eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.376.002
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Goddish kaže...

POzz decki
dal zna netko... sta da stavim pod State/province kad se registriram?
inace sam iz zapresica..  stavio sam Zaprešić pod city

Napiši CROATIA, velikim slovima - tako je manja šansa da će ti netko poslati paket u krivu zemlju (kao što su jednom prije meni poslali u Češku).

12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
rookie#4 kaže...
Jesam. Za carinu sam saznao info. Ali za vrijeme dostave zaista nemam pojma. Koliko sam dosad vidio na net-u, između 3-4 tjedna traje dostava gore navedenim načinom slanja, dok negdje piše i do 2 mjeseca (a, netko ni ne dobije :) ) Znam da je rok za otvaranje case-a 45 dana od dana kupnje, zato ovdje postavljam pitanje jer vidim da je tema dosta velika, koliko bi max trebao čekati. I je li uobičajno da dođe između 25-40 dana recimo. Baš sam rookie :)

Dopisao sam ovo: "Paketi iz Kine i SAD-a tipično stižu otprilike za tri tjedna, plus/minus tjedan dana, iako se to može produljiti, pogotovo ako su u pitanju praznici. Uglavnom, ne računajte da će vam paket doći za X dana, jer uvijek može doći do nekog zastoja u poštanskom prometu, paket se može negdje zagubiti itd."

E to je to. Budem čekao 40 dana, ako do tada ne stigne, nemam izbora. 

U shipping address pod state meni piše default, i tako mi je poslan paket. Malo me to brinulo, al kolko sam saznao nekima je tako isto pisalo i nisu imali problema. Promjenio sam to i ostavio prazno za ubuduće.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 17:23 (rookie#4).
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Goddish kaže...

POzz decki
dal zna netko... sta da stavim pod State/province kad se registriram?
inace sam iz zapresica..  stavio sam Zaprešić pod city

Napiši CROATIA, velikim slovima - tako je manja šansa da će ti netko poslati paket u krivu zemlju (kao što su jednom prije meni poslali u Češku).

Hvala na EKSPRESNOM odgovoru :)
http://www.ebay.com/itm/New-SteelSeries-Siberia-V2-Full-Size-Headphones-Stereo-Gaming-Headsets-/121107948364 link na item.. i imate sliku kao opis problema {#}

fail... fail...
17 godina
moderator

Taj proizvod se ne šalje u Hrvatsku. Možeš eventualno pitati prodavača bi li ti ga htio poslati, odnosno koliko bi te koštala poštarina (sumnjam da bi ti to slao besplatno).

16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Jel ima tko problema s kašnjenjem ovih dana, ja čekam neke stvari, ali nikako da dođe u HR.

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Franjo15 kaže...

Jel ima tko problema s kašnjenjem ovih dana, ja čekam neke stvari, ali nikako da dođe u HR.

Već 2 tjedna prošlo,a još ništa.

Inače je 3 tjedna bio maksimum i taman sve počelo stizati za 2 tjedna i sada opet uspore

robimarko@gmail.com
16 godina
neaktivan

Imam tracking nubere od svih (5) komada što čekam, inače 5,6 dana od kada krene iz pošte (Singapure) a sad na nekima prošlo već 10, i nema traga niti glasa :D

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni u zadnje vrijeme svi itemi kasne, narucio sam lancic i dvije haljine jos 4.4.2013, a laser 30.3 i jedino je dosla haljina (danas 15.5) znaci nakon mjesec i 10 dana. itemi su iz kine od razlicitih sellera. do sad je sve normalno dolazilo, kontaktirao sam sellere i kazu da u aprilu uvijek kasni.

jel jos nekome kasni??

i jos mi nije neka stvar jasna.

znaci jos prije sam narucio jedan lancic, kasnio je, otvorio sam case, dobio full refund, nakon 3 dana stigao lancic(selleru se nisam nista javljao jer je vrijednost 2dolara).

i zasto ona meni i dalje stoji taj item pod awaiting feedback da ga mogu ocijenjivati?

i po takvome bi onda mogao naruciti neki predmet i reci da mi nije stigao, zatraziti refund, dobiti pare nazad, a predmet je kod mene, kak to funkcionira?

molim objasnjenje

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
0 10 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

naručio sam prvi artikl sa ebaya i imam jedno pitanje. Naručio sam narukvicu u vrijednosti od 5$ iz United States. Koliko otprilike treba čekati da to dođe do Hrvatske. I ovo šta mi je sad skinulo sa paypala jel to to šta sam platio ili cu morati jos nesto nadoplatit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
joze kaže...

Pozdrav,

naručio sam prvi artikl sa ebaya i imam jedno pitanje. Naručio sam narukvicu u vrijednosti od 5$ iz United States. Koliko otprilike treba čekati da to dođe do Hrvatske. I ovo šta mi je sad skinulo sa paypala jel to to šta sam platio ili cu morati jos nesto nadoplatit?

99% da nećeš više morat ništa plaćat. A sad, ja sam naručivao iz amerike i došlo bi mi za oko 2 tjedna, ali u zadnje vrijeme mi iz kine dođe odma idući tjedan, 10ak dana.

Swedish latin super funk.
16 godina
neaktivan
Aha, sto se tice kartice ja sam direkt platio sa vizom preko paypala. Jel ona sad registrirana kao glavna kartica ili samo za tu kupnju.tj jel ja sad moram nju potvrdit kao da sam doda novu karticu za koju mi uzmu nesto dolara dok se ne potvrdi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

Meni u zadnje vrijeme svi itemi kasne, narucio sam lancic i dvije haljine jos 4.4.2013, a laser 30.3 i jedino je dosla haljina (danas 15.5) znaci nakon mjesec i 10 dana. itemi su iz kine od razlicitih sellera. do sad je sve normalno dolazilo, kontaktirao sam sellere i kazu da u aprilu uvijek kasni.

jel jos nekome kasni??

i jos mi nije neka stvar jasna.

znaci jos prije sam narucio jedan lancic, kasnio je, otvorio sam case, dobio full refund, nakon 3 dana stigao lancic(selleru se nisam nista javljao jer je vrijednost 2dolara).

i zasto ona meni i dalje stoji taj item pod awaiting feedback da ga mogu ocijenjivati?

i po takvome bi onda mogao naruciti neki predmet i reci da mi nije stigao, zatraziti refund, dobiti pare nazad, a predmet je kod mene, kak to funkcionira?

molim objasnjenje

Da, kašnjenje je dosta često, pogotovo kada nešto stiže iz Kine.

A ovo za lančić stvarno nije lijepo, ako si dobio predmet koji si kupio i na koji si dobio puni povrat novca, javi se prodavaču i plati mu, to što je tebi 2$ ništa, prodavaču možda nije, a i ako to često ponavljaš, prodavači će još više izbjegavati Hrvatske kupce.

Da, mogao bi tako, ali molim te u ime svih prodavača i kupaca, nemoj cigančiti po eBayu!

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
16 godina
odjavljen
luka_cro kaže...
...

...

Ukrao si 11kn, budi ponosan na sebe.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
luka_cro kaže...

a zasto onda meni na paypalu pise da je kartica verificirana a nisam upisivao taj broj?

I meni je 3-4 godine adresa bila "neverificirana" pa sam neki dan primjetio da se promjenilo u "verificirano". Očigledno su na osnovu broja uspješnih transakcija i dostava na određenu adresu svim stalnim korisnicima verificirali podatke.

16 godina
neaktivan

Pošto sam u paypalu slučajno stavio krivo ime (stavia sam ime oca) rekli su mi u paypalu da zatvorim i otvorim račun na moje ime. Ako to napravim jel to može ugrozit ebay dostavu s obzirom da sam jučer platio i valjda je paket danas poslan...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
joze kaže...

Pošto sam u paypalu slučajno stavio krivo ime (stavia sam ime oca) rekli su mi u paypalu da zatvorim i otvorim račun na moje ime. Ako to napravim jel to može ugrozit ebay dostavu s obzirom da sam jučer platio i valjda je paket danas poslan...

O kakvom se predmetu radi? Ako je vrijedniji onda bih ti savjetovao da pričekaš dok ne stigne, no svejedno, ne mjenjajući osobne podatke na eBayu ne bi trebalo biti problema, osobito ako je paket poslan.

S druge strane, ako bude bilo potrebe za refundom, jedino ti to može predstavljati problem, no možeš kontaktirati prodavača da ti u tom slučaju povrat pošalje na novi PayPal račun (dokaz da nije prijevara je da je adresa ista, ugl. ukratko mu objasniš o čemu se radi).

P.S. kada kupuješ nešto, ti možeš birati na čije ime i gdje da se šalje, ne mora biti njegovo, bitno da su podaci o plaćanju ispravni. Nebitno je na čije ime je PayPal, čak je i bolje da je na njegovo ako koristiš njegovu karticu.

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
15 godina
neaktivan
joze kaže...

Ime možeš promjeniti bez potrebe brisanjem i izradom novog računa. Ne sjećam se točno procedure no kada odeš na opciju da obrišeš račun, tražit će razlog. Upišeš da želiš promjeniti ime i ponudit će ti proceduru za promjenom imena.

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
16 godina

Jel mi može netko reći koliki bi mi bili dodatni troškovi (carina) za ove dvije stvari? 12
Hvala  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
steve90 kaže...

Jel mi može netko reći koliki bi mi bili dodatni troškovi (carina) za ove dvije stvari? 12
Hvala {#}

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

15 godina
neaktivan
Pozzz...narucio sam nesto iz hong konga i dobio sam tracking number...dao mi je i stranicu gdje da provjerim stanje posiljke...no ja kad upisem tracking number u www.baoship.com.hk samo mi pise left hong kong...i samo mi to pise...kako da vidim gdje je sada posiljka i jos neke detalje...na posta.hr nemogu jer pise da nema informacija o tome

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
goran___1992 kaže...
Pozzz...narucio sam nesto iz hong konga i dobio sam tracking number...dao mi je i stranicu gdje da provjerim stanje posiljke...no ja kad upisem tracking number u www.baoship.com.hk samo mi pise left hong kong...i samo mi to pise...kako da vidim gdje je sada posiljka i jos neke detalje...na posta.hr nemogu jer pise da nema informacija o tome

Tu ti sve piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

16 godina

Još jedno pitanje. Kontaktirao sam sellera za dostavu u hrv, i rekao mi je da može, ali da bih trebao uplatiti preko banke zato što ne prihvaćaju međunarodni PayPal zato što nema potvrđenu adresu. Koliko mi je siguran takav način plaćanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
steve90 kaže...

Još jedno pitanje. Kontaktirao sam sellera za dostavu u hrv, i rekao mi je da može, ali da bih trebao uplatiti preko banke zato što ne prihvaćaju međunarodni PayPal zato što nema potvrđenu adresu. Koliko mi je siguran takav način plaćanja?

Pogledaj kakav feedback ima . Paypal je najsigurniji način plačanja, jer možeš tražiti povrat novca. Ako uplatiš na račun e onda nema šanse da ti banka vrati nazad u slučaju da ne dobiješ kupljeno.

Jedino mu možeš dati lošu ocijenu tj. feedback. Mene je prije 4 godine zajebo jedan iz engleske , uplatio mu na račun i nikad nije došlo. radilo se od 20funti . Prevario je još par ljudi , te su mu blokirali njegov acount na ebay. Ali povrat novca je bio nemoguć 

franc
13 godina
neaktivan

Jucer sam si narucio maskicu za mobitel, da bi normalno dosle poruke (mail) od paypala i ebaya i ja danas nesto prockam po accountu i vidim da za tu maskicu pise this listing (broj) has been removed, opr this item is not available. e sada sto da radim, oce li mi maskica biti dostavljena ili?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako je shipped, onda će ti doć. To je normalno da item nestane sa listinga... Puno puta tako kupim nešto u zadnji čas sa listinga i dođe normalno.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
neaktivan

Pozdrav, 

kupio sam jednu ogrlicu koja je dobila shipped status 15/05. Danas mi stiže na mail 

We're happy you got what you wanted.
We hope you'll enjoy more from eBay.

Jeli to znači da je narukvica stigla U HRV ili?

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 9:34 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Daaaa,

pa nazvo je poštar Božo ujutro tog e-Baju da mu javi da ti to nosi danas.

16 godina
neaktivan
Wespen kaže...

Daaaa,

pa nazvo je poštar Božo ujutro tog e-Baju da mu javi da ti to nosi danas.

a nisam mislia tako, šta ja znam kako to ide sa njihove strane jel dobiju kakvu potvrdu ili šta kad je riječ o međunarodnoj dostavi

14 godina
neaktivan

Ovako, dobio sam onaj tracking number, i kako da pratim dostavu ako je preko poslano preko Standard International Shipping?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fur14 kaže...

Ovako, dobio sam onaj tracking number, i kako da pratim dostavu ako je preko poslano preko Standard International Shipping?

http://ips.posta.hr/

Piše ti sve ovdje eBay - Često postavljana pitanja (FAQ)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice