eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.366
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Darmarko kaže...

Već dvoznamenkasti broj godina kupujem na ebay-u, no tek neki dan sam naišao na čudan problem.

Paypalom sam platio jedan item i dobio mail s porukom "Sorry, we were not able to process your PayPal payment" i sad item stoji u mojoj košarici na ebayju. No na paypalu mi je vidljivo da je uplata prošla, a taj trošak vidim na izvodu za kreditnu karticu. Što učiniti?

Epilog priče.

Seller mi je refundirao uplatu. Potvrdio mi je da je primio uplatu, ali ne i narudžbu od eBaya.

www.petvolta.com
14 godina
eBay - pitanja i odgovori

Zanima me, danas mi je došla ova pošiljka (LINK), premda na ebayu piše kako je Free Shipping, odnosno u opisu stoji "International items may be subject to customs processing and additional charges", ja sam poštarinu platio 5kn,  na što se onda odnosi Free Shipping, na prodaju unutar Kine ili?

Inače pošiljka je došla i sve je prošlo u redu, mada sam se iznenadio kada mi je danas poštar donio, jer sam mislio kako još neće dospijeti...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2015 15:57 (Gale92).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Piše ti u FAQ zašto tih 4,50kn.

Nije da se o tome pričalo 100 puta...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
16 godina
Darmarko kaže...

Epilog priče.

Seller mi je refundirao uplatu. Potvrdio mi je da je primio uplatu, ali ne i narudžbu od eBaya.

Ja sam imao dva slučaja, na kraju dobio novac kroz "refund" i dalje ne mogu kupovati, novci prođu, ali ne prođe narudžba.

Za zahvalu klikni na Hvala
9 godina
neaktivan

ovako ljudi, novi sam u svijetu internet kupovine pa bi imao par pitanja, dakle citam tu ova česta pitanja i odgovore i za oko mi je upalo ovo u vezi uzastopnih posiljki, znaci da bi bio siguran da mi nece natovariti speditere, carinu i sto vec ne smijem imati vise od 1 narudzbe po tjednu kako nebi one dosle na carinu u isto vrijeme, ako sam dobro shvatio? i ako je tako jel mogu to izbjeci tako sto recimo napisem za drugu narudzbu drugu adresu (ili ime drugog ukucana)? i jos jedno konkretno pitanje, kupio bi item ali dva komada razlicite boje, hoce li meni to stici u jednom paketu ili ce to razdvojiti prodavac? unaprijed zahvaljujem, pitanja su mozda malo glupa, ali nastojim oprezno uci u taj proces internet kupovine...

0 0 hvala 0
13 godina
mocokren kaže...

ovako ljudi, novi sam u svijetu internet kupovine pa bi imao par pitanja, dakle citam tu ova česta pitanja i odgovore i za oko mi je upalo ovo u vezi uzastopnih posiljki, znaci da bi bio siguran da mi nece natovariti speditere, carinu i sto vec ne smijem imati vise od 1 narudzbe po tjednu kako nebi one dosle na carinu u isto vrijeme, ako sam dobro shvatio? i ako je tako jel mogu to izbjeci tako sto recimo napisem za drugu narudzbu drugu adresu (ili ime drugog ukucana)? i jos jedno konkretno pitanje, kupio bi item ali dva komada razlicite boje, hoce li meni to stici u jednom paketu ili ce to razdvojiti prodavac? unaprijed zahvaljujem, pitanja su mozda malo glupa, ali nastojim oprezno uci u taj proces internet kupovine...

Ovo s drugim ukućanom i uzastopnim pošiljkama ti ovisi čisto o osobi koja pregledava pakete, koliko su u gužvi i slično...

Zamisli da ti tamo radiš, da znaš da se nesmiju slati "uzastopne pošiljke", i onda ti stignu 3-4 komada na istu adresu ali druge ljude. Dal bi znao o čemu se radi? Pa valjda bi. Dal bi išao kažnjavat ljude i naplačivat sve moguće na pošiljku? Pa valjda ne bi. Koliko se sjećam, za sad se još nitko na temu nije javio da su mu a nekoliko komada išli računati špeditera i ostalo..

A kad naručiš od istog pošiljatelja, 95% je da će sve biti zajedno pakirano. ALI, uvijek postoji komunikacija s prodavačem, pa se pokušaj dogovoriti ako želiš odvojeno.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
moderator
CyberDemonVZ kaže...
Ovo s drugim ukućanom i uzastopnim pošiljkama ti ovisi čisto o osobi koja pregledava pakete, koliko su u gužvi i slično...

To bih možda trebalo malo drugačije napisati u FAQ-u, jer sad na carinskim stranicama piše "uzastopnih pošiljaka istovrsnih postupaka" - štogod da to njima značilo. Pretpostavljam da se to odnosi na to kad ti stižu uzastopni paketi s istom robom, jer bi se za to moglo pretpostaviti da ih švercaš.

CyberDemonVZ kaže...
A kad naručiš od istog pošiljatelja, 95% je da će sve biti zajedno pakirano. ALI, uvijek postoji komunikacija s prodavačem, pa se pokušaj dogovoriti ako želiš odvojeno.

Nije potrebna nikakva komunikacija. U pravilu je dovoljno napraviti dvije ili više narudžbi, jer mislim da si zbog količine prometa koji ostvare samoinicijativnim kombiniranjem pošiljki samo kompliciraju život. Ja sam čak u par navrata i rekao nek mi pošalju u istoj pošiljci, pa ništa - došlo odvojeno. Čak su i neke pošiljke završile rascijepane na nekoliko paketa.

Ako se želi biti siguran, napravi se jedna narudžba, pričeka se da prodavač pošalje (što je obično u roku od dva-tri dana), pa se napravi druga.

9 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

To bih možda trebalo malo drugačije napisati u FAQ-u, jer sad na carinskim stranicama piše "uzastopnih pošiljaka istovrsnih postupaka" - štogod da to njima značilo. Pretpostavljam da se to odnosi na to kad ti stižu uzastopni paketi s istom robom, jer bi se za to moglo pretpostaviti da ih švercaš.

znaci mislis da se moze uzastopno narucivati sve dok nije ista roba u pitanju?

17 godina
moderator
mocokren kaže...
mbaksa kaže...

znaci mislis da se moze uzastopno narucivati sve dok nije ista roba u pitanju?

Zašto od mene ili nas tražiš garanciju da ti neće cariniti pakete? Ja ti to sigurno neću garantirati.

Možeš naručivati sve odjednom na svoju adresu pa APP (ako prođe prođe), možeš naručivati pametnije, možeš pitati carinu pod kojim uvjetima ti ne carinili to što misliš naručiti.

Meni je inače znalo doći i tri-četiri paketa u roku nekoliko dana (ni jedan vredniji od 22 eura) i nikome ništa. S druge strane, prije, kad se carinilo u lokalnim ispostavama a ne u Zagrebu, jedan tako pristigli paket su mi carinili kao "uzastopni paket" (mada mislim da tada nije pisalo "istovrsnih postupaka" u pravilniku). Pa sad ti vidi...

9 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Zašto od mene ili nas tražiš garanciju da ti neće cariniti pakete? Ja ti to sigurno neću garantirati.

Možeš naručivati sve odjednom na svoju adresu pa APP (ako prođe prođe), možeš naručivati pametnije, možeš pitati carinu pod kojim uvjetima ti ne carinili to što misliš naručiti.

Meni je inače znalo doći i tri-četiri paketa u roku nekoliko dana (ni jedan vredniji od 22 eura) i nikome ništa. S druge strane, prije, kad se carinilo u lokalnim ispostavama a ne u Zagrebu, jedan tako pristigli paket su mi carinili kao "uzastopni paket" (mada mislim da tada nije pisalo "istovrsnih postupaka" u pravilniku). Pa sad ti vidi...

pitao sam te samo jel mislis da to znaci to? kakvu mi ti garanciju uopce mozes dati da bi ju ja trazio, ako se opecem necu te sigurno ganjati da si me ti naveo na to... opusti se

16 godina

Pitanje vezano uz Banggood,narucio frendu i sebi baterije za mobitel 04.11 i jos stoji Ready to process ?

Sta raditi cekati ili traziti refund ? Nemam volje bas cekati tjedan dana da shippaju dvije obicne baterije za mobitel...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Pitanje vezano uz Banggood,narucio frendu i sebi baterije za mobitel 04.11 i jos stoji Ready to process ?

Sta raditi cekati ili traziti refund ? Nemam volje bas cekati tjedan dana da shippaju dvije obicne baterije za mobitel...

Ja sam čekao jedno 10 dana na slanje, navodno šalju već duže vrijeme samo 2 puta mjesečno, kad im se nakupi pošiljaka za avion. Sad kako te potrefi. Poslati će sigurno, bolje pričekaj nego da se zezaš s refundom.

12 godina

Evo proslo je mijesec dana od narudbe telefona sa Ebay-a ... 

Do 16 toga ovog mijeseca bi trebalo stici po njihovim... 

Ako ne bude stiglo sto je raditi? Nisam bio prijavljen dok sam narucivao nego kao gost... 

Dali ce biti problem sa povratkom novca ? 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
razermario kaže...

Evo proslo je mijesec dana od narudbe telefona sa Ebay-a ...

Trebao si objasniti situaciju za one koji su eventualno preskočili tvoje prethodne poruke.

Dakle, naručio si bez tracking broja pa ne možeš pratiti paket, i još k tome si upisao krivi poštanski broj. Dva prekršaja odjednom. 

Ili si možda i dobio tracking broj? Dobro si provjeri "confimation email" od eBaya - ako prodavač daje tracking broj (a za telefon bi bilo čudno da ne daje), onda bi u tom mailu trebao imati neki gumb ili link za praćenje (track your order) - kad to radiš, ne bi trebao biti ulogiran u eBay ako si se u međuvremenu registrirao. Dakle, prvo to provjeri - ako imaš tracking broj - pa onda pogledaš gdje točno ti se paket nalazi.

Mjesec dana nije panika za pakete iz Kine. Paket ti je možda (vjerojatno?) već na carini, a poziv za dostavu računa ti možebitno nije stigao jer si naveo krivi poštanski broj. Kontaktiraj carinu i objasni situaciju - telefonski broj imaš u FAQ-u. Ne kompliciraj život sebi i prodavaču bezveze.

razermario kaže...

Ako ne bude stiglo sto je raditi? Nisam bio prijavljen dok sam narucivao nego kao gost... 

Dali ce biti problem sa povratkom novca ? 

I eto - treći prekršaj!  Zašto čovječe, zašto si naručivao kao gost?! Razumio bih da si tako naručivao masku za mobitel, ali mobitel?

Ti lijepo kontaktiraj carinu i pitaj dal ti je paket kod njih i objasni što se dogodilo. Ako nije kod njih, i ako ne stigne u dogledno vrijeme, onda ćeš se zabrinjavat.

Ne znam što to znači biti gost na eBayu, odnosno koja prava i mogućnosti tada imaš. Štogod da poduzimaš, poduzmi prije nego istekne 45 dana od kupovine (ne znam koji su ti rokovi pa da ne ispadne da si zakasnio bilo bi dobro da se držiš toga roka).

11 godina

Pozdrav, dakle mislim kupit nešto i UK, radi se zoom h2n (diktafon) dolazi s paketom opreme i memoriskom karticom. Budući da smo u EU će bit ikakvih davanja.

Te ukoliko ima davanja jel bi to onda bilo ovako:  920kn x 1.3 cariana i pdv  što bi bilo 1200 kn  ili to ide nekako drugačije. 

Pa ako ko ima kakav tip ili iskustvo bio bi zahvalan 

Nisam vjerovao, dok nisam vidio, a kad sam vidio, nisam mogao vjerovati!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LordNIbbler kaže...

Pozdrav, dakle mislim kupit nešto i UK, radi se zoom h2n (diktafon) dolazi s paketom opreme i memoriskom karticom. Budući da smo u EU će bit ikakvih davanja.

Te ukoliko ima davanja jel bi to onda bilo ovako:  920kn x 1.3 cariana i pdv  što bi bilo 1200 kn  ili to ide nekako drugačije. 

Pa ako ko ima kakav tip ili iskustvo bio bi zahvalan 

eBay - Često postavljana pitanja (FAQ)

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
15 godina
neaktivan
Može li pomoć od iskusnih trgovaca? Meni je ovo prvo vatreno krštenje pa nemam iskustva.
Kupio na ebay, platio, paket stigao ali umjesto meni u zg otišao u Koprivnicu i to preko Bjelovara, i u Koprivnici mi netko preuzeti paket. Neki Igor Kolar, nemam pojma tko je to.
Što ja sad da radim. Kontaktirao sam postu. Slao sam i mail ali pomoći nema. Znači otišlo u krivu županiju, krivi grad, krivu adresu u krivoj osobi Pomagajte
Spija
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Evo kontaktirao sam lika za mob. I poslo mi je tracking number... Posta je vec 10 dana u Zagrebu.... 

I nazvo ih dali su mi neki code da upisem na mail na 100004.zagreb@posta.hr I kad posaljen, vrati mi se mail i pise da ne postoji adresa lol ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
razermario kaže...

Evo kontaktirao sam lika za mob. I poslo mi je tracking number... Posta je vec 10 dana u Zagrebu.... 

I nazvo ih dali su mi neki code da upisem na mail na 100004.zagreb@posta.hr I kad posaljen, vrati mi se mail i pise da ne postoji adresa lol ?

Zar nije jedna nula manje? 10004.zagreb@posta.hr

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 14:29 (xhopeon).
17 godina
moderator
xhopeon kaže...
razermario kaže...

Zar nije jedna nula manje? 10004.zagreb@posta.hr

LOL Nisam pažljivo gledao njegovu poruku, pa sam mislio da se žali da su mu vratili mail da ne postoji ona njegova krivo napisana adresa.  Pa razermario, zar ti ne znaš copy&pasteat?! U FAQ-u piše ispravna e-mail adresa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 14:48 (mbaksa).
12 godina

ahhaha bravo ja ... :D Al to sam na forum pisao nisam copy paste xd i radi uzbuenja i svega sto ima napretka sam tu pogrijesio XD Pa nisam bas tolki idiot :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

http://www.ebay.com/itm/New-Unlocked-Original-Samsung-Galaxy-S4-I9500-16GB-5-0-inches-Smartphone-Black-/171747421738?_trksid=p2053445.m2307.l3996

ljudi što mislite el ovo moguče da nije neka prevara ili kopija??

samsung galaxy s4 za 180$

s carinom ukupno izađe oko 1600 kuna

ništa
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.11.2015 21:26 (brat od habs-a).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
brat od habs-a kaže...

http://www.ebay.com/itm/New-Unlocked-Original-Samsung-Galaxy-S4-I9500-16GB-5-0-inches-Smartphone-Black-/171747421738?_trksid=p2053445.m2307.l3996

ljudi što mislite el ovo moguče da nije neka prevara ili kopija??

samsung galaxy s4 za 180$

s carinom ukupno izađe oko 1600 kuna

Po svemu sudeći ne izgleda kao prevara, ali ti to nitko ne može garantirati. eBay bi te tu trebao zaštititi jer prodavač obećava originalni, novi Samsungov telefon.

13 godina
neaktivan
Lijep pozdrav!
Može li mi netko reći mišljenje?
Naručio sam 2 džempera od 2 različita prodavača. Cijena im je 8.10€ i 9.73€, a naručeno je u razmaku od 3 dana. Hoće li biti PDV-a? Free shipping je! Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
SPIJA kaže...
Može li pomoć od iskusnih trgovaca? Meni je ovo prvo vatreno krštenje pa nemam iskustva.
Kupio na ebay, platio, paket stigao ali umjesto meni u zg otišao u Koprivnicu i to preko Bjelovara, i u Koprivnici mi netko preuzeti paket. Neki Igor Kolar, nemam pojma tko je to.
Što ja sad da radim. Kontaktirao sam postu. Slao sam i mail ali pomoći nema. Znači otišlo u krivu županiju, krivi grad, krivu adresu u krivoj osobi

Ja bih prije rekao da ti je prodavač poslao tuđi tracking number.  Nema logike da bi pošta paket za ZG županiju poslala u drugu županiju i onda još paket predala osobi koja nema nikakve veze s njim. Da je paket greškom završio u krivoj pošti, vratili bi ga u Zagreb, a ne isporučili na krivu adresu.

11 godina
neaktivan

Molim za jedan savjet! Koliko je sigurna kupnja putem eBaya što se tiče igara? Naime, hoću kupiti Minecraft, GTA V i The Sims 3 Pets za Xbox 360.

Windows 8 + DVDROM
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Jednako sigurna kao kupovina bilo čega.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
11 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Jednako sigurna kao kupovina bilo čega.

Hvala. Pogledat ću igre od sellera koji imaju dobar feedback. Hvala još jedanput.

Windows 8 + DVDROM
14 godina
neaktivan

Već nekoliko dana imam pogrešku pri kupovini na ebay-u, danas sam bio provjerio i sa karticom je sve uredu.
Greška je
We couldn't process your PayPal payment
Please retry checkout
You can select or add another credit card or bank account within PayPal
Error code: 70047 10417

Da li je itko imao ovakav problem ili zna kako ga riješiti ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
jigsaw5063 kaže...

Da li je itko imao ovakav problem ili zna kako ga riješiti ?

Provjeri si kakva ti je situacija u PayPalu. Ako sve štima, zovi svoju banku, odnosno kartičarsku kuću.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice