Jedno pitanjce... Stigao mi mobitel naručen putem ebay-a, međutim neradi touchscreen... primjetio sam da je paket bio otvaran, pošto je na tom djelu gdje je otvoren, naknadno zatvoren selotejpom na kojem piše "Pošta carinjenja 10 004 Zagreb"... Kad sam uzeo mobitel u ruke primjetio sam da je ona zaštitna folija skidata s njega, pošto su ispod nje bili mjehurići i nije bila ravnomjerno zaljepljena na ekran... Još sam primjetio da je sve bilo zapakirano u najlonu osim samog mobitela i baterije kod kojih je najlon bio otovren.... Moje pitanje je dali je moguće da je netko dirao mobitel i oštetio ga?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jedno pitanjce... Stigao mi mobitel naručen putem ebay-a, međutim neradi touchscreen... primjetio sam da je paket bio otvaran, pošto je na tom djelu gdje je otvoren, naknadno zatvoren selotejpom na kojem piše "Pošta carinjenja 10 004 Zagreb"... Kad sam uzeo mobitel u ruke primjetio sam da je ona zaštitna folija skidata s njega, pošto su ispod nje bili mjehurići i nije bila ravnomjerno zaljepljena na ekran... Još sam primjetio da je sve bilo zapakirano u najlonu osim samog mobitela i baterije kod kojih je najlon bio otovren.... Moje pitanje je dali je moguće da je netko dirao mobitel i oštetio ga?
Moguce, no svaki put kada nesto stigne sa ebaya, hvatas kameru i snimas otvaranje da imas kao dokaz kasnije ako dode do problema.
Moguce, no svaki put kada nesto stigne sa ebaya, hvatas kameru i snimas otvaranje da imas kao dokaz kasnije ako dode do problema.
Neželim nikog optuživat al ovo će mi definitvno biti škola za ubuduće...
Ali daj se ti javi prodavacu jer nije to sigurno mala lova i mozda ti izade u susret, probaj zvati na carinu i pitaj sta su kopali po njemu jer se vide tragovi koristenja itd itd nemoj odustati tako lako, pa nije valjda mobitel od 20$?!
Kontaktirao sam prodavača, pristali su zamijenit mobitel i nadoknadit troškove... al ovaj neispravan trebam prvo vratit natrag a onda će tek oni slat meni drugi, znači proći će vremena....
Ali postoji mogucnost da unatoc tome ti prodavac ne htjedne zamijeniti uredjaj ako ga carinici pokvare, jer nije uopce njegova krivica, niti krivica poste
Imam sljedeću situaciju. Naručio sam nešto sa eBaya i nije mi stiglo za 40 dana pa sam trazio refund. I onda sam naručio novi od drugog.
I sada nakon 2 i pol mjeseca od naručivanja prvog dođe mi i taj prvi i drugi. :-/
Srećom nije skupo pa mi nije žao refund vratiti. Ali šta napraviti u tom slučaju kada se radi o skupljim stvarima???
Imam sljedeću situaciju. Naručio sam nešto sa eBaya i nije mi stiglo za 40 dana pa sam trazio refund. I onda sam naručio novi od drugog.
I sada nakon 2 i pol mjeseca od naručivanja prvog dođe mi i taj prvi i drugi. :-/
Srećom nije skupo pa mi nije žao refund vratiti. Ali šta napraviti u tom slučaju kada se radi o skupljim stvarima???
Platiti za oba itema, ili ako ti bas ne trebaju dva, onda vratiti jedan
Platiti za oba itema, ili ako ti bas ne trebaju dva, onda vratiti jedan
Da, srecom pa imam iteme od 4 dolara. Neznam kako bi plaćao dva puta da imam recimo od 30tak dolara. Pogotovo za mešto što bi kasnilo po 3 mjeseca.
Šta u tom slučaju kupac nije zaštićen od strane eBaya da nemora platiti nešto ako dugo zakasni?
Naravno, nemoguće je dokazati kada je nešto stiglo. Vjerojatno bi se na tu foru onda svi vadili, da im nešto nije stiglo.
Nema smisla nešto slati nazat ako košta manje od 500 kuna.
Ima smisla jer ćemo završiti na blacklistama (na nekim već jesmo). Ako se budemo pravili pametni, još malo pa nam ni maske za mobitele neće htjet slat, a kamo što skuplje.
Hebena dječurlija sa maminim karticama... Nešto malo kasni, otvaraju case, dobiju dva itema i ne plate za drugi koji je došao. Fuj.
Ne, kažem ja da nema smisla vraćati zato jer bolje onda to prodati preko njuškala nego vraćati i platiti poštarinu 200tinjak kuna. :-)
iako mi nije jasno zašto bi nas sve blokirale a ne samo takve koji to rade. Ja kupio 50tak stvari već. Za sve dobio 5 zvjezdica, pa će valjda gledat na to a ne da neki tamo iz moje države vara na eBayu.
Ima smisla jer ćemo završiti na blacklistama (na nekim već jesmo). Ako se budemo pravili pametni, još malo pa nam ni maske za mobitele neće htjet slat, a kamo što skuplje.
Hebena dječurlija sa maminim karticama... Nešto malo kasni, otvaraju case, dobiju dva itema i ne plate za drugi koji je došao. Fuj.
Ajd ne pričajte gluposti. Naravno da neće vraćati predmet od 5 dolara jer će mu povratna poštarina biti 50$. Uostalom do sellera je kako će poslati paket i ako kaže da treba stići za 30 dana, onda to nije 35, 40 ili 60 dana nego 30 (trideset). Ako smatra da neće stići u predviđenom roku, onda neka tako i napiše. Primjerice 14.05 sam naručio iz Hong Konga tintu za printer i stigla mi je za 10 dana (nije EMS) iako je seller naveo rok od 20 dana, što znači da se može.
Ajd ne pričajte gluposti. Naravno da neće vraćati predmet od 5 dolara jer će mu povratna poštarina biti 50$. Uostalom do sellera je kako će poslati paket i ako kaže da treba stići za 30 dana, onda to nije 35, 40 ili 60 dana nego 30 (trideset). Ako smatra da neće stići u predviđenom roku, onda neka tako i napiše. Primjerice 14.05 sam naručio iz Hong Konga tintu za printer i stigla mi je za 10 dana (nije EMS) iako je seller naveo rok od 20 dana, što znači da se može.
Normalno da nece vracati nesto od 5$ jer je skuplja pita vec tepsija, uvijek je lakse dati 5 neko 50 $, mislim da je isplativo vracati samo uredjaje koji dodju neispravni a vrijede vise od 20$, sve ono ispod se tesko isplati, a ako dodju dvije iste stvari po 5-6$, nije velika steta, nece svijet propasti, platite, bolje i tako nego da ostali ispastaju i da se balkanske zemlje nalaze na black listama...
Meni dosle naljepnice za kuciste za 8 dana, najbrza dostava do sada za mene...
Pozdrav!
Jel netko naručivao Hunting knife(ili bilo koji knife)? I kakva je procedura na carini? Jel to normalno prolazi ili treba neku dozvolu imat?
Hvala!
Pozdrav!
Jel netko naručivao Hunting knife(ili bilo koji knife)? I kakva je procedura na carini? Jel to normalno prolazi ili treba neku dozvolu imat?
Hvala!
Meni je prošao mali smith & wesson bez carine ali za neke mrcine moraš imati dozvolu od MUP-a.
ebay mi traži da uplatim neku lovu ili će mi cvikat(ograničit) account.
nekakav seller fee,balans nesto.totalno ne razumijem.nedavno sam prodao nesto preko ebay prije dva dana povukao lovu i sad mi on traži da radi balansa uplatim neki 15 dolara.wtf
http://www.ebay.com/itm/5-Feiteng-H9500-Android-4-2-3G-Smartphone-MTK6589-QuadCore-1-2GHz-1GB-RAM-GPS-/221231623610?pt=Cell_Phones&hash=item33826eadba
jel mi možete reci koliko bi me ukupno koštao ovaj mobitel?
25% poreza=250$
http://www.ebay.com/itm/New-4-7Capacitive-Unlocked-Android-4-1-WIFI-Smart-Phone-9300-/161022846268?pt=Cell_Phones&hash=item257db5a53c
molim savjet
dal se isplati kupiti i koliko bi me na kraju to ispalo
hvala
http://www.ebay.com/itm/New-4-7Capacitive-Unlocked-Android-4-1-WIFI-Smart-Phone-9300-/161022846268?pt=Cell_Phones&hash=item257db5a53c
molim savjet
hvala
to kopija od S3?
imaš takvih po 500-600 kn na njuški
Stickovi, memorijske kartice, mobiteli, kablovi-adapteri, folije za ekrane, maske, futrole, satovi, ext ladice za HDD, čitači kartica... Sve ovo sam pokupovao za 25-50% jeftinije nego u HR.
[edit] - 5 komada za ~15kn. Kod nas je jedan 20ak kn.
[edit 2] - baterije za mob po 6$, USB zvučna koju kod nas nisam našao ispod 150kn... Ma čuda.
zadnja kupovina...četkice za el. četkicu za zube kod nas tri komada 120 kuna tamo 4 komada 50 kuna sa svime.original naravno
prije toga hdmi kabal 10 metara za 30 kuna a kod nas....pogledaj sam pa se uvjeri :D
imam jedan problem, naime, stiglo mi je ono pismo od carine i ja sam njima preko maila poslao sve sto su trazili i danas mi je dosao neki papir i pise Obavijest o prispjeću pošiljke, e sad gdje ja moram ic po paket? na valjda u zg ili je on u mojoj posti u otočcu?
molim savjet
hvala
Jeftinije cca 20-30usd od takvih mobitela na ostalim stranicama i od provjerenih sellera na ebayu.
U naslovu se nigdje ne spominje 6577 dual core procesor, slike mobitela cudne s cudnim fontovima i rezom ekrana.
S obzirom da sam imao sve skupa 10ak china androida ovaj mi smrdi na prijevaru.
molim savjet
hvala
to kopija od S3?
imaš takvih po 500-600 kn na njuški
Dual core 6577 nema po toj cijeni na njuskalu, ima single core android i java soft sranja.
imam jedan problem, naime, stiglo mi je ono pismo od carine i ja sam njima preko maila poslao sve sto su trazili i danas mi je dosao neki papir i pise Obavijest o prispjeću pošiljke, e sad gdje ja moram ic po paket? na valjda u zg ili je on u mojoj posti u otočcu?
Pa pise ti na obavijesti?
Inace se ide u lokalnu postu
Pa pise ti na obavijesti?
Inace se ide u lokalnu postu
pise da dokumenti koje ste duzni donijeti u svezi s carinjenjem, predaju se na salteru 4 ali ne pise u kojoj posti... zadnji put je dosao samo onaj zuti papir od poste
Jel ovo znači da pošijka ide prema meni ili da još mora na carinu ?
Ovo ispod što mbaksa kaže...