Skeniraje porta

poruka: 5
|
čitano: 1.255
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Skeniraje porta

Gledao sam po forumu i nisam našao ovakvu temu. 

Već mi je outpost par puta izbacio da je blokirao skeniranje porta.

nisam obraćao pažnju na to ali počelo mi je ići na živce.

http://ip-lookup.net sam upisao ip s koje je skenirano i izbaci mi da se nalazi u SAD i da je host http://en.gravatar.com/.

nisam baš upoznat s tim skeniranjem portova pa ne znam o čemu se radi.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Skeniraje porta

Evo imaš ovdje nešto malo. Link

EDIT: A za daljnja pojašnjenja dovoljno je da u googlu tražilicu upišeš "skeniranje portova" i dobit ćeš dosta odgovora što to točno znači i kolika je opasnost od tih radnji

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.5.2010 23:41 (BlackFoot).
16 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...

Evo imaš ovdje nešto malo. Link

EDIT: A za daljnja pojašnjenja dovoljno je da u googlu tražilicu upišeš "skeniranje portova" i dobit ćeš dosta odgovora što to točno znači i kolika je opasnost od tih radnji

ok hvala nisam prije vidio tu temu,da jesam nebi pisao.

jesam tražio u googleu, ali najviše me zanimalo dal je ko na forumu  imao takva iskustva.

hvala.

15 godina
protjeran

Ma sve je u redu. Tema je donekle opisana na Forumu ( onaj moj link ). Što  se mene tiče nedovoljno dobro obrađena. Jedostavo ne mogu da vjerujem da samo nas trojica na  ovom Forumu imamo takovih "problema". Ali ono što je najvažnije  je to da koristimo izvrsni Outpost Firewall koji reagira na takovu vrstu prijtnje i blokira  je. Pozdrav! 

EDIT: Evo ponovo skeniranje portova s poznate IP adrese u zadnja dva dana. Jel se to samo meni dešava ili ....? Možda su neka računala u stvari botnet, a da korisnici nisu ni svjesni pa to rade za nekoga, ili se neko stavrno zahebava s time. Ili na kraju moj firewall nešto krivo detektira?.  

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 17:26 (BlackFoot).
16 godina
neaktivan
BlackFoot kaže...

Ma sve je u redu. Tema je donekle opisana na Forumu ( onaj moj link ). Što  se mene tiče nedovoljno dobro obrađena. Jedostavo ne mogu da vjerujem da samo nas trojica na  ovom Forumu imamo takovih "problema". Ali ono što je najvažnije  je to da koristimo izvrsni Outpost Firewall koji reagira na takovu vrstu prijtnje i blokira  je. Pozdrav! 

ljudi ili nemaju dobar firewall,ili imaju takve probleme ali ne žele pisati tu da ih ljudi ne popljuju zašto ne guglaju.a pola tih kaj popljuju ni neznaju kaj znači skeniranje portova.

ja sam i guglao i pitao jer me zanima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice