Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 603.714
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Firefox 4.0 beta

kada dodajem bookmarks u jedan od svojih foldera, ovdje sam za primjer izabrao news folder i skype site mogu ih dodati samo u lijevi, ali ne i u desni bookmarks. gdje griješim?

lijevi bookmarks lijevi bookmarks
desna bookmarks mapa, nema skype kao na lijevom desna bookmarks mapa, nema skype kao na lijevom
May justice be done though the heavens fall
16 godina
pa jel nisu lijevi i desni jedan te isti?!
Atomska bubamara
15 godina
protjeran
jesu. zato mi je i čudno da dodaje samo u lijevi, a neće u desni. imam portable verziju. ovo je na slici minefield, ali ista stvar je i kod FF 4.0b9.
15 godina
neaktivan
karakteran kaže...
jesu. zato mi je i čudno da dodaje samo u lijevi, a neće u desni. imam portable verziju. ovo je na slici minefield, ali ista stvar je i kod FF 4.0b9.

Nisu isti, otvaraju istu stvar ali nemaju isto znacenje. Prvo ti je virtualni folder "bookmarks" a drugi ti je gumb koji otvara bookmarkse. To je jedino pametno sto mi pada na pamet.

Znaci uhvatis favicon u address baru, odvuces ga na taj bookmarks gumb on ti se otvori ali ti ne mozes postaviti bookmark u menu koji ti se otvori?

Cekamo icecolda da razjasni situaciju... {#}

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
15 godina
protjeran
kliknem na zvjezdicu u address baru, otvori mi menu, kliknem na bookmarks, otvori mi podmape, klikenm na news i done.
odem u lijevi bookmarks site je memoriran, odem u desni nema ničega. restartam browser, opet isto.
16 godina
odjavljen
karakteran kaže...

kada dodajem bookmarks u jedan od svojih foldera, ovdje sam za primjer izabrao news folder i skype site mogu ih dodati samo u lijevi, ali ne i u desni bookmarks. gdje griješim?

Lijevi je bookmarks/bookmarks toolbar/bookmarks/news

Desni je bookmarks/bookmarks/news

To što ti gledaš nisu iste mape.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
protjeran

odgovor je točan. ss to potvrđuje. ali sada mene zanima kako da stavim bookmarks mapu koja je lijevo i na desnu stranu pod bookmarks drop down menu da mi prihvaća desno svaki site kojeg spasim i koji bez problema uđe u lijevu bookmarks mapu?

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 17:02 (karakteran).
16 godina
odjavljen

Kopiraj sadržaj /bookmarks iz Bookmarks toolbara u mapu /bookmarks u meniju. Sada ćeš imat istu situaciju u obe mape. Kad dodaš neki favorit kao npr. Skype u bookmarks toolbar/bookmarks, morat ćeš ga dodati i u /bookmarks menu/bookmarks mapu jer je riječ o dvije različite mape koje nisu međusobno povezane.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
protjeran

ja sam se valjda previše navikao na bookmarks mape u IE 9, evo kako to izgleda tamo, ne bi bilo loše da i FF kopira ovo rješenje, jedan klik i site je istovremeno dodan u lijevu i desnu bookmarks mapu pod folder news (skype site)

IE 9 desna bookmarks mapa IE 9 desna bookmarks mapa
IE 9 lijeva bookmarks mapa IE 9 lijeva bookmarks mapa
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 17:17 (karakteran).
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Sa današnjim nightly buildom smo delimično dobili poboljšanje fontova kod sučelja.

Bug 622482 -Support subpixel-AA when drawing to transparent surfaces with DirectWrite

Čekamo i component alpha  for D3D10 koji će poboljšati izgled i u sadržaju (content) .

Btw. hardverske akceleracije neće biti za Linux.

http://baguje.com/author/icecold/

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
karakteran kaže...

ja sam se valjda previše navikao na bookmarks mape u IE 9, evo kako to izgleda tamo, ne bi bilo loše da i FF kopira ovo rješenje, jedan klik i site je istovremeno dodan u lijevu i desnu bookmarks mapu pod folder news (skype site)

Kvaka je sto firefox u starijim verzijama (a valjda i u cetvorci kada ga tako podesis) pokazuje sve stvari u bookmarks toolbaru, kao toolbar predmete. Npr ja imam preko 150 bookmarksa ne bi mi odgovaralo da mi se svi prikazuju u bookmarks toolbaru, nego zelim poseban set bookmarksa za toolbar a poseban za "obicne" bookmarkse.

Recimo u bookmarks toolbaru imam bug i you tube, to mi sluzi za brzi odlazak na te stranice, dok u standardnom bookmarks menu drzim sve ostale bookmarke.

15 godina
protjeran

sorry što sam malo offtopic, al pošto sam laik a s mozillom nisam imao previše iskustva jel ovo dole site s kojeg mogu skinuti install verziju minefielda? za sada koristim portable. inače update minefielda je gotovo svakodnevan i prođe bez problema.

15 godina
protjeran
rustweaver kaže...

Kvaka je sto firefox u starijim verzijama (a valjda i u cetvorci kada ga tako podesis) pokazuje sve stvari u bookmarks toolbaru, kao toolbar predmete. Npr ja imam preko 150 bookmarksa ne bi mi odgovaralo da mi se svi prikazuju u bookmarks toolbaru, nego zelim poseban set bookmarksa za toolbar a poseban za "obicne" bookmarkse.

Recimo u bookmarks toolbaru imam bug i you tube, to mi sluzi za brzi odlazak na te stranice, dok u standardnom bookmarks menu drzim sve ostale bookmarke.

rust daj zaljepi ss da vidimo kako izgleda ta caka s bookmarksima, meni je to neshvatljivo. ako želim nešto hitno imam par njih (ikonica) koje sam kliknem u bookmarks baru lijevo, ali želim da mi sve one budu dostupne i lijevo i desno zbog praktičnosti jer imam laptop i neda mi se turpijat prstom dijagonalno skroz u vrh lijevo ili desno, ovisno gdje se zateknem, uvijek biram bliži put zato su mi bookmarks mape sa svim favorites neophodne na obje strane.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 17:42 (karakteran).
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Nisi offtopic jer je ovo tema o Firefox 4.0 :) (bilo šta vezano za četvrtu verziju)

Beta piše jer smo stigli do tog stadijuma a počelo je sa Firefox 3.7 alpha2 :D

Da tamo možeš skinuti nightly buildove, a možeš i ovde.

A tu imaš i lokalizovane hrvatske buildove.

1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
icecold kaže...

Nisi offtopic jer je ovo tema o Firefox 4.0 :) (bilo šta vezano za četvrtu verziju)

Beta piše jer smo stigli do tog stadijuma a počelo je sa Firefox 3.7 alpha2 :D

Da tamo možeš skinuti nightly buildove, a možeš i ovde.

A tu imaš i lokalizovane hrvatske buildove.

thx ice preferiram samo engleske, al dobro je znati gdje ima i hrvatskih ;) i OS mi je na engleskom iako sam isprobao i hr verziju, lakše se je snać na internetu s engleskim barem meni a pogotovo ako trebaš pomoć ili nešto naučit btw, a i hr izrazi su mi strani na xp sam također bio na engleskom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 17:48 (karakteran).
15 godina
neaktivan
karakteran kaže...

rust daj zaljepi ss da vidimo kako izgleda ta caka s bookmarksima, meni je to neshvatljivo. ako želim nešto hitno imam par njih (ikonica) koje sam kliknem u bookmarks baru lijevo, ali želim da mi sve one budu dostupne i lijevo i desno zbog praktičnosti jer imam laptop i neda mi se turpijat prstom dijagonalno skroz u vrh lijevo ili desno, ovisno gdje se zateknem, uvijek biram bliži put zato su mi bookmarks mape sa svim favorites neophodne na obje strane.

Evo ti slika firefoxa sa bookmarks toolbarom ukljucenim, na toolbaru se nalaze YouTube, Bug forum i TinEye. Sad ti je valjda jasno zasto ne bi bilo prakticno da se na tom toolbaru nalaze svi moji bookmarksi (njih preko 150), nego ih se drzi odvojeno.

Firefox sa ukljucenim bookmarks toolbarom Firefox sa ukljucenim bookmarks toolbarom
15 godina
karakteran kaže...

...ali želim da mi sve one budu dostupne i lijevo i desno zbog praktičnosti jer imam laptop i neda mi se turpijat prstom dijagonalno skroz u vrh lijevo ili desno, ovisno gdje se zateknem, uvijek biram bliži put zato su mi bookmarks mape sa svim favorites neophodne na obje strane.

umjesto novog foldera mozes npr. stisnuti alt na tipkovnici da ti se prikaze onaj menu (file, edit, view...) i međ njima imas bookmarks koji je potpuno isto sto i desni bookmarks

(off - ...samo me zanima el ti mozda i na desktopu imas sve ikone simetrično na lijevoj i desnoj strani???.. brate skini si Synaptics koji olaksava rad sa touchpedom i ubrzaj si kursor u win/linux opcijama)

Tko se zadnji smije, nije skužio!
15 godina
Firefox 4.0 beta

pitanje

gdje mogu skinut posljednju betu a da je x64

jer imam 64 bitne windowse a imam instaliranu x86 verziju beta 9

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu, ostani tu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
matija656 kaže...

pitanje

Pogresni termini i x86-64 ti je i dalje x86, to je sve ista x86 arhitektura. Zasto ti treba bas 64 bitna verzija, zar ti ova ne radi dobro? Brzo googlanje mi je pronaslo ovo.

15 godina
rustweaver kaže...
matija656 kaže...

pitanje

Pogresni termini i x86-64 ti je i dalje x86, to je sve ista x86 arhitektura. Zasto ti treba bas 64 bitna verzija, zar ti ova ne radi dobro? Brzo googlanje mi je pronaslo ovo.

da vidio sam to da ima, al nekak se radije držim ove beta 9 kak je pa onda kad dođe beta 10 ću nju stavit...

a ovaj nightly builds mi se baš neda sad stavljat kad već imam beta 9 instaliranu, al dobro nije to neki veliki problem

a sa njom dal ima problema, ma nema problema sa njom, radi mala ko luda, sve 5 :D

(oprostite ako sam promašio, ona ili on, neznam kako da oslovim)
:D

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu, ostani tu.
15 godina
protjeran
sisko93 kaže...
karakteran kaže...

...ali želim da mi sve one budu dostupne i lijevo i desno zbog praktičnosti jer imam laptop i neda mi se turpijat prstom dijagonalno skroz u vrh lijevo ili desno, ovisno gdje se zateknem, uvijek biram bliži put zato su mi bookmarks mape sa svim favorites neophodne na obje strane.

umjesto novog foldera mozes npr. stisnuti alt na tipkovnici da ti se prikaze onaj menu (file, edit, view...) i međ njima imas bookmarks koji je potpuno isto sto i desni bookmarks

(off - ...samo me zanima el ti mozda i na desktopu imas sve ikone simetrično na lijevoj i desnoj strani???.. brate skini si Synaptics koji olaksava rad sa touchpedom i ubrzaj si kursor u win/linux opcijama)

veoma bi cijenio da mi kažeš kako se to kursor ubrzava jer me nervira ta opcija u FF koju gle začudo minefield ima, a to je da mogu šetat stranicu s tipkama home i end koliko hoću plus kursorom gore dole (doduše ne baš tako brzo brzo kao u IE 9, jedno 3x sporije). čudno je da FF 4.0b9 to još uvijek nema.

što se tiče synapticsa imao sam ga instaliranog i za to vrijeme nisam mogao pomaknut stranicu kad sam je pokušao na touchpadu scrollat, čim sam ga deinstalirao stranica se najnormalnije scrollala gore dole na touchpadu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 18:51 (karakteran).
17 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Jako mi se svida kako su pomaknuli tabove na vrh u beti 9, no zanima me kako bih mogao maknuti narancasti Firefox gumb? Znam da se to radi editiranjem userChrome filea, no google mi nije previse pomogao, sve sto sam isprobao ne radi kako spada vise.

Human after all PSN: vuksa1234321 STEAM: http://steamcommunity.com/id/vuki/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Firefox 4.0 beta

evo našao jedan bug bog kojeg neću koristit ovaj minefeild

na net.hr mi pokaže da fali flash plugin, ok, skinem i stavim ga refresh stranice i on meni opet pokazuje da ga nema...

tako nekoliko puta sam napravio i ništa, čak i ugasio prozor cijeli i opet pokrenuo al ništa

dok mi na beta 9 to ne radi, tj flash ne pokazuje nikave probleme...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
matija656 kaže...

na net.hr mi pokaže da fali flash plugin, ok, skinem i stavim ga refresh stranice i on meni opet pokazuje da ga nema...

tako nekoliko puta sam napravio i ništa, čak i ugasio prozor cijeli i opet pokrenuo al ništa

minefield je neuporedivo bolji od FF iz razloga koje sam već naveo gore, a što se tiče flasha na net.hr meni radi ok.

17 godina
neaktivan
matija656 kaže...

Pretpostavljam da imas 64 bitne windowse. Jesi mozda skinuo 64 bitnu verziju flasha ili 32 bitnu.

http://labs.adobe.com/technologies/flashplayer10/square/

Probaj s ovim pa onda javi.

15 godina
karakteran kaže...

minefield je neuporedivo bolji od FF iz razloga koje sam već naveo gore, a što se tiče flasha na net.hr meni radi ok.

ne mogu nikako flash da stavim u njega kak treba, neznam zašto...

a taj minefeilfd je zapravo firefox pod drugim imenom jer se dnevno obnavlja od bugova (prijelazna verzija između bete 9 i 10 il?? )

ispravite me ako sam u krivu

edit: evo skino sa linka koji si dao i dobro je, sad flash radi

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.1.2011 19:10 (matija656).
15 godina
neaktivan
matija656 kaže...
a taj minefeilfd je zapravo firefox pod drugim imenom jer se dnevno obnavlja od bugova (prijelazna verzija između bete 9 i 10 il?? )

Tocno, potencijalno nestabilne razvojne verzije firefoxa se nazivaju minefield. To saljivi naziv da se korisnicima neizravno sugerira sto mogu ocekivati od takvog firefoxa (povremene nestabilnosti i ostale probleme)

16 godina
neaktivan
matija656 kaže...

pitanje

Firefox 4 neće imati oficijalne 64bit buildove.

Dok će sledeća verzija imati.

rustweaver ti je linkovao nightly buildove, ali oni ponekad kasne sa updejtom jer kao što sam rekao 64bitne verzije nisu planirane za 4.0

GW freak kaže...

Jako mi se svida kako su pomaknuli tabove na vrh u beti 9, no zanima me kako bih mogao maknuti narancasti Firefox gumb? Znam da se to radi editiranjem userChrome filea, no google mi nije previse pomogao, sve sto sam isprobao ne radi kako spada vise.

A šta bi ti hteo u zamenu za to?

Mali FF logo gumb ili?

Jer je nemoguće imati klasičan menu bar i tabove u naslovnoj traci.

Ovde možeš pogledati razne kostumizacije, i primeniti neku ako ti se svidi.

A i kod ovog korisnika.

17 godina
neaktivan

E super da radi. I u pravu si, Minefield je pre-beta izdanje Firefoxa, tojest svaka beta Firefoxa do sada je imala svoje nightly, tojest Minefield izdanje.

15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
matija656 kaže...

Tocno, potencijalno nestabilne razvojne verzije firefoxa se nazivaju minefield. To saljivi naziv da se korisnicima neizravno sugerira sto mogu ocekivati od takvog firefoxa (povremene nestabilnosti i ostale probleme)

za nevjerovat, ali pored svih bugova i upozorenja minefield se pokazao u praksi znatno boljim od FF 4.0b9 (oba su portable) koja testiram. scroll stranice s tipkama s minefieldom ide neuporedivo lakše nego s FF i zato ga češće koristim jer mi to puno znači. čak bih rekao da je i zrno brži od FF po pitanju stabilnosti nema razlike ni jedan se nije crashao.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice