Postavio sam radio na netu ali nikako nemogu da se nadjem na stranici shoutcast, a u winampu i na serveru dnas(gui) mi javlja da sam konektovan al kakvo bilo ime da upisem na stranici www.shoutcast nemogu se naci,evo i slike vidite da mi je sve konektovano fino(valjda).ako iko zna nesta nek pise
Vlastiti radio na netu?
- poruka: 33
- |
- čitano: 17.838
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Postavio sam radio na netu ali nikako nemogu da se nadjem na stranici shoutcast, a u winampu i na serveru dnas(gui) mi javlja da sam konektovan al kakvo bilo ime da upisem na stranici www.shoutcast nemogu se naci,evo i slike vidite da mi je sve konektovano fino(valjda).ako iko zna nesta nek pise
okej je pokusao sam prikljucit ga radi mi sve nekako,al pri samom conect i diskonect sa interneta menja mi se ip adresa tako da imam posle problem dok ga ponovo nastimam,neznam jel to normalno il ne,a nemam jednu ip adresu vec sam preko programa No-ip duc
tako da on mi daje ip adresu samo neznam jel normalno da se ona uvjek menja kad se konektujem il diskonektujem.
okej je pokusao sam prikljucit ga radi mi sve nekako,al pri samom conect i diskonect sa interneta menja mi se ip adresa tako da imam posle problem dok ga ponovo nastimam,neznam jel to normalno il ne,a nemam jednu ip adresu vec sam preko programa No-ip duc
tako da on mi daje ip adresu samo neznam jel normalno da se ona uvjek menja kad se konektujem il diskonektujem.
nisam nista kupio,to je bilo samo probno radio,na bilo koji nacin da radi,a firma od koje imam net to je on-net u makedoniji,ona na svako konektiranje menja ip adrese tako da nemam fiksnu zato je i problem,a radio je samo bila proba,napravio sam ga preko http://www.shoutcast.com , to je to bilo.zato mi je i bio potreban program sa no-ip web strane uzmes program i dadnu ti host koji mozes koristit.to je to bilo
Imas to preko shoutcasta...
A sta se tice fixne ip adrese... mozes preko dyndns-a dignut sebi domeu tipa mojradio.dyndns.com (imas vise domena za izabrati). Odi pogledaj tamo...
Al ja mislim da ti to ne treba. Koliko se sjecam bilo je u bugu prije... godinu dana, mozda manje (ispricajte me ako grijesim) kako napraviti shoutcast...
Lik koristi NO-IP ... isto sranje ko i DynDns.
A to sta te ne lista na shoutcast.com, mislim da ima neka opcija u shoutcastu upravo za to. Potrazi malo u opcijama...
Evo ja se vec skoro dvije godine koristim shoutcast-om i moderatoe sam na listen2myradio.com i youstream.fm to su besplatne usluge (naravno sa reklmama) koje vam omogucavaju oko 500 slusatelja i beskonacno prometa ...
Ako ne zelite koristit ove usluge mozete i samo hostat sa svoj kompjutora ali onda je promet problem
Znaci kad koristite host i recimo broadcastujete sa 64 kbit/sec znaci vi uploadujete samo toliko i server onda siri taj signal slusateljima koji su spojeni na njega,,a kad hostate sa svog komp-a,i svim svojim slusateljima znaci ako stream-ujte na 128 kbit/sec to uplodajete svakom od svojih slusatelja posebno...
Ako imas ikakvi pitanja slobodno se obrati na PM
Molio bih te za jednu pomoć.
Napravio sam privatni radio preko shout cast-a. Podigao sam Hamachi da imam stalni IP, znači da ga ne mjenjam. Otvorio sam port 8000 i 8001 u ruteru i sve pet, ali problem je taj da kad želim nekome poslati listen.pls, jednostavno ne želi im otvoriti. Znači ko da nejdem otvoreno na net, a kod kuće na sva tri kompa slušam bez ikakvih problema radio. Znači zanima me kako da me svi drugi slušaju i nađu bez problema i u stvari u čemu je sada problem kad me nemogu slušati.
Usput daj mi molim te reci kako da taj radio postavim da mi na portalu u forumu svira. Ako može objašnjenje, vidio sam na dosta forumima da možeš imati tu opciju sa nekakvim player-om, ali je valjda caka u kodovima, pa ako znaš pomagaj, ali prvenstveno da rješimo ovaj gornji problem šta sam ti napisao.
Unaprijed ti se zahvaljujem na odgovoru i pomoći ........
Majstore pa hamachi ti kreira virtualnu LAN mrežu preko interneta, nemožeš koristiti njegovu fiksnu ip adresu, bar ja tak mislim, tak da u biti, u mreži su oni koji su spojeni na hamachi, to je koda puštaš radio u lanu
dečki ovo o čemu vi pričate je potpuno ilegalna radio postaja....
to je piratstvo gore od torrentiranja windowsa... jer u ovom slučaju po svakoj pjesmi se traba platit tantijeme.
koliko znam SAD uvodi novi zakon gdje se više neće plaćati tantijemi po paušalnoj procjeni već po izvedenim pjesmama.. tako da je već nekih 30 % radio postaja koji idu preko neta u SAD-u najavilo bankrot.. navodno će i EU prihvatit tu praksu... upravo zato da se konačno stane na kraj stotinama tisuća radio postaja.... jer trenutno je takav nered na snazi da je to milina.
dakle.. prvo treba to registrirat i ostvarit ISSN i sve potrebne dozvole.... nemojte se zekat s takvim stvarima jer u ovom slučaju se ne radi o lokalnom već globalnom prihvaćanju i realizaciji zakona.
pa dakle prvo treba zahtjev za koncesionara radio postaje... nemoš ti samo tako otvorit radio gdje ti pukne.... treba imati program i prezentirati taj program rada odgovarajućoj agenciji.. pa onda ako te priznaju za koncesionara.. onda možeš pričati o ovome.. a do tada raspravljate o čistoj ilegali.
ne podrzajem nikakve illegalne aktove,ali pokraj toliko kriminala na internet-u mislim stvarno da ce netko obratit paznju na neki radio sa nekih max 200 slusatelja na malom balkanu o kojem dosta ljudi iz amerike i EU nikad nije culo,naravno uvijek je moguce ali sanse su vrlo male...
Molio bih te za jednu pomoć.
Napravio sam privatni radio preko shout cast-a. Podigao sam Hamachi da imam stalni IP, znači da ga ne mjenjam. Otvorio sam port 8000 i 8001 u ruteru i sve pet, ali problem je taj da kad želim nekome poslati listen.pls, jednostavno ne želi im otvoriti. Znači ko da nejdem otvoreno na net, a kod kuće na sva tri kompa slušam bez ikakvih problema radio. Znači zanima me kako da me svi drugi slušaju i nađu bez problema i u stvari u čemu je sada problem kad me nemogu slušati.
Usput daj mi molim te reci kako da taj radio postavim da mi na portalu u forumu svira. Ako može objašnjenje, vidio sam na dosta forumima da možeš imati tu opciju sa nekakvim player-om, ali je valjda caka u kodovima, pa ako znaš pomagaj, ali prvenstveno da rješimo ovaj gornji problem šta sam ti napisao.
Unaprijed ti se zahvaljujem na odgovoru i pomoći ........
skinuo sam ovaj menadzer,registrovao se i sve uradio sto treba...
e sad kad idem na "go live",odaberem pjesmu i pustim je..nista se ne cuje i ne znam na kojoj sam adresi,tj. kako da nekom preporucim svoj radio kad ne znam na kojoj adresi je...
Puno hvala unaprijed...
eh tek sad ugledah... td { font-family: arial; font-size: 10pt; } body { margin: 0px; padding: 0px; } A { color: #d57f10; text-decoration: none; } .pubdate { color: #303030; font-family: arial; font-size: 8pt; border-top: 1px solid #d57f10; } Warning: fopen(/tmp/query.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/www2/Common/CommonDatabase.php on line 65
Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/www2/Common/CommonDatabase.php on line 67
to mi napise kad idem na support --- share your station
sta da radim?
Htjela ih otvoriti radio.
S obzirom da sam totalni pocetnik zamolila bih ako netko zna da mi napise pocetak svega kako bih znala odakle trebam krenuti ,jer sve ima sto treba nesto,a nitko ne spominje sam pocetak.
Da ih uopce zapocela da stvorim stranicu,i da stavima na net.,.,to su moja osnovna pitanja
Hvala
Htjela ih otvoriti radio.
S obzirom da sam totalni pocetnik zamolila bih ako netko zna da mi napise pocetak svega kako bih znala odakle trebam krenuti ,jer sve ima sto treba nesto,a nitko ne spominje sam pocetak.
Da ih uopce zapocela da stvorim stranicu,i da stavima na net.,.,to su moja osnovna pitanja
Hvala
pozzz! evo ja sve napravio na shoutcast sign up i to, sve rijesio u winampu, plug in instalirao, connectiran mi je i slje streaming...
samo ja ne znam kka je to mogu poslati nekome da slusa i kak ja mogu vidjeti taj streaming???
duko trazim kako napraviti vlastiti radio sa chatom na netu ali neznam kako početi jer sam pocetnik pa bi molio da mi neko detaljnije objasni...unaprijed hvala...pozz...
pozzz! evo ja sve napravio na shoutcast sign up i to, sve rijesio u winampu, plug in instalirao, connectiran mi je i slje streaming...
samo ja ne znam kka je to mogu poslati nekome da slusa i kak ja mogu vidjeti taj streaming???
Pa ovisi kako si ga instalirao, ako ti je po localhost onda idi u browser http://tvojaipadresa:8000/listen.pls ( ne radi uvijek s winampom ) ili ako si stavio na neki free server http://poddomena.listen2myradio.com npr: http://eternalichar.listen2myradio.com!
Inače meni je preko winampa sra..e, skini si SAM broadcaster, odličan je program za vođenje radija :)
duko trazim kako napraviti vlastiti radio sa chatom na netu ali neznam kako početi jer sam pocetnik pa bi molio da mi neko detaljnije objasni...unaprijed hvala...pozz
Free server za internet radio, s chatom ( naj običnijim, bez mogućnosti prilgodbe ) imaš na www.listen2myradio.com
- Ako netko ima neku cool ideju za radio, neka mi se javi na MSN korisnik@windowslive.com! :)
da ne otvaram novu temu pitat ću ovdje:
ja koristim za radio stream s1.myradiostream.com i sve šljaka super, lako podešenje, fakat je sve bilo gotovo u 5 minuta. sad radim streaming ali imam problem.
primatelji signala (a i sam kada si pustim ono što uploadam to primjetim) imaju ponekad problem s primanjem. Kvaliteta glazbe dok svira je vrhunska ali veza nije stalna.
Dolazi do cukanja, prekidanja, nekad više nekad manje, nekada uopće nema problema, ali uglavnom ima.
U čemu je kvar? Računalu? imam AMd athlon x2 i 6GB rama a na računalu dok ide streaming ne radim baš ništa. Teško da je to u pitanju. jer mi računalo ne cuka čak ni kad radim u premieru ili Indesignu a da bi cukalo dok radi winamp... teško za povjerovati!!
brzini interneta?? imam tcomov Flat, mislim da mu je upload 1mbps.
Koliko uopće trebam brzinu koja je minimalna da bi normalno tekao upload za radio streaming?
Sa koliko kb/s emitiras?
128 ali isto je i kad stavim na 96
jel zna tko možda o čemu se ovdje radi da mi cuka radio prijenos'?
ovi u tcomu ništa ne znaju, oni se valjda samo bave korisnicima koji svaki dan surfaju pola sata i gledaju pokoji youtube filmić a za sve ozbiljnije upite na ništa ne znaju dati odgovor.
Nije mi jasno da 1 mbps uploada nije dovoljno za nesmetan streaming.
onda je moguće da mi veza nije stabilna cijelo vrijeme, tj. da joj stalno varira brzina i to u nekim ekstremima. a kako to provjeriti i gdje?
Što se čudiš?
Upload ti je za današnje pojmove smiješan.
Još ako više korisnika streama eto belaja...
jel zna tko možda o čemu se ovdje radi da mi cuka radio prijenos'?
ovi u tcomu ništa ne znaju, oni se valjda samo bave korisnicima koji svaki dan surfaju pola sata i gledaju pokoji youtube filmić a za sve ozbiljnije upite na ništa ne znaju dati odgovor.
Nije mi jasno da 1 mbps uploada nije dovoljno za nesmetan streaming.
onda je moguće da mi veza nije stabilna cijelo vrijeme, tj. da joj stalno varira brzina i to u nekim ekstremima. a kako to provjeriti i gdje?
Pa naravno da nije dovoljna ovisno o broju slusatelja kojih imas 1Mbit/s je nista zamisli da imas 200 slusatelja, pri brzini od 128Kbps = 16KB/s = 57MB/hour *200=11,4 GB a sad zamisli da jos emitiras digitalni radio ufff, i da ih imas nedaj boze 500 ili da emitiras pri brzini od 320Kbps/s. Ili smanji broj slusatelja , ako uopce mozes ili brzi upload barem 5Mbit/s sto je isto sporo za danasnje standarde ali bolje ista nego nista.
vodite računa da ja ovdje idem sa s1.myradiostream.com.
dakle nisam ja server koji distribuira slušateljima frekvenciju.... ja samo prenosim do servera.
Dali to svejedno onda nema veze? isto moram imati tim brži upload što mi je veći broj slušatelja?
vodite računa da ja ovdje idem sa s1.myradiostream.com.
dakle nisam ja server koji distribuira slušateljima frekvenciju.... ja samo prenosim do servera.
Dali to svejedno onda nema veze? isto moram imati tim brži upload što mi je veći broj slušatelja?
Ovisi o tome dali ti je radio unaprijed snimljen pa ga ti uploads do servera i to je to , ili ides real time tipa radio cibona stream tu si ti onda dedicated server i brzina uploada bi trebala ovisiti o sadrzaju i broju slusatelja, a ako ne onda .
Evil radi se o uploadu do servera baš kako si rekao unaprijed snimljenih materijala... real time je tek daleka budućnost ako ovo ostvari prođu i počne donositi dobit.
trenutno testiram na 64kbps pa bum videl kako će na to reagirati. obećava al vidjet ćemo nakon 2-3 sata neprekidne reprodukcije.