Aha, fala puno, već mislio da mi banka maznula pare zbog kakvog duga ili nešto :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Aha, fala puno, već mislio da mi banka maznula pare zbog kakvog duga ili nešto :D
nije maznula,obično im treba 2-3 dana da ti novce pošalju i da ti budu vidljivi nakon kaj te obavijeste na mail.
Lik jedan mi je dao refund za item (mobitel) kojeg sam cancel-ao, došla mi na mail obavijest da sam dobio refund od paypala, na paypalu piše da sam dobio, ali kad hoću kupiti nešto - ne mogu, kao da i nisam dobio povrat para, gdje je kvaka?
Pretpostavljam da ne koristiš kreditnu karticu, nego da kod neke banke imaš račun na koji ti je vezan PayPal, je li tako? Jesi si pogledao stanje tog računa? Ako nisi - zašto nisi?
Lik jedan mi je dao refund za item (mobitel) kojeg sam cancel-ao, došla mi na mail obavijest da sam dobio refund od paypala, na paypalu piše da sam dobio, ali kad hoću kupiti nešto - ne mogu, kao da i nisam dobio povrat para, gdje je kvaka?
Pretpostavljam da ne koristiš kreditnu karticu, nego da kod neke banke imaš račun na koji ti je vezan PayPal, je li tako? Jesi si pogledao stanje tog računa? Ako nisi - zašto nisi?
Pogledao sam jučer i ni tamo nema para.
Danas gledao na bankomatu, isto.
Kupio sam preko ebay jednu kameru. Transakcija je prosla sve u redu ali se ne pojavljuje Estimated delivery pri kupovini. Napisao sam poruku prodavcu da li je poslao kameru ali se ne javlja. Ko ispisuje poruku Estimated delivery i da li moram da cekam mesec dana da pokrenem resolution centar
Pozdrav
Pitanje nemogu se snaci na ebayu da mi izlista sve tj neznam kako bi upisao a prevoditelj ne pomaže.
Znaci trazim neku bateriju koja bi se punila na struju neda mi se stalno mjenjati baterije..znaci isprazni se ja ukljucim u struju napunim i peri dalje :D moze i savjet koju ako je neko uzimao.
Dobio svoje pare napokon :)
Kupio sam preko ebay jednu kameru. Transakcija je prosla sve u redu ali se ne pojavljuje Estimated delivery pri kupovini. Napisao sam poruku prodavcu da li je poslao kameru ali se ne javlja. Ko ispisuje poruku Estimated delivery i da li moram da cekam mesec dana da pokrenem resolution centar
Je li ti označeno da je poslao? Znači, je li ti istaknuta ona ikonica paketa odmah pored ikone dolara u Purchase Historyju?
Dobio svoje pare napokon :)
Sva sreća.
Pitanje nemogu se snaci na ebayu da mi izlista sve tj neznam kako bi upisao a prevoditelj ne pomaže.
Znaci trazim neku bateriju koja bi se punila na struju neda mi se stalno mjenjati baterije..znaci isprazni se ja ukljucim u struju napunim i peri dalje :D moze i savjet koju ako je neko uzimao.
Pretpostavljam da misliš na ovo: http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=rechargeable+flashlight&_frs=1
Pozdrav svima,
Imam jedan problem.
Naime,naručio sam jedan predmet iz UK preko eBay-a.
Problem je u tome što mi je prodavač trebao poslati predmet 3 dana nakon što sam platio 23.7.
Danas je 30.7. a on mi još nije poslao to što sam naručio,također mi ne odgovarani na email-ove.
Kontaktirao sam eBay,a oni su mi rekli da mogu otvoriti slučaj 4.8. pa da će oni kontaktirati prodavača,pa ako on ništa ne poduzme nakon 8 dana će ebay u roku 48 sati riješit slučaj.
Meni je problem što mi je prekasno da čekam nakon 2.8. jer je taj predmet za poklon,stoga bi ga naručio od drugog prodavača do 2.8. ali nisam dobio refund,pa me zanima mogu li išta učiniti da dobijem refund do 2.
Svaka pomoć je dobrodošla
Meni je problem što mi je prekasno da čekam nakon 2.8. jer je taj predmet za poklon,stoga bi ga naručio od drugog prodavača do 2.8. ali nisam dobio refund,pa me zanima mogu li išta učiniti da dobijem refund do 2.
Kupi drugi poklon kod nas, a ubuduće pamet u glavu - poklone iz inozemstva naručuj na vrijeme i imaj nešto za rezervu. Nema nikakve garancije da će ti paket iz inozemstva stići u vrijeme u kojem ga ti očekuješ. Sad je kao problem to što ti još nije poslao paket. Što da se paket izgubio u pošti pa ti nikad ni ne bi stigao?
Hitno mi treba pomoć. Idem naručit nešto i sad trebam upisat karticu i ispod mi je adresa. Pod shipping adress mi piše grad, NOTPROVIDED
Nisam napomenula da je worldwide, kako je ovo moguće?
Hitno mi treba pomoć. Idem naručit nešto i sad trebam upisat karticu i ispod mi je adresa. Pod shipping adress mi piše grad, NOTPROVIDED
Ništa te nisam skužio. Jesi stvorila račun na PayPalu, jesi dobila kod za potvrđivanje, jesi potvrdila račun? Je li ti u eBayu upisana ispravna adresa za dostavu? Jesi provjerila?
Ništa te nisam skužio. Jesi stvorila račun na PayPalu, jesi dobila kod za potvrđivanje, jesi potvrdila račun? Je li ti u eBayu upisana ispravna adresa za dostavu? Jesi provjerila?
Nisam radila preko paypala nego ono obično kucanje kartice pri kupnji. Adresa je ispravno ukucana i odobrava ono meni kupnju ali pod dijelom shipping adress gdje mi pise adresa na koju ide narudžba pise između ostalog Dubrovnik, NOT PROVIDED.
A worldwide je...

To "not provided" je vjerovatno samo "state" što je samo za ameriku bitno da se upiše, a not provided piše zato što nisi ništa tu upisala, ja upišem ponovo svoj grad, ali ne treba se ništa pisati, osim ako nisi iz USA.
Nemoj to raditi - lijepo si napravi račun na PayPalu i riješena stvar. Bezveze se izlažeš riziku koristeći podatke s kreditne kartice svugdje, osim da ih daš samo PayPalu.
A worldwide je...
Na eBayu svako polje adrese ima svoje ime. Znači, odeš u svoj račun na eBayu i pogledaš kako ti je napisana adresa. Vjerojatno ti je prazno ono state, kao što je kolega Haker_x napisao, a tu možeš staviti ime grada ili države. Ja tu imam napisano CROATIA (jer mi se u par navrata dogodilo da su paket poslali u krivu državu) i nakon toga nema problema s tim.
Uglavnom, ne koristi kreditke kartice direktno ako imaš mogućnost plaćanja putem PayPala, dakle napravi si račun na PayPalu, i pročitaj ovo: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Stavila sam u state CROATIA, zato mi i je zapelo za oko.. napravit ću onda paypal, hvala!

Imam pitanje
Ovo mi je prva kupnja na ebayu i bi li trebao ocekivati jos koji trosak osim navedenih 330,54 US (224.99+43.94+61.61), posiljka je iz SAD-a?
Imam pitanje
Ovo mi je prva kupnja na ebayu i bi li trebao ocekivati jos koji trosak osim navedenih 330,54 US (224.99+43.94+61.61), posiljka je iz SAD-a?
Znaci nebi trebalo bit dodatnih troskova
Dali je tko naručivao multi-tool s ebaya? Ako da imate kakvu preporuku?
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&LH_BIN=1&_sop=12&_nkw=Multi-Tool&rt=nc
Dali je tko naručivao multi-tool s ebaya? Ako da imate kakvu preporuku?
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&LH_BIN=1&_sop=12&_nkw=Multi-Tool&rt=nc
Ja sam naručio ovakav (doduše s Banggooda). Može poslužiti (nije neka vrhunska kvaliteta, ali ajd) - zgodno je što ima nož i što su kliješta na oprugu, ima granično upotrebljiv šarafciger... Uglavnom, realno gledajući ima malo funkcija koje bismo očekivali od alata koji spada u kategoriju "multi-tool". Npr. ne kužim čemu "francuski ključ" s druge strane, kad ako ti je baš sila šarafe možeš zašarafiti i kliještima - umjesto toga su mogli staviti nešto pametnije. Za druge ne znam. Pogledaj kanal na YouTubeu od Nitsana Simantova - on ti je recenzirao više multi-tool alata.
Paket mi stoji na carini vec tri tjedna,pise "Retention reason : Invoice missing" i jos nisam dobio pismo od njih.Sta mi je raditi??
Paket mi stoji na carini vec tri tjedna,pise "Retention reason : Invoice missing" i jos nisam dobio pismo od njih.Sta mi je raditi??
Pošalji im račun na e-mail adresu 10004.zagreb@posta.hr i objasni u čem je stvar. Slobodno ih i nazoveš, na tel. brojeve 01/4981-622 ili 01/4981-625 od ponedjeljka do petka od 8-15h.
Samo da javim, osobni rekord.
Stigla su mi tri paketa iz Kine za 7 dana! Obična (free) pošiljka.
Trebam pomoc (opet),narucio sam gopro hero 4 sa amazona za 2400kn (koristeni),nisam placao postarinu.Paket se slao iz New Yorka,dosao je u ZG i sad je na carini gdje me oni traze da donesem racun.
E sad,zanima me hocu li morat placat carinu i PDV i koliko bi to otprilike bilo?
E sad,zanima me hocu li morat placat carinu i PDV i koliko bi to otprilike bilo?
Bejbe, reci da se šališ! http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Bejbe, reci da se šališ! http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Ok,skuzio sam da PDV placam 120kn,a carina? kako da znam koliko ce carinit?
Kako 25% od 2400 kuna može biti 120 kuna?! Još ti i piše na onom linku kako se izračunava PDV.
Nema carine.