eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.370.714
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Jel ima netko iskustva sa dobivanjem EORI, i RHEOM? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 0:11 (Leon93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

160 kn ćeš im platiti. Za eori ti sve piše na službenim stranicama.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pozdrav!
Prodajem na eBayu tek od nedavno pa me zanima dali tko pouzdano zna šta bi ovo značilo, poruka ovako glasi a stoji na kraju mog oglasa kad ga editiram : " If your item sells, you'll be charged a final value fee - opens in a new window or tab based on a percentage of the item's total cost to the buyer (less any sales tax).
Current account balance - opens in a new window or tab before adding this item: $17.90"
Prijevod mi je jasan nego me zanima dali oni ovu cifru naplate ako se predmet proda ili nešto drugo,

Hvala !

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo samo obavijest da je samo pitanje vremena kada ćemo se moći pozdraviti od kupovine kineskih jeftinjara jer sve više sellera isključuju našu prekrasnu državu kao destinaciju u koju šalju svoje iteme. Gotovo SVI kod kojih sam ja nešto kupovao više ne šalju u Hr.

When all else fails - crowbar the fucker

2 0 hvala 0
14 godina

Pa nisu Kinezi kreteni. Carina je postala sramotno spora, a i jako puno "klinaca" koji kupuju na e bayu otvore dispute i kažu da nisu dobili paket, a dobili su... Tako nam i treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
nanek kaže...

Pa nisu Kinezi kreteni. Carina je postala sramotno spora, a i jako puno "klinaca" koji kupuju na e bayu otvore dispute i kažu da nisu dobili paket, a dobili su... Tako nam i treba.

Njima je najveći problem ulaz u EU. Nikakva carina, klinci i ostalo.

17 godina

čitajući ovdje komentare, ja sam onda imao sreče

naručio ip kameru sa http://www.geekbuying.com/

165$ i tracking je pokazivao da ide iz Njemačke.

Kroz 2 tjedna došla doma obavjest, podigao na poštu i ništa extra nisam morao platit, a računao sam barem na pdv da budu lupili

0 0 hvala 0
14 godina
Old Iggy kaže...
nanek kaže...

Njima je najveći problem ulaz u EU. Nikakva carina, klinci i ostalo.

Pa baš i nije tako. Kada sam u Nizozemskoj i naračujem nešto sa e baya, svi selleri iz Kine šalju na moju adresu i sve stiže u roku osim u nekim vanrednim situacijama. Tako da to na šta ti ciljaš nema nikakve veze. Nažalost, polako upadamo u skupinu zemalja poput Italije i Brazila di malo koji seller nešto šalje

17 godina
nanek kaže...

Pa baš i nije tako. Kada sam u Nizozemskoj i naračujem nešto sa e baya, svi selleri iz Kine šalju na moju adresu i sve stiže u roku osim u nekim vanrednim situacijama. Tako da to na šta ti ciljaš nema nikakve veze. Nažalost, polako upadamo u skupinu zemalja poput Italije i Brazila di malo koji seller nešto šalje

Polako otpada dobar dio zemalja. Ne samo Italija, Brazil, mi i slični.

A ima i nekih detalja nedostupnim javnosti.

14 godina

kupio bih hd reciver sa e baya ,free dostava ,iz kine ,cijena 80 USD

zanima me da li se plaća carina i porez ima li tko iskustva

http://www.ebay.com/itm/Original-Skybox-F5S-HD-full-1080p-satellite-receiver-support-usb-wifi-youtube-/131073208772?pt=US_Satellite_TV_Receivers&hash=item1e849271c4

Moj PC  
0 5 hvala 0
17 godina
moderator
14 godina
neaktivan

Danas mi stigao jedan paket kojeg sam već prekrižio da neće stići (naručen u 9mj.) Što je najzanimljivije, morao sam ga platiti 4.5KN!!!
Poštar kaže da mu je tako rečeno zato što na paketu piše AIR MAIL SMALL PACKET!! Ja kažem njemu pa to piše na svakim malim paketima! On pojma nema, tamo mu je rečeno u pošti. 
Na potvrdi ništa ne piše određeno zašto se naplaćuje.

Dali itko zna šta o tome?! 

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Da, poštaru je trebalo za kavu.... I meni su to znali raditi.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
17 godina

Nemoj im to nikad placat.

You got to lose to know how to win
15 godina

Neznam zašto bi netko imao koristi od toga čekati 60 dana ,primiti paket i onda  lagati da nije dobio.

Na hrpu foruma se ljudi žale da im nije stiglo dosta pošiljaka.

Meni neki nisu stigli nakon 2-3 mjeseca,dok su recimo neki stigli baš ovaj mjesec u roku 2 tjedna iz Kine.

Jedino što zaključujem je da kradu u pošti ,imam informacije iz pouzdanih izvora ,koliko samo Božićnih čestitki  nije stiglo na odredište iz HR u HR jer  je netko sve maznuo jer misli da su unutra novci, a koliko tek preporučenih nestalo,meni su ukrali malo deblju kovertu iz ZG u ZG,unutra ništa vrijedno,nikad nije nađeno.....   imaju dobre plaće u pošti i još kradu

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Da, poštaru je trebalo za kavu.... I meni su to znali raditi.

R4zOR229 kaže...

Nemoj im to nikad placat.

Ma i meni je bilo sumnjivo, neki dan slična koverta isto piše Air Mail, Par Avion i ništa nisam morao platiti. Ovaj put im prošlo al više neće.

17 godina

Drugi put ga traži račun :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Liverpool1892 kaže...

Dali itko zna šta o tome?! 

Formalno je u pitanju mali paket umjesto pisma i zato je doplata.

13 godina
neaktivan
Atomic-7 kaže...

Neznam zašto bi netko imao koristi od toga čekati 60 dana ,primiti paket i onda  lagati da nije dobio.

Na hrpu foruma se ljudi žale da im nije stiglo dosta pošiljaka.

Meni neki nisu stigli nakon 2-3 mjeseca,dok su recimo neki stigli baš ovaj mjesec u roku 2 tjedna iz Kine.

Jedino što zaključujem je da kradu u pošti ,imam informacije iz pouzdanih izvora ,koliko samo Božićnih čestitki  nije stiglo na odredište iz HR u HR jer  je netko sve maznuo jer misli da su unutra novci, a koliko tek preporučenih nestalo,meni su ukrali malo deblju kovertu iz ZG u ZG,unutra ništa vrijedno,nikad nije nađeno.....   imaju dobre plaće u pošti i još kradu

Svasta je moguce, uzo sam mis iz kine 07.12. i pisalo je da ocekivani datum dostave je 19.12.-09.01. te ga jos cekam... a drugi paket sam uzeo 16.12. i datum dostave je bio 31.12-17.01., a patek mi je doso vec 30.12.

I jos seller za taj mis ima feedback sedam puta veci... tako da je dosta moguce da i ovi u posti nesto muljaju...

14 godina
neaktivan

Evo odogovor pošte:
Poštovani,
vezano za Vaš prigovor, obavještavamo Vas kako se  iznos od 4,50 kn naplaćuje za dostavu međunarodne pošiljke, tzv. mali paket. Važeći cjenik  je u skladu sa Zakonom o poštanskim uslugama i Općim uvjetima, a za pošiljke u međunarodnom prometu i u skladu s Svjetskom poštanskom konvencijom te Pravilnicima Svjetske poštanske unije.

Mali paket je isključivo međunarodna dolazna usluga koju zahtijeva pošiljatelj, a otpremna poštanska uprava prilikom preuzimanja malog paketa od primatelja dužna je označiti pošiljku oznakom Petit paquet ili Small Packet u pravilu u gornjem lijevom kutu adresne strane pošiljke (ponekad je i u sklopu obrasca Carinske deklaracije CN22) i isključivo u tom slučaju se naplaćuje cijena za dostavu na adresi. Isporuka u poštanskom uredu se ne naplaćuje. Znači, HP može naplatiti dostavu Malog paketa samo za pošiljke koje je kao takve poslao pošiljatelj.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

meni je stigla posiljka nedavno na kojoj je bio pecat udaren ''oslobodeno od placanja carine'' a postar mi je naplatio 4KM (16 kn) carinu i 1KM (4kn) njihove usluge. radilo se o satu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

greskom sam kupio artikal ali nisam imao novca da platim pa je ostala ne placena stavka, kontaktiro sam selera i rekao da zelim otkazati transakciju i on je rekao da je sve ok, seller je ostavio i pozitivan fedback, međutim sada me tereti ebay da moram da platim tu stavku . kako mogu da otkazem tu transakciju da me niko ne tereti 

0 0 hvala 0
16 godina
felix87 kaže...

greskom sam kupio artikal ali nisam imao novca da platim pa je ostala ne placena stavka, kontaktiro sam selera i rekao da zelim otkazati transakciju i on je rekao da je sve ok, seller je ostavio i pozitivan fedback, međutim sada me tereti ebay da moram da platim tu stavku . kako mogu da otkazem tu transakciju da me niko ne tereti 

Prodavač ti mora poslati zahtjev za prekid kupovine, koji moraš prihvatiti.

15 godina
neaktivan
Virus_sc kaže...

meni je stigla posiljka nedavno na kojoj je bio pecat udaren ''oslobodeno od placanja carine'' a postar mi je naplatio 4KM (16 kn) carinu i 1KM (4kn) njihove usluge. radilo se o satu.

To ti je kad živimo u Apsurdistanu, naplaćen ti je carinski pregled 4KM i uplatnica 1KM, ukratko guljenje.

Osobno sam prisustvovao tim nazovi ga pregledima, čim zatreba love pošti (opala zarada jer nemaju više monopol u telefoniji) udri po glupoj raji.

Samo otvore svaki paket veći od pisma, proćure, zalijepe i naplate 20kn, pa se vi bunite za tih 4,5KN, uz to moram ići osobno na poštu po paket i platiti im.

Tamni vilajet Europe a da ne spominjem kolike su nam carine npr. na mobitel te izađe i do 50%  vrijednosti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 13:02 (zrimo).
12 godina

Pozzz.. Ovako gledam da si kupim Iphone 4s a kod nas je jos uvijek " preskup " a vidim da na ebay-u ima dosta" jeftinih " pa me zanima kako to ide.. .Ja narucim phone i kako da znam da ce mi dati orginal..? Dali ja to mogu znati ? Sta ako mi posalje knjigu umijesto phona ? i dali se mto moze desti ? i Dali je to uopce sigurno?

Puno hvala

Finger Up
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
zrimo kaže...
Virus_sc kaže...

To ti je kad živimo u Apsurdistanu, naplaćen ti je carinski pregled 4KM i uplatnica 1KM, ukratko guljenje.

Osobno sam prisustvovao tim nazovi ga pregledima, čim zatreba love pošti (opala zarada jer nemaju više monopol u telefoniji) udri po glupoj raji.

Samo otvore svaki paket veći od pisma, proćure, zalijepe i naplate 20kn, pa se vi bunite za tih 4,5KN, uz to moram ići osobno na poštu po paket i platiti im.

Tamni vilajet Europe a da ne spominjem kolike su nam carine npr. na mobitel te izađe i do 50%  vrijednosti.

i jedino me jos ljute ove ljencine sto rade kod nas u posti, od 13 artikala koji su dosli samo 3 su oni donijeli a po ostale sam ja isao jer je na nekima bio tracking i pisalo dostavljeno a njih nema nikako odem pogledat kad stiglo...

17 godina
moderator
razermario kaže...

Pozzz.. Ovako gledam da si kupim Iphone 4s a kod nas je jos uvijek " preskup " a vidim da na ebay-u ima dosta" jeftinih " pa me zanima kako to ide..

Prvo pročitaš ovo: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Onda obaviš nekoliko kupnji da vidiš kak to funkcionira, da naučiš što je to pouzdan prodavač, da se iz prve ruke upoznaš s tim kako funkcionira proces kupnje.

razermario kaže...

Ja narucim phone i kako da znam da ce mi dati orginal..?

Ne znaš.

razermario kaže...

Dali ja to mogu znati ?

Ne možeš.

razermario kaže...

Sta ako mi posalje knjigu umijesto phona ? i dali se mto moze desti ?

Možeš se žaliti i tražiti povrat novca. Za to bi trebao snimati otvaranje paketa jer bez toga nemaš nikakav dokaz da ti je poslao knjigu.

Može ti se dogoditi i još jedna stvar - da ti pošalju krivotvoreni smartfon. Ako carina skuži da je riječ o kojim, tek onda si nadrapao, jer ćeš platiti kaznu i troškove uništavanja krivotvorine.

Topla preporuka - počni s malim stvarima, dok ne pohvataš kako kupovanje putem eBaya funkcionira.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Topla preporuka - počni s malim stvarima, dok ne pohvataš kako kupovanje putem eBaya funkcionira.

Slažem se s ovim, ja preko ebay-a kupujem cca godinu dana, kupio sam preko 100 artikala, od 1 pa sve do 21€(toliko je bio najskuplji artikal koji sam narucio, stativ za aparat) i jos se uvijek nisam usudio da kupim neki vrijedniji mobitel(ili neki drugi vrijedniji artikal), naručio sam neki sa Dual Simom od 13€ prvo, i opet kontam hoće li mi doći sve uredu(a da ne pomisljam kakva bi mogla biti situacija ako narucim telefon sa touch screenom a touch screen bude puknut, i moradnem slati mobitel nazad, to mi je odmah trošak).

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
12 godina

naci sve u svemu nista od toga..

Finger Up
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

jel ima opcija da naredim da mi izlistava samo stvari koje salju u hrvatsku.....  koda je prije bilo a sad i ak ima ja sam mutav materemi....  zivcira me sta mi izbacuje a svaki drugi nesalje u hr..... 

nevjerujem vise nikom odkad sam sam sebe uvatio u lazi
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice