Google chrome - povećanje prometa (mb)

poruka: 27
|
čitano: 4.686
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

pozdrav...

ovako imam pitanje...

koristim chrome već duže vrijeme, od verzije 3 pa evo do sad trenutna verzija 5.0.375.3, upoznat sa njim u potpunosti...

ali imam problem da mi chrome svaki put kad ga pokrenem nakon nekoliko minuta kao da nešto skida ili kao da radi update sam od sebe...

bez ikakvog prozora, zahtjeva, bez ičega samo u pozadini to radi...

neki dan sam na netu naletio na stranicu na kojoj su upute za ugasiti update chrome-a, sve korake prođem kao i u uputama, obrišem filove od njega da nemože radit update, maknem ga sa task sheduler-a, dakle nebi trebao sam radit nikakav update, ni programa ni dodataka....

ali svaki put kad ga pokrenem on to radi, "ždere" mi mb i tako mi uzme kojih 4-5 mb....

u procesima kad ga pokrenem ne pokazuje nikakav update da radi u to vrijeme kad mi "ždere" mb na netu...

kad ga zatvorim "žderanje" odmah prestaje....

to mi je nedavno počeo raditi, a instaliran je na windows 7 ultimate 32 bitni...

postavljam ovo jer imam stick za internet 1gb (-.-') i moram paziti na promet koji napravim jer nije veselo sa računima kad se prođe limit, u to sam se već uvjerio...

5 mb nije puno, ali svako spajanje, po danu tko zna koliko puta (znadete i sami koliko puta otvorite browser u danu), i tako 30 dana nije mala brojka...

pa ako netko zna koji bi uzrok bio tome zašto on to radi neka pomogne da se riješim toga...

unaprijed hvala...

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 0:23 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Skeniraj od virusa, malwara i sve ostale gamadi.........

Malo pocisti sa CCleanrom..........

The quieter you become, the more you are able to hear...
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 0:39 (Ivan 992).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Google chrome - povećanje prometa (mb)

vidiš toga se nisam ni sjetio a imam ccleaner na lapu...

antivirusni nemam jer ne skidam sa neta tak da mi on ne treba na lapu.. :D

15 godina

očistio sa ccleanerom, skeniro sa antivirusnim ali opet on radi isto... :/

15 godina
neaktivan

Kakva je situacija s drugim browserima?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

od ostalih imam još samo operu i na njoj mi ne radi tak to...

firefox nisam nikad koristio ni nebudem a isto mi je i za internet explorer...

ova dva su mi primarna...

chrome stalno koristim al sad kak mi ovo radi koristim operu jer mi ona to ne radi, a ako ovo sredim da mi chrome ne radi vračam se na njega...

ako ništa drugo budem probo srušit windowse ako ne nađem riješenje jer nisam već duže vrijeme rušio...

al ako nađem riješenje za to super...

16 godina

koristi firefox kao i svi.. sta ti se mozilla zamjerila pa nisu oni t-com

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znači baš 4-5 MB po pokretanju. Ako je nešto sitno to je normalno. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

koristio sam ju prije...

al sad najviše koristim chrome i operu jer su mi oni najbolji...

neznam dal ima kakve veze to al primjetio sam da mi je to na chrome-u počelo žderat od kad mi je počelo pokazivat da nemam aktivirane windowse, jer znam da mi prije dok mi to nije pokazivalo, to se nije događalo sa chrome-om...

sad dal to ima kakve veze sa tim nemam poima...

16 godina
neaktivan
matija656 kaže...

vidiš toga se nisam ni sjetio a imam ccleaner na lapu...

antivirusni nemam jer ne skidam sa neta tak da mi on ne treba na lapu.. :D

?

Svaka čast, upravo si uštedio milione eura raznim kompanijama širom svijeta, molim te pantentiraj izum i pondi na tržište, ovo je prijelomni trenutak u račnulanoj sigurnosti. Ovdje, na bug forumu.

Instaliraj AV, update i scan, prati i ograniči promet pomoću software-a poput NetLimiter, naročito obzirom da imaš ograničeni promet, Lite verzija je besplatna. 3rd party Firewall?

http://www.eveonline.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 15:33 (PureEntity).
17 godina
neaktivan

Jednostavno stavi Firefox kao svaki drugi covjek i cao!Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 1 hvala 0
15 godina

antivirusni nisam imo instaliran jer ne skidam muziku, programe i to preko svojega neta jer imam mali promet, pa sve skidam kod frenda...

al danas sam instaliro avg, skeniro sa njim i nije ništa našo...

jedina još preostala opcija je da probam instalirat koji drugi antivirusni pa sa njim skenirat...

17 godina
neaktivan

Jesi li pogledao koji ti se procesi podižu sa sustavom i pogasio nepotrebne?

1. Otvori msconfig:

• Vista, Windows 7: otvori startni izbornik > upiši msconfig > pritisni enter
  • Xp: otvori startni izbornik > Run > upiši msconfig > pritisni enter
  • Svi Windowsi: Windows tipka + R > upiši msconfig > pritisni enter

2. Pogledaj što ti se sve nalazi u "Startup", ako je tamo "Google Update" ukloni mu kvačicu.

3. Pogledaj što ti se nalazi u "Services", stavi kvačicu na "Hide all Microsoft services" da možeš obratiti pozornost na one kojima proizvođač nije "Microsoft Corporation".

4. Kad pogasiš kvačice nepotrebnim procesima, klikni na tipku "Apply"

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 16:36 (DragonShit).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
matija656 kaže...

antivirusni nisam imo instaliran jer ne skidam muziku, programe i to preko svojega neta jer imam mali promet, pa sve skidam kod frenda...

al danas sam instaliro avg, skeniro sa njim i nije ništa našo...

jedina još preostala opcija je da probam instalirat koji drugi antivirusni pa sa njim skenirat...

Cim si spojen na net pa makar ne radis nista postoji mogucnost zaraze.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 16:39 (GaNg).
15 godina
neaktivan

Probaj deinstalirat, pa ponovo instalirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

u msconfigu sam već sve pregledo i prije pa nije bilo ništa...

gledo sam i u njemu i u tuneup utilities i u ccleaneru da maknem da se pokreće zajedno sa windowsima al ni u njima nema ništa od chrome-a...

probao sam prije nekoliko dana reinstalirat al nije pomoglo...

budem probao opet pa ću vidjet al sumnjam da bude pomoglo...

15 godina

deinstaliro tako da sam sve obrisao, znači i browsing podatke al opet on ždere... :/

17 godina
neaktivan
matija656 kaže...

deinstaliro tako da sam sve obrisao, znači i browsing podatke al opet on ždere... :/

Nakon što si ga deinstalirao jesi li ručno obrisao i njegove ostatke? Chrome se iz nekog razloga ne instalira u "Program Files" za razliku od ostalih programa, vjerojatno ima veze sa zaobilaženjem administratorskih ovlasti.

Ovdje se nalaze Chrome i njegove korisničke postavke:

• Windows Vista, Windows 7: C:\Users\Korisničko_Ime\AppData\Local\Google\
  • Windows Xp: C:\Documents and Settings\Korisničko_Ime\Local Settings\Application Data\Google\

Jesi li siguran da ti baš Chrome pravi promet ili neki njegov dodatak ili proširenje? To možeš jednostavno provjeriti! Otvori Chrome i pritisni kombinaciju Shift + Esc. Pogledaj ima li suvišne aktivnosti u stupcu "Mreža".

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 22:56 (DragonShit).
15 godina

to sam već probao, deinstalirat i obrisat taj folder ali opet ista priča...

sad sam ga instaliro na čisto, znači obrisao sam ovaj folder, i nisam ništa po njemu dirao, nikakve dodatke stavljao ni ništa, samo sam ga otvorio kak se je instalirao i ostavio ga na miru....

i opet mi radi promet, ne kužim kako...

sad sam napravio ovo kako si rekao da pratim aktivnost u stupcu mreža...

opet mi je počelo žderat al u stupcu mreža uredno stoji 0, znači nema aktivnosti, ali on ždere...

neznam više šta da radim, dal to zeza zbog toga šta mi pokazuje da nemam windowse geniue il nečeg drugog, neznam više šta da mislim...

sve opcije od gore sam probao, neke i prije postanja teme ali ništa mi do sad nije pomoglo da ne ždere... :/

17 godina
neaktivan

Pokušaj sa SRWare Ironom (preporuka) i riješi se sranja koja te muče te u isti mah poboljšaj svoju privatnost

Ende Neu
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

hvala na preporuci...

pokušat ću sigurno... :Đ

17 godina
neaktivan

Nakon svega što si napisao nema logike da ti Chrome pravi suvišni promet. Meni je bolji ChromePlus od Srware Iron-a. Također ima poboljšanu privatnost i još neke dodatne mogućnosti.

0 0 hvala 1
15 godina

nema ni meni logike to za chrome ali to mi se događa...

točno mi on radi promet jer vidim da čim njega zatvorim odmah mi se zaustavlja promet...

pokrenem ga, ubrzo raste promet, zatvorim ga žderanje prestaje istog trena...

probat ću i taj chromeplus, za sad mi je iron dobar, al po ovome šta sam pogledo na stranici čimi mi se bolji chromeplus nego iron 

17 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Nakon svega što si napisao nema logike da ti Chrome pravi suvišni promet...

Kako nema logike?

Ende Neu
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
DragonShit kaže...

Nakon svega što si napisao nema logike da ti Chrome pravi suvišni promet...

Kako nema logike?

Pa napisao si da ti čisto instalirani Chrome napravi 4-5 MB prometa a ugasio su mu update, to je puno. Nešto nije u redu. Ono malo "tekstualnog" prometa što napravi npr. Google Suggest je zanemarivo. Ljudi prelaze na Iron i ChromePlus prvenstveno jer su paranoični što se tiče privatnosti a ne jer im Chrome ždere promet.

17 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Pa napisao si da ti čisto instalirani Chrome napravi 4-5 MB prometa a ugasio su mu update, to je puno. Nešto nije u redu. Ono malo "tekstualnog" prometa što napravi npr. Google Suggest je zanemarivo. Ljudi prelaze na Iron i ChromePlus prvenstveno jer su paranoični što se tiče privatnosti a ne jer im Chrome ždere promet.

Nisam ja ništa napisao a malo je relativan pojam ili puno za nekoga tko ima ograničeni promet... btw. ugasiti update nije bilo moguće na normalan način, kada sam ga ja zadnji puta instalirao bilo je moguće jedino disejblati startup key...

Ende Neu
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 3:21 ((s)izgoreo).
15 godina

ja sam na chrome-u ugasio update tak da sam obriso file chromeupdate u skrivenim mapama, pregledao u msconfigu, ccleaneru, tuneup utilities dal ima kakav startup njega, deinstaliro i instaliro na čisto i makno da se pokreće u određeno vrijeme...

al nije pomoglo...

što se tiče privatnosti zaboli me za to, nisam sad neka cjepidlaka da mi to bude smetalo, ovo sad samo tražim neku zamjenu za njega dok sam još na faksu da nemam problema sa mb i prometom pošto nikak ne mogu to riješit, a kad dođem doma na flat vračam se na chrome...

da imam veći promet nebi postao temu...

ovu temu sam postao da vidim dal ću nać riješenje zašto mi to chrome radi, ali vidim da ništa ne pomaže, jedino šta još nisam probao je rušit windowse, a veliku večinu prijedloga koje sam dobio sam i sam prije napravio...

rušenje će to riješit sigurno, ali to neću radit dok ne dođem doma jer znam kak ide dok se sruši pa dok moraš update-at programe a to sa ovim netom ne mogu, zato sad ovi zamjenski browseri služe da izdržim još ovih tjedan i nešto da ne prođem limit...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice