaciteta za pokriti sav njihov promet - slično što se događa s bilo kojom net trgovinom u vrijeme božića

12 godina
neaktivan

Drago mi je da je tako u tvome slucaju, ovo je vec na zadnje X puta a evo jucer sam narucio nesto pa evo skrinšot

12 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
futuremnachine kaže...

Jedan moj osvrt, u zadnje vrijem kako su postali "poznatiji" krece niz djecje bolesti...

možda nisu "dječje bolesti" koje spominješ do njih, a uzrok ipak jest njihova "poznatost"

možda jednostavno dostavne službe nemaju kapaciteta za pokriti sav njihov promet - slično što se događa s bilo kojom net trgovinom u vrijeme božića

Po ovoj filozofiji bi ovo bilo slicno: Ja placam interent i brzinu 250čuna mj., 50mbit, 31 dan u mj. po ugovoru I sad redovito vikendom pad brzine za 50%-60%...a ja trebam reci OK pa vikend je, mreza je opterecena, hm mreza nema kapciteta , hm mozda sam ja kriv , ma za mir u kuci surfat cu za 25mb za 250čuna i svi sretni :D

12 godina
futuremnachine kaže...

Po ovoj filozofiji bi ovo bilo slicno: Ja placam interent i brzinu 250čuna mj., 50mbit, 31 dan u mj. po ugovoru I sad redovito vikendom pad brzine za 50%-60%...a ja trebam reci OK pa vikend je, mreza je opterecena, hm mreza nema kapciteta , hm mozda sam ja kriv , ma za mir u kuci surfat cu za 25mb za 250čuna i svi sretni :D

ma samo kažem da je lako moguće da je rastom prometa kapacitet dostavnih službi nedovoljan, a to je jedan od najvećih web shopova na području eu

i nije baš da mogu svakoj kurirskoj službi dati povjerenje - evo, radije bih čekao osam dana umjesto četiri, samo da ne šalju overseasom

a s druge strane, možda su se pokvarili baš oni u alzashopu, teško je tu biti pametan

17 godina
Alzashop
Pozdrav..
Zanima me ak kupim grafu od osobe koja je kupila prek alze i u slučaju reklamacije, koja je procedura?
Jel oni traže podatke od prvog vlasnika (order number i sl.) ili je to nebitno sve?

Kolko čitam, jel se mora slati pošiljka kod reklamacije ili oni to sve rješavaju pa kurir pokupi na kućnom pragu?
Tnx
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
futuremnachine kaže...

ma samo kažem da je lako moguće da je rastom prometa kapacitet dostavnih službi nedovoljan, a to je jedan od najvećih web shopova na području eu

i nije baš da mogu svakoj kurirskoj službi dati povjerenje - evo, radije bih čekao osam dana umjesto četiri, samo da ne šalju overseasom

a s druge strane, možda su se pokvarili baš oni u alzashopu, teško je tu biti pametan

Istina kurirske službe znaju biti katastrofa, Overseas je preforsiran i često kasni, dok za sad s GLS-om mi je sve dolazilo iz Švabije, Mađe, Austrije. kažem 8 dana nije problem ako je to to 8 dana!

Ali jutros sam dobio mail, Ipak je do Alze, ponavljam nije prvi put, i ne naručujem ništa posebno i nisam na otoku u gradu živim (GPU, HDD, CPU, RAM Kučište , bolju Periferiju itd) 

Paket ne dolazi 27.04.18 nego "teoretski" 28.04.18 (deveti dan) ali realno- jer ide vikend 30.04.18 jer "info order status smrdi" (jos nije otpremljeno) Znači ne gine dakle za 12 dana 

X puta sam kupovao 5 dana max. nešt smrdi tamo, tražit ču povrat novca za dostavu ako daju daju ako ne svejedno i goodbye! Ovo pišem jel me zanima jel i drugima ovako od nedavno!

"Alza:Order delayed Dear customer,

We are contacting you in reference to your order , Unfortunately, there has been a delay in our warehouse. We are working as quickly as possible to resolve the problem,

but your goods may be delivered one day later than previously stated. 

We apologise for any inconvenience this may cause you and we appreciate your understanding. "

12 godina
futuremnachine kaže...

Ali jutros sam dobio mail, Ipak je do Alze, ponavljam nije prvi put, i ne naručujem ništa posebno i nisam na otoku u gradu živim (GPU, HDD, CPU, RAM Kučište , bolju Periferiju itd) 

Paket ne dolazi 27.04.18 nego "teoretski" 28.04.18 (deveti dan) ali realno- jer ide vikend 30.04.18 jer "info order status smrdi" (jos nije otpremljeno) Znači ne gine dakle za 12 dana 

X puta sam kupovao 5 dana max. nešt smrdi tamo, tražit ču povrat novca za dostavu ako daju daju ako ne svejedno i goodbye! Ovo pišem jel me zanima jel i drugima ovako od nedavno!

bit će da su i oni počeli sraćkati, nadajmo se privremeno

16 godina

Ja imam ne baš najbolje iskustvo.

Naručene su dvije stvarni odvojeno u 2 dana, 29.4. i 30.4.

Za prvu narudžbu pisalo da je otpremljena sljedeći dan, znači 30.4., a druga narudžba 2.5. (prvi je bio praznik).

Za obje narudžbe dobio tracking number. Druga (kasnija) narudžba stigla danas kako je i planirano (zapravo je trebala u petak, ali nije zbog Oversesa jer vozač kao nije stigao, ali ok)

Prve narudžbe nema još, u trackingu stoji od prvog dana samo početni status: Initialization.

Drugi tracking je bio donekle u redu i pratio pošiljku.

Komuniciram s njima od četvrtka (kada je trebala biti prva isporuka) putem e-maila, ali ništa konkretno. Prvo kao zbog praznika 1.5. se poslalo kasnije, pa onda moraju provjeriti što se dogodilo i da će mi javiti, a danas niti ne odgovaraju na e-mail.

Ima ko kakva iskustva oko toga?

mag.inf
7 godina
neaktivan
bugi.kc kaže...

Ja imam ne baš najbolje iskustvo.

Naručene su dvije stvarni odvojeno u 2 dana, 29.4. i 30.4.

Za prvu narudžbu pisalo da je otpremljena sljedeći dan, znači 30.4., a druga narudžba 2.5. (prvi je bio praznik).

Za obje narudžbe dobio tracking number. Druga (kasnija) narudžba stigla danas kako je i planirano (zapravo je trebala u petak, ali nije zbog Oversesa jer vozač kao nije stigao, ali ok)

Prve narudžbe nema još, u trackingu stoji od prvog dana samo početni status: Initialization.

Drugi tracking je bio donekle u redu i pratio pošiljku.

Komuniciram s njima od četvrtka (kada je trebala biti prva isporuka) putem e-maila, ali ništa konkretno. Prvo kao zbog praznika 1.5. se poslalo kasnije, pa onda moraju provjeriti što se dogodilo i da će mi javiti, a danas niti ne odgovaraju na e-mail.

Ima ko kakva iskustva oko toga?

Koliko dugo im je trebalo da ti pošalju tracking number?

16 godina
Alzashop

Sljedeći dan nakon uplate sam dobio tracking number.

Nego, evo nakon neznam koliko poslanih e-maila na koje uopće nisam dobio odgovor, putem facebooka sam ih kontaktirao i po x-ti puta objasnio problem i dao im ID mailova, povratno su se javili da neka potpišem izjavu (Word of honor) da nisam dobio pošiljku. Nakon poslane izjave, odmah sam dobio upit da li želim povrat novca ili da ponovno pošalju. Zatražio sam ponovno slanje pa ćemo vidjeti.

Znam da se uvijek može dogoditi takva stvar i da niti oni ne mogu utjecati, ali sam jako nezaovoljan s povratnom komunikacijom. Od drugog dana im govorim da nešto nije u redu s prvom pišiljkom. Nakon 2-3 e-maila su mi prestali odgovarati i više nisam znao na čemu sam. Pa ako ima problema, reci otvoreno tako i tako, treba čekati toliko i toliko i gotovo.

mag.inf
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

definitivno su se pokvarili

prema mojim ranijim iskustvima korisnička podrška im je besprijekorna, baš kao i dostava

reklamaciju za pokvareni monitor sam na jednom proizvodu odradio bez ikakvih problema, čak su mi vratili na račun i lovu koju sam platio za dostavu

drugom prilikom sam bio razočaran bukom napajanja, također su mi vratili kompletni iznos isti dan kad sam napajanje predao kurirskoj službi

prava šteta, s njima sam godinama bio siguran

12 godina
neaktivan
Alzashop

Meni je nakon kupnje Nvidia Shild TV boxa od pred 7 mjeseci prije 10 tak dana riknuo daljinski,radi jedino dok je na punjaču..kad se skine s njega-mrtav..

Javio im,reklamirao..slao bih u servis..platio ako treba(bez obzira na garanciju od godinu dana)..

Evo 6 dana ništa ne odgovaraju..neznam što mi je za činit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mark7 kaže...

Meni je nakon kupnje Nvidia Shild TV boxa od pred 7 mjeseci prije 10 tak dana riknuo daljinski,radi jedino dok je na punjaču..kad se skine s njega-mrtav..

Javio im,reklamirao..slao bih u servis..platio ako treba(bez obzira na garanciju od godinu dana)..

Evo 6 dana ništa ne odgovaraju..neznam što mi je za činit.

Javi im se i zamoli da organiziraju kurira da ti dode doma po neispravnu robu, napisi na a4 papir opis kvara i svoje podatke, serijski broj uređaja i prilozi to u paket. I onda ti preostaje cekati, obicno im treba oko tjedan-2 da rijese claim od datuma primitka pokvarene robe kod njih.

16 godina
Alzashop

Evo i u mene problemi. Posiljka stoji vec 8 dana u Becu i ne mrda. Javio se kurirskoj sluzbi. Javit ce se kad budu imali vise informacija.... Alzu nisam ni pokusao kontaktirati, mislim da nema smisla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Isto kao što je bilo i kod mene. Pošiljka stajala. U početku Alza ignorirala, kurirska služba rekla da nemaju uopće pošiljku kod sebe, iako postoji njihov tracking number. Rekli neka se javim Alzi. Tek nakon nekoliko dana i dosađivanja, Alza poslala dokument koji sam morao popuniti i potpisati da nisam primio paket. Tada su ponovno poslali i bilo je ok.

mag.inf
12 godina
neaktivan

Minneyar hvala za sugestiju.

Već sam na njihovom site-u ispunio neke podatke-reklamirao..upisao svoju adresu i da želim slat njima..pod rubrikom "claim"..Kada otvorim svoj profil na Alzi..više ne postoji ništa  od onog što sam ih zamolio..teško se snać na razvikanom "Alzashop"-u...Uglavnom,malo su me razočarali sa nejavljanjem.Ostaje mi jedino da čekam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2018 23:45 (mark7).
12 godina
neaktivan
mark7 kaže...

Minneyar hvala za sugestiju.

Već sam na njihovom site-u ispunio neke podatke-reklamirao..upisao svoju adresu i da želim slat njima..pod rubrikom "claim"..Kada otvorim svoj profil na Alzi..više ne postoji ništa  od onog što sam ih zamolio..teško se snać na razvikanom "Alzashop"-u...Uglavnom,malo su me razočarali sa nejavljanjem.Ostaje mi jedino da čekam.

Ponovo sam pokrenuo "Claim"...sada je zabilježeno..ostaje mi da se nadam da će ići svojim tijekom..

9 godina
neaktivan
Alzashop

i ja se nažalost pridružujem sve većem broju nezadovoljnih kupaca, 17.5. naručio ram,ssd i napajanje. ram i ssd sa gls-om a napajanje zasebno overseasom,nije mi bilo problem platiti više za poštarinu jer sam ram trebao čim prije i pretpostavljao sam da bi overseas mogao kasniti. 18.5. obje narudžbe poslane,gls tracking uredno radio i paket stigao 23.5. kako je i bilo predviđeno. overseas naravno nije. onaj kao link za praćenje je isti od kad sam ga dobio Status:Initialization Center: SPS Bratislava. što mislite da li je do alze ili overseasa? savjeti? inače sam kod njih počeo kupovati prošle godine,ukupno do sad desetak narudžbi,uvijek manje stvari pa je išlo gls-om i uvijek tracking radio i došlo na predviđeni dan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2018 12:43 (dtdtdt).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Alzashop

I meni paket kasni debelo, jebeni overseas, dabog da propali... Najgora firma na svijetu, bez konkurencije.

Prije kad je išlo GLS-om je stizalo bez greške za 3 dana.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

3 1 hvala 0
16 godina
dtdtdt kaže...

... gls-om a napajanje zasebno overseasom..

Ček, možeš birat, tj. dodatno platit ga GLS?

Meni bo isti taj status Initialization. Njihov Overseas kada sam ih kontaktirao rekao da nemaju nikakvu pošiljku pod tim brojem niti neznaju ništa detaljnije i neka kontaktiram Alzu, tako da sam s njom morao riješit problem.

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2018 13:14 (bugi.kc).
9 godina
neaktivan
bugi.kc kaže...
dtdtdt kaže...

... gls-om a napajanje zasebno overseasom..

Ček, možeš birat, tj. dodatno platit ga GLS?

Meni bo isti taj status Initialization. Njihov Overseas kada sam ih kontaktirao da nemamju nikakvu pošiljku pod tim brojem niti neznaju ništa detaljnije i neka kontaktiram Alzu, tako da sam s njom morao riješit problem.

dvije različite narudžbe.prvo sam u košaricu stavio ram i ssd i jedina opcija je bila gls i naručio sam. onda sam u košaricu stavio napajanje i jedina opcija je bila overseas i onda sam i to naručio.prvo sam probao sve troje ali je bilo moguće samo overseasom.

btw kako si rješio onda s alzom?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2018 13:18 (dtdtdt).
16 godina
Alzashop

Imaš 7 postova iznad poruku moju.

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.6.2018 13:20 (bugi.kc).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Alzashop

riješio problem..problem je u bugu kod daljinskog kojeg (još) nisu ispravili,ver.softwera 1.22//Tek na Nvidia forumu sam uspio nać odgovor i rješenje.

Citiram odgovor jednog forumaša:

"Same issue on my remote and nothing explained here worked.
I contacted support and they told to do that:
go to settings- Apps- System Apps- Bluetooth Share- Open and clear data, clear cache, Force stop. 
Everything is fixed and works now (i just cleared the cached of the bluetooth share and remote controller apps, i did not try to force stop)..."

Eto ako neko uz ovaj Nvidia shield bude imao isti problem..ovo gore je rješenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SHELBY_09 kaže...

Evo i u mene problemi. Posiljka stoji vec 8 dana u Becu i ne mrda. Javio se kurirskoj sluzbi. Javit ce se kad budu imali vise informacija.... Alzu nisam ni pokusao kontaktirati, mislim da nema smisla.

Prije tri tjedna je paket poslan, jos ga nema. Njihov odgovor je da cekaju kurirsku sluzbu da se izjasni. Sta se tice odgovaranja na mail, jako su azurni i korektni u komunikaciji. Nije mi hitno, ali me lagano krece nervirati...

15 godina
protjeran
SHELBY_09 kaže...
SHELBY_09 kaže...

Prije tri tjedna je paket poslan, jos ga nema. Njihov odgovor je da cekaju kurirsku sluzbu da se izjasni. Sta se tice odgovaranja na mail, jako su azurni i korektni u komunikaciji. Nije mi hitno, ali me lagano krece nervirati...

Ista stvar, paket sa 10 itema u vrijednosti ~950€ netragom nestao u Becu. Iz alze rekli da cekaju odgovor dostave i tako vec 4 dana se ceka. Ovo je vec 4. slican slucaj u 3 tjedna tu na forumu tako da to postaje pravilo a ne iznimka...

16 godina
Alzashop

Očito to ozbiljan problem nastao. Ja nemam strpljenja za takve stvari, iako su i meni rekli da moraju provjeriti s kurirskom službom, nije me zanimalo. Platio sam unaprijed veliku lovu upravo s ciljem jer želim brzu i kvalitetnu uslugu. Bio sam dosadan i paket su poslali opet nakon 3-4 radna dana. Gledam taj stari tracking number, još paket stoji od 30.4.

mag.inf
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
Alzashop

Da, i meni je paket relativno velike vrijednosti (cca. 500E) i isto je zapeo u Becu. Usluga je jako dobra s njihove strane, ali ovo moraju pod hitno mijenjati ako misle zadrzati kupce. 

Moram slati jedan laptop na garanciju pa se nadam da nece biti problema. Sad me strah malo...

I sad se moram taknuti po vec izlizanoj temi...U kojem mi sranju od drzave zivimo da ja moram slati laptop u Cesku na popravak jer je sluzbeni Asusov servis u Hrvatskoj ajme majko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Alzashop

Uh i moj paket je "nestao", rekli su da mi mogu ponovo poslati ili vratiti pare... Prestrašno.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 1 hvala 0
16 godina
Alzashop

Ajde dobra stvar je što vam Alzashop nudi slanje drugog paketa ili povrat novaca, ista takva stvar se i meni dogodila, samo je narudžba išla s Amazon.fr i Overseas je zagubio pošiljku.

Amazon je tražio da odem na policiju i dam izjavu kako nisam primio paket i tek nakon toga što sam im poslao tu potvrdu s pečatom načelnika i policijske stanice su mi vratili novce. U izjavi je bilo napomenuto kako je prijavljena krađa. Povrat novaca se otegnuo par mjeseci. 

Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Alzashop

Meni ponovno poslali paket, trebalo je dosta pritiskanja s moje strane da do toga brze dodje..

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice