eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.195
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Haker_x kaže...
Fake_Alert kaže...

Ne mozes otvoriti case jer jos nisi dostigao ni prvi datum procjenjene dostave(19.03.), i vjerovatno ćeš moći otvoriti case tek iza 07.04., a za sada si osiguran, jer ebay/paypal drzi te pare na accountu od prodavaca, i neda ih povuci na racun, pa si zato osiguran

Dakle da otvorim case poslje zadnjeg datuma pretpostavljene dostave?

Hvala na odgovoru.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Da, tako je

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jel se može feedback ostavit i nakon 45 dana? Kupio sam kaiš, ali je prije par dana poslao drugi, a sutra je 45-i dan pa me zanima..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

Jel se može feedback ostavit i nakon 45 dana? Kupio sam kaiš, ali je prije par dana poslao drugi, a sutra je 45-i dan pa me zanima..

Ja mislim da je rok za feedback 60 dana od dana kupovine, a za case je 30 dana od posljednjeg dana procijenjene dostave

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
17 godina
moderator
Haker_x kaže...
Hacker002 kaže...

Ja mislim da je rok za feedback 60 dana od dana kupovine, a za case je 30 dana od posljednjeg dana procijenjene dostave

Čudan je taj eBay u zadnje vrijeme. Evo mog slučaja - s obzirom da se spominjalo da nekima značajno kasne paketi, rekoh neću siliti s otvaranjem casea. I sad pogledam situaciju i vidim da mi tog proizvoda kojeg sam naručio prije malo više od 60 dana više nema u popisu. OK, idem tamo na pregled paketa starijih od 60 dana - tu je. Kliknem na Actions kako bih otvorio case - nema više opcije Resolve a problem. Ni jedan proizvod u arhivi nema tu opciju. Što sad? Ništa, idem kontaktirati prodavača u nadi da će tamo negdje biti opcija za otvaranje casea. Opet ona pitanja i odgovori - odabere to da nisam dobio paket i pita želim li svejedno kontaktirati prodavača. Da, želim. I sad nudi ono - želiš li proizvod još uvijek ili želiš lovu natrag. Odabrao sam da želim lovu natrag, napisao u porukici da i nakon dva mjeseca nisam primio paket, poslao tu poruku u gledao može li se negdje otvoriti case. Poslije skužim da je eBay sam otvorio case samim tim što sam prodavaču slao takvu poruku.

Uglavnom - nije mi pisao rok do kad mogu otvoriti case. Nisam siguran piše li uopće to u sadašnjem sučelju, odnosno jesu li promijenili tu proceduru. Ako se ne želite tako zezati, odnosno biti zabrinuti hoćete li moći ili nećete moži otvoriti case, otvorite ga prije nego istekne 60 dana od kupovine, dakle dok vam proizvod još uvijek nije završio u arhivi.

17 godina

Nista od toga, pisi kuci propalo. I ja sam ceko malo predugo item i na kraju uspio otvorit case, al kad je trebalo escalate case pisalo mi je da je rok proso, sto je i prodavac ocigledno znao i nije mi novce vrati.

Xfire: slickman25 Steam: ryou229
15 godina
neaktivan

Das, nakon 60 dana odoše u arhivu, ne može se ostaviti feedback niti išta, a na nekim artiklima na kojima nepiše procijenjeno vrijeme dostave ja samo kliknem da nisam primio artikal i onda mi prikaze datum procjenjene dostave i pise da je još uvijek rano da se case otvori, i tako znam koji mi je rok za otvaranje case-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Moze li mi neko pojasniti ove aukcije? Npr.cijena neceg je mnogo manja od realne,mora li prodavac da mi proda taj proizvod?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
manda123 kaže...

Moze li mi neko pojasniti ove aukcije? Npr.cijena neceg je mnogo manja od realne,mora li prodavac da mi proda taj proizvod?

Koja cijena? Trenutno najviša ponuda nije cijena. Cijena je najviša ponuda nakon zaključenja aukcije.

11 godina
neaktivan

Ne mislim na trenutno najvisu cijenu,nego na kraju najvisu cijenu,ako je manja od realne cijene,mora li prodavac da proda proizvod? Ili imaju neka ogranicenja ispod kojih prodavac ne mora prodati proizvod?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
manda123 kaže...

Ne mislim na trenutno najvisu cijenu,nego na kraju najvisu cijenu,ako je manja od realne cijene,mora li prodavac da proda proizvod? Ili imaju neka ogranicenja ispod kojih prodavac ne mora prodati proizvod?

Realna cijena je cijena za koju je netko spreman kupiti ili prodati proizvod. {#} Da, mora prodati za zadnju ponudu, iako postoje načini da se izvuče od toga, no to se rijetko dešava i može biti posljedica.

Nego, imam dojam da nisi nikad sudjelovao u aukciji pa misliš da ćeš putem aukcije doći do basnoslovno niske cijene. Nećeš, barem ne u većini slučajeva. Probaj i uvjeri se sam. {#}

11 godina
neaktivan

Nisam ucestvovao,al znam ni da necu doci do basnoslovne niske cijene.:) Interesovalo me vise informativno. Hvala na odgovoru! ;)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zdravi bili {#}

Kakva su vam iskusta sa dostavama iz HK vidim da se neki žale da sve predugu putuje ili cak ne stiže a neki opet cista suprotnost pa paketic stigne i nakon 15 dana
Mislim na pakete koji su narucene u zadnje vrijeme znaci koliko je vrijeme cekanja u ovo doba godine  

Inace mi je uvjek netko drugi narucivao zato sta se meni nije dalo raditit pay pal ali eto sad san odlucio da sam narucujem i da nikog ne gnjavim

Stizu mi sad 4 paketa od toga dva imaju tracking i upoznat sam kako sve funkcionira znaci samo mi preostaje da cekam a ja sam malo nestrpljiv ali s obzirom da su me ta cetiri predmeta skupa kostala manje nego u HR najskuplji od njih ipak cu strpljivo cekati 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

trenutno je ogromna gužva u HK,ja čekam paket već treći tjedan,tj. sad sam u četvrtom xD

fra Krsto Narkoman
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Na moje pozitivno iznenađenje danas mi stigla LED majica koju sam naručio 26.02., samo sam se nadao da će mi stići do 21.03. a ona danas došla, nisam se nadao da će ovako brzo doći, ali zato ima jedan adapter kojeg čekam od 20.01.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni su u cetvrtak dosle slusalice narucene 16.01....

11 godina
neaktivan

Ja bi se volija iznenadit prvi put pa da sve dode brzo {#}

zasto kad svoj tracking number upisen na ips.posta.hr  nema nista a vec danima je pisalo i danas je pisalo i sad kad san se vratija sa nogometa isa vidit ima li pomaka a ono nista , ne da nema pomaka nego je sve nestalo {#} , a na 17track je sve normalno 

EDIT:
evo naknadnom provjerom je sve opet normalno hhh a par minuta prije nista nije pisalo ... neka ono putuje brzo i sigurno {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2014 19:07 (Instruktor).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, ako naručujem od istog prodavača, kako dobiti sve za jednu poštarinu? Svaki artikal kao ima svoju poštarinu, koja je recimo 10$ po predmetu a sve je od istog prodavača?!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neki podrzavaju combined shipping(kombiniranu isporuku, više različitih predmeta u jednoj pošiljci), a neki ne. Dodaj to sve u korpu(cart), onda otvori korpu i vidi da li možeš kliknuti "request total from seller"

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pocetnicka srica ili?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.3.2014 12:31 (Instruktor).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jedno pitanjce .Sljedeći mjesec budem uzimao ekran za laptop http://www.ebay.com/itm/15-6-Laptop-LCD-Screen-LED-panels-Display-HD-For-Acer-Aspire-5742G-5463G50Mnkk-/130583981293?pt=US_Laptop_Screens_LCD_Panels&hash=item1e67696ced .Da li bi postojala mogućnost da me ocarine ,pošto je u pitanju informatička oprema ?

14 godina
neaktivan
cro_denis kaže...

Jedno pitanjce .Sljedeći mjesec budem uzimao ekran za laptop http://www.ebay.com/itm/15-6-Laptop-LCD-Screen-LED-panels-Display-HD-For-Acer-Aspire-5742G-5463G50Mnkk-/130583981293?pt=US_Laptop_Screens_LCD_Panels&hash=item1e67696ced .Da li bi postojala mogućnost da me ocarine ,pošto je u pitanju informatička oprema ?

rekao bih 100% će da ti naplate carinu, velik je paket, nema veze što je informatička oprema

17 godina
nex987 kaže...
cro_denis kaže...

rekao bih 100% će da ti naplate carinu, velik je paket, nema veze što je informatička oprema

Ne carinu već PDV.

12 godina
neaktivan

mislim da iznad 20€ plaćaš pdv,a iznad 100€ plaćaš i carinu i pdv,pogledaj u ebay česta pitanja

fra Krsto Narkoman
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Na postoji carina na to...

17 godina
kivic15 kaže...

mislim da iznad 20€ plaćaš pdv,a iznad 100€ plaćaš i carinu i pdv,pogledaj u ebay česta pitanja

Za to je carinska stopa 0%. Iliti, ne plaća se bez obzira na vrijednost.

Inače je do 22 eura (s troškovima dostave) bez naplate, između 22 i 150 samo PDV, preko toga carina i PDV (ako je carinska stopa veća od 0%).

16 godina
neaktivan

Da znam ,na koliko se plača carina ,odnosno na koji iznos .Mislio sam pošto je informatička oprema ,da nebi oderali carinu ..Još jedno pitanje ,pošto prvi put uzimam toliki iznos .Pdv se plača kad paket podižem na pošti ?

17 godina

Da il postaru ak ti doenese.

17 godina
moderator

Raspravljate o nečemu što je detaljno odavno obrađeno ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Posebno obratite pažnju na odgovor na pitanje "Hoće li mi cariniti elektronički uređaj, recimo mobitel?" jer je očito da neki od vas još uvijek ne znaju što je carinjenje, što carina, a što PDV.

12 godina
neaktivan

neko da objasni malo vise oko ebay-a, ovako prodao sam jednu stvar preko ebaya konkretno CS GO igru sve super proslo i sad sam htio da objavim isti taj oglas medjutim kaze da ima limit samo 1 takav oglas mogu objavit u kategoriji za igre znaci pise da mora da prodje 30 dana ... isto tako traze mi neku identifikaciju koju nikako ne mogu da potvrdim imam ono contact us imaju sad opcije za Call me i Call us ... ni jednu opd opcija  ne mogu upotrijebit kako cu kontakirat ebay preko poruke dal postoji nacin trazio sam danas nista nisam mogo pronac konkretno i nije mi jasno ovo za limit na 30 dana imam pravo samo jedan oglas da prodam i naravno zakinuli su mi proviziji na artikal od 0.84 $ i pored toga i paypal je uzeo svoje mislim uredu je to razumjem ali sto ovaj limit ne razumjem 30 dana ja sam moram cekat da bi prodao jos jedan artikal -.-

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice