eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.369.690
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: eBay - pitanja i odgovori

Pa ovo je forum i tema namijenjena ebayu, naravno da ću komentirati, pogotovo kad neki 0-day daje para bez motike, jer treba "samo" seller account i pare će sa neba padati...

Između ostalog, oglašavanje (bilo kakvo) je zabranjeno na forumu i kažnjava se črnim kartončekom a ovo je tema za pitanja i odgovore a ne traženje "poslovnih partnera".

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 15:27 (Sum_of_all_fears).
16 godina
odjavljen
feelproduct kaže...

upravo to, možeš se i ti okušati pa ces okrenuti priču. javi se na pp, pa ti dam detalje (ako imas seller account).
Doslovce nemas sta za izgubiti,

Imam, lovu ako me preveslaš i vrijeme, jer radim nešto korisno.

Ali dobro, baš da vidimo. Samo ako budu neki "lijevi" forumaši koji su samo tu postali...

17 godina
moderator
eBay - pitanja i odgovori

Priču oko ovog što "feelproduct" nudi smatram završenom. Jučer (LOL, danas ujutro, čitajući temu na mobitelu) sam mu bio lijen obrisati poruku, a danas nastupa sa svađalačkim tonom zato jer mu se ne sviđa reakcija forumaša. Uglavnom, mislim da se napisalo što se imalo za napisati, feelproduct nema po tom pitanju više što komentirati jer u suprotnom njegov račun dobija crni karton i ova rasprava koju je pokrenuo odlazi u vječna lovišta.

(raspravu inače ostavljam jer je eto vas nekoliko izrazilo zanimljivo pogled na takve ponude, odnosno na potencijalne zamke ako se ulazi u takav biznis)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 15:45 (mbaksa).

4 0 hvala 1
16 godina

Na 17 track mi ovo javi:

The item is pre-advised

Prvi put vidim ovu poruku, šta to znači?

0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav,

narucio sam za prijatelja masku za mobitel Alcatel One Touch Idol Mini sa ovog linka.

Maska je stigla prije par dana. Jucer sam mu je odnio, raspakirali smo i zakljucili da to nije ta maska (nije ista velicina, drugaciji raspored rupa za kameru i zvucnike). Ponovno smo pogledali oglas i slike s oglasa odgovaraju maski koju mi trebamo jer imaju isti raspored tih rupa. To znači da smo dobili potpuno krivu masku.

Koji je vas savjet? Prijatelj mi je preporucio da se pravim lud i javim mu da nisam niti dobio masku te trazim povrat novca jer nemamo bas zelju slati to nazad u Kinu. S obzirom da je cijena nije bas sitnica ne bih volio ostati bez toga.

Ili je bolje pokusati razgovarati sa sellerom?

Hajduk živi vječno!
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
bAKeth kaže...

Koji je vas savjet? Prijatelj mi je preporucio da se pravim lud i javim mu da nisam niti dobio masku te trazim povrat novca jer nemamo bas zelju slati to nazad u Kinu. S obzirom da je cijena nije bas sitnica ne bih volio ostati bez toga.

Ili je bolje pokusati razgovarati sa sellerom?

Nemoj od forumaša tražiti da te ohrabre za izvršenje u najmanju ruku nemoralanog čina.

Sam odluči jer možda i tom kinezu cijena nije sitnica kao i tebi...

Na tvom mjestu ja bih se pokušao dogovoriti s prodavačom.

Imaš i mogućnost pokretanja case-a putem paypala jer ti nije stiglo ono što si naručio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 14:37 (mmmnnn).
17 godina
moderator
bAKeth kaže...

Pozdrav,

narucio sam za prijatelja masku za mobitel Alcatel One Touch Idol Mini sa ovog linka.

Maska je stigla prije par dana. Jucer sam mu je odnio, raspakirali smo i zakljucili da to nije ta maska (nije ista velicina, drugaciji raspored rupa za kameru i zvucnike). Ponovno smo pogledali oglas i slike s oglasa odgovaraju maski koju mi trebamo jer imaju isti raspored tih rupa. To znači da smo dobili potpuno krivu masku.

Zašto nisi pročitao uvjete prodaje (Terms of Sale)? Piše da ako nisi zadovoljan, da će ti unutar dva tjedna ili poslati proizvod ponovno ili vratiti lovu i da za to nećeš morati ništa platiti.

12 godina
neaktivan

Pozdrav

dali je neko od Vas pokusao izmanevrisati carinu kada trazi racun, poslati izvod sa manjom vrijednosti robe da bi bili manji troskovi.

Kakva su Vasa iskustva mozel se sta tu uciniti da bi  troskovi carinjenja bili manji

0 1 hvala 0
17 godina
moderator
felix87 kaže...

dali je neko od Vas pokusao izmanevrisati carinu kada trazi racun, poslati izvod sa manjom vrijednosti robe da bi bili manji troskovi.

Kakva su Vasa iskustva mozel se sta tu uciniti da bi  troskovi carinjenja bili manji

Srsly?! Ako nisi spreman platiti carinske troškove, onda ne naručuj robu izvana, a pogotovo ne traži forumaše da ti pomažu u varanju države.

16 godina
odjavljen
felix87 kaže...

Carinici nisu idioti - misliš da si ti prvi kome je palo na pamet podmetnuti manji račun?

Moguća su 2 ishoda:

1. blaži - otpile tvoj račun kao nevažeći i naprave svoju procjenu vrijednosti robe i shodno tome ti oderu carinu, PDV i troškove carinjenja (vjerojatno veće troškove nego da si pošteno poslao - ispadneš bedak)

2. puuuno lošiji - dobiješ prijavu za krivotvorenje dokumentacije i iznošenje lažne vrijednosti, zafrlje ti kaznu + PDV + carinu + troškove carine + troškove suda. Platiš daleko više nego potrebno i ispadneš popriličan bedak + kriminalac.

12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Srsly?! Ako nisi spreman platiti carinske troškove, onda ne naručuj robu izvana, a pogotovo ne traži forumaše da ti pomažu u varanju države.

Spreman sam ja platit carinske troskove da su ti troskovi ikako normalni, oni naplate carinsku stopu 70% od proizvoda,

ako je proizvo 100$ carine ima jos i troskova 70$ što je previše

do sada na te iste proizvode nije bilo nikakve carine, a sad kazu kao da je stupio novi zakon od marta. Sad ko koga tu vesla, ne znam. 

17 godina
moderator
felix87 kaže...
Spreman sam ja platit carinske troskove da su ti troskovi ikako normalni, oni naplate carinsku stopu 70% od proizvoda,

ako je proizvo 100$ carine ima jos i troskova 70$ što je previše

Sigurno toliko ne naplate carinsku stopu. PDV od 25% bi platio iovako ionako, zar ne? Znači da bi na ime carine platio oko 35 posto.

felix87 kaže...
do sada na te iste proizvode nije bilo nikakve carine, a sad kazu kao da je stupio novi zakon od marta. Sad ko koga tu vesla, ne znam. 

Pa ako je stupio novi zakon ili su promijenili carinske stope, onda se tome moraš prilagoditi, ne?

16 godina
neaktivan

bok, imam jedan problem, naime vec jedno tri paketa koja sam narucil, kod dospjeca moral sam platiti poštaru 5 kuna za svaki, u cemu je problem, ima neko da mu se to desilo

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
dancy kaže...

bok, imam jedan problem, naime vec jedno tri paketa koja sam narucil, kod dospjeca moral sam platiti poštaru 5 kuna za svaki, u cemu je problem, ima neko da mu se to desilo

Da to se i meni dosta puta dogodilo...

Steam GameShop by ivanoman PM mene za vise informacija
16 godina
odjavljen

Već se pisalo par puta o tome, piše i ovdje samo što nitko ne čita...

17 godina
dancy kaže...

Poslani su kao mali paket (small parcel). To se dodatno naplaćuje, 4,5 kn.

12 godina
neaktivan

Eo meni na Tracking stranici se nista ne mice,cuo sam da treba sacekati koji dan, ali vec je proslo vise od tjedan dana pa me vec panika hvata :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Naručio sam led žarulje i neke su krepale nakon par sati rada, poslao sam poruku selleru (zaprijetio mu bad feedback), prije dva dana još se nejavlja, e sad ako mi se ne javi što mogu učiniti?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.4.2015 15:35 (el pistlero123).

0 0 hvala 0
17 godina
el pistlero123 kaže...

Naručio sam led žarulje i neke su krepale nakon par sati rada, poslao sam poruku selleru (zaprijetio mu bad feedback), prije dva dana još se nejavlja, e sad ako mi se ne javi što mogu učiniti?

baciti iste te i ne kupovati kinesko smeće

10 godina
neaktivan
Ziga kaže...
el pistlero123 kaže...

Shop mu je iz UK

15 godina
el pistlero123 kaže...
Ziga kaže...
el pistlero123 kaže...

Shop mu je iz UK

Aaaaahhhaaaa, ako je ducan u UK onda nisu kineske

10 godina
neaktivan
Wespen kaže...
el pistlero123 kaže...
Ziga kaže...
el pistlero123 kaže...

Shop mu je iz UK

Aaaaahhhaaaa, ako je ducan u UK onda nisu kineske

Nažalost kolega sve je danas iz kine

14 godina
Old Iggy kaže...
dancy kaže...

Poslani su kao mali paket (small parcel). To se dodatno naplaćuje, 4,5 kn.

Evo ja danas platio prvi put u životu 4,5 kune. Koji je to k... i od kad je to..?!?!? uvedeno.. Kupujem mjesečno 2-5 puta  i nikada ništa do danas...

I u kuiijama i veilke vrečice... nikad ništa do danas...

13 godina

Paketi i pisma su odvojeni dijelovi Pošte već odavno.. Oduvijek?

Samo je stvar u tome da ti i kutiju i veće pošiljke možeš poslati kao pisma (do određene težine i veličine).

Kad ti naplate, vjerojatno pošiljatelj pošalje "paket".

Ovo je sve pod možda, nagađam.

A kad već pišem, ima netko iskustva s DHL paketima iz vana? Stiže mi jedan paket preko njih, pa se sve bojim što ću trebati platiti osim PDV-a. Pošta su zaračuna 40-tak kuna troškova. Oni sigurno i više.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Uvijek treba izbjegavati te kurirske službe ako se šalje iz trećih zemelje (izvan EU)- nabace neke glupe troškove tipa skladištenje, usluga carinjenja, ležarina i što sve ne.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Pranja kaže...

Uvijek treba izbjegavati te kurirske službe ako se šalje iz trećih zemelje (izvan EU)- nabace neke glupe troškove tipa skladištenje, usluga carinjenja, ležarina i što sve ne.

Nije baš da su glupi troškovi niti ih mogu izbjeći - to je službena procedura za sve koji nemaju pravo "brze obrade" kao HP.

13 godina
odjavljen

Da žele, riješili bi oni bez troškova, ali tako ne bi maznuli lovu. 140 kn uzmu za carinu od 200 kn (primjer FedEX).

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Zver kaže...
Evo ja danas platio prvi put u životu 4,5 kune. Koji je to k... i od kad je to..?!?!? uvedeno.. Kupujem mjesečno 2-5 puta  i nikada ništa do danas...

I u kuiijama i veilke vrečice... nikad ništa do danas...

Piše u FAQ-u. http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2015 12:44 (mbaksa).
17 godina
Pranja kaže...

Da žele, riješili bi oni bez troškova, ali tako ne bi maznuli lovu. 140 kn uzmu za carinu od 200 kn (primjer FedEX).

Ne mogu jer im država ne da, samo HP ima tu "privilegiju".

Čim je uvoz (iliti, ulaz robe van EU) za ograničen dio pošiljaka HP ima mogućnost drugačijeg podnošenja deklaracije (imaš više ovdje). Zato je u takvim situacijama HP bitno jeftiniji.

Kurirske službe moraju raditi "punu" uslugu - službeno podnošenje deklaracije itd.

10 godina
neaktivan
el pistlero123 kaže...

Evo samo da javim da sam dobio povrat novaca.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 1:29 (el pistlero123).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice