Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 603.926
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Firefox 4.0 beta

GW freak kaže...

Jako mi se svida kako su pomaknuli tabove na vrh u beti 9, no zanima me kako bih mogao maknuti narancasti Firefox gumb? Znam da se to radi editiranjem userChrome filea, no google mi nije previse pomogao, sve sto sam isprobao ne radi kako spada vise.

A šta bi ti hteo u zamenu za to?

Mali FF logo gumb ili?

Jer je nemoguće imati klasičan menu bar i tabove u naslovnoj traci.

Ovde možeš pogledati razne kostumizacije, i primeniti neku ako ti se svidi.

A i kod ovog korisnika.

Djelomicno mi je pomoglo, hvala na pomoci. Rijesio sam se Firefox gumba, no sada imam prazan prostor gdje se on prije nalazio. Idem malo guglati i vidjeti kako pomaknuti tabove.

EDIT: Izgleda da sada radi nakon restarta kompjutera, izvrsno!

Human after all PSN: vuksa1234321 STEAM: http://steamcommunity.com/id/vuki/
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 19:45 (GW freak).
15 godina
GW freak kaže...

E super da radi. I u pravu si, Minefield je pre-beta izdanje Firefoxa, tojest svaka beta Firefoxa do sada je imala svoje nightly, tojest Minefield izdanje.

ok znači nisam fulao

:D

al držat ću se ja firefox 4 beta 9 za svaki slučaj...

nikad neznaš šta te može zdesit

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu, ostani tu.
15 godina
neaktivan
icecold kaže...
rustweaver ti je linkovao nightly buildove, ali oni ponekad kasne sa updejtom jer kao što sam rekao 64bitne verzije nisu planirane za 4.0

Vidis, ovo ni ja nisam znao. Uvijek nesto novo otkrijem na ovoj temi :D

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
15 godina
rustweaver kaže...
icecold kaže...
rustweaver ti je linkovao nightly buildove, ali oni ponekad kasne sa updejtom jer kao što sam rekao 64bitne verzije nisu planirane za 4.0

nisam ni ja

šteta što neće bit u final release 64 bitnih

malo mi je to glupo kad imaju dostupne minefeilde u verzijama za 64 bitne windowse a u konačnoj verziji ih neće bit

al dobro nema veze, glavno da ona radi, za sad meni sve savršeno, jedino mi je speed dial falio al to sam riješio sa ekstenzijom

ako ovako nastave, vjerujem da se budem maknuo sa chroma (dosadio mi je već, 3 godine ga koristim)

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu, ostani tu.
17 godina
neaktivan
icecold kaže...
Tom69 kaže...

Jel to samo meni ili ima još netko da mu je sporo skrolanje na Get Add-ons stranici u Add-ons Manageru?

Već je prijavljen bag.

Jel znaš možda pod kojim brojem (da ga mogu pratiti)?

15 godina
Firefox 4.0 beta

e zanima me dal bi ja mogao nekako bookmarks iz chroma prebacit u ff??

jer imam ih podosta tamo pa da ih ne izgubim sa rušenjem windowsa??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
matija656 kaže...

e zanima me dal bi ja mogao nekako bookmarks iz chroma prebacit u ff??

jer imam ih podosta tamo pa da ih ne izgubim sa rušenjem windowsa??

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Importing%20bookmarks%20from%20Google%20Chrome

Evo.

Human after all PSN: vuksa1234321 STEAM: http://steamcommunity.com/id/vuki/
16 godina
neaktivan
matija656 kaže...
rustweaver kaže...
icecold kaže...

nisam ni ja

šteta što neće bit u final release 64 bitnih

malo mi je to glupo kad imaju dostupne minefeilde u verzijama za 64 bitne windowse a u konačnoj verziji ih neće bit

al dobro nema veze, glavno da ona radi, za sad meni sve savršeno, jedino mi je speed dial falio al to sam riješio sa ekstenzijom

ako ovako nastave, vjerujem da se budem maknuo sa chroma (dosadio mi je već, 3 godine ga koristim)

Pa dostupne su u Minefieldu radi testiranja.

Kada stignemo do RC-a razdvojiće se novi branch i nastaće dve verzije Minefielda.

Jedna će biti za nastavljanje testiranja 4.0RCpre i jedna za 4.1 ili kako god je već označili.

Kontam da će posle izlaska četvorke početi raditi na 64bitnim verzijama a i ostalim stvarima koje su trebale biti u četvorci a nisu uspele.

Naravno, i na drugim stvarima o kojima sam pisao ranije.

Kada krenemo sa novim branchom (4.1 ili kako god) biće veselo.{#}

I Minefield će imati pravo značenje :D

Tom69 kaže...

Jel znaš možda pod kojim brojem (da ga mogu pratiti)?

Here you go sir: Bug 623615{#}

http://baguje.com/author/icecold/
16 godina
rustweaver kaže...
icecold kaže...

Čekajte,šta ovo znači? Da ćemo mi s x64 verzijama trebati ostati na betama??????????????????????????????????????

www.hrphotocontest.com
15 godina
BlackMoon kaže...

Čekajte,šta ovo znači? Da ćemo mi s x64 verzijama trebati ostati na betama??????????????????????????????????????

vjerujem da ne, napravit će prije il poslje 64 bitnu verziju browser, pa neće valjda bit tolike budale da rade samo 32 bitne, a sad se sve više traže 64 bitni programi i ostalo...

pa to je mozilla, nadam se da si neće dopustit takvu glupost...

16 godina
Firefox 4.0 beta

Jedva sam dočekao 64-bitni flash a sad neću imati ni browser. Krasno! A zašto onda razvijaju ovaj 64 bitni Minefield? To prelazi u takvu zbrku da više ne znam ni koji bi browser koristio. Želim imati 64 bitni i da radi kako spada. IE9 s onim groznim ispadima i ne učitavanjem slika to sigurno nije!

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Firefox 4.0 beta

nadajmo se da će bit 64 bitne verzije browsera jer neznam koja im je svrha da rade samo 32 bitne ako će se sve više i više tražit 64 bitne aplikacije

ja vjerujem da će napravit 64 bitni browser, prije ili kasnije

ako bude pozdravljam im tu ideju, ponajviše jer sumnjam da ću ikad više imat 32 bitne windowse

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Firefox 4.0 beta

Sad su sigurno stavili prioritet na 32-bitnu verziju da ju dovrše u zadanom roku, a 64-bitna počima kasniti sa updateovima par dana. No do izlaska 64-bitnog flasha nisu niti imali namjeru nastavit razvoj tako da možemo biti sretni :)

Glavno je da je (valjda) ispravljen bug #608589 (Tab fails to close, waiting for the closing animation's transitionend event) koji je postao naporan kod zatvaranja tabova...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Morag kaže...

Glavno je da je (valjda) ispravljen bug #608589 (Tab fails to close, waiting for the closing animation's transitionend event) koji je postao naporan kod zatvaranja tabova...

meni se taj bug još nije dogodio...

za sad sve dobro radi, osim cold starta, gdje joj treba jedno vrijeme da "dođe k sebi" i počne sa normalnim radom...

isto da pitam

dal zna tko neku ekstenziju speed dial kao ova (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/speed-dial/), ta mi je super al malo su mi veliki thumbnail-i i da ima barem 12 slotova za stranice

dal zna netko tak ekstenziju, il da se može podešavat broj slotova za stranice

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 1:11 (matija656).
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

"64-Bit Support (Mac OSX only. Windows Platforms are targeted for a later release. Linux x64 builds are provided by the Distro.)"

Što znači da je moguće u 4.0.x ili 4.x

No, ako bude u 4.x onda kontam da će biti neoficijalnih 64bit verzija kao sa 3.6

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Jedva sam dočekao 64-bitni flash a sad neću imati ni browser. Krasno! A zašto onda razvijaju ovaj 64 bitni Minefield? To prelazi u takvu zbrku da više ne znam ni koji bi browser koristio. Želim imati 64 bitni i da radi kako spada. IE9 s onim groznim ispadima i ne učitavanjem slika to sigurno nije!

Zasto ti je tako bitan 64 bitni browser i flashplayer? Flash nece biti nista manje bugovit samo zato sto je u 64 bitnoj verziji.

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
16 godina
neaktivan
matija656 kaže...
isto da pitam

dal zna tko neku ekstenziju speed dial kao ova (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/speed-dial/), ta mi je super al malo su mi veliki thumbnail-i i da ima barem 12 slotova za stranice

dal zna netko tak ekstenziju, il da se može podešavat broj slotova za stranice

Speed Dial, Fox Tab, Fast Dial.

To su tri add-ona za koja znam. :D

Btw. cold startup je na x86 (32bit) prilično brz za HW akceleracijom.

Ne znam da li je DirectWrite bug delimično popravljen (kao i na 32) kod 64bitnih buildova.

Meni se sa 3 add-ona, i profilom starim 2 seseca digne za 5 sekundi u cold startu.

15 godina
Firefox 4.0 beta

hvala na odgovoru al od tih koje si naveo imam speed dial već jer njega jedinog mogu imat na ovoj verziji mozille :D

a ovo sa cold startom, ja vjerujem da je meni to zbog windowsa, tj morao bih rušiti, tko zna šta sve nemam od starih programa i toga svega,a nisam rušio od 9. mj prošle godine

onak imam particiju za windowse 40 gb i još imam slobodnoga 8 gb a čistim disk redovito

tako da mislim da je krajnje vrijeme da ga srušim :D

oprostite zbog of topica, držimo se teme

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Add-one koji nisu kompatibilni sa trenutnom verzijom kožeš forsirati da rade sa ovim add-on.

Ili:

about:config -> New boolean -> extensions.checkCompatibility.4.0b -> i stavi na false.

Posle toga restartuješ Firefox.

0 0 hvala 0
15 godina
icecold kaže...

Add-one koji nisu kompatibilni sa trenutnom verzijom kožeš forsirati da rade sa ovim add-on.

Ili:

about:config -> New boolean -> extensions.checkCompatibility.4.0b -> i stavi na false.

Posle toga restartuješ Firefox.

hvala na trudu ali ništa...

probao obadvije opcije i ne funkcionira...

morat ću onda čekat neke druge da dođu

16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Ako nekoga interesuje Firefox 4 je dobio kodno ime Tumucumaque po istoimenom nacionalnom parku.

Na stranici ćete videti da su i osnovali fond da bi sakupili 25.000 $ kako bi pomogli u očuvanju tog parka.

Mozilla nastavlja tradiciju nazivanja verzija Firefoxa po nacionalnim parkovima, a i uopšte svi njeni proizvodi imaju neka značenja.

Gecko, Thunderbird, Fennec, Firefox (Namoroka, Shiretoko, Tumucumaque, Gran Paradiso itd. )

{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 16:21 (icecold).

3 0 hvala 3
15 godina
Firefox 4.0 beta

neznam dali ste primjetili ali na stranici od kud skidamo nightly buildove 64 bitna verzija je jednaka kao i 32 bitna??

tj imaju isti dan izdatka, dok je prije 64 bitna zaostajala 4-5 dana...

možda se budu više potrudili pa nam bace official 64 i 32 bitni fox

živi bili pa vidili

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 18:16 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Firefox 4.0 beta

Kakav je ovo sada bug? Kad želim pogledati nečiji "moj PC" ili kad se idem ulogirati prije nego se pojavi prozor,zacrni mi ekran na tren...??? Ajmo,IceCold,da čujem...Ovo se pojavilo s zadnjim buildom večeras...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

Kakav je ovo sada bug? Kad želim pogledati nečiji "moj PC" ili kad se idem ulogirati prije nego se pojavi prozor,zacrni mi ekran na tren...??? Ajmo,IceCold,da čujem...Ovo se pojavilo s zadnjim buildom večeras...

Ovo nisam razumeo.

Skroz ceo ekran se zacrni?

Moj PC Moj PC
15 godina
ja sad kliknem tebi moj pc i normalno mi to pokaže nikih komplikacija...
imam 64 bitni minefeild
16 godina
Firefox 4.0 beta

Nemaš na moment crni ekran?

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ja nemam
meni normalno sve
16 godina
Firefox 4.0 beta

Onda je nešto do mene...i kad pošaljem post,sučelje se na moment zacrni...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
daj printscreen da vidimo šta ti se dogodi konkretno
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Šta ti piše pod about:support? (pod Graphics)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice