Zašto bi uopće livestreamo na Youtube kad možeš na Twitch.tv bez problema ikakvih? I nije ti potrebno 2mb brzina za normalan stream, ja imam 100 kbps upload i uz dobre postavke na xsplitu mogu stream u HD sa savršenom kvalitetom zvuka
Vaš YouTube channel
- poruka: 2.011
- |
- čitano: 549.953
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
daj mi twitch da vidim tvoje prijasnje streamove
Pozdrav,
Ima svega i svačega, a u zadnje vrijeme se malo učim oko video edita, pa evo kako je to ispalo:
Ja sam inaće partner s YT, fora je u tome , da dok bi drugi gledali kako ja igram sastrane bi se prikazivale reklame preko kojih bi zaradio dodatne pare.
Ovi njihovi programi koje nude samo šalju sa obične kamere sliku što je meni bezveze. Nije mi to sad toliko prioritet, ako se ne može složiti nema veze.
------------------------------------------------------
www.youtube.com/watch?v=jdLm6HbZzeA
I ja sam partner s 2 youtube kanala, samo kad npr snimam gameplay cesto mi dode da nemogu stavljati reklame da moram navesti dokaz da mogu uplodati na youtube taj gameplay :/ Jos neznam kako to rijesiti.
Evo ti taj video koji sam zadnji livestreamo da vidiš da je moguće sa 100 kbps upload streamat, uploadao sam ga na Youtube jer mi se sa twitcha obrisao nakon 2 tjedna kad sam zaboravio kliknuti na "Save".
Inače da imam bolji procesor mogao bi još jaču kvalitetu stavit, al imam samo 2 jezgre na 2.9 na laptopu :/
I ja sam partner s 2 youtube kanala, samo kad npr snimam gameplay cesto mi dode da nemogu stavljati reklame da moram navesti dokaz da mogu uplodati na youtube taj gameplay :/ Jos neznam kako to rijesiti.
Nema ti to veze kaj si ti s youtube-om partner, oni i dalje nemogu stavit neki copyright-an sadrzaj na svoju stranicu i monetize-at ga. Tj. mogu, ali onda nemogu stavit reklame na tvoj sadrzaj. Ono sto oni zele od tebe je da im posaljes da si TI napravio taj sadrzaj i da ga koristis samo u svrhe zabave, a ne zarade.
aj streamaj battlefield 3, lako je s tom quake online koja je vec igra s losom grafom :)
Inace, dobro je kolega gore rekao da za stream neke igre ti treba ~2mbps (720p), ako zelis da se dobro vidi naravno. Ako zelis igrat SP igre onda manje, ali za MP ti treba najmanje 1,5mbps.
Kad bih imao high-end grafičku i high-end CPU onda bih možda i mogao, ali nemam pa eto. Tvoj internet connection ima veze samo sa video bitrate, mogu ja stavit i Full HD livestream sa istim niskim bitrate(koristim 550 kbps) slika će skoro pa savršene kvalitete kao i da je na 360p na 5000 bitrate. Tako da ako imaš jako dobar komp da uopće izdržiš full hd stream nebi ti bilo potrebno imat jako brz upload, ali ako baš želiš detaljnu kvalitetu naravno da će biti potreban veći bitrate odnosno brža konekcija.
Puno ti je bolje snimati gameplay sa programima kao što su Bandicam ili Dxtory, prije sam koristio Fraps dok nisam otkrio ove, puno su bolji.
moj kanal se polako povecava hahaha :D
https://www.youtube.com/channel/UCTqKhlUlhHJKaT1BOixPxNA
Da ne otvaram novu temu na forumu, postavit ću ovdije pitanje.
Naime od kada sam dobio novi izgled kanala ( slika ) "spoili" su mi se youtube i google + , te sada ne znam gdje se nalazi inbox mojeg yt kanala
Molim vas ako netko zna, da mi pomogne.
Hvala
Gore u desnom kutu klikni na strelicu pokraj avatara i dolje odaberi "Switch account" i nakon toga odabereš svoj acc...
Naime od kada sam dobio novi izgled kanala ( slika ) "spoili" su mi se youtube i google + , te sada ne znam gdje se nalazi inbox mojeg yt kanala
Hvala
Gore u desnom kutu klikni na strelicu pokraj avatara i dolje odaberi "Switch account" i nakon toga odabereš svoj acc...
Napravio sam kako si rekao, ali me opet "baci" na sliku iz privitka.
Zanima me kako mogu napraviti da mi se ne prikazuje " da odaberem korisnički račun" već da imam "spojen" samo jedan.
Od kad je došao ovaj novi yt izgled sve se zakompliciralo.
Hvala
Napravio sam kako si rekao, ali me opet "baci" na sliku iz privitka.
Zanima me kako mogu napraviti da mi se ne prikazuje " da odaberem korisnički račun" već da imam "spojen" samo jedan.
Od kad je došao ovaj novi yt izgled sve se zakompliciralo.
O.o ,onda nezz, stvarno su glupost sa time napravili... Stalno mi izbacuje jel želim spojiti te račune,dosadni su ko jehovini svjedoci... Ne shvaćaju da ne želim koristiti G+ za youtube nego da i dalje želim koristiti svoj nick...
Odi na video manager, i na lijevom meniju predzadnji će ti biti Inbox :)
Odi na video manager, i na lijevom meniju predzadnji će ti biti Inbox :)
Hvala, riješeno
Jeste vidjeli novi dizajn SocialBlade-a? (LINK)
E da, ako jos netko gleda za partnership i razmislja na koji ce neka uzme u obzir da je TGS nedavno povecao CPM na 4,5$ - 5$ koliko cujem. (ne reklamiram ih i nisam povezan s njima, samo dajem informaciju)
Kolko sam ja vidio Curse mi izgleda najbolja opcija za gaming kanale.nema lick-in i ima 90% revenue share,za tgs neznam, ali networki sa fixanim CPM nisu bas pametni izbor po mojem misljenju.
EDIT: Krivo sam vidio,mislio sam da pričaš za TGN.Uglavnom izbjegavajte TGN najveci lopovi.TGS(Curse) je među boljim networkima i svi vele da je super.

Kolko sam ja vidio Curse mi izgleda najbolja opcija za gaming kanale.nema lick-in i ima 90% revenue share,za tgs neznam, ali networki sa fixanim CPM nisu bas pametni izbor po mojem misljenju.
EDIT: Krivo sam vidio,mislio sam da pričaš za TGN.Uglavnom izbjegavajte TGN najveci lopovi.TGS(Curse) je među boljim networkima i svi vele da je super.
Slažem se, stvarno su lopovi, ajde ostalo mi još 1 godina i 11 mjeseci, pa idem na druge :D
plačaju mi 0,87 $ CPM ,a pogledi su večinom iz Amerike, Rusije i Kanade (uglavnom najbolje plačeni pogledi), pa mi nije jasno kako ako po kliku dobim 0,0035$ , računaju mi mjesečno oko 380k pogleda, po takvome ja bi trebao dobiti najmanje 860$ a dobim samo 300$. S tim da sve ukupno imam mjesečno oko 500 k pogleda. Stvarno ne mogu vjerovati kakva je to mafija. (prije sam imao oko 1,5M ^^)
Ja sam vidio da je najbolja Forela Network, navodno im je CPM od 3$ - 10$.
Poslije ću najvjerojatnije u Machinimu, navodno su najbolji.
Slažem se, stvarno su lopovi, ajde ostalo mi još 1 godina i 11 mjeseci, pa idem na druge :D
plačaju mi 0,87 $ CPM ,a pogledi su večinom iz Amerike, Rusije i Kanade (uglavnom najbolje plačeni pogledi), pa mi nije jasno kako ako po kliku dobim 0,0035$ , računaju mi mjesečno oko 380k pogleda, po takvome ja bi trebao dobiti najmanje 860$ a dobim samo 300$. S tim da sve ukupno imam mjesečno oko 500 k pogleda. Stvarno ne mogu vjerovati kakva je to mafija. (prije sam imao oko 1,5M ^^)
Ja sam vidio da je najbolja Forela Network, navodno im je CPM od 3$ - 10$.
Poslije ću najvjerojatnije u Machinimu, navodno su najbolji.
Uff, nemoj machinimu. Mozda i jesu najbolji ako imas channel koji broji 200k+ subbova i dobijes 30k viewsa, ako ne, daju ti ~3$ CPM. A i mislim da imaju ugovore na 1-2 godine, sto mozda i tebi i nije problem s obzirom da si i sada pod ugovorom, al eto... Biti ce ti bolje od TGN-a, ali ne i najbolje. :P
Kupio sam ekstra facry3 pa napravio giveaway na svom channelu. Na prošlom giveawayu su se samo dvoje javili i dobili ključeve po završetku. Pa eto, ako ne bude puno entrya, možda nekome bude sretno.
Poceo sam snimati gameplay-ove igara, pa ko hoce neka se pretplati :)
Ljudi moji , ovo ne možete vjerovati.
Uploudao sam video 30.1.2012. sad ima 1,852,727 pogleda i youtube ga sad odjednom blokira i dao mi je strike.(24.10.2013)
Video sadrži gameplay Angry Birdsa. S tim da je video originalno napravljen od mene. A razlog blokiranja i davanja opomene je "ne prikladan sadržaj".
Koji je to vrag s YT, kakve to kretene zapošljavaju???
Sve samo da te sjebu..
Prelistao sam malo temu i svi igrači, nema veze koliko dobri ili loši, zbog male ljubomore žele biti poznat jutuberi.
Zašto ne napravi zajednički kanal? Možda čak i na našem jeziku ili na engleskom s tim da svaki video ima prevod? Pogotovo ovi mali koji tek počinju?
Na Internetu ljudi ne razmišljaju o tome, pa bi video na hrvatskom jeziku imao potencijalne gledaoce i u BiH i u Srbiji.
Ljudi moji , ovo ne možete vjerovati.
Uploudao sam video 30.1.2012. sad ima 1,852,727 pogleda i youtube ga sad odjednom blokira i dao mi je strike.(24.10.2013)
Video sadrži gameplay Angry Birdsa. S tim da je video originalno napravljen od mene. A razlog blokiranja i davanja opomene je "ne prikladan sadržaj".
Koji je to vrag s YT, kakve to kretene zapošljavaju???
Sve samo da te sjebu..
Pa odi na "Appeal this decision" u Video manageru i napiši im tamo zašto ti misliš da imaš sva prava na taj video i da taj video ne krši nikakva tuđa prava i dobit ćeš video natrag i maknut će ti se 6 month warning. Takve stvari se znaju dogodit nekag jer se pojave idioti koji bezveze flagaju video kao spam i onda se taj video makne, i meni se to dešava, a uglavnom to proizlazi iz neke diječje ljubomore il šta već...
Hvala na odgovoru, napisao sam im, valjda će uskoro vidjeti.
Nego, napravit ću par gameplayeva na hrvatskom stavim tu link, pa mi recite što mislite.
Što bi vam bilo bolje da snjimam gameplayeve ili da napravim kao neku recenciju ili da stavim samo najzanjimljivije djelove?
Anketu ne znam napraviti..