eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.352
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
mbaksa kaže...
Marko5552 kaže...
Nego kažeš za taj ne bi trebalo biti problema, a zanima me za ove satove ovako kao Quartz, ugl evo link pa recite mišljenje jel s tim ima zezanja na carini,

Pročitaj temu: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Joj dosadni ste s tim vise linkom procitao sam i nista vidio. Jel pise mozda tamo necije misljenje jel narucio taj sat ili nesto. Ako nisi narucio nemoj bit dosadan, samo ovaj link copy paste, naucio sam na pamet vec..

16 godina
neaktivan
Marko5552 kaže...

Ma dobro nije mi bitna ta kvaliteta toliko, koliko drži drži :D

Nego kažeš za taj ne bi trebalo biti problema, a zanima me za ove satove ovako kao Quartz, ugl evo link pa recite mišljenje jel s tim ima zezanja na carini, i jel tko naručivao uopće ?

http://www.ebay.com/itm/251208257329?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

Quartz nije brand, marka već vrsta mehanizma sata :)

S obzirom da košta ko 2 bureka, ne očekuj preveliku izdržljivost i pouzdanost sata (očekuj kašnjenje i često namještanje).

Can't find a better Jam!
17 godina
Marko5552 kaže...

Joj dosadni ste s tim vise linkom procitao sam i nista vidio. Jel pise mozda tamo necije misljenje jel narucio taj sat ili nesto. Ako nisi narucio nemoj bit dosadan, samo ovaj link copy paste, naucio sam na pamet vec..

Ništa bog zna što više od toga ni ne treba. Narudžba kao narudžba, sat kao i svaki drugi predmet. Ako želiš mišljenje o konkretnom primjerku bolje potreži na webu jer da je netko s foruma naručio baš identičan iznimno je mala.

14 godina
neaktivan

Ugl s carinom ne bi trebalo biti problema da je neka kopija il nesto ?

16 godina
odjavljen

Ako je kopija, da, trebalo bi bit problema jer na onom linku koji znaš "napamet" piše što se događa sa krivotvorenom robom...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.4.2013 13:38 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Ma nije kopija, ne boj se...

Samo je neki no name kinez i carina te neće zajebavati-hoće ako naručiš šleper tih satova.

Ali znaj šta kupuješ, baterija za sat u urara košta više od tog sata.

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 1
17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...

Ako je kopija, da, trebalo bi bit problema jer na onom linku koji znaš "napamet" piše što se događa sa krivotvorenom robom...

Piše mu sve što se tiče carinjenja legitimne robe. No ništa ne piše što se događa s krivotvorenom robom - trebat će to dopisati.

16 godina
neaktivan

E sad ja imam zanimljivo pitanje.

"Sorry, the seller is not accepting bids or offers from you at this time.

This may occur for various reasons. For example, the seller might have a limit for the amount of items that can be purchased within a given time. Learn more. "

??

Koliko mi se čini da mi ovaj više ne dozvoljava da kupujem od njega. A ono u zadnjih godinu dana sam možda uzeo hmm cca 20 stvari od njega. Manje više. 

EDIT: Evo i slika, probao sam ponovno.

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.4.2013 23:56 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Franjo15 kaže...
Koliko mi se čini da mi ovaj više ne dozvoljava da kupujem od njega. A ono u zadnjih godinu dana sam možda uzeo hmm cca 20 stvari od njega. Manje više. 

EDIT: Evo i slika, probao sam ponovno.

Mi ne možemo znati cijelu pozadinu priče, zar ne? Blokirao te. To je to. Samo ti znaš je li te blokirao s razlogom ili bez razloga.

16 godina
neaktivan

Hm ne vidim razloga da bi me blokirao, nisam imao nikakvih poteškoća s njime. Pa ostavio sam mu najmanje 600$ na računu. 

A i nisam kupac koji vodi ratove s sellerima. Svašta, čitao sam šta je moguće , to je zadnje mi palo na pamet. 

Imam 100% pozitivnih, i da svaki seller ostavlja feedback imao bih preko 150. 

A ništa, mogao bih mu se javiti da pitam u čemu je problem. Pa da direktno saznam odgovor. 

EDIT: poslao poruku da pitam zašto ne mogu kupiti. Saznati ću odgovor ovih dana :)

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.4.2013 0:20 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Mogu li ja primiti refund ako na paypalu nisam napravila verifikaciju kartice kad sam se registrirala. Jel moram platit tih 2 dolara pa ić u banku po ispis i sve ostalo šta se radi za verifikaciju ili i ovako mogu primiti refund? i drugo pitanje ako mi refundira a ja ipak primim paket poslje, kako mu mogu ponovno uplatiti?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Sve je više i više sellera koji šalju worldwide ali ne i u Hrvatsku... Tražim curi sat, jedva nađem par komada koji su ok i niti jedan ne šalje ovamo. Vi i refundanje, dizanje casea i ostalo pametovanje... Ako se netko osjeća prozvanim, što ću mu ja.

Ne mogu vjerovat da 3 od 4 "worldwide" ne šalju u Hrvatsku, Italiju i nekoliko banana-republika u koje nebi ni ciglu poslao.

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Sve je više i više sellera koji šalju worldwide ali ne i u Hrvatsku... Tražim curi sat, jedva nađem par komada koji su ok i niti jedan ne šalje ovamo. Vi i refundanje, dizanje casea i ostalo pametovanje... Ako se netko osjeća prozvanim, što ću mu ja.

Ne mogu vjerovat da 3 od 4 "worldwide" ne šalju u Hrvatsku, Italiju i nekoliko banana-republika u koje nebi ni ciglu poslao.

Slažem se, i ja sam počeo naletatavi sve više i više takvih koji ne šalju u HR.  

I onda dolaze s onima pitanjima kao previše refundova, izgubio protect, šta da radim, refund refund, bla bla bla seljak sam koji ne razmišlja. 

Užas. Ne kužim u čemu je problem. A što je najgore, valjda djeca naručuju, i onda hoće uvjeriti prodavača kako nisu dobili paket, a nemaju pojma da dolazi preporučeno. 

I da se prati. I traže povrat novaca. {#}

EDIT:

I kako sam ja imao problema s onim selerom gore, ne mogu više kupovati od njega. Nije mi se još vratio poruku. Nešto se čudno kuha. Ne mogu kupiti item od njega.  

A već sam kupio velik broj stvari od istog. 

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.4.2013 9:16 (Franjo15).
17 godina
Old Iggy kaže...
Franjo15 kaže...

Samo nam treba još da dođemo na crnu listu, kao neke države do nas, jer su se djeca uhvatila kartica i hoće varati na ebayu.

Kod mnogih već jesmo.

Jednom sam prijavio lika jer mi paket nije dosao ni nakon 45 dana. Posalje lik robu jos jednom i dobijem taj drugi paket. Prvi paket ipak dodje nakon cca 2 i pol mjeseca i javim liku da je paket ipak dosao, da mi da podatke, da cu mu platit i taj drugi paket. Lik mi je slozio mail od 2 stranice zahvala i pohvala jer nije mogao doci k sebi da postoji netko posten na e-bayu :)

A yebemu... ako sam dobio robu, pa onda cu je i platit. Iako nije moja greska (mogli smo se dogovorit i drugacije, ali nema veze). Neplacanje dodje isto kao i kradja. A krast ne volim. Ipak imam nesto dostojanstva i postenja.

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...

A yebemu... ako sam dobio robu, pa onda cu je i platit. Iako nije moja greska (mogli smo se dogovorit i drugacije, ali nema veze). Neplacanje dodje isto kao i kradja. A krast ne volim. Ipak imam nesto dostojanstva i postenja.

Nažalost, premalo je takvih...

16 godina
neaktivan

pitanje u vezi ebay.uk

ako bi kupio neki item s UK ebaya, kako bi mi se teretila kartica?

dakle: jel se prvo kune pretvaraju u dolare pa dolari u funte ILI ide odma pretvaranje kune u funte?

ili je neki drugi postupak?

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako si namjestio na Paypalu da banka vrši konverziju, onda ide direktno iz kuna u funte.

13 godina

Nema veze na kojem si ebayu. Uvijek ti skidaju u onoj valuti koju odredi prodavač. Jedina razlika ti je šta na uk ispod cijene(ako nije u funtama) piše to je približno xx.xx funta, na us to je približno xx.xx dolara ...

[url]http://exclusiveapplications.blogspot.com/[/url]
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ako si namjestio na Paypalu da banka vrši konverziju, onda ide direktno iz kuna u funte.

E nisam siguran (zapravo pitam u curino ime), pretpostavljam da je sve defaultno. Dakle PBZ žiroračun povezan s paypalom. Nikakve ostale kerefeke nisu poduzimane?

Ili se to može nekako provjeriti na paypalu?

Can't find a better Jam!
16 godina
odjavljen

Dakle, get ready for trip Smijeh

Paypal -> Profile -> My Money -> My Preapproved Payments redak -> Update -> Set Availible funding sources -> Conversion options -> klik na Bill me in the currency listed on the seller's invoice i konačno, Submit.

Sada konverziju valute vrši banka i više paypal ne računa po svom divljem tečaju koji zna imati velike razlike (ok, na 4-5$ nebitno ali 50+ se zna nabiti razlike).

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Dakle, get ready for trip Smijeh

Paypal -> Profile -> My Money -> My Preapproved Payments redak -> Update -> Set Availible funding sources -> Conversion options -> klik na Bill me in the currency listed on the seller's invoice i konačno, Submit.

Sada konverziju valute vrši banka i više paypal ne računa po svom divljem tečaju koji zna imati velike razlike (ok, na 4-5$ nebitno ali 50+ se zna nabiti razlike).

O jbt, da sam to znao barem prije mjesec dana, kada sam okrenuo 200 dolara uh...

da, paypal je baš divlji po tom pitanju...

puno hvala!

dakle samo za provjeru sad: sad automatski pretvara kune s računa u funte (odnosno u valutu koju je naveo seller)?

Can't find a better Jam!
16 godina
odjavljen

Da, naplatit će u onoj valuti koju je seller naveo (u tvom slučaju funta) i banka će automatski riješiti konverziju funta - kuna. Paypal neće imati veze sa samom konverzijom.

Dolari su navedeni radi lakše orijentacije...

13 godina
odjavljen

Ja sam naručio laptop stand cooler, i još mi nije došao, poslao sam poruku selleru ali nema odgovora..
Šta da radim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Prije koliko dana?

13 godina
odjavljen
16 godina
neaktivan
Phantom_RI kaže...

To je taman već vrijeme da bi trebao doći, a ono reći će ti da sačekaš još malo. A do 45dana imaš pravo da se žališ ebayu, ali sigurno je neki ok seler, pa čekaj još malo. Javiti će se. 

Đuro#2155,
14 godina

Imam pitanje, tj. više bih volio potvrditi da znam postupak kupnje prek e-bay-a jer još nisam ništa kupio tamo. Znači, koliko sam to čitao i proučavao, moram napraviti paypal račun za koji mi je potrebna kartica koji imam i s njom mogu kupovati preko interneta. Ja na paypalu nemam niti sam ikad imao račun, ali koliko znam, tamo mogu stavljati novac s kojim bih onda nešto kasnije kupio, i da li taj novac koji tamo trebam staviti treba biti u nekoj određenoj valuti, ili to nije bitno?

15 godina
Hazar kaže...

Ja na paypalu nemam niti sam ikad imao račun, ali koliko znam, tamo mogu stavljati novac s kojim bih onda nešto kasnije kupio, i da li taj novac koji tamo trebam staviti treba biti u nekoj određenoj valuti, ili to nije bitno?

Krivo.

Ništa ne stavljaš na Pay-pal. Na njemu uneseš podatke kartice, pay-pal skine 1,5$ (ili 2 nisam siguran) za validaciju računa, odeš u banku tražiš kod od 4 znamenke da možeš unijeti na pay-pal za završetak validacije, poslije ti vrate tu svotu.

Nakon šta obaviš sve za kupnju sa Ebaya ti Pay-pal skine po potrebi sa kartice novce. Ništa ne moraš prebacivati na njega već on samo "povuče" sa kartice.

Swedish latin super funk.
13 godina
odjavljen

Dobio proizvod danas! Ali.... ovo mi je prva " prijevara " laptop cooler nema nit usb portove ( 4 komada ) nit napajanje za ventove.... :/ a piše da ima 4 usb porta, čak i na kučištu ima rupe koje odgovaraju točno 4 usb porta i napajanje ali nema ništa u kučištu, samo rupe.... kaj sad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Phantom_RI kaže...

Dobio proizvod danas! Ali.... ovo mi je prva " prijevara " laptop cooler nema nit usb portove ( 4 komada ) nit napajanje za ventove.... :/ a piše da ima 4 usb porta, čak i na kučištu ima rupe koje odgovaraju točno 4 usb porta i napajanje ali nema ništa u kučištu, samo rupe.... kaj sad?

Ako je to onaj koji si već linkao, tamo nigdje ne piše da ima dodatno 4 USB ulaza, samo da ima USB kabl kojim se napaja.

E sad, ako nema ni tog ulaza za napajanje (čini mi se Micro USB) onda otvori case i javi se prodavaču i traži pola iznosa natrag, bolje nego ako budeš slao natrag za puni iznos, neće ti se baš puno vratiti.

Please state the nature of the tehnical emer... oh, it's you. Have you tried turning it off and on again?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice