Policija kontrolira digitalnu privatnost

poruka: 26
|
čitano: 8.548
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

"Zakon, dakle, daje ovlasti policiji da prisluškuje, presreće, prikuplja, snima podatke ili - čak! - tajno ulazi u stan ako - vjerovali ili da - sumnja da netko sluša nelegalno pribavljenu glazbu. Strepite, zli hrvatski pirati koji torentirate albume i filmove! Dosta je bilo vašeg nestašluka. Od sada, posumnja li policijski službenik da ste nedajbože ponešto presnimili s interneta, bit će to sasvim dovoljna podloga da vam uđe u stan ili u Gmail poruke." - Forbes, kolovoz, 2011., 12. - 13.str., čl. "iStatsi"

Cijeli članak: http://tinyurl.com/3d6e9tj

Što mislite o tome? Kako je moguće da je takav jedan zakon donesen?

http://micromanagements.blogspot.com/

0 0 hvala 7
15 godina

ma nije moguće da ti može tek tako uć u stan i provjeravat,treba mu sudski nalog za to.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koje su posljedice za nas obične pirate smrtnike?

Slavonija u ♥ | http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica | http://www.spreadlinux.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Policija kontrolira digitalnu privatnost
athlon64 kaže...

ma nije moguće da ti može tek tako uć u stan i provjeravat,treba mu sudski nalog za to.

A čuj, ako je zakon već na snazi, a provedba počinje 1. rujna, očito da može. Naravno, nisam osobno išao pogledati u zakon dal je stvarno tamo jer ne vjerujem da bi jedan ugledan časopis poput Forbesa takvu glupost napisao. Mislim da će se prvi koga zahvati ovaj novi zakon žaliti i da će to na ustavnom sudu past.

15 godina
Creative kaže...
athlon64 kaže...

A čuj, ako je zakon već na snazi, a provedba počinje 1. rujna, očito da može. Naravno, nisam osobno išao pogledati u zakon dal je stvarno tamo jer ne vjerujem da bi jedan ugledan časopis poput Forbesa takvu glupost napisao. Mislim da će se prvi koga zahvati ovaj novi zakon žaliti i da će to na ustavnom sudu past.

a kako bi oni mogli znat tko je sumnjiv,šta će pratit tko najviše prometa radi?

17 godina
Creative kaže...

"Zakon, dakle, daje ovlasti policiji da prisluškuje, presreće, prikuplja, snima podatke ili - čak! - tajno ulazi u stan ako - vjerovali ili da - sumnja da netko sluša nelegalno pribavljenu glazbu. Strepite, zli hrvatski pirati koji torentirate albume i filmove! Dosta je bilo vašeg nestašluka. Od sada, posumnja li policijski službenik da ste nedajbože ponešto presnimili s interneta, bit će to sasvim dovoljna podloga da vam uđe u stan ili u Gmail poruke." - Forbes, kolovoz, 2011., 12. - 13.str., čl. "iStatsi"

Ma to su gluposti samo da se nekaj piše,{#} za male obicne korisnike nema problema ko če mene jadnog nekaj pitat usred Hrvatske ak slušam s Torenta skinutu mjuzu pih.{#} Uostalom ipak smo u Hrvatskoj a ne Americi, ili Njemačkoj di postoje i djeluju Antipiratski zakoni Policijski službenik nek se fučka može on da ne kažem kaj Mačka potegnut za rep to jedino a tu je i TrueCrypt pa ti probijaj to ak uspiješ em ti jarca.{#}{#}

Cijela Hrvatska je jedna smjehota velika, i zakoni sve sami čudnovati kljunaši na sve strane uglavnom zakoni se provode kad nekom paše inače ne ak neki zakon svojom provedbom ruši popularnost vlasti zakon se ukida i dorađuje. Dakle zna se ne talasaj socijalni mir, i slično samo da ostanemo na vlasti iz tog kuta ovaj zakon baš izgleda ko Magla bez greške ne moram nit čitat članak znam kak ce to bit u praksi sve samo ne kak je zamišljeno.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
neaktivan
rambox kaže...
Creative kaže...

Ma to su gluposti samo da se nekaj piše,{#} za male obicne korisnike nema problema ko če mene jadnog nekaj pitat usred Hrvatske ak slušam s Torenta skinutu mjuzu pih.{#} Uostalom ipak smo u Hrvatskoj a ne Americi, ili Njemačkoj di postoje i djeluju Antipiratski zakoni Policijski službenik nek se fučka može on da ne kažem kaj Mačka potegnut za rep to jedino a tu je i TrueCrypt pa ti probijaj to ak uspiješ em ti jarca.{#}{#}

Cijela Hrvatska je jedna smjehota velika, i zakoni sve sami čudnovati kljunaši na sve strane uglavnom zakoni se provode kad nekom paše inače ne ak neki zakon svojom provedbom ruši popularnost vlasti zakon se ukida i dorađuje. Dakle zna se ne talasaj socijalni mir, i slično samo da ostanemo na vlasti iz tog kuta ovaj zakon baš izgleda ko Magla bez greške ne moram nit čitat članak znam kak ce to bit u praksi sve samo ne kak je zamišljeno.{#}{#}

Baš zato jer u Hrvatskoj svi samo na sebe gledaju i jesmo u situaciji u kojoj se nalazimo. Očekivao sam ovakve komentare "ak mene ne dira baš me briga". Ok, slažem se, jedno je donesti zakon a drugo je sprovest isti, ali dovoljno je da takav jedan zakon postoji na kojeg se uvjek može pozvati kad to državi odgovara.

17 godina

Baš zato jer u Hrvatskoj svi samo na sebe gledaju i jesmo u situaciji u kojoj se nalazimo. Očekivao sam ovakve komentare "ak mene ne dira baš me briga". Ok, slažem se, jedno je donesti zakon a drugo je sprovest isti, ali dovoljno je da takav jedan zakon postoji na kojeg se uvjek može pozvati kad to državi odgovara.

Upravo tako. Kad to državi odgovara.

Nazovite me skeptikom i teoretičarem zavjera, kako hoćete, ali meni se čini da uopće nije bit u borbi protiv piratstva, već o iskorištavanju sumnje na piratstvo kako bi se neometano prisluškivalo, iz tko zna kojih razloga.

KaeR
16 godina

Da li je glazba snimljena sa radija ilegalno pribavljena? Imam na mobitelu aplikaciju za stream online radio stanica, i ima mogućnost snimanja. I ja si to prebacim u kompjuter. Da li je sada to ilegala ili šta? 

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moguće da jest, iako fizički (u smislu prijenosa podataka kroz mrežu) nema razlike jesi li ti to legalno streamao ili pritom i snimao, tako da je to nemoguće razlikovati sa strane nekog nadziratelja.

KaeR
17 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Upravo tako. Kad to državi odgovara.

Nazovite me skeptikom i teoretičarem zavjera, kako hoćete, ali meni se čini da uopće nije bit u borbi protiv piratstva, već o iskorištavanju sumnje na piratstvo kako bi se neometano prisluškivalo, iz tko zna kojih razloga.

Upravo je to i poanta svega!

17 godina

Iako se ježim onog dijela gdje se smije kršiti ustavom zajamčena prava, tome je i do sada bilo tako. A ti se žali, ako želiš.

No ono kaj vidim kao problem ste svi vi koji smatrate da vam se ne smije ništa dogoditi ako piratizirate.

Mislim da se policija neće baviti građanima koji skidaju za svoje potrebe film ili album sa interneta, no ako ćete to prodavati po školi ili po oglasima, onda imate problem.

Bavite se ilegalnom radnjom, a htjeli bi prava? :) kajgod :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Creative kaže...

Mozda sam nesto krivo shvatio, ali znas sta ja mislim o tome?

Da se totalno nepotrebno forum zatrpava istim temama kada ovu temu vec imamo te se nalazi ovdje, a i tu stoji cca tri mjeseca:

http://goo.gl/mzwDT

...a kao sto se moze vidjeti tu se nalazi i sest stranica misljenja ljudi tako da je ovo totalno nepotrebno.

Vijest je stara te cak vise nije bas ni aktualna, sto ne znaci da se ne moze komentirat, dapace...nove informacije su uvijek pozeljne.

No mozda se ovdje prica o necemu drugome tj. o necemu o cemu nije bilo rijeci u onoj temi (ne, nismo pricali samo o downloadu i p2p mrezama)....ako je tako, ispricavam se unaprijed.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan

Neka ti policijski službenici prvo pohapse doma djecu i ostale clanove obitelji jer je opće poznato da je stopa piratstva u Hrvatskoj više nego velika pa nek onda krenu u "pobjede nove".

BTW: Što je s ovim - Bug Vijesti Link

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2011 23:57 (razorst3).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zašto nitko o ovome nepriča , nije da nam je daleka budućnost?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
kupim cd, rippam ga, ilegalno!
***Ako sam ti ikako pomogao samo pritisni HVALA!***
15 godina
razorst3 kaže...

Zašto nitko o ovome nepriča , nije da nam je daleka budućnost?

citiram:

"Posebne se radnje ne mogu provoditi protiv osoba koje to čine za vlastite potrebe jer je u cijeni svih elektroničkih medija uključena i naknada za zaštitu autorskih prava tako da se snimanje i reprodukcija za vlastite potrebe ne smatra kaznenim djelom" - naglasio je Krunoslav Borovec, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova.

pa onda me boli briga rofl.

14 godina
Stoja kaže...

Da li je glazba snimljena sa radija ilegalno pribavljena? Imam na mobitelu aplikaciju za stream online radio stanica, i ima mogućnost snimanja. I ja si to prebacim u kompjuter. Da li je sada to ilegala ili šta?

Kad se nešto nađe na cesti, obično se za to kaže da je vidljivo i za to im ne treba nikakav nalog tipa za pretragu, oduzimanje, izuzimanje i slično.

Kada ti snimaš tijekom reprodukcije na nekoj radio postaji, činjenica je kako ostvaruješ korist a da se za to ne zna od strane bilo koga, radio špostaje, izvođača pjesme, autora pjesme, muzike i ostale ekipe, tako da si na najboljem putu da te proglase ilegalcem, alidok u Republici Hrvatskoj ne funkcionira ništa, ne trebaš biti zabrinut, jer te nema tko proganjat, a i da ima, to radi ekipa koja i nije baš na nivou. Sjetimo se samo atentata na pokojnog Ivu Pukanića, čije su ubojice hodale mjesecima po Zagrebu, opljačkali trgovinu s oružjem i relativno lako ubili Ivu, a koliko ima ljudi koji snimaju sa stream-a online radio postaje, ma to je za ne spominjati kao problem {#}!

ATJ Lučko
16 godina
protjeran

Rasprava o ovome je smijesna, kako ne vidite?

Ja sam u BiH, u nas se ni rijeke ne ciste, a kamo li da se pirati hapse.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

A vid tek ove budaletine.

Ta današnja djeca, mislim stvarno. Nije mi jasno zašto bi se itko htio lažno prestaviti kao Anonymous.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Creative kaže...

AJ NEK ME PROBAJU PRIVEST ZBOG VUCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ima da ih nema!{#}

Kad mi čača nije išo na policiju zbog ilegalnog presnimljenog AC-DCa i METALLICE onda neću ni ja zbog Vatrogasaca,Vuce,Colonije i Miše Kovača

EDIT:Eh da i Septike,no oni svejedno daju da se širi besplatno,ta đubrad će nam zabranit i disat,zrak će postat ilegalan,bit ćemo ko astronauti s bocama kisika.

Da je meni otic u kameno doba Spilja u planini bila bi mi soba Krzno od medjeda bile bi mi gace Subara od mamuta na glavu mi stace !septika!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 11:46 (Dinče).
17 godina
Dinče kaže...
Creative kaže...

AJ NEK ME PROBAJU PRIVEST ZBOG VUCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ima da ih nema!{#}

Samo pošalješ Vuci sms, i on dođe i sve ih začakija.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
Stoja kaže...

- zakon predviđa legalne načine.

Svaki FTA je legalan (za korisnika), kao i recimo Vip music club ili Peugotova trenutna akcija, iStore, Steam...

Nelegalni zvori su piratski-torrenti. Terrenti zato jer si istovremeno distibuter.

Kod nas je sve pokriveno ZAMPom i RTV pristojbom. (samo ne s nelegalnog izvora, ostalo je legalno).

Umnažanje i distribucija kao i svako kršenje autorskih, vlasničkih prava ili copyrighta je kažnjivo. (ne mješati kažnjive stvari s legalnim ili nelegalnim, slušanje muzike je legalno).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 21:00 (ihush).
16 godina
protjeran
ihush kaže...
Stoja kaže...

-zakon predviđ legalne načine.

Svaki FTA je legalan (za korisnika), kao i recimo Vip music club ili Peugotova trenutna akcija, iStore, Steam...

Nelegalni zvori su piratski-torrenti. Terrenti zato jer si istovremeno distibuter.

Kod nas je sve pokriveno ZAMPom i RTV pristojbom. (samo ne s nelegalnog izvora, ostalo je legalno).

Umnažanje i distribucija kao i svako kršenje autorskih, vlasničkih prava ili copyrighta je kažnjivo. (ne mješati kažnjive stvari s legalnim ili nelegalnim, slušanje muzike je legalno).

To je super regulacija.

Tvoje je da kupis CD, svima si platio odmah, nitko te i ne pita odakle ti muzika.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
16 godina
Mentalist kaže...
..

To je super regulacija.

Tvoje je da kupis CD, svima si platio odmah, nitko te i ne pita odakle ti muzika.

-problem je nedostatka preciznih informacija. ZAMP postoji svugdje.. nametom na recimo SD karticu u mom fotiću, platio sam pravo na korištenje stvari pokrivenih zampom. Pravilo i ovce i novce.

- ZAPM predstavnici ili BSA ne žele javno reči koja prava imaju korisnici (prešućuju, uvjek samo viču PIRATI i sl.). Zabranjeno-kažnjivo je recimo distribucija (kolokvijalno piraterija), slušanje nije. Pod slušanje spada i recimo streaming s YTa ili Groovesharka, jednako kao i bilo koja radio-TV stanica. FTA je za korisnika besplatan i legalan. Program koji se emitira a nije FTA ima zaštitu, recimo sat. program i kodiranje nagra-3 kao primjer (i Macrovizia, DRM itd..), distributer se osigurava tom zaštitom da nitko tko nije platio nemože koristiti. Jednako je i skidanje s iStorea ili MSstorea, Steam ... Legalni distributer plaća naknade, poreze. To recimo TPB ne plaća, zato nije legalan. Uz zabranu korištenja torrenta za takvu distribuciju, tj. mora biti sistem koji nije FTA.

Sam korisnik nije dužan znati (jer ne može provjeriti) dali je recimo Grooveshark legalan distributer. To je posao države. Postoji formulacija kod recimo kupnje ukradenog automobila, ''da je kupac znao ili mogao znati..'', jer mu je dužnost tražiti npr teh. papire vozila. Dok u ovim slučajevima korisnik nema nikakav mehanizam kojim bi tražio od Groovesharka potvrdu o plaćenim tantijemima i porezima.

Kad spominješ kupljeni CD.. Izmjenama (besmislenih) zakona, to je regulirano. Prije si morao imati original i račun, mada je zakon predviđao backup kopiju, tako si morao imati recimo u autu račun od CDa (koliko godina??), upravo zato je to izbačeno, sve pokriva ZAMPov namet na sve medije. Blank CD ti daje pravo, jer je u njemu plaćen namet. Istovremeno netreba miješati to što imaš na CDu i to od kuda si nabavio i umnažanje.. Tehnologija ide dalje, svaki autorski materijal je zaštićen (op. ima autora koji ne stavljaju DRM) kao i popularan Sonyjev rootkit. Svaki vlasnik je i dužan (zakonom) zaštititi svoje vlasništvo. Ukoliko recimo emitira TV signal FTA, tad nemože tužbom naplatiti korisniku gledanje. Primjer kabelske, koja upravo zato postavlja kabel (bilo bi im jeftinije FTA) ili kodiranje signala (opet je jeftinije nekodirano, netreba oprema itd..), ali to vlasnik-distributer mora napraviti.

Odavno u vezanim temama dajem za primjer VIP (bilo i na TVu-reklama, ugovor sa Zampom), sad i Peugeot. Oni svojim kupcima daju pravo krištenja glazbe. Oni su to platiti, jednako kao što mi u hotelu sobarica stavi čokoladu i ružu na jastuk, hotel je to platio (nije ukrao), daju mi to kao ''poklon'' (koji ja nakraju platim). Iz tih izvora, ja mogu korstiti legalno.

To mi ne daje pravo da to distribuiram i sl. To radi pirat. Distributer (legalan) može biti samo onaj (koji plaća) kojeg vlasnik odobri. Slušatelj je (legalan) svaki koji ne krši ostala pravila.

Software nije ni približno zakonom zaštićen kao AV-materijali. Spada pod prekršaj, dok AV spada pod kršenje autorskih i copyrihgta - krivični zakon. Svaki software ima određenu vrstu zaštite, ako se ta zaštita 'razbije', to je kršenje autorskog prava. Dakle, korisnik koji skine igru s interneta, ako je skinuo s legalnog izvora to je OK, ako nije korstio torrent to je OK, ako nije korsitio crack to je OK.. recimo legalno skinut Trial software MS-Office. Čak nemora biti skinut, jer dolazi predinstaliran na računalima. Korisniku se nudi i ako želi jednostavno kupi licencu (pravo na korištenje). Ukoliko korisnik ne želi kupiti, software neće raditi (zaštita), ukoliko koristi crack tad krši kazneni zakon... jer je svaka izmjena pokrivena copyrightom.

Za software je vlasnik (ili BSA kao zastupnik) dužan privatnom tužbom pokrenuti prekršajni postupak protiv korisnika bez valjane licence. Nasuprot kaznenom zakonu pod kojim je i copyright, distibucija.. gdje zakonodavac mora po službenoj dužnosti kazniti... recimo preprodavači lažnih DolčeGabana torbica i kupci istih (vrla predstavnica Jaca?).

edit: link. izjava iz 5.og.

i citat:

- Posebne se radnje ne mogu provoditi protiv osoba koje to čine za vlastite potrebe jer je u cijeni svih elektroničkih medija uključena i naknada za zaštitu autorskih prava tako da se snimanje i reprodukcija za vlastite potrebe ne smatra kaznenim djelom - naglasio je Borovec.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.8.2011 23:32 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice