eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.365.149
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
odjavljen
eBay - pitanja i odgovori

LJudi su ocigledno neupuceni da ako je roba fizicki u EU ne znaci da je i carinski u EU. EU skladiste ocigledno sluzi sam  radi brze isporuke ali carin i sve ostalo prolazi kao i sva druga robu van EU jer ta roba carinski i jeste van EU....

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Pozdrav
Kupio sam ekesh visa prepaid karticu i kad ju želim dodat na paypal odaberem visa i stavim broj kartice ali mi kazuje da je netočan iako nije.Sumnjao sam je problem u Csc broju kojeg sam ogrebao pa nije bas čitak ali sam probao sve kombinijacije i nije .ZVao njihovu službu kažu da ne mogu očitati taj broj.Ali nije problem u njemu već u tome sto govori da broj kartice ne valja !moze li se Netko javiti ko je koristio ekesh karticu ?

0 0 hvala 0
14 godina

Frend me pitao da mu pogledam GTA V za PC za naručit.
Zanima me koje prodavače treba gledat odnosno recimo koliko je OVAJ vjerodostojan¸?

Te dali bi me na igricama zakačila carina te PDV?

Naravno ako netko ima preporuku za GTA 5 za pc neka slobodno kaže?

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Konkretno, ovaj prodavač šale iz Slovačke tak da ti neće zastat na carini, a sad kolko je vjerodostojno, ne znam, treba pitat hdz :D
Šalu na stranu, čini se da igra nije nova novcata pa je možda cijena i oke, ali bolje nek neko drugi procijeni. Al opet ako i naručiš i dobiješ u stanju koje ne odgovara opisu ili ne radi ili nešto treće, uvijek možeš otvorit case na ebayu pa da ti vrati pare seller
14 godina
neaktivan

jeste primijetili da na ebay sve više ljudi ne šalje u hrvatsku

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da, zbog sh00paka koji su naručivali i onda otvarali caseove da nije stiglo i još se onda hvalili po forumima da i drugi tako rade jer "sve dobiju besplatno"

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan

Ako se nastavi ovako, nema više kupovanja ni na ebay. Baš š00pci, di god krenemo moramo bit najgori

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Balkanska posla ce nas kada tada kostati....jako smo zahtjevni a zauzvrat samo muljamo.Tesko dati jos par dolara vise za postarinu sa trackingom pa onda lupaju lose feedbacke jer im je gle posiljka putovala 30ak dana.Onda se jos i case otvara....samo bi cim jeftinije prolazili i jos se ciganili.Imam 500+ online narudzbi i ne sjecam se da sam dao negativan feedback....ustvari siguran sam da nisam.Case sam samo jednom otvorio i to jer mi se seller nije javljao 7 dana nakon placanja niti je poslao posiljku.Tada sam jedini put otvorio case na paypalu i dobio povrat nakon 7 dana jer se niti njima seler nije javljao.Od ostalih narudzbi mislim da je sa manje od 1% bilo "problema" koji su uredno i glatko rijeseni sa prodavacima.Sto se Kineza kao trgovaca tice sa sigurnoscu mogu tvrditi da su posteni,znaju svoj posao i pazi sad ovo...prije svega im je kupac i njihovo zadovoljstvo na prvom mjestu!!!Naravno uvijek postoje iznimke u svoj toj masi.A mi Hrvati smo generalno gledajuci losi i zahtjevni kupci i kad tad ce nas to i kostati
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
14 godina
neaktivan

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Takvi kao ti koji godinama kupuju online znaju sve "tajne" te prednosti i mane online kupovine i uglavnom su zadovoljni.Ovi sto su tek otkrili,prodali bi se za par dolara i zbog ustede sjebali sve.Iako sve rijede kupujem na ebayu ,dogodi se da nadem nesto ali sve cesce ne dostavljaju i HR pa kontaktiram prodavaca a on kaze da vise nedoatavlja zbog lose usluge nase poste....a svi ustvari znamo sto se dogada
Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
9 godina
neaktivan

Imam pitanje.. znaci uzastopne posiljke..

Trebam si narucit oko 20 (prekidaci,uticnice itd) sa alija i sad to sve ukupno kosta malo vise od 100 dolara, naravno moram kupit odvojeno tj 2 narudzbe pa budu to 2 paketa (jer ako odaberem 20 odjednom moram dhlom a to je 70dolara) e sad mene zanima jel budem imal problema sa carinom tj zkj tolku kolicinu sam kupil (za kucu) i zato jer budu 2 paketa istovremeno dosla (ne namjeravam cekat tjedan dana da kupim jedno za drugom.)

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Pa naruci jedan na sebe jedan  na prijatelja i miran si

9 godina
neaktivan
Jel mogu ja npr susjedovo ime i adresu a svoju adresu maila i broj moba pa da mogu sve rjesavat ..jedino kad bi trebali u posti preuzet paket sa njim...
Potpis
9 godina
neaktivan
Za kolko vam radnih dana dode small package? Takoder china registered air mail
Potpis
16 godina
odjavljen

Evo danas stiglo iz Kine običnom poštom (air mail) pa ti sam vidi...

Ekran - poslan 3.9.

Regulatori punjenja - isto 3.9.

Dva Arduina Pro Mini - 3.9

SIM800L - poslan 27.8

Isti dan kao i SIM800 (27/28.8.) su poslani i GPS modul, stepdown konverter i držači za 18650 baterije ali njih nema, nisu danas došli (doduše, idu od drugih sellera i drugom poštom)

Daklen, alarm za auto lagano napreduje... Moram zalemit headere (nijedan nije zalemljen) i moram po bonbon broj za ovaj SIM modul.... Čak sam našao jednog kolegu koji je relativno raspoložen odštampati tiskanu pločicu pa da to i liči na nešto

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
9 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Evo danas stiglo iz Kine običnom poštom (air mail) pa ti sam vidi...

Ekran - poslan 3.9.

Regulatori punjenja - isto 3.9.

Dva Arduina Pro Mini - 3.9

SIM800L - poslan 27.8

Isti dan kao i SIM800 (27/28.8.) su poslani i GPS modul, stepdown konverter i držači za 18650 baterije ali njih nema, nisu danas došli (doduše, idu od drugih sellera i drugom poštom)

Daklen, alarm za auto lagano napreduje... Moram zalemit headere (nijedan nije zalemljen) i moram po bonbon broj za ovaj SIM modul.... Čak sam našao jednog kolegu koji je relativno raspoložen odštampati tiskanu pločicu pa da to i liči na nešto

To je super brzo 5 radnih i  9 ukupno dana..

a ja budala na aliju jos platim registered china post air mail i jos duze traje.. 30 poslano,a od 4 stoji "send item abroad-edi received"..

air mail to bi trebal biti small package ili(small package by air)?

tak da znam odabrat na aliju ako je

Potpis
17 godina
moderator
Foz-matija kaže...

Imam pitanje.. znaci uzastopne posiljke..

Trebam si narucit oko 20 (prekidaci,uticnice itd) sa alija i sad to sve ukupno kosta malo vise od 100 dolara, naravno moram kupit odvojeno tj 2 narudzbe pa budu to 2 paketa (jer ako odaberem 20 odjednom moram dhlom a to je 70dolara) e sad mene zanima jel budem imal problema sa carinom tj zkj tolku kolicinu sam kupil (za kucu) i zato jer budu 2 paketa istovremeno dosla (ne namjeravam cekat tjedan dana da kupim jedno za drugom.)

Ako košta malo više od 100 dolara, zašto bi to razlomio na dva paketa i izlagao se riziku da ti se ocarine oba? Pametnije ti je to onda rasporediti na pet paketa ako hoćeš biti siguran da te neće cariniti. Jesi pročitao FAQ?

Što se tiče uzastopnih pošiljaka - prije su gnjavili oko toga, no sad gdje god gledam obično piše uzastopnih pošiljaka istovrsnih postupaka. Sad što to njima točno znači - nemam pojma. Brijem da ciljaju na to da ne bi naručivao više pošiljaka s istom vrstom robe, jer to onda ukazuje na šverc.

Osobno znam imati navale ludila pa jedan mjesec imam možda jedan ili nijedan paket, drugi mjesec 5-6 paketa, a otkad se carini u Zagrebu, nisam imao nikakvih problema. Prije sam znao nekad naručiti na ime starog ili brata, da ne bude baš sve na moje ime, ali danas se više ne opterećujem s tim. Ne bavim se preprodajom, naručujem primarno stvarčice za hobi/učenje i tu i tamo ponešto za kuću, a to imaš pravo uvoziti bez da ti opale PDV. Kad naručim nešto skuplje (zadnje su recimo bile slušalice za 62 dolara u pitanju), to se carini, plati se PDV i troškovi i riješena stvar.

Imao sam problema prije (sad već pred četiri-pet godina) kad se carinilo lokalno, konkretno u Varaždinu, no u to vrijeme mislim da nije pisalo "istovrsnih postupaka" iza "uzastopnih pošiljaka". Prošli tjedan su mi došla tri paketića s ukupno 20 elektorničkim komponentica. Dva paketa su bila naručena 6., a jedan 17. 8. I eto - badava to naručuješ različitih datuma - poslano valjda istim avionom iz Kine pa stiglo u isto vrijeme.

Uglavnom, ako je roba za osobnu uporabu, carina ti ne može ništa previše. Najgore što mogu je ocariniti ti pakete, ili barem - to je najgore što su mogli, nisam siguran da ti danas to mogu napraviti jer se čini da su rečenice u pravilniku ili barem tumačenju pravilnika malo izmijenjene, pa je pitanje imaju li osnove to napraviti. A i možeš se žaliti na postupak, ako smatraš da su te zakinuli.

13 godina
neaktivan
Imao sam i ja slicnu situaciju na iznosu od oko 80 usd...takoder prekidaci (livolo touch).Napravio sam 4 uzastopne narudzbe u roju dva dana.Dva na sebe i dva na curu....i nikakvih problema...sve doslo bez carinjenja.
A sto se nase carine tice,mislim da ljudi rade korektno i odgovorno svoj posao.Imao sam jednom priliku i upoznati se sa njihovim radom.Prije dvije god kada mi je stigao mob u Zg a ja sam bas te dane bio u Zg.Isprintao potvrdu o placanju i zaputio se u Branimirovu i kada sam usao jako ugodno se iznenadio.Veoma ljubazno "drustvo",zamolio sam ih ako mogu ubrzati postupak i izasli su mi ususret.Cekao sam 10ak min dok su nasli paket,carinik me uveo u sobu,otvorio paket,pregledao te je administratorica obradila moj dokaz o placanju,isprintala mi uplatnicu ,platio,dobio mobitel i izasao.Do tada sam imao neki cudan pogled na carinu (kao nesto strasno) ali tada se to promjenilo.Jos nekoliko puta sam ih telefonski kontaktirao i niti jednom nisam u glasu primjetio nervozu ili nesto slicno.
I carinici su ljudi od krvi i mesa,i oni vjerovatno citaju forume,izmedu ostalig i ovaj.I oni sigurno narucuju (vjerovatno i carinu placaju..hahaha) te zbilja mislim da na njihov rad nebi smijeli imati nikakve zamjerke.Moze nastati problem eventualno kada primjete da netko od njih pokusava napraviti budalu...ali da ce te netko maltretirati zbog 15-20 prekidaca...mislim da nece

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
E fala decki..moze jos jedno pitanje

Kad stavin ja npr 10 prekidaca u narudzbu i platim odjednom a selleru velim da posalje po 2 komada u paketu . I kad me carina trazi racun koji/kak da dam jer je sve placeno skupa a poslano odvojeno (skupa placeno zvog popusta)
Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Nemoj to raditi. Napravi posebne narudzbe....

9 godina
neaktivan
Nije $20 za bacit al bolje izbjec carinu :)
Potpis
16 godina

Nisam nigdje uspijo nač odgovor na svoje pitanje,pa ču ga postavit ovdje sad,molim vas da netko odgovori.

U slučaju da ebay blokira moj account,kao što se vrlo često dešava jer navodno nisu zadovoljni kako prodaješ robu,pitanje je dali onda blokiraju i "buyer" account ili te zblokiraju samo da više nemoš prodavat.Dal možeš normalno kupovat ako imaš blokiran account kao seller?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Evo stigli paketi poslani 30.8 i 5.9. U isto vrijeme

Poslani su sa China Registered Air mail i na paketu pise 'small package' i nisam platil po4,5 kune kad sam podigel u posti..
Cudno

Takoder kaj su dosli u isto vrijeme ;)

Potpis
17 godina
Foz-matija kaže...
Evo stigli paketi poslani 30.8 i 5.9. U isto vrijeme

Poslani su sa China Registered Air mail i na paketu pise 'small package' i nisam platil po4,5 kune kad sam podigel u posti..
Cudno

Takoder kaj su dosli u isto vrijeme ;)

Nije ništa čudno, ako je registered air mail "sa trackingom" onda može pisat "small package" koliko hoće kod prijema ništa ne plaćaš.

15 godina
protjeran

Frendica je pred dva mjeseca kupila neakvu torbicu from Čajna i ništa joj još nije stiglo, stigla joj potvrda na mail da je shipped al paketa nema. Kontaktirala je sellera al se ne javlja. Jel moguće da je zapelo na carini kod nas, ako je koji su daljnji koraci prije otvaranja Case-a?

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Nek otvori case odma i rijesi to jer nebude doslo
Potpis
17 godina
moderator
ITman kaže...

Frendica je pred dva mjeseca kupila neakvu torbicu from Čajna i ništa joj još nije stiglo, stigla joj potvrda na mail da je shipped al paketa nema. Kontaktirala je sellera al se ne javlja. Jel moguće da je zapelo na carini kod nas, ako je koji su daljnji koraci prije otvaranja Case-a?

Nema daljnjih koraka prije otvaranje casea. http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

10 godina
neaktivan
Pozdrav naručio sam par Itema,dobio za neke tracking number ali ne znam gdje se moze provjeriti ?zna neko neku stranicu gdje se moze provjeriti Tracking number ?

0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen

Jel teško otvorit ebeni FAQ????

10 godina
odjavljen
#wot#vk.0h kaže...
Pozdrav naručio sam par Itema,dobio za neke tracking number ali ne znam gdje se moze provjeriti ?zna neko neku stranicu gdje se moze provjeriti Tracking number ?

http://trackitonline.ru/

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice