Local Network, ne mogu otvoriti pojedini stranice

poruka: 6
|
čitano: 7.077
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Local Network, ne mogu otvoriti neke od web str.

Pozdrav svima!

Imam malu lokalnu mrezu (4 compa) i wireless internet.

Sve radi super, mogu pebacivat podatke tamo vamo gore dole, ali problem se javlja kada zelim da otvorim neku web stranicu na client racunalu, Firefox mi javlja " Server not found " isto je i s Operom i IE, dok na serveru se ista stranica otvara bez problema. Neke od stranica je moguce otvoriti i na clientu dok vecinu nije. Neznam u cemu bi mogao biti problem, mreza radi kako treba osim ovog dijela. Jel ima netko kakvih prijedloga ili vec ranijih slucajeva s ovakvim problemom ?

Edit: sry za typo u naslovu, izgleda da ga ne mogu prepraviti :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2008 12:57 (Borislav).

0 0 hvala 0
17 godina

Pokusaj ovo mozda upali.

Control panel  > internet Options > General  > u okviru Temporary Internet files klikni na Delete Files, i onda klikni na OK.

U notepadu otvori datoteku hosts.ics koja se nalazi u mapi C:\WINDOWSQsystem32\drivers\etc, (obrisi sav njezin sadrzaj, ili sve redove koji ne zapocinju znakom # i snimi promjene. Mozda poslije ovoga ces morati iznova konfigurisati lokalnu mrezu.

Poslije idi na: Start  >  Run > upiši ipconfig/flushdns  i onda klik na OK.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2008 22:09 (Remijus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda da probas ručno upisati postavke DNS servera.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ne pomaze, probao sam s rucnim DNS-om, ali i dalje ista stvar :(

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Local Network, ne mogu otvoriti neke od web st
Borislav kaže...

Pozdrav svima!

Imam malu lokalnu mrezu (4 compa) i wireless internet.

Sve radi super, mogu pebacivat podatke tamo vamo gore dole, ali problem se javlja kada zelim da otvorim neku web stranicu na client racunalu, Firefox mi javlja " Server not found " isto je i s Operom i IE, dok na serveru se ista stranica otvara bez problema. Neke od stranica je moguce otvoriti i na clientu dok vecinu nije. Neznam u cemu bi mogao biti problem, mreza radi kako treba osim ovog dijela. Jel ima netko kakvih prijedloga ili vec ranijih slucajeva s ovakvim problemom ?

Edit: sry za typo u naslovu, izgleda da ga ne mogu prepraviti :)

Uh, ovo mi izgleda kao da imaš nekakav firewall (ili neku krivu postavku) koji ti blokira dolazni promet prema klijentima. Najbolje ti je instalirati Network Monitor (na server, može i na klijent) i onda vidjeti što se događa s paketima dali ti paketi izlaze i ulaze preko servera i gdje staju, ovako ćeš najlakše dijagnosticirat gdje je zaštopano.
17 godina
neaktivan
RE: Local Network, ne mogu otvoriti neke od web st

A da probaš ići u Network Connections --> Set up a home or small office network

i tamo da pomoću čarobnjaka postaviš na svakom računalau da se ono spaja na internet preko drugog računala u mreži.

Trebalo bi raditi....

Barem kod mene radi

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice