eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.399.452
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

A gle da ga ima u Hrvatskoj kupio bih ga u Hrvatskoj. Samo me zanima dali  s obzirom na rating mogu vjerovat prodavaču?

pero_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Stigo mi je danas display za galaxy s platio sam ga 50 dolara (iz Kine ) , ali dosla mi je i obavijest o prispjecu posiljke, pa da vas pitam ,jel to je onda najjvjerojatnije carina da ni ne dizem to jer nema sta drugo bit...

ak nisi bio tu, nisi ni tam...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
peroko kaže...

A gle da ga ima u Hrvatskoj kupio bih ga u Hrvatskoj. Samo me zanima dali  s obzirom na rating mogu vjerovat prodavaču?

Al' ga kompliciraš... Kao da ja ili itko drugi ovdje pozna toga prodavača. Rekao sam ti što sam ti imao za reći, a to je da kod tog prodavača ne vidim nikakvog razloga za uzbunu. Ne razumijem što bi ti htio - da ti netko od nas garantira da nećeš dobiti krivotvoreni sat?

disibio kaže...

Stigo mi je danas display za galaxy s platio sam ga 50 dolara (iz Kine ) , ali dosla mi je i obavijest o prispjecu posiljke, pa da vas pitam ,jel to je onda najjvjerojatnije carina da ni ne dizem to jer nema sta drugo bit...

Ne kužim - kakva obavijest o prispjeću pošiljke? Ako trebaš dostaviti račun carini, onda ti to i piše na papiru. Neće ti ocariniti bez računa, nego će čekati 7-8 dana i onda pošiljku vratiti.

14 godina
disibio kaže...

Ne kužim - kakva obavijest o prispjeću pošiljke? Ako trebaš dostaviti račun carini, onda ti to i piše na papiru. Neće ti ocariniti bez računa, nego će čekati 7-8 dana i onda pošiljku vratiti.

Onda mora da je neka greska jer display mi je stigo danas i obavijest mi je stigla danas da pokupim posiljku a broj posiljke s obavijesti je isti onaj od display-a ( kojeg sam pokupio ). Znaci carina ne dolazi s ovim standardnim zutim obavijestima ( a kolko sam skuzio i da je carina nebi dobio display prije neg kaj je platim )....

17 godina
moderator
disibio kaže...
Onda mora da je neka greska jer display mi je stigo danas i obavijest mi je stigla danas da pokupim posiljku a broj posiljke s obavijesti je isti onaj od display-a ( kojeg sam pokupio ). Znaci carina ne dolazi s ovim standardnim zutim obavijestima ( a kolko sam skuzio i da je carina nebi dobio display prije neg kaj je platim )....

Očito si dobio papirić od pošte.

14 godina

Je, ali mi nije jasno jer je na papiricu broj posiljke od display-a kojeg sam ja vec preuzeo...

17 godina
moderator
disibio kaže...

Je, ali mi nije jasno jer je na papiricu broj posiljke od display-a kojeg sam ja vec preuzeo...

Mi se ne možemo igrati detektiva umjesto tebe. Ako te zanima o čemu je riječ, idi na poštu. {#}

14 godina

Mi se ne možemo igrati detektiva umjesto tebe. Ako te zanima o čemu je riječ, idi na poštu. {#}

Bilo me strah dodatnih carina i da nebi jos nesto trebo platit, al posto je to ista posiljka koju sam vec preuzeo pitanje je ocu li ic uopce u postu...

12 godina

Mislim da su me pokrali na carini....naručim od jednog prodavača 3 mala itema,i sva tri mi dodu u malim kutijicama a treća kutijica prazna,mora da se svidilo ovima na carini pa malo sebi ostavili...sumnjam na njih a saću kontaktirat sellera

I jos jedno.kad odem na svoj feedback vidim da imam 12 pohvala a tamo pokraj imena na glavnoj stranici mi pise 11 i zvijezdica.jednu pohvalu mi nije uracunuo(koja je od istog sellera ali razliciti itemi)

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 12:45 (GSP).

0 0 hvala 0
17 godina

@disibio

A kako bi ti da oni u pošti razvrstaju poštu? Prema prezimenu? 

Lik koji ti je poslao taj display je na kuverti napisao taj broj da bi se moglo pratiti gdje je pošta i kome ide i šta sve ne i oni prema tom broju tebi ostave obavijest da ju pokupiš. Tako je i njima lakše nego da gledaju svako prezime i adresu.

Ako je obični žuti papirić to je onda samo obavijest da je došla preporučenom poštom ili jednostavno nije stalo u sandučić pa ju moraš pokupiti u pošti uz predočenje osobne.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 8:59 (Pero Dinamit).
15 godina

Samo da provjerim ovo sa vama, prilično sam siguran da sam točno izračunao ali ako mi se nije potkrala greška.

Dolaze mi gramofonske ploče iz amerike u vrijednosti 485kn (poštarina uračunata), na prvih 160kn se ne plaća PDV te nakon toga ostaje 325kn, 25% od toga je 82kn. Plus još one sitnice 10-20kn, papirići takse i ostalo?

Carinu mislim da ne moram platiti, iako nije navedeno vjerujem da su ploče u ovoj kategoriji.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

@ Pero Dinamit    Nisi ti mene sefe skuzio ja sam dobio displej u sanducic i dobio sam obavijest da podignem taj isti displej na posti, koda mi je duplo poslo sto ne vjerujem ili je postar zajebo...

15 godina
Gunner_V kaže...
sirka666 kaže...

Dolaze mi gramofonske ploče iz amerike u vrijednosti 485kn (poštarina uračunata), na prvih 160kn se ne plaća PDV te nakon toga ostaje 325kn, 25% od toga je 82kn. Plus još one sitnice 10-20kn, papirići takse i ostalo?

hmm, mislim da si se tu zeznuo (kod boldanog)

ne carini se ostatak, nego cijelokupni iznos (znači pdv na svih 485kn, a ne samo 325)

na 170kn ćeš platiti pdv na 170 kn, a ne na samo 10kn. (vjerojatno će oprostiti na 170kn, ali samo da ilustriram)

Citat iz FAQ

Ako je vrijednost pošiljke do 150 eura, onda se ne plaća carina, nego samo PDV, ali na vrijednost od 22-150 eura. Drugim riječima, ne plaća se PDV na "prvih" 160 kuna vrijednosti paketa. Dakle, ako paket košta 161 kunu, plaćate PDV na tu 1 jednu kunu iliti PDV vas košta 25 lipa.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Citat iz FAQ

Ako je vrijednost pošiljke do 150 eura, onda se ne plaća carina, nego samo PDV, ali na vrijednost od 22-150 eura. Drugim riječima, ne plaća se PDV na "prvih" 160 kuna vrijednosti paketa. Dakle, ako paket košta 161 kunu, plaćate PDV na tu 1 jednu kunu iliti PDV vas košta 25 lipa.

hmm, pa koliko si ti dobio da te koštaju ti carinski troškovi?

i kako to da sam ja onda na item od 70$ dobio carinskih troškova 120kn, što odgovara carinjenju svih 70$ (čitam sad baš s carinske deklaracije)

da mi se carinio samo ostatak, carinski troškovi bi me izašli oko 60, 70kn.

Can't find a better Jam!
17 godina
moderator
Gunner_V kaže...
i kako to da sam ja onda na item od 70$ dobio carinskih troškova 120kn, što odgovara carinjenju svih 70$ (čitam sad baš s carinske deklaracije)

Kad su ti to ocarinili? U srpnju, kad smo već bili u EU? Mogao si se žaliti. Plaćanjem traženog iznosa "izjavio" si da se slažeš s njihovim obračunom. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 15:04 (mbaksa).
17 godina
moderator
GSP kaže...
 I jos jedno.kad odem na svoj feedback vidim da imam 12 pohvala a tamo pokraj imena na glavnoj stranici mi pise 11 i zvijezdica.jednu pohvalu mi nije uracunuo(koja je od istog sellera ali razliciti itemi)

Od istog prodavača, različiti proizvodi, ali kupljeno unutar tjedan dana. Da si ih naručio u razmaku većem od tjedan dana, onda bi ti se i to brojalo.

17 godina
disibio kaže...

@ Pero Dinamit    Nisi ti mene sefe skuzio ja sam dobio displej u sanducic i dobio sam obavijest da podignem taj isti displej na posti, koda mi je duplo poslo sto ne vjerujem ili je postar zajebo...

Odi u poštu pa vidi. Moguće da je prvo stavio obavijest pa je kasnije skužio da ipak display stane u sandučić. 

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Gunner_V kaže...

Kad su ti to ocarinili? U srpnju, kad smo već bili u EU? Mogao si se žaliti. Plaćanjem traženog iznosa "izjavio" si da se slažeš s njihovim obračunom. {#}

Aha, znači o tome se radi-riješen nesporazum.

Kupio sam i stiglo mi je u 5. ili 6. mjesecu, uglavnom prije EU.

Nisam znao da se sad to promjenilo (na bolje).

Can't find a better Jam!
17 godina
moderator
Gunner_V kaže...

Čo'eče, pa ti ko da si s Marsa pao! {#} Pročitaj ponovno FAQ da se upoznaš s promjenama.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Gunner_V kaže...

Čo'eče, pa ti ko da si s Marsa pao! {#} Pročitaj ponovno FAQ da se upoznaš s promjenama.

Upravo se "ponavlja gradivo". :D

Brišem prethodne odgovore da ne bunim ljude.

Can't find a better Jam!
16 godina

samo da opišem jedno iskustvo.Kupio pred 15 dana punjač za tablet i pregorio mi nakon 10 dana

Kontaktirao selera i veli da bude poslao novi danas.E i kako da ja sad znam dali je poslao ili zavlači?

Čini mi se fer lik ali nikad neznaš..

[M|C] jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozdrav,

naime kupio sam dva proizvoda od istog sellera, sada nemam dovoljno love na računu, a internet transakcijom tek će mi ostatak love koje sam prebacio na visa karticu sjest u ponedjeljak.

pitanje je, kako platiti odvojeno item-e ? poslao sam poruku selleru i objasnio mu situaciju. znam da ima neki limit od 3 dana (?) u kojem moram platiti sve. Što ako ne platim? tek u ponedjeljak mogu ujutro...

0 0 hvala 0
12 godina

Mislio sam kupiti kabal hdmi to hdmi vidim ima ih po 3 $, jel neko narucivao rade li ? ovi nasi sigurno narucuju od njih pa dignu cijene

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
anelko kaže...

Mislio sam kupiti kabal hdmi to hdmi vidim ima ih po 3 $, jel neko narucivao rade li ? ovi nasi sigurno narucuju od njih pa dignu cijene

Ja sam kupio za 2$, naravno da sve radi, s njim imam spojen mini pc i LCD TV.

Ovaj sam uzeo http://www.ebay.com/itm/Premium-1-3-Gold-HDMI-Cable-for-PS3-Sony-1080P-1M-3FT-/190855778235?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item2c6fe40fbb

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2013 20:10 (zrimo).
17 godina
moderator
tomo007 kaže...

kupio sam dva proizvoda od istog sellera, sada nemam dovoljno love na računu, a internet transakcijom tek će mi ostatak love koje sam prebacio na visa karticu sjest u ponedjeljak.

pitanje je, kako platiti odvojeno item-e ? poslao sam poruku selleru i objasnio mu situaciju. znam da ima neki limit od 3 dana (?) u kojem moram platiti sve. Što ako ne platim? tek u ponedjeljak mogu ujutro...

Pričekat će te. Nemoj paničariti prije nego treba. Može te prijaviti najranije mislim četiri dana nakon "kupovine" da mu nisi platio, ali s obzirom da si mu se javio ne vjerujem da bi to učinio, a i na kraju krajeva tu je eBay koji vidi da si pokazao dobru volju, odnosno da nisi imao namjeru ne platiti.

red_bull kaže...

samo da opišem jedno iskustvo.Kupio pred 15 dana punjač za tablet i pregorio mi nakon 10 dana

Kontaktirao selera i veli da bude poslao novi danas.E i kako da ja sad znam dali je poslao ili zavlači?

Čini mi se fer lik ali nikad neznaš..

I sam znaš kako - nikako (pretpostavljam da nije slao s tracking brojem). Dok ne dođe nećeš znati je li ti doista poslao ili ne. Ako nikad ne dođe, opet nećeš biti siguran je li se paket negdje zagubio ili ti ga uopće nije poslao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2013 20:38 (mbaksa).
13 godina

Imam jedno pitanje : ako se npr na ebay licitira folija za ekran i ostalo je oko 10 minuta do kraja i nema nikakvih ponuda i tamo di dajem ponudu pise enter US $ 0.01 or more i ja ponudim 0.02$ i to bude najveca ponuda, dali to znaci da sam ja kupio foliju za 0.02$ ako je free shiping.

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina

Pozdrav! Kupio bih si idući mjesec ovaj procesor http://goo.gl/xdFypS pa me zanima iduće. Budući da je paket skuplji (850 kn) Kada plaćam porez? Pri preuzimanju pošlijke ili pri ulasku navedene u HR?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
17 godina
moderator
dj_renny kaže...

Pozdrav! Kupio bih si idući mjesec ovaj procesor http://goo.gl/xdFypS pa me zanima iduće. Budući da je paket skuplji (850 kn) Kada plaćam porez? Pri preuzimanju pošlijke ili pri ulasku navedene u HR?

Zašto nisi pročitao: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx ?

15 godina
mbaksa kaže...
dj_renny kaže...

Zašto nisi pročitao: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx ?

Jesam ali nigdje nisam vidio odgovor na to...

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011 / - / beta.bassfeverfm.com - / http://www.universe-hosting.com/
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice