eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.473
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Haker_x kaže...
srcipesak kaže...

Kak vam dolaze posiljke u posljednje vrijeme? 

Jedna iz engleske nije dosla nakon 25 dana (pisalo 3-5dana dostava), dobio refund.

Druga iz kine kasni uskoro ce 40ti dan. 

Ne kuzim dal se posiljke ne salju ili cekaju carinjenje ili ih netko u posti krade {#}

Meni danas stigao mikrofon za mobitel iz Velike Britanije, narucen 03.12., za 7 dana, a iz Kine ima nekoliko artikala preko 75 dana za koje sam dobio refund i jos 3 45+ dana

Meni to vec drugi paket iz Engleske koji upao u crnu rupu. Prvo zvucnici za mobitel ljetos, drugo mp3 player za auto ovaj mjesec... ne kuzim 

15 godina
neaktivan
srcipesak kaže...

Meni to vec drugi paket iz Engleske koji upao u crnu rupu. Prvo zvucnici za mobitel ljetos, drugo mp3 player za auto ovaj mjesec... ne kuzim 

Nije bas da cesto narucujem iz VB, pretezno samo iz Kine, ovo je tek treci put da narucujem iz VB, ali ovaj put je bilo kao preporuceno ili slicno, morao sam se potpisati da bi preuzeo, za ona dva se nisam morao potpisivati... I tako vjerovatno seller zna da je posiljka stigla :)

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
12 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

jeli ovo rok za isporuku paketa iz kine produzen, posto mi je za neke artikle pisalo ukoliko ne dodje do 17.12. da otvorim case, međutim juce je to nestalo pa da vidim dali je rok produzen za isporuku ili je neka greska pa nema mi te poruke, da znam sta ciniti do 17.12

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2013 10:15 (felix87).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nestalo je felixe, zato sto je ebay uveo promjene, sada je 30 dana rok za case(30 dana od procjenjenog datuma dostave kako sam ja razumio), ajjj sto me zafrkase, za 2 itema su me zafrkali, nadam se da ce stici ti itemi, jer ne mogu otvoriti case za njih, i nisam nikako osiguran, jedino ako selleri budu imali razumijevanja da vrate novac ako itemi ne stignu :(

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2013 11:36 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ja mogu normalno tovoriti case, idem na contact seller I haven't received my item yet, i otvorim case normalno iako je proslo vise od 30 dana artikal je narucen 03.11

17 godina

Hmm, jel to 30dana od kupovine ili? Jel meni je nastalo ono dole di te upozorava za feedback na dva itema. I glupo je ako je 30dana od kupovine imat ce milijune casova jel nikad skoro nista na dode za 30dana.

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan

Cini mi se da je 30 dana od datuma procijenjene dostave, ali ne znam sta se sada racuna, jer procijenjeno vrijeme dostave je raspon od nekoliko dana, e sada da li se racuna prvi datum ili onaj drugi kao npr. Thu. Dec. 19 - Mon. Jan. 13 ili se uzima neka sredina?

Evo kako pise:

Unfortunately, your purchase is no longer eligible for eBay Buyer Protection since 30 days have passed since the estimated delivery date of the item but we encourage you to contact the seller to work things out. Most sellers want their buyers to be satisfied and will work with you.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav, prvi put mi posta nije oručio paket, vjerovatno jer nikoga nije bilo, kako mogu podići taj paket? Poštar mi nije ostavio nikakvu ceduljicu/potvrdu...

18.11.2013. 16:02:00 SINGAPORESINGAPORE S05 Insert item into bag (Otb)

5.12.2013. 9:09:53 CROATIAZAGREB 10003 Receive item at office of exchange (Inb)

5.12.2013. 13:58:00 CROATIAZAGREB 10003 Send items to customs1 (Inb)

6.12.2013. 10:35:03 CROATIA 10712 Zagreb PKP Receive item at delivery office (Inb)

9.12.2013. 16:40:33 CROATIA 10712 Zagreb PKP Unsuccessful item delivery attempt (Inb)

9.12.2013. 18:19:42 CROATIA 10712 Zagreb PKP Send item to domestic location (Otb)

9.12.2013. 19:14:20 CROATIA 10724 Zagreb IPS Receive item at delivery office (Inb)

Let it be
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.12.2013 15:54 (duzda).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Odeš u lokalnu poštu s osobnom iskaznicom (zapiši si i tracking broj ili ispiši to s ips-a).

15 godina
neaktivan

Kako vidim na paypalu je jos uvijek 45 dana rok za dispute/case, mislim da je to spanosno uze ako se zakasni sa otvaranjem case-a na ebay-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Naručio sam zamjenski ekran za laptop s ebaya i na conformation mailu sam primjetio da na adresi ne piše kućni broj nego samo ulica.

Neznam kako se to desilo pošto sam 100% siguran da sam upisao i kućni broj.

Zanima me hoće li me poštar znati pronaći samo po imenu i ulici?

BTW prvi put kupujem s ebaya pa me zanima stiže li predmet na Hrvatsku poštu, pa onda oni šalju dalje meni ili je za to radi neka međunarodna firma.

Ispričavam se na noob pitanju ali ovo me stvarno zanima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Vecina sellera ti koristi paypal adresu za slanje tako da tamo pogledaj jel dobro. Nece te nac samo po imeni i najverovatnije ce ti bit malo u lokalnoj posti pa onda tamo odi s tracking numberomm podic.

11 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi ! Molio bi nekoga odgovor na jedno pitanje.

Otvorio sam na aukciju na eBayu u trajanju od max ponuđenih 10 dana, sad me zanima dali ako ne budem zadovoljan najvećom ponudom mogu da je odbijem (bez sankcija) ?

Hvala puno !

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
R4zOR229 kaže...

Vecina sellera ti koristi paypal adresu za slanje tako da tamo pogledaj jel dobro. Nece te nac samo po imeni i najverovatnije ce ti bit malo u lokalnoj posti pa onda tamo odi s tracking numberomm podic.

Treba naglasiti - i s osobnom iskaznicom. A bilo bi dobro i s ispisom narudžbe s eBaya na kojoj se vidi da nije navedena puna adresa.

marksin kaže...

Otvorio sam na aukciju na eBayu u trajanju od max ponuđenih 10 dana, sad me zanima dali ako ne budem zadovoljan najvećom ponudom mogu da je odbijem (bez sankcija) ?

Nisam nikad ništa prodavao, ali dalo bi se pretpostaviti da ne. Osim ako ne pokušaš prevariti eBay/kupca nekom izlikom.

Zar eBay kod prodaje nema opciju da odrediš početnu cijenu? I opciju za minimalnu cijenu po kojoj si spreman prodati nešto (znam da prije bilo tako nešto na aukcijama, ali ne znam tko ima pravo koristiti tu opciju)?

Drugi put budi malo pažljiviji i istraži opcije koje ti se nude. Ovo što pokušavaš napraviti nije korektno.

11 godina
neaktivan
Hvala vam na odgovoru !
Stavia sam cijenu 47$ za "kupi odmah" al je bila vidljiva samo dan/dva.(Kasnije kad sam išao izmenit oglas vidia sam da tamo piše da će bit vidljivo kratko)
Oni sugeriraju da aukcije kreću sa minimalnog iznosa da privuću više kupaca. (Nigdi ne piše da moramo pristat na maksimalnu ponudu pri svršetku aukcije) .
Ma zadnje šta želim je bit nekorektan (to se sigurno ne isplati).
Samo sam namjerava da bude vidljiva "kupi odmah cijena" a pararelno da se vrši aukcija te da prodajem od svog minimalnog iznosa.
Ako netko još ima iskustva sa ovim, ljubazno molim da mi odgovori, hvala vam, lp !
17 godina

Ovako kupio bi neki kineski sat, al na njemu pise quartz to nije marka jelda? Uglavnom nebi htio imat problema na carini. Evo link ako neko zna

http://www.ebay.com/itm/Fashion-Glow-Silicone-Luminous-Jelly-Quartz-Wrist-Watch-Boy-Girl-Men-Women-Kids-/191000160929?pt=Wristwatches&var=&hash=item2c787f2aa1

16 godina
odjavljen

Ti jeftini satovi su užas. Ali ne, nećeš imati problema, to je samo naziv mehanizma.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 18:03 (Sum_of_all_fears).
17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...

Ti jeftini satovi su užas. Ali ne, nećeš imati problema, to je samo naziv mehanizma.

Tako je, Quartz je vrsta mehanizma, kod kojeg osciliranje kvarca (kristala) služi za mjerenje protoka vremena. http://en.wikipedia.org/wiki/Quartz_clock

Ako se ne varam, većina današnjih satova su kvarcni satovi, pisalo to na njima ili ne.

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

To me zanimalo, sat tak i onak nije za men nego za braticu od 7god i oce bas taj...

11 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
R4zOR229 kaže...

Treba naglasiti - i s osobnom iskaznicom. A bilo bi dobro i s ispisom narudžbe s eBaya na kojoj se vidi da nije navedena puna adresa.

marksin kaže...

Nisam nikad ništa prodavao, ali dalo bi se pretpostaviti da ne. Osim ako ne pokušaš prevariti eBay/kupca nekom izlikom.

Zar eBay kod prodaje nema opciju da odrediš početnu cijenu? I opciju za minimalnu cijenu po kojoj si spreman prodati nešto (znam da prije bilo tako nešto na aukcijama, ali ne znam tko ima pravo koristiti tu opciju)?

Drugi put budi malo pažljiviji i istraži opcije koje ti se nude. Ovo što pokušavaš napraviti nije korektno.

Slažem se da nije korektno, i ni ja to ne bih sugerirao da radiš.

Ipak, kupovao sam u par navrata na tim aukcijama i stekao dojam da prodavatelji igraju "prljavo".

Npr. uneseš cijenu i taman kad aukcija izlazi, i to pričamo u zadnjih par sekundi, odjednom cijena odleti i probije tržišnu cijenu takvog istog itema koji nije na aukciji.

Moj dojam je da prodavatelj sa drugim accountom "napumpa" cijenu i zapravo u konačnici kupi sam od sebe jer nije postigao ono što je očekivao.

Kažem, to je moj dojam. Nemam dokaz da sam u pravu.

U svakom slučaju, kako mbaksa reče, nije korektno i ne odobravam to.

13 godina
neaktivan

Zna li neko tacno koji je rok za otvaranje case-a? Kod mene nema vise nikakvog upozorenja {#}

Ako postave na 30 dana, bit ce potrebno za skoro svaki otvorit case -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Cobralion kaže...

Zna li neko tacno koji je rok za otvaranje case-a? Kod mene nema vise nikakvog upozorenja {#}

Rok za otvaranje casea je 45 dana.

17 godina

Kak sad 45dana, kad je sad neko napiso da su promjenili na 30dana od onog datuma dolaska koji odredi seller.

14 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Kak sad 45dana, kad je sad neko napiso da su promjenili na 30dana od onog datuma dolaska koji odredi seller.

Molim? Od kad to? Ma 45 dana je sigurno.

15 godina
Cobralion kaže...

Nije mi jasno zbog čega su nestala ta upozorenja...o.O

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina

Da i ja bas gledam upozorenja nema uopce :S, di sad uopce mogu vidjet kolko imam do kraja roka?

15 godina
neaktivan
Cobralion kaže...

Prije 3-4 dana kada sam htio da otvorim case na itemu kojem je bilo 43 dana od narudžbe ovo je izbacilo, u ovog itema je procijenjeno vrijeme bilo dosta nisko, kao da salje iz UK a ne iz Kine

17 godina

Ja sam bas iso u resolution centar i dobro je da jos mogu otvorit case za svoje iteme, al mi opet ne pise do kad to mogu?! Di se to moze vidjet.

17 godina
moderator
R4zOR229 kaže...

Ja sam bas iso u resolution centar i dobro je da jos mogu otvorit case za svoje iteme, al mi opet ne pise do kad to mogu?! Di se to moze vidjet.

Poruka do kad možeš otvoriti case pojavljuje se samo za one artikle za koje nisi ostavio feedback i to vjerojatno nakon predviđenog vremena dostave ili nakon mjesec dana od kupnje. Ne znam koji su rokovi, sjećam se samo da se tekst s rokom za otvaranje casea pojavi ako dugo nakon kupnje ne ostavišfeedback.

17 godina

Da to je bilo prije al sad tog nema. Na dva artikla mi je to pisalo prije nekih 4-5 dana i onda odjednom nestalo, bas u to vrijeme sad ovdje vidio da je vrijeme stavljeno na 30dana. Jedino ako mi se nije povecalo vrijeme pa jos nije kriticno pa sad ne pise, makar sumnjam u ovu teoriju.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice