eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.309
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Kakva su vaša iskustva sa ovom stranicom Wish.

Kupio bi ovaj mobitel dali bi prošao bez carine.

Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: eBay - pitanja i odgovori

Kakva je to mutava stranica, registrirati se da bi vidio detalje? Ne hvala.

O tome hoće li ili ne proći bez carine, piše u našem najdražem FAQ. Jel ti teško pročitati?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan

Ma pročitao sam barem dva puta ako ne i više par stvari mi nije jasno dali i poštarina spada u onih 45$  i dali oni svaki paket otvaraju.

Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
9 godina
neaktivan
Pise sve.

Uredaj+ postarina je cijena. Otvaraju svaki paket u koji sumnjaju da je skuplji od 160 kn ao je iz 3ih zemalja
Potpis
16 godina
odjavljen

Kojih 45 dolara? 45 je eura za pakete od privatnih osoba (pa nisu carinici glupi, neće ti mobitel proć ko poklon, sigurno ne u kutiji i iz Kine).

To da li otvaraju svaki, nitko ne zna. Ovisi je li gužva i kakve si sreće. Mogu naplatiti cijeli postupak za paket od 25€ a onda neki od 250 pustiti bez da ga pogledaju.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan

Jel vam kasne paketi?

Sa eBaya mi kasne više od 10 dana od zadnjeg datuma kada bi trebalo doci. Pitao sam sellera da mi kaže jel to uobičajeno u ovo vrijeme, ali nije mi ništa odgovorio nego poslao refund. :-/

Ali imam još 3 paketa kojima se bliži rok...

Isto tako i sa Banggooga isto ne stižu stvari.

Izgleda da nije do sellera nego nečeg drugog?

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Meni sa ebaya jedan nije dosel..

Ali svi sa alija dolaze (registered china post i aliexpress standard shipping). Moram jos rec da je aliexpress standard shipping najbolji koji sam koristil
Potpis
16 godina
odjavljen
Meni isto par paketa kasni...
13 godina

11.11., pokloni za Božić, Black friday... Paketi ce se gubiti. Paketi ce kasniti.

Jako lose vrijeme za naručivanje paketa iz vana.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja sam naručio item 3.10. (vrijednost 5.5$) i nedavno sam kontaktirao sellera jer još nije stiglo (procijenjeni rok dostave je bio do 9.11.). Ponovno mi je poslao item, ovaj puta nekim fast wayom (oko 2 tjedna). Naveo mi je između ostalog: "The logistics company said it might have been a little delayed by China Customs". Dogovorili se da ako mi stignu oba itema, nakon što primim prvog, jednostavno taj drugi odbijem primiti pa će se vratiti pošiljatelju.

Naravno, naveo sam da ću kroz neko vrijeme morati otvoriti case i staviti da radimo na rješavanju problema.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Meni danas stigla tri paketa s eBaya i jedan s GearBesta - svi u očekivanih oko 3 tjedna. No već 6 tjedana čekam jedan paket s AliExpressa - nije poslan s tracking brojem - fakat ne razumijem zašto, kad je narudžba 20+ dolara, a prodavači s AliExpressa znaju slati s tracking brojem i narudžbe niže od 10 dolara. U toj narudžbi je inače bio i 5mW crveni laser pa se sad pitam da možda zbog toga nije zadržan na nekoj od carina, mada bi snaga trebala biti unutar zakonskih granica. Također već pet tjedana čekam jedan s eBaya (ne razumijem zašto mi je ta narudžba podijeljena na dva paketa - jedan paket je stigao pred tjedan dana, a ovog još nema).

15 godina
neaktivan

Evo napokon kapnuo jedan item. Lik mi je refundao.

Naravno da sam kao pravi pošteni Hrvat već pitao lika kako da mu repay-am.

Nevjerojatno da je item došao dan nakon što mi je lik refundao. :-/ Sigurno bi došlo ranije da sam kmečao ranije. :-)

Putovalo je 7 tjedana...

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pretpostavljam da znam odgovor, ali "pametan pita"

Kako je trenutna trgovina s UK? Pitam radi Brexita-trenutno su još uvijek dio EU i ne bi trebalo biti problema s carinom i pdvom,

ali me zanima je li tko u zadnje vrijeme imao kakvih problema s kupovinom iz UK?

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Gunner_V kaže...

Kako je trenutna trgovina s UK? Pitam radi Brexita-trenutno su još uvijek dio EU i ne bi trebalo biti problema s carinom i pdvom,

ali me zanima je li tko u zadnje vrijeme imao kakvih problema s kupovinom iz UK?

Nema razloga imati problema s kupovinom iz UK s obzirom da je UK još uvijek u EU i još neko vrijeme će biti, tako da nemaš brige oko toga. Brige prilikom naručivanja iz EU možeš jedino imati ako naručiš robu kakti iz EU, ali da se zapravo nalazi u bescarinskoj zoni - pravno gledano ta roba je iz Kine i ti je u Hrvatsku onda ne uvoziš iz EU, nego iz Kine, dakle plaćaš PDV, eventualno carinu, te troškove carinjenja.

17 godina
mbaksa kaže...
Gunner_V kaže...

Nema razloga imati problema s kupovinom iz UK s obzirom da je UK još uvijek u EU i još neko vrijeme će biti, tako da nemaš brige oko toga. Brige prilikom naručivanja iz EU možeš jedino imati ako naručiš robu kakti iz EU, ali da se zapravo nalazi u bescarinskoj zoni - pravno gledano ta roba je iz Kine i ti je u Hrvatsku onda ne uvoziš iz EU, nego iz Kine, dakle plaćaš PDV, eventualno carinu, te troškove carinjenja.

Ne mora biti ovo sa bescarinskim zonama... dosta je da je našima "sumnjivo" pa će ti odrapiti PDV i davanja. Konkretno imao sam više narudžbi sa EU store-a Banggooda i uredno su mi odrapili PDV i davanja... a u UK uredno nema ni poštarine i nikakvih davanja... Ali ove naše to ne jebendiše, ako nemaš račun na kojem je upisano da je plaćen porez u EU oni će ga naplatiti na to, a ja još nigdje kod online kupovina nisam imao na računu nikada izdvojenu stavku poreza... ni sa sportsdirecta, ni sa amazona ni ičega tako da ako im se "digne" možeš se slikati što roba ide iz EU jer nemaš čime dokazivati.

evo copy/paste sa Banggood stranice:

EU WAREHOUSE & UK FREE

Free shipping to UK Royal mail direct  No taxes or tariffs

Exceptional prices shipped at a speed you won't believe. Lighting fast delivery offers great speed to European Union Countries.

a niko iz tih zapadnih EU zemalja se ne žali da je morao platiti išta osim poštarine ako nije iz UK, samo mi imamo tih problema...

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2016 11:03 (Gnjavator).
9 godina
odjavljen
Gnjavator kaže...
mbaksa kaže...
Gunner_V kaže...

Ne mora biti ovo sa bescarinskim zonama... dosta je da je našima "sumnjivo" pa će ti odrapiti PDV i davanja. Konkretno imao sam više narudžbi sa EU store-a Banggooda i uredno su mi odrapili PDV i davanja... a u UK uredno nema ni poštarine i nikakvih davanja... Ali ove naše to ne jebendiše, ako nemaš račun na kojem je upisano da je plaćen porez u EU oni će ga naplatiti na to, a ja još nigdje kod online kupovina nisam imao na računu nikada izdvojenu stavku poreza... ni sa sportsdirecta, ni sa amazona ni ičega tako da ako im se "digne" možeš se slikati što roba ide iz EU jer nemaš čime dokazivati.

Banggood nema EU store vec EU warehouse i to ti lijepo naglase. Sports direct i ostale koje si nabrojao imaju EU store. To ni blizu nije isto i milion puta ti je objasnjeno. Sta je carinicima sumnjivo ili ne ima uticaj samo na to da li ce paket pregledati ili ne a nema uticaj na to da li ce nalatiti carinu i pdv ili ne TO ne zavisi od nji....

17 godina
moderator
Gnjavator kaže...
Ne mora biti ovo sa bescarinskim zonama... dosta je da je našima "sumnjivo" pa će ti odrapiti PDV i davanja. Konkretno imao sam više narudžbi sa EU store-a Banggooda i uredno su mi odrapili PDV i davanja...

Kao što je Torrent napisao, Banggood nema EU store. Pokušaj se sjetiti na koliko tih paketa ti je bila zalijepljena žuta naljepnica s tekstom na engleskom jeziku da paket nije u skladu s neka dva članka nekog sporazuma EU komisije ili čega već.  Paketi poslani iz bescarinske zone dobiju takve žute naljepnice i onda naša carina zna da ih mora cariniti.

Gnjavator kaže...
a niko iz tih zapadnih EU zemalja se ne žali da je morao platiti išta osim poštarine ako nije iz UK, samo mi imamo tih problema...

Siguran? Kad sam tražio primjere žutih naljepnica, odnosno čemu one služe, našao sam ih upravo u postovima zapadnjaka. 

Različite zemlje mogu imati različitu politiku carinjenja. No ne možeš reći da naša carina pakete iz bescarinske zone neopravdano carini. Paketi se carine u zemlji ulaska u EU. Roba u bescarinskoj zoni nije formalno ušla u EU - takva roba formalno u EU uđe tek u Hrvatskoj (ako joj je odredište adresa u Hrvatskoj), stoga se ima cariniti upravo kod nas.

9 godina
odjavljen

Samo da pojasnim sta znaci formalno. Roba iz inostranstva na dva nacina tj dva puta ulazi u zemlju. Fizicki i carinski. Roba sa eu warehousa fizicki jeste u EU ali carinski nije i prva zemlja carinjenja i carinskog ulaska u EU je u ovom slucaju Hrvatska i hrvatska carina sa pravom carini tu robu....

0 0 hvala 0
17 godina
mbaksa kaže...
Gnjavator kaže...
Ne mora biti ovo sa bescarinskim zonama... dosta je da je našima "sumnjivo" pa će ti odrapiti PDV i davanja. Konkretno imao sam više narudžbi sa EU store-a Banggooda i uredno su mi odrapili PDV i davanja...

Kao što je Torrent napisao, Banggood nema EU store. Pokušaj se sjetiti na koliko tih paketa ti je bila zalijepljena žuta naljepnica s tekstom na engleskom jeziku da paket nije u skladu s neka dva članka nekog sporazuma EU komisije ili čega već.  Paketi poslani iz bescarinske zone dobiju takve žute naljepnice i onda naša carina zna da ih mora cariniti.

Gnjavator kaže...

Siguran? Kad sam tražio primjere žutih naljepnica, odnosno čemu one služe, našao sam ih upravo u postovima zapadnjaka. 

Različite zemlje mogu imati različitu politiku carinjenja. No ne možeš reći da naša carina pakete iz bescarinske zone neopravdano carini. Paketi se carine u zemlji ulaska u EU. Roba u bescarinskoj zoni nije formalno ušla u EU - takva roba formalno u EU uđe tek u Hrvatskoj (ako joj je odredište adresa u Hrvatskoj), stoga se ima cariniti upravo kod nas.

Nijedan od tih paketa o kojima pričam nije imao žutu naljepnicu... Samo jedan koji je poslan u 1. mjesecu je imao žutu naljepnicu i dobro, za njega je u redu da je plaćeno sve, ali ostali koji su išli kasnije nemaju nikakve žute naljepnice, a uredno naši odvale PDV i davanja. Tako mi mogu odvaliti PDV na bilo šta, nema veze što nema žute naljepnice.

17 godina
moderator
Gnjavator kaže...
Nijedan od tih paketa o kojima pričam nije imao žutu naljepnicu... Samo jedan koji je poslan u 1. mjesecu je imao žutu naljepnicu i dobro, za njega je u redu da je plaćeno sve, ali ostali koji su išli kasnije nemaju nikakve žute naljepnice, a uredno naši odvale PDV i davanja. Tako mi mogu odvaliti PDV na bilo šta, nema veze što nema žute naljepnice.

Onda su po nečem drugom znali da je poslan iz bescarinske zone. Svejedno, može ti se ne sviđati to što ti se carine paketi iz bescarinske zone, ali carina tu samo radi svoj posao.

11 godina
neaktivan

Kada piše da je dostava izmedu 31-56 dana,jeli isključivo u tom vremenskom periodu moze doci ili moze i prije ?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Naravno da moze i prije. To je ocekivano vrijeme. Prosjek...

15 godina
neaktivan

Imam pitanje u vezi refunda novaca u slučajevima nekih problema s kupljenim predmetima ili ne stizanjem istih. Dogodilo mi se par puta da predmet jednostavno nije stigao. I ako zatražim refund, dobijem ga, dobijem i mail od ebaya i paypala da je novac vraćen, ali ja zapravo nigdje taj novac ne vidim. Na paypalu piše refund i taj iznos je u "+" vrijednosti (dok su ostali iznosi unače u "-" vrijednosti koji su plačani). Ali paypal balance je i dalje 0$ i na kartici žiro računa također nigdje ne piše da je stigao neki novac natrag. Čekao sam i koji mjesec-dva, misleći da će se vratiti tek početkom novog mjeseca, ali ni to nisam primjetio. Može neki savjet oko toga, možda u nečemu griješim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Legao t je na karticu sa koje si platio. Obicno traje par dana ali to nije do paypala vec do karticarske kuce. Nisi primijetio ali moralo ti je leci kao uplata...

15 godina
neaktivan

Nije ništa sjelo na karticu, jer pratio sam već nekoliko refunda i uvjek ništa ne prikaže i ne sjedne na karticu. Evo primjera ispod, uzeo sam stariji datum radi toga da se vidi da je dovoljan vremenski razmak a nije ništa stiglo. Na paypalu je prikaz refunda od + 3,98$ 9.11.2016. dok na kartici nema povrata novca, samo su prikazane uplate tj prijenosi novca sa tekućeg na žiro račun kako bi mogao kupovati preko paypala. Gdje ti novci nestaju koji su kao vraćeni ja nemam pojma i neznam što s tim napraviti

refund+na+paypalu refund+na+paypalu
refunda+na+zabi+nema refunda+na+zabi+nema
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2016 21:16 (Osa).
9 godina
odjavljen

Na izvodu nemas ni placanje tako da ne gledas pravi izvod....Tamo odakle placas prema paypalu tamo ces imati i refund

15 godina
neaktivan

Kako nema plačanja? Prikazuje za svaku kupnju koliko paypal povuče novaca sa kartice i koliko je uplačeno sa moje strane. A gdje bi trebao onda vidjeti? Jer samo sa tog računa idu novci za kupovinu

15 godina
moderator

Ako usporediš paypal i karticu vedi se da si te novce potrošio nakon refunda na kupovinu.

Vjerojatno su bili na paypal balance-u.

Dakle 13.11. imaš 3 kupovine na paypalu vrijednosti preko 5$ dok ti je sa kartice uzeto oko 2$ za 2 kupovine, ostatak je došao iz refunda.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Ako usporediš paypal i karticu vedi se da si te novce potrošio nakon refunda na kupovinu.

Vjerojatno su bili na paypal balance-u.

Dakle 13.11. imaš 3 kupovine na paypalu vrijednosti preko 5$ dok ti je sa kartice uzeto oko 2$ za 2 kupovine, ostatak je došao iz refunda.

Iskreno skroz sam pogubljen u tim prikazima. Ovo na slici stvarno izgleda kao da je potrošen neki balance sa paypala, a iskreno kad god sam bio tamo uvjek sam samo vidio nulu. Danas sam baš dobio refund pa ću pratiti sad što će se s njim dogoditi i dali će se pojaviti pod balance

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2016 21:56 (Osa).
17 godina
neaktivan

Bok,

htio bih prodati nesto na ebayu po 1100$, limit mi je 500$ jer valjda nikad nista nisam prodavao. Od opcija koje mi se nude su "Request higher selling limits"

i samo "Talk to us on the phone"

Broj je neki americki (predpostavljam)
Here's our phone number: 866-540-3229

Ima neko neki savijet kako to rijesit a da ih ne zovem?!

Hvala!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice