Kupnja od strane fizičke osobe

poruka: 7
|
čitano: 2.263
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Preko oglasa (Kupiprodaj.net) mi se javila strana fizička osoba koja bi željela kupiti moj laptop.

Danas mi je došao e-mail od Citibank u kojem piše da je ona putem njih meni uplatila iznos koji ja tražim, ali da oni to meni ne mogu doznačiti na moj račun u Zabi dok im ne pošaljem kopiju potvrde da je roba poslana....

Pošto se prvi puta susrećem s ovim: prijevara ili standardni postupak?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dakle, oni od tebe traže da prvo pošalješ robu, a zatim će ti uplatiti novac. I to traže putem maila, koji nije službeni dokument. Nemoj nasjesti.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

1 0 hvala 0
16 godina
RE: Kupnja od strane fizičke osobe
Vokhee kaže...

Preko oglasa (Kupiprodaj.net) mi se javila strana fizička osoba koja bi željela kupiti moj laptop.

Danas mi je došao e-mail od Citibank u kojem piše da je ona putem njih meni uplatila iznos koji ja tražim, ali da oni to meni ne mogu doznačiti na moj račun u Zabi dok im ne pošaljem kopiju potvrde da je roba poslana....

Pošto se prvi puta susrećem s ovim: prijevara ili standardni postupak?

Kod takvih situacija, radije pokloni notebook, manje štete.

Dovoljan je bankovni swift, ili memo firme, pa da prevaranti izvuku novac s računa. Citibank? City? Nikad tebi banka neće slati email ako nisi njihov komitent. Banka nije trgovac, banku ne zanima kopija potvrde. Banka bi jednostavno uplatila.

zaključak da, ovo je 'standardni postupak' znan kao izvlakuša/navlakuša.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

To sam i mislio. Tnx

16 godina
neaktivan

zesca navlakusa,cini mi se...ako se dobro sjecam trgovackog prava, ti paket mozes poslati i nazniciti da ga osoba moze podici tek nakon sto plati naznacenu svotu-njoj paket,tebi lova....ako te ne uradi,paket ti se vraca na adresu..a sad koliko ti se to isplati...ne znam bas

0 0 hvala 0
16 godina

Eo citam bas ovo sta je autor teme napisao al mi bas nesjeda u glavu kako treba,a uskoro cu se i ja pocet tim bavit pa mozete mi rec kako bi to trebalo izgledat kada ja nesto kupujem ili prodajem da nebi nasjeo pa se onda glavom od zid udarao...hvala na odgovorima

It's peanut butter jelly time!!! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

jedan od mogućih načina je 'Nigerijsko Pismo'... osnova, je u tome da si naslijedio novac ili oni prebacuju s računa na račun, a od tebe za proviziju traže podatke.. -s tim podatcima (firme, MB, adresa, swift...) mogu bez problema bankama dati nalog za podizanje novca. Američki model, dozvoljava (kod nas ne) da ako imaš nečiji broj socijalnog, možeš npr. naručiti pizzu telefonom... -zato su osobni podatci osobni i pod krivičnom odgovornošću...

Banka nema veze s tim, tj, nju ne zanima osoba-firma, niti vrši neku provjeru, zato ovo gore gdje banka kontaktira tebe (stranku) za kopiju poslanog paketa?... -smiješno. -dok se ne opečeš!

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice