eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.374.888
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pročitaj FAQ, jer postavljaš pitanja na koja je već odgovoreno u FAQ-u: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
To nije međunarodni tracking broj, tako da nije ništa čudno ako ga uopće ne možeš pratiti. Ako si htio pratiti paket, onda si trebao od prodavača tražiti da ga pošalje s međunarodnim tracking brojem (i valjda doplatiti koji dolar za to).
I da ti dođe, to ugradi u auto samo ako se ne bojiš zapaljenja.
Ovakva neprovjerena kineska elektronika se nikada ne stavlja u auto, to nije prošlu nikakvu kontrolu kvalitete.
Ne ide u auto, ni slučajno
Treba mi u garaži da nešto svira dok radim... A di ćeš jeftiniji radio/mp3 koji radi na 12v i koji možeš spojiti na bilo kakve pasivce od 50kn...
A jel ti se mora nešto zapaliti da bi se ti uvjerio da je opasno ili?
Pa nije to običan kineski komad elektronike koji radi samostalno, ovaj ti je integriran u auto i spojen na struju auta, ako ti ne vidiš opasnost u tome onda no comment.
Novi Kenwood auto radio košta 400 kn i znaš šta kupuješ: https://www.svijet-medija.hr/gg/224/auto-radio?sort_by=custom_price_sort&sort_order=ASC&items_per_page=16
Znači, uštedjet ćeš 250 kn i izvlačit osigurače, lol.
Bolje kupi polovno, a brend ako već nemaš 400 kn.
U nas u BiH su poprilično skuplji i za uređaj sa bluetoothom i usbom treba izdvojiti preko 100€ (JVC-ov), to dvoje mi je prioritet, a polovnjaci skoro niti jedan nema nikakvih papira, sumnjivog su porijekla.
Koja je cijela procedura povratka proizvoda, od povratka moga novca preko paypala pa do povratka samog uređaja?
Šta ako nemam originalno pakiranje?
Što mislite oće li mi nabit pdv na mali paket koji dođe 24 dolara i 5 dolara je poštarina, sve ukupno 29?
Koja je cijela procedura povratka proizvoda, od povratka moga novca preko paypala pa do povratka samog uređaja?
Originalno pakiranje se čuva dok traje garancija ili u ovom slučaju dok još uvijek računaš na reklamaciju/povrat kao opciju.
Je li proizvod ispravan? Odgovara li proizvod prodavačevom opisu?
Koje uvjete povrata je naveo prodavač? Ako ti nisu jasni, pitaj prodavača - on je taj koji će ti ili neće uvažiti povrat robe.
Zašto PayPal? Nisi kupio preko eBaya ili je prošlo vrijeme reklamacije na eBayu?
Originalno pakiranje se čuva dok traje garancija ili u ovom slučaju dok još uvijek računaš na reklamaciju/povrat kao opciju.
Je li proizvod ispravan? Odgovara li proizvod prodavačevom opisu?
Koje uvjete povrata je naveo prodavač? Ako ti nisu jasni, pitaj prodavača - on je taj koji će ti ili neće uvažiti povrat robe.
Zašto PayPal? Nisi kupio preko eBaya ili je prošlo vrijeme reklamacije na eBayu?
A vidio sam da ipak mogu preko ebaya. Originalno pakiranje nažalost uopće više nemam. Kupovao sam blu ray pržilicu međutim ona niti je uspjela pržiti na blu rayu, a bome ni programi ne vide da ona ima mogućnost blu ray prženja. Također trebala je pržiti barem DVD-e ali tu se javljala greška na bilo kojem mediju koji sam pokušao. Testirao sam i na Linuxu i Na Windowsima ofc. Tako da smatram da se kvalificira i da nije ispravan a i ne odgovara prodavačevom opisu.
Da, naravno, to definitivno imaš pravo reklamirati. Jedino sad kreće navlačenje s prodavačem... Tko zna - možda te ni neće tražiti povrat pržilice.
Moram li kako dokazivati kvar?
Moram li kako dokazivati kvar?
Ako te prodavač to traži, onda da.
Ako ćeš dignuti case, bilo bi poželjno da dokazuješ - da staviš fotke i/ili video, ako za ništa drugo, onda za eBayevce (ne znam odakle si kupio - kinezi imaju problema s YouTubeom).
Proizvođač je zamolio da napravim video. Znači moram napraviti video o tome kako pržilica ne učitava medije.
Proizvođač je zamolio da napravim video. Znači moram napraviti video o tome kako pržilica ne učitava medije.
Napravi. Mislim da te onda ni neće tražiti da vratiš pržilicu, jer on mora platiti povratne troškove, a to mu se nikako ne isplati.
Stvarno više ne kužim kaj mi je s paypalom i karticom. Idem kupit knjigu na bookdepository.com i javlja "The payment has been refused by PayPal".
Odem na paypal račun, maknem karticu, dodam ju opet, adresu upišem, kad idem kupit adresa je koja treba biti, para imam više nego kaj treba. Čak sam i dodao € valutu na račun.
I kontaktiral sam paypal prije 2tj, rekli mi nek provjerim s ebayom. Sad vidim da mi neda ni na drugim stranicama platit preko paypala.
Očito nije problem u kartici jer preko aliex mi prolazi plaćanje, a oni ne rade preko paypala.
Niko nikad nije imal sličan slučaj?
Jesi li verificirao karticu?Paypal dozvoljava placanje do nekog limita a nakon toga moras verificirati karticu.To ti je koliko se sjecam cetveroznamenkasti kod koji ce ti se prikazati u bankvnimtransakcijama jer ce ti pritom uzeti oko 1,5 usd a kad taj kod upises vrate ti taj 1,5 usd na paypal balance
Točnije otprilike prije mj. dana kad mi je kinez vratio pare. Ko zna kaj mi je još uz pare poslal :D

Jel moguće aktivirati te staviti novac na paypal pomoću ekash ili pay Safe Card ?za ekesh znam se naplaćuje aktivacija 20-ak kn na bon od minimalno 250,sto je s pay Safe cardom,koliko on uzima s obzirom da ima bonove već od 50 kn ako se ne varam ..,
Zatražio me čovjek video radi refunda, ali dao mi je partial refund prije nego sam uopće napravio video.(i rekao da zadržim uređaj)
Tako da mislim da radije neću napravit video da se čovjek ne predomisli. Šta kažete na to?
Ovaj uređaj šta imam mislim da ću za 100-150 kn prodati na njuškalu.
Valjda čita...
Neznam kolko se opce koristi cd na kompu..
Čita DVD, a možda i Blu ray čita, nisam imao neki već sprženi blu-ray da bi mogao testirati. Orginalna cijena mi je bila ~300kn. I rueđaj je praktički novi, možda se može i popraviti. Tako da mislim da blu-ray čitač uz sve te okolnosti za 100-150kn je sasvim ok cijena. Prihvatio sam refund jer mi se neda cjenkati, a i nemam originalno pakiranje(odmah sam ga bacio). Pokušati ću prodati pa što bude neka bude.