PayPal - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.437
|
čitano: 912.507
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
PayPal - pitanja i odgovori

Otkad je toliko lagano dodavati kartice na paypalu?

ZABA

NIsam koristio paypal preko godinu dana

You have to be odd to be number one
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Kupila sam nesto preko Paypal-a, na Diners karticu, no doslo je do komplikacija i u razgovoru sa prodavateljem dogovoren je povrat novca. Refund je zapoceo, dobila sam obavijest i zanima me dali ce kada jednom bude refund vidljiv na Paypal accountu, taj iznos mi biti umanjen sa Diners racuna ovaj mjesec kada je transakcija obavljena ili kako?

Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: PayPal - pitanja i odgovori
Ak su novci uzeti sa kartice idu na karticu, a ak su novci uzeti sa Paypal balancea omda idu na pp balance
9 godina
neaktivan

Joj :( a jel mogu ikako onda te novce u Palpal-u prebacit na karticu? Ne razumijem se bas, ali mi se taj pp balance cini malo apsurdan jer ne znam kad cu opet toliko potrosit (ne radi se o tipa 5-6 dolara nego malo vise), jer ne kupujem cesto

9 godina
odjavljen

Pa koji dio nije jasan? Ako si platila karticom onda ce ti se vratiti an karticu a ako si prvo prebacila novac na papal balance pa ond aplatila vratit ce ti se tamo. S obzirom na tvoja pitanja 99,99999% da si platila direktno sa kartice i za par dana imas pare nazad na kartici....

9 godina
neaktivan

Ne razumijem se bas i ne koristim puno i zato pitam ljude koji imaju iskustvo i mozda znaju vise od mene, jer je proslo vise od tjedan dana otkad je refund zapocet i nigdje se ne vidi nikakav povrat. Zato sam pitala, ne zato da dosadujem i iscudavam ljude svojim laickim neznanjem, nego zato jer mi je prvi put da mi se to dogodilo pa me zanima sto ocekivati i kako postupiti. Pricekat cu jos pa cu vidjet, nadam se da ce se pojavit novci. Hvala na odgovoru......

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 12:52 (Sovura).
9 godina
odjavljen

Kako mislis refund zapocet? Jes i li dobio mail od papala da ti je odradjen refund? Nema se tu sta zapoceti. JEdnostavno dobijes mail i to je to. Nema tu nikakvog procesa... Ako ti seller prica pricu da to traje zavlaci te da ne otvoris case...

9 godina
neaktivan

Ne nijre, dobila sam mail od etsy-a, ne od prodavaca, da ce trebat par dana da se novci pojave, pa kako je proslo vise od tjedan dana htjela sam probat ovdje saznat mizda nesto vise. Oisala sami  njima na etsy, pa nesto ce se rijesit uskoro

9 godina
neaktivan

Znaci mail od paypala treba cekat, ok hvala :)

16 godina

Nećeš dobiti nikakve opipljive novce, na sljedećem računu od kartice, biti stavka minus -xxxx$.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

E pa to me zanimalo, hvala :)

9 godina
odjavljen

Imas li stavku refund na paypalu? Ako nemas dzabe cekas....

16 godina

Sve se nalazi na početnoj stranici kad se ulogiraš u "PayPal". Ovo što ima oznaku + je refund.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2016 17:05 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Mislim da ce lakse poznati po samom opisu gdje pise (necete vjerovati sta pise ;)) refund ;)

14 godina
neaktivan

Pošto sam doživiio poprilični fail prilikom kupnje sata u funtama, a sve to sam htio ispraviti i na kraju skužio još veći fail, molim za pomoć.

Priča: Htio kupiti sat u Engleskoj, prebacio na devizni kune u funte, kupio sat u funtama i na kraju se dogodio neki fail kod shopa i na kraju propala kupovina. Ostao sam tako s funtama na računu koje sam odlučio potrošiti u drugom shopu da ih ne vraćam nazad u kune i tako pušim lovu prilikom konverzije. Nikako mi nije dalo da kupim i stalno je govorilo da nemam dovoljno na računu, iako sam imao 20 funti više od potrebnog. Na kraju mi u banci kažu da se konverzija prilikom kupnje u funtama radi na način: funte u kune, kune u eure, kupovina u eurima. Ostao sam zaprepašten i nisam imao pojma o tome. Na računu imam funte, kupujem u funtama, a oni prebacuju prvo u kune, pa u euro. Ba!

Zato sam zaključio da je možda najbolje probati s paypalom potrošiti te funte, ali bih molio nekoliko objašnjenja.

1. Paypal se povezuje s deviznim računom?

2. Što se događa kada na računu imam funte, a kupujem u shopu u Engleskoj koji prodaje u funtama? Dolazi do te konverzije ili ide direkt funta-funta? 

3. Koliko sam shvatio na Paypal se ne prebacuje nikakva lova nego se direkt tereti račun. Je to istina?

Račun imam u Zagrebačkoj banci.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2016 11:41 (Studioworks).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
1. Da
2. Nebi trebalo bit konverzije ak plačaš u istoj valuti u kojoj imas pare na kartici,a ako je različita onda samo ti uzimaju razliku u tečajevima
3. Da
10 godina
protjeran

Imao sam visu debitnu, maknuo je i dodao novu i nece prihvatiti pise: This card is not accepted. Please use a different card.

Saljem ticket support, ali uvijek onaj auto reply. Zna li netko u čemu je problem. Nova kartica je dosla prije 7 dana, ali tek sam je danas preuzeo. Kartica je ista koju sam i prije koristio visa webcard.

16 godina

Čekam refund od xiaomiforsale već tjednima, pokrenuo sam dispute i eskalirao jer nisu odgovarali na nikakve mailove i poruke i danas mi pošalju na mail ovo:

Dear customer,

we terminated cooperation with Paypal, because we were not satisfied with their attitude. They still have lot of our money and they pay it out very slowly, so that is the reason of delay of refunds. We apologize, but everyday we get some ammount of money back, which we immediately use for refunds. We expect, that all refunds will be done in two weeks. Thank you for understanding.

Have a nice day,
Support team

Nekako mi se to čini kao hrpa gluposti jer mislim da oni u svakom trenutku mogu refundirat novce uplaćene putem paypala.

Ima netko nekakve prijedloge i ideje što da radim dalje?

Ne da mi se čekat još 2 tjedna (10 radnih dana) da paypal presudi, jel se može taj proces nekako ubrzati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Ako ti prodavac ne refundira paypal ce morati bez obzira kakav je njihov odnos. Ne mozes ubrzati....

16 godina
s0me0ne kaže...

Nekako mi se to čini kao hrpa gluposti jer mislim da oni u svakom trenutku mogu refundirat novce uplaćene putem paypala.

Ima netko nekakve prijedloge i ideje što da radim dalje?

Ne da mi se čekat još 2 tjedna (10 radnih dana) da paypal presudi, jel se može taj proces nekako ubrzati?

Sve ti stoji na tvom računu, nakon eskaliranja, naveden je datum kad će novci biti vraćeni, ne zanima te što prodavatelj s tobom komunicira, oko toga da krivi PayPal, PayPal je jedina krajnja zaštita za kupca.

17 godina
neaktivan

Pitanjce.. u PBZ-u imam devizni preko kojeg kupujem na eBayu već ohoho. Do prošle kartice koja je istekla prošle god svaki put sam morao prebaciti xy svotu za kupovinu, što mi je i odgovaralo, dok kod nove to ne trebam jer mi direkt skine sa maestra (tekućeg). Iz kojeg je to možebitnog razloga?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Kako mogu da vratim novac ukoliko nesto kupim,pa mi ne stigne ta posiljka,da li ja mogu preko paypal da vratim svoj novac,hvala.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Kako mi to mozemo znati? Gdje si kupio i sta i kako si platio....

9 godina
neaktivan
Otvoris case na pp
9 godina
odjavljen

Ako je platio preko paypala.....

17 godina

Dali paypal podzrava primanje para u hr? Konkretnije prodo bi nesto i novce bi htio na paypal acc. Druga stvar dal bi porezna kak vidla te novce buduci da ih nebi povlacio na karticu nego odma potrosio sa paypal balanca(ak je uopce to moguce)?

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ][EUW:exzzy]
9 godina
odjavljen
Nisam iz hr ali koliko znam da mozes ali nema automatsko povlacenje na racun vec moras platiti proviziju.
9 godina
neaktivan
Mozes bez brige prodat i potrosit.. i da povuces na karticu nemas brige ,negde sam procital da se to stornira
9 godina
odjavljen

STa se stornira?

9 godina
neaktivan
Uplata..neko je tu na forumu rekel..nemam pojma jel istina
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice