Spor mi je internet - dns cache

poruka: 7
|
čitano: 3.027
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Internet mi je sporiji nego prije jer sam čeprko svašta (upisivo sam svoju "default gateway" adresu u url i namješto svašta...) ali sad sam sve to namjestio nazad. I malo mi se ubrzo ali "to još nije to"! npr: sporiji je kada se povezujem na strane stranice...

Povezujem se preko "local area connection" - automatski se povezuje. probo sam i "repair" ali kaže da "clearing dns cache failed..."

Isprobao sam i "ipconfig/flushdns" u command promptu no opet "failed" Znali netko kako popravit brzinu??

Imam T-com adsl 2Mbit

brb
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 13:31 (Ficho3D).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Spor mi je internet - dns cache

Napravi Bandwith test na ovoj adresi http://bwm.carnet.hr/top.php i javi rezultate

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
16 godina
neaktivan

Nemogu tu stranicu otvoriti - piše mi "waiting for bwn.carnet.hr..." i mogu čekat pol godine i neće otvorit

.... zvao sam t-com i isprobali smo brzinu (skidam brzinom 200 - 220 kb/s)... znači brzina je OK i oni su potvrdili - rekli su mi da pregledam opcije i windows firewall - sve opcije su ok a i dalje je spor.

brb
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 13:18 (Ficho3D).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ficho3D kaže...

Internet mi je sporiji nego prije jer sam čeprko svašta (upisivo sam svoju IP adresu u url i namješto svašta...) ali sad sam sve to namjestio nazad. I malo mi se ubrzo ali "to još nije to"! npr: sporiji je kada se povezujem na strane stranice...

Povezujem se preko "local area connection" - automatski se povezuje. probo sam i "repair" ali kaže da "clearing dns cache failed..."

Isprobao sam i "ipconfig/flushdns" u command promptu no opet "failed" Znali netko kako popravit brzinu??

Imam T-com adsl 2Mbit

...... 
jesi li siguran da si sve vratio kao sto je bilo?

A koliku sada imas brzinu, tj. koliko je sporije?
16 godina
neaktivan

Rekli su mi da imam istu brzinu (što je istina) ali problem je u mom kompjuteru su rekli "presporo obrađuje.." - tako nešto...

DA VAS UPOZORIM: NAPISO SAM U PRVOM POSTU DA SAM UPISIVO SVOJU "IP" ADRESU - NISAM VEĆ -> "DAFAULT GATEWAY" ADRESU!

EDIT: Evo opet sam upiso default gateway adresu i odabrao "setup" i sada mogu još više stranica učitat ali još ne sve kao što je prije!

EDIT: Skužio sam da mogu otvorit sve stranice koje sam prije otvaro ... ali neke nove stranice nemogu... što je problem u dns- cache-u

brb
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 13:39 (Ficho3D).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ficho3D kaže...

Rekli su mi da imam istu brzinu (što je istina) ali problem je u mom kompjuteru su rekli "presporo obrađuje.." - tako nešto...

DA VAS UPOZORIM: NAPISO SAM U PRVOM POSTU DA SAM UPISIVO SVOJU "IP" ADRESU - NISAM VEĆ -> "DAFAULT GATEWAY" ADRESU!

EDIT: Evo opet sam upiso default gateway adresu i odabrao "setup" i sada mogu još više stranica učitat ali još ne sve kao što je prije!

EDIT: Skužio sam da mogu otvorit sve stranice koje sam prije otvaro ... ali neke nove stranice nemogu... što je problem u dns- cache-u

Cekaj malo, ne razumijem. Prvo kazes da je sporije, a onda da je sve OK. Zasto bi upisivao default gateway adresu u URL liniju (pretpostavljam web preglednika)?! 
Da li uopce znas sto radis i sto hoces postici?

Ajde napisi koje DNS servere koristis (ako ne koristis default) - a ovo "presporo obradjivanje"... vjerojatno si to cuo od sluzbe za korisnike?  Neiscrpan izvor bisera...  mozda da koristis 386 na 33 MHz bi ti bilo sporo reslovanje DNS upita, cak i tamo bi radilo normalno :-)
Otvori cmd prompt i napisi ipconfig /all pa napisi sta si dobio

16 godina
neaktivan

Evo upiso sam i dobio:

Host Name: ..............................: brb

Primmary Dns suffix.................:

Node Type.................................: unknown

IP routingEnabled.....................: No

Wins proxy Enabled..................: No

ETHERNET ADAPTER LOCAL AREA CONNECTION :

Connectin specific dns suffix....:

Description..............................: Nvidia n-force MCP networking controller

physical adress........................:00-30-04-04-8E-E4

Dhcp Enabled..........................: No

IP adress.................................: 192.168.1.2

Subnet Mask............................: 255.255.255.0

Default Gateway......................:192.168.1.1

DNS Servers.............................:195.29.149.196

195.29.149.197

brb

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice