IPhone 17/Air/Pro/Pro Max - [Rasprava]

poruka: 263
|
čitano: 33.668
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 mjeseci
Re: IPhone 17/Air/Pro/Pro Max - [Rasprava]
zelenapaprika kaže...
Novice kaže...
zelenapaprika kaže...
Novice kaže...
DaNiTo kaže...
Novice kaže...
zelenapaprika kaže...
Novice kaže...

Velikom broju ljudi je iphone bio prestiž, sada je dostupan svima

Nije. Nikako. Iphone je skup. Neki dan sam dobio ovdje komentar - a što je kome skupo. Za 1055 eura (obični Iphone 17) ja proguram možda i 2 zime plinskog grijanja, ovisi o zimi i koliko je oštra. Ili si kupim nove komplete zimskih i ljetnih guma za auto i još mi ostane novca. I tako dalje.

Ne branim ja nikome ništa i ne kritiziram. I sam razmišljam o Iphoneu po prvi put, jer je Iphone 17 konačno dosta dobro složen mobitel. Ali ne sada u startu prodaje i ne po ovoj početnoj cijeni. Ništa nisam kupovao čim se pojavilo. Uvijek sam čekao da cijena padne (PC, laptop, auto...).

Većina boljih moba su početnom cijenom 800-1000e

Pa bas,koliko posteni samsung kosta? ne pratim androide jer me ne zanimaju,ali koliko dode osnovni S ?

Osnovni S25 je koštao 919e

Eto, a to nije 1030 ili 1055 koliko ja koštao u početku Iphone 16 i koliko sada u početku košta Iphone 17 (1029 do 1298 - to su cijene koje sam pronašao u zadnja tri dana).

Napisao sam 800-1000, 1029 je ajde 29 eura van okivra koji sam rekao. Ljudi će donekle nategnuti 1029 za osnovni novi iphone ali 1298 za model koji nema ono što ima ovaj jeftiniji samo oni koji žele pokazati luksuz.

1298 je cijena za keš za obični Iphone 17 u HT-u (pogledaj moje fotke od petka iz HT-ovog dućana, pa zumiraj cijenu na dnu), a ne za Air koji košta 1598 eura za keš (opet, u HT-u). Bez pretplate. Samo mobitel. Za keš. Plati i nosi.

Ostaje ista logika (na stranu što se ne kupuje u telekomu na keš), nisi kupio Air nego 17 jer te ne zanima luksuz nego praktičnost i to je super! Samo sam htio reći da ti nisi niti ciljana skupina za Air, već ljudi koji vole luksuz.

5 godina
DaNiTo kaže...
zelenapaprika kaže...
Novice kaže...
DaNiTo kaže...
Novice kaže...
zelenapaprika kaže...
Novice kaže...

Nije. Nikako. Iphone je skup. Neki dan sam dobio ovdje komentar - a što je kome skupo. Za 1055 eura (obični Iphone 17) ja proguram možda i 2 zime plinskog grijanja, ovisi o zimi i koliko je oštra. Ili si kupim nove komplete zimskih i ljetnih guma za auto i još mi ostane novca. I tako dalje.

Ne branim ja nikome ništa i ne kritiziram. I sam razmišljam o Iphoneu po prvi put, jer je Iphone 17 konačno dosta dobro složen mobitel. Ali ne sada u startu prodaje i ne po ovoj početnoj cijeni. Ništa nisam kupovao čim se pojavilo. Uvijek sam čekao da cijena padne (PC, laptop, auto...).

Pa bas,koliko posteni samsung kosta? ne pratim androide jer me ne zanimaju,ali koliko dode osnovni S ?

Eto, a to nije 1030 ili 1055 koliko ja koštao u početku Iphone 16 i koliko sada u početku košta Iphone 17 (1029 do 1298 - to su cijene koje sam pronašao u zadnja tri dana).

979 eura je bio,tri dana?pitaj chatgpt,ne moras tri dana trazit

ja prestajem s tobom,jer trolas bezveze...

vi koji ste kupili iphone 17 stavite koje slike kad ga dobijete,posebno air korisnici :)

1029 do 1298 eura sam sam pronašao u zadnja 72 sata za običan Iphone 17. A ne ChatGPT.

Čim ti se ne povlađuje, odmah se trola. Jako dobro.

5 godina
Novice kaže...
zelenapaprika kaže...
Novice kaže...
zelenapaprika kaže...
Novice kaže...
DaNiTo kaže...
Novice kaže...
zelenapaprika kaže...
Novice kaže...

Napisao sam 800-1000, 1029 je ajde 29 eura van okivra koji sam rekao. Ljudi će donekle nategnuti 1029 za osnovni novi iphone ali 1298 za model koji nema ono što ima ovaj jeftiniji samo oni koji žele pokazati luksuz.

1298 je cijena za keš za obični Iphone 17 u HT-u (pogledaj moje fotke od petka iz HT-ovog dućana, pa zumiraj cijenu na dnu), a ne za Air koji košta 1598 eura za keš (opet, u HT-u). Bez pretplate. Samo mobitel. Za keš. Plati i nosi.

Ostaje ista logika (na stranu što se ne kupuje u telekomu na keš), nisi kupio Air nego 17 jer te ne zanima luksuz nego praktičnost i to je super! Samo sam htio reći da ti nisi niti ciljana skupina za Air, već ljudi koji vole luksuz.

Zašto se ne bi kupovalo u telekomu za keš? Ako se ima novca, ne pita se za cijenu, želi se mobitel. Ne razumijem vas. Nije skup, ali se ne kupuje u telekomu. Pa telekom je prvi koji ga uvijek nabavi. To je za one koji žele biti prvi. 

Ti koje vole luksuz će kupiti što jači Pro Max. Što jači = sa što više memorije, ide do 2TB.

Laku noć, da ne rastežemo dalje. Neki će doživjeti slom živaca ako nastavimo.

8 godina

Inače sam bio uvjeren da ću kupiti novi iPhone 17 Pro. Međutim, kada sam vidio da je kvaliteta izrade prilično traljava, 95% sam odlučio odustati i ostajem na svom 14 Pro. Ako sam izdržao tri godine, mogu i još jednu. Pretpostavljam da će iPhone 18 Pro ispraviti sve “mušice” koje ovaj model ima.

Osim toga, ni po pitanju kamera nema nekog velikog napretka. Od tolikog hypea očekivao sam više, a zapravo sve djeluje kao blagi “refresh”, bez pravih inovacija. Kad na to dodam i činjenicu da po pitanju AI-a nisu napravili ništa posebno, mislim da će ova generacija modela prilično podbaciti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2025 20:21 (čmrljo).

0 1 hvala 0
11 mjeseci
iPhone 18 će imati druge mušice
8 godina

Moj dojam je da Apple pravi prave iskorake tek svake druge generacije.
Primjer – iPhone 12 Pro je imao svoje mušice (slabija baterija, nema ProMotion), a tek s iPhone 13 Pro su to ispravili (120 Hz ekran, bolja kamera, puno bolja baterija).
Isto se ponovilo s iPhone 14 Pro koji je imao probleme s težinom, grijanjem i softverskim sitnicama, a iPhone 15 Pro je sve to ispeglao (lakši titan, USB-C, jači čip, Action button).
Sa iPhone 16 Pro otišli su još dalje – bolja baterija, veći ekran s tanjim obrubima, 48 MP ultra-wide, 5x optički zoom i novi A18 Pro čip.
Ali s iPhone 17 Pro, po meni, nisu napravili veliki iskorak,jedino što je selfie kamera stvarno top.
Zato mislim da će tek iPhone 18 Pro biti onaj pravi, ispeglan model.

16 godina
Evo koji me pitaju zasto sam uzeo Air a ne recimo obicni model ili pro. Novac uopce tu sad nije bio presudan, oduvijek zelim tanak i lagan mobitel, jos da je 6.1” air bio bi savrsen za mene.
Intel 80286
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
Da se nakratko ubacim u temu; naime ljubitelj sam Apple proizvoda (u posjedu sam čini mi se sedmog iPhona), ali ovogodišnja linija mi je toliko ružna (osim AIR-a) da vam ne mogu reći..glomazno, veliko, sa nekakvim izbočenjima, meni osobno užas 😲 sva sreća da SE ili kak se već sada naziva ta linija, još uvijek postoji jer ovo se meni ne sviđa..

1 0 hvala 0
14 godina

Jel kome došao ajfon. 
Meni još ne... istyle (dpd dostava). 

0 0 hvala 0
15 godina
Gale92 kaže...

Jel kome došao ajfon. 
Meni još ne... istyle (dpd dostava). 

meni nije, nisam ni obavijest dobio... (istyle)

Možda je do boje, je li itko dobio silver boju?

14 godina

evo meni je došlo. 
Samo me zvao kurir (dpd) 

Toliko se boja ne grebe, da se i pitura na kutiji zgrebla 

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 14:03 (Gale92).

5 0 hvala 0
16 godina
Horned Reaer kaže...
Evo koji me pitaju zasto sam uzeo Air a ne recimo obicni model ili pro. Novac uopce tu sad nije bio presudan, oduvijek zelim tanak i lagan mobitel, jos da je 6.1” air bio bi savrsen za mene.

a kako ces ti to objasnit ovima...sretno s mobom,uzivaj

...potpis nije potreban...
4 godine

Jel neko preuzeo mobitel ili da mu je poslan a da je  narucen preko mall hr 

0 0 hvala 0
5 godina

0 0 hvala 0
18 mjeseci

0 0 hvala 1
5 godina

Maske i dodaci: 

0 0 hvala 0
14 godina
Helix234 kaže...

Jel neko preuzeo mobitel ili da mu je poslan a da je  narucen preko mall hr 

Ne. 4. puta sam ih zvao. U petak mi je rečeno kao da sa skladišta nije poslano jer šalju do podne, pa kao da očekujem u ponedjeljak.

Danas sam zvao ponovno oko podne i rekli kao da je na putu sa skladišta i danas/sutra da stiže. Sutra dižem frku nek idu u pizdu materinu.

Postoji razlog zašto sam pre-orderao, još mi je prvi put rečeno u četvrtak da je moj 3. po redu, da, za što?

U pm

You know what that is? SIMPLY LOVELY!! Ill tell you that - Max Verstappen, BrazilGP 2024
15 godina

Bio danas u shopping centru, pa usput svratio do Istylea i BigBanga da ih pitam imaju li info kad će im doći iduća isporuka 17 serije, kažu da nemaju pojma.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:06 (Zhnu).

0 0 hvala 0
9 godina

bok, 

meni stigao jos u petak. 

iPhone Air, 256GB, jednostavno predivan telefon. 

presao sa 16 Pro kojeg sam dao supruzi. 

lp 

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Iskreno ne kuzim kombinaciju Air i maska.

11 godina

@josipva

Dobiješ još kvalitetniji mobitel. Sa maskom, rješavaš problem "izbočine". Sve je onda monolitno.

To je vrlo dobar mobitel. Mobitel sa stilom.

Mac
17 godina
PzKpfw kaže...

@josipva

Dobiješ još kvalitetniji mobitel. Sa maskom, rješavaš problem "izbočine". Sve je onda monolitno.

To je vrlo dobar mobitel. Mobitel sa stilom.

Kupis mobitel koji je napravljen da bude super tanak, elegantan i vizualno impresivan, to mu je doslovno glavna karakteristika. I... onda zalijepis komad kineske plastike na njega i izgubis glavnu poantu, bar po meni...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:58 (josipva).
11 mjeseci

Za nove zalihe još nitko nema pojma jer niti Apcom ne želi dati tu informaciju partnerima, ako je imaju

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice