eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.376.030
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
zrimo kaže...

U delivery adress na paypalu prilikom plaćanja (Review your information) poslije grada piše mi ovako

Mostar, NOTPROVIDED 
88000
Bosnia and Herzegovina

Ne razumijem šta nisam unio, provjeravao sam u paypalu i na ebayu i popunio sam sva polja u address?

To mozda ono "state", ali to samo za Ameriku ima veze, za druge drzave nema veze

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
15 godina
neaktivan
Haker_x kaže...

To mozda ono "state", ali to samo za Ameriku ima veze, za druge drzave nema veze

Evo pokušavao sam i stavio FBiH (Federacija BiH) ali opet isto, jedino mi je polje Address line 2 prazno.

Pošto prvi put uzimam s ebaya ako kupim 2 različita artikla odjednom od istog trgovca naravno, on ih valjda šalje skupa, pošto mi u BiH imamo ograničenje jedan paket po tjednu pa da nebi bilo nekih problema?

15 godina
neaktivan
zrimo kaže...

Evo pokušavao sam i stavio FBiH (Federacija BiH) ali opet isto, jedino mi je polje Address line 2 prazno.

Pošto prvi put uzimam s ebaya ako kupim 2 različita artikla odjednom od istog trgovca naravno, on ih valjda šalje skupa, pošto mi u BiH imamo ograničenje jedan paket po tjednu pa da nebi bilo nekih problema?

Stavi isto, Mostar, ja sam stavio Visoko i na state i na city...

A znam za limit, i ja sam iz BiH, ja itekako pazim da je sto veci razmak izmedju narucivanja :)

I u mene je Address line 2 prazno

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 9:40 (Haker_x).
13 godina
eBay - pitanja i odgovori

evo prije vise od mjesec dana kupio sam ove stvari iz kine i jos nisu dosli, a od prodavaca sam dobio:

broj 1:
Seller's message:
"Hi friend . Nice day to you ,friend ,pls don't worry. we have shipped out on Apr 6 by Hongkong regular post .Generally it will take about 25-35 working days to arrive in your country.friend this item was on the way.it will arrive . Best Regards"

broj 2:
Seller's message:
" Dear Customer thanks so much for let me know , i am so sorry for the trouble and i have checked the item shiped out on 5th april by airmail, regulary it will take 15--20 business from my country to your country, all the package was delayed in the shipping way because of the heavy mail ,so sorry again i am so sorry f0r your long time waiting wish you can understanding with me .and could you please contact with your local post office if it still not arrived pleaase fell free to contect with me,i will RESENT new one to you please do not worried , i will not allow m y customer to loose money and will try best to serive you if there have any further question ,just fell free to contact me , i will try my best for you so sorry again for all the trouble and inconvinit best regards sincerley sarah "

sto da radim?

I Love Milka
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.5.2013 21:20 (1950Killer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1950Killer kaže...

evo prije vise od mjesec dana kupio sam ove stvari iz kine i jos nisu dosli, a od prodavaca sam dobio:

broj 1:
Seller's message:
"Hi friend . Nice day to you ,friend ,pls don't worry. we have shipped out on Apr 6 by Hongkong regular post .Generally it will take about 25-35 working days to arrive in your country.friend this item was on the way.it will arrive . Best Regards"

broj 2:
Seller's message:
" Dear Customer thanks so much for let me know , i am so sorry for the trouble and i have checked the item shiped out on 5th april by airmail, regulary it will take 15--20 business from my country to your country, all the package was delayed in the shipping way because of the heavy mail ,so sorry again i am so sorry f0r your long time waiting wish you can understanding with me .and could you please contact with your local post office if it still not arrived pleaase fell free to contect with me,i will RESENT new one to you please do not worried , i will not allow m y customer to loose money and will try best to serive you if there have any further question ,just fell free to contact me , i will try my best for you so sorry again for all the trouble and inconvinit best regards sincerley sarah "

sto da radim?

Cekaj.

Treba dosta vremena da dode iz Kine, obicno oko mjesec dana, ali nekada treba i duze. 

Trust Me, I'm an Engineer :)
15 godina
neaktivan
Haker_x kaže...

Stavi isto, Mostar, ja sam stavio Visoko i na state i na city...

A znam za limit, i ja sam iz BiH, ja itekako pazim da je sto veci razmak izmedju narucivanja :)

I u mene je Address line 2 prazno

Stavio sam na paypalu pod Province Mostar (isto sam stavio i na ebay adresu) ali mi ovo povlači ebay adresu kako god pokušao uvijek mi piše.

Mostar, NOTPROVIDED

Smeta li ovo, da ne bude kakvih problema s dostavom?

15 godina
neaktivan
zrimo kaže...

Stavio sam na paypalu pod Province Mostar (isto sam stavio i na ebay adresu) ali mi ovo povlači ebay adresu kako god pokušao uvijek mi piše.

Mostar, NOTPROVIDED

Smeta li ovo, da ne bude kakvih problema s dostavom?

Vjerovatno nece, u mene je jedno vrijeme pisalo Visoko, default i nije bilo problema, pa sam kasnije napisao Visoko pod state i onda sad pise Visoko, Visoko, bitno ti je da ima ime grada, postanski broj, drzavu i tvoju adresu

13 godina

Pozdrav!

Imam jedno pitanje u vezi ebay-a naime htio bih prodati nekoliko stvari ali vidim da se plaća postavljanje oglasa!?

Novi sam, te me zanima postoji li ikoji način da se zaobiđe plaćanje te provizije?

Ako ništa platit ću nije neka velika svota...

Zahvaljujem na odgovoru.

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Nemam iskustva s ovakvim stvarima pa molim za savjet jer mi je dosad uvijek sve stiglo potpuno onako kako sam i naručio.

Sad sam naručio jedan artikl koji se sastoji od 2 dijela, međutim prodavač mi je greškom poslao 2 ista dijela tako da s tim ne mogu ništa. Htio sam kontaktirati prodavača bez otvaranja casea, ali kad sam otišao na contact seller i poslao mu poruku automatski mi se otvorio i case. Odgovorio je odmah, u komunikaciji je vrlo brz, tražio da mu pošaljem slike toga šta sam dobio i nakon toga se ispričao i ponudio mi da li želim da mi ponovo pošalje ili da mi vrati novce. Meni artikl treba pa sam mu vratio da mi pošalje ponovo, ali nakon toga on me moli da zatvorim case prije nego mi pošalje proizvod ili ako želim da će mi vratiti novce pa da ponovo kupim regularno.

Šta mi savjetujete, zašto želi da zatvorim case? Jer ja bih rađe da mi pošalje taj drugi dio pa da se ne maltretiramo s vraćanjem novca i ponovnom narudžbom, a s druge strane opet ako zatvorim case onda po toj transakciji pretpostavljam da više nemam nikakvu zaštitu.

Malo mi je ispala glupa situacija jer nisam očekivao da će se odmah otvoriti case, u stvari nisam ga u tom trenutku ni imao namjeru otvoriti.

Hvala za savjete

0 0 hvala 0
14 godina

Ja u takvim slučajevima uzimam lovu i ponovo kupujem kod njega, isto ako naručeno ne dođe do 43 dana. Jednom mi je jedan obeća resend i nikad nisam dobija item.

12 godina

Molim informaciju kako ponovno platiti item za koji sam dobio refund.

Prodavač mi je uredno vratio novce nakon što proizvod nije došao u terminu.

Dogovorili smo se da mu platim ako ipak dođe, što se i dogodilo 46. dan od kupnje.

Htio bih mu sad ponovno platiti ali ne znam koko to izvesti preko paypal-a.

0 0 hvala 0
14 godina

Obično na njegovom profilu na ebay-u piše email adresa od paypal-a na koju mu pošalješ novce.

Najbolje da prodavaču pošalješ mail i reci da ti je paket došao i pitaj na koju adresu da mu uplatiš nazad novce...

12 godina
iceman89iceman kaže...

Obično na njegovom profilu na ebay-u piše email adresa od paypal-a na koju mu pošalješ novce.

Najbolje da prodavaču pošalješ mail i reci da ti je paket došao i pitaj na koju adresu da mu uplatiš nazad novce...

Taj dio kužim. Ali pošto nemam love na PP računu, zanima me kako mu mogu platiti, ili PP sam skine novce sa mog računa u banci kad na njemu napravim nalog.

14 godina
domeklija kaže...
iceman89iceman kaže...

Taj dio kužim. Ali pošto nemam love na PP računu, zanima me kako mu mogu platiti, ili PP sam skine novce sa mog računa u banci kad na njemu napravim nalog.

Skine s računa u banci...isto kao kad se i inače plaća...

12 godina

Fala

16 godina

Kakav je ovo sat? Zanima me jer si zelim kupiti jeftin sat za treninge i tako neke okolnosti, ovaj mi se cini ok. Ali da nije fake neke marke pa da nebi bilo.

Kog briga, kupio sam vec.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2013 18:55 (Fake_Alert).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Kakav je ovo sat? Zanima me jer si zelim kupiti jeftin sat za treninge i tako neke okolnosti, ovaj mi se cini ok. Ali da nije fake neke marke pa da nebi bilo.

Kog briga, kupio sam vec.

Ako je za treninge, kupi odma još četiri, jer će ti od trenja i mahanja popustiti vrlo brzo mehanizam pa će ti kazaljke svaka na svoju stranu bježat.

Can't find a better Jam!
17 godina

Nije baš pitanje o ebayu, ali je vezano za njega. Naime, zanima me razlika između Standard Int'l Shipping USPS-a koji dođe oko 14$ i USPS First Class Mail Intl, koji dođe oko 7$. Ovaj Standard Shipping nije baš razjašnjen kod USPS-a pa me zanimaju iskustva vezana za vrijeme dostave.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 9:02 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Jesu mijenjali što na eBayu što se tiče komunikacije?

Kupio sam neki item prije 40tak dana i danas kada sam htio kontaktirati prodavača, nemrem mu normalno poslat poruku nego odmah otvara case?

Odaberem, contact Seller i kada sam mu napisao poruku i kliknuo na Send, onda mi kaže da sam otvorio Case.

Tražilo me i broj telefona bez kojeg nisam mogao poslat poruku.

1 0 hvala 0
17 godina

Da, kada kupiš i želiš kontaktirati sellera zašto nije stiglo ili slično automatski otvara case.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
15 godina

Pozdrav. Imam problem s jednim sellerom. Naručio sam prije 3 tjedna uv filter LINK, ali prilikom narucivanja nisam uocio da u Descriptionu pise da ce poslat 52mm filter ako im ne napisem drugacije: "we will send the size 52MM, if you need other size, please send a note to us!". Nakon pola sata sam skuzio da nisam selleru javio da mi treba 58mm filter pa sam mu poslao poruku preko ebaya na koju se on javio i rekao da je sve ok i da ce poslat 58mm. Za 3 tjedna meni stize paket i u njemu 52mm filter. Posaljem mu poruku prije 3 dana da je poslao krivu velicinu, ali on se nije javio. Kakva je sad procedura da dobijem ispravnu velicinu filtera?

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Travn0Shik][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean1/pc/Travn0Shik.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 14:25 (Travn0Shik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Travn0Shik kaže...

Pozdrav. Imam problem s jednim sellerom. Naručio sam prije 3 tjedna uv filter LINK, ali prilikom narucivanja nisam uocio da u Descriptionu pise da ce poslat 52mm filter ako im ne napisem drugacije: "we will send the size 52MM, if you need other size, please send a note to us!". Nakon pola sata sam skuzio da nisam selleru javio da mi treba 58mm filter pa sam mu poslao poruku preko ebaya na koju se on javio i rekao da je sve ok i da ce poslat 58mm. Za 3 tjedna meni stize paket i u njemu 52mm filter. Posaljem mu poruku prije 3 dana da je poslao krivu velicinu, ali on se nije javio. Kakva je sad procedura da dobijem ispravnu velicinu filtera?

Javi mu se i reci da je poslao krivu velicinu ( to sto jesi ) i ako se ne javlja duze vrijeme onda otvori case, mislim da ti nista drugo ne preostaje zar ne?

Ebay ce onda to rijesiti sa njime. Vrlo vjerovatno ce ti dati refund i ti si kupi novi ali 58 mm ili koji vec.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
12 godina
neaktivan

možda je došlo do zabune u svakom slućaju probaj mu još jednom poslati poruku,

ako ne odgövori traži povrat novaca

http://ebayhrvatska.com/

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Koliko otprilike traje dostava Standard Intl shippinga iz Amerike? Čekam 29 dana, pa da znam kad treba počet plakat :)

Naručio neki case za mobitel sa Floride, first time buyer,  24$ sa shippingom, neće to dečki carinit valjda :D

0 0 hvala 0
16 godina
rookie#4 kaže...

Koliko otprilike traje dostava Standard Intl shippinga iz Amerike? Čekam 29 dana, pa da znam kad treba počet plakat :)

Naručio neki case za mobitel sa Floride, first time buyer,  24$ sa shippingom, neće to dečki carinit valjda :D

Moze link da vidim kakav je to case za 24$

12 godina
neaktivan

http://www.ebay.com/itm/Black-UAG-Urban-Armor-Gear-Composite-Hard-Case-for-Galaxy-S3-SIII-S-3-i9300-NEW-/171018644844

Gledao sam review na youtube. Jedan od boljih za S3.

Što misliš koliko bi trebalo da stigne u Kroejša? Znam da je standard intl shipping riskantan al ako se zahebem znam za ubuduće :)

17 godina
moderator
rookie#4 kaže...

Što misliš koliko bi trebalo da stigne u Kroejša? Znam da je standard intl shipping riskantan al ako se zahebem znam za ubuduće :)

Jesi pročitao: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
rookie#4 kaže...

Jesi pročitao: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Jesam. Za carinu sam saznao info. Ali za vrijeme dostave zaista nemam pojma. Koliko sam dosad vidio na net-u, između 3-4 tjedna traje dostava gore navedenim načinom slanja, dok negdje piše i do 2 mjeseca (a, netko ni ne dobije :) ) Znam da je rok za otvaranje case-a 45 dana od dana kupnje, zato ovdje postavljam pitanje jer vidim da je tema dosta velika, koliko bi max trebao čekati. I je li uobičajno da dođe između 25-40 dana recimo. Baš sam rookie :)

14 godina
neaktivan

POzz decki
dal zna netko... sta da stavim pod State/province kad se registriram?
inace sam iz zapresica..  stavio sam Zaprešić pod city

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
moderator
rookie#4 kaže...
Jesam. Za carinu sam saznao info. Ali za vrijeme dostave zaista nemam pojma. Koliko sam dosad vidio na net-u, između 3-4 tjedna traje dostava gore navedenim načinom slanja, dok negdje piše i do 2 mjeseca (a, netko ni ne dobije :) ) Znam da je rok za otvaranje case-a 45 dana od dana kupnje, zato ovdje postavljam pitanje jer vidim da je tema dosta velika, koliko bi max trebao čekati. I je li uobičajno da dođe između 25-40 dana recimo. Baš sam rookie :)

Dopisao sam ovo: "Paketi iz Kine i SAD-a tipično stižu otprilike za tri tjedna, plus/minus tjedan dana, iako se to može produljiti, pogotovo ako su u pitanju praznici. Uglavnom, ne računajte da će vam paket doći za X dana, jer uvijek može doći do nekog zastoja u poštanskom prometu, paket se može negdje zagubiti itd."

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 17:17 (mbaksa).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice