Velikom broju ljudi je iphone bio prestiž, sada je dostupan svima
Nije. Nikako. Iphone je skup. Neki dan sam dobio ovdje komentar - a što je kome skupo. Za 1055 eura (obični Iphone 17) ja proguram možda i 2 zime plinskog grijanja, ovisi o zimi i koliko je oštra. Ili si kupim nove komplete zimskih i ljetnih guma za auto i još mi ostane novca. I tako dalje.
Ne branim ja nikome ništa i ne kritiziram. I sam razmišljam o Iphoneu po prvi put, jer je Iphone 17 konačno dosta dobro složen mobitel. Ali ne sada u startu prodaje i ne po ovoj početnoj cijeni. Ništa nisam kupovao čim se pojavilo. Uvijek sam čekao da cijena padne (PC, laptop, auto...).
Većina boljih moba su početnom cijenom 800-1000e
Pa bas,koliko posteni samsung kosta? ne pratim androide jer me ne zanimaju,ali koliko dode osnovni S ?
Osnovni S25 je koštao 919e
Eto, a to nije 1030 ili 1055 koliko ja koštao u početku Iphone 16 i koliko sada u početku košta Iphone 17 (1029 do 1298 - to su cijene koje sam pronašao u zadnja tri dana).
Napisao sam 800-1000, 1029 je ajde 29 eura van okivra koji sam rekao. Ljudi će donekle nategnuti 1029 za osnovni novi iphone ali 1298 za model koji nema ono što ima ovaj jeftiniji samo oni koji žele pokazati luksuz.
1298 je cijena za keš za obični Iphone 17 u HT-u (pogledaj moje fotke od petka iz HT-ovog dućana, pa zumiraj cijenu na dnu), a ne za Air koji košta 1598 eura za keš (opet, u HT-u). Bez pretplate. Samo mobitel. Za keš. Plati i nosi.
Ostaje ista logika (na stranu što se ne kupuje u telekomu na keš), nisi kupio Air nego 17 jer te ne zanima luksuz nego praktičnost i to je super! Samo sam htio reći da ti nisi niti ciljana skupina za Air, već ljudi koji vole luksuz.