eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.366.016
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Haker_x kaže...
Ag008 kaže... Eto vidi koliko kosta, a taj seller ima 99.4% dojam, znaci da je varao, po dojmovima nije na tabletu varao, ali opet je znao prevariti... pogledaj dobro ovaj link sto sam poslao i taj koji si ti kupio, mislim da su identicni

"Dojam" je u njegovom slučaju nebitan, s obzirom da je uzorak beznačajan - niti 700 komada. Kak je netko već prije napisao, može imati dva računa ili mogu biti u talu i onda jedan drugome prodaju predmete i natuku si pozitivne reviewove. A i ne mora - može si natući dojmove s normalnim predmetima. I onda samo čeka priliku, kad smatra da mu je status dovoljno dobar da objavi akciju koju je "nemoguće odbiti" kako bi privukao naivce (pritom ne mislim na slikare naive {#}).

16 godina
eBay - pitanja i odgovori

Vec su ga uklonili.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
17 godina
moderator

Organizirani kriminal. Svi ti imaju račune stare po par godina, dobrostojeće po pogledu ocjene, ali s relativno malo prodaja. Znači da su aktivni cijelo vrijeme, godinama, s hrpom korisničkih računa i onda svako malo bace "akcije". Dok im zatvore jedan račun, pokrenu "akciju" na drugom.

17 godina

Ja pokrenuo case na tabletu jer je item obrisan i tracking ne radi.

No nikada se ne zna.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
13 godina

Ja naručio 3.5mm produžni i nije došao paket u roku 45 dana i frajer mi vratio pare...neki dan dobim paket i javim se frajeru da mu vratim lovu, a frajer mi ponovo pošalje paket i ispričava se i nada se da bum što prije dobio paket...LOL neki kinez valjda ne razumije engleski....

Werdum Combat Team
17 godina
mbaksa kaže...

Organizirani kriminal. Svi ti imaju račune stare po par godina, dobrostojeće po pogledu ocjene, ali s relativno malo prodaja. Znači da su aktivni cijelo vrijeme, godinama, s hrpom korisničkih računa i onda svako malo bace "akcije". Dok im zatvore jedan račun, pokrenu "akciju" na drugom.

mbaksa ma to je nemoguce, ti sad njima hoces reci da nemogu kupit WD-ov terabajtni disk za 100kn? {#}

15 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...

Ja naručio 3.5mm produžni i nije došao paket u roku 45 dana i frajer mi vratio pare...neki dan dobim paket i javim se frajeru da mu vratim lovu, a frajer mi ponovo pošalje paket i ispričava se i nada se da bum što prije dobio paket...LOL neki kinez valjda ne razumije engleski....

Znaci dobio si kabl besplatno i jos ti jedan stize?

To ti je odlicno, bolje za tebe sto ne razumije Engleski :)

Hacker002 kaže...

mbaksa ma to je nemoguce, ti sad njima hoces reci da nemogu kupit WD-ov terabajtni disk za 100kn? {#}

Ja vjerujem da se moze kupiti 1TB WD-ov HDD za te pare... ali sprzen

Nema sanse da se ikad ebay uspije ocistiti od prevaranata, svaki moze imati po 10-20 acc-a, nikada se ne zna...

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 17:13 (Haker_x).
13 godina
Haker_x kaže...
KrpaZG kaže...

Znaci dobio si kabl besplatno i jos ti jedan stize?

To ti je odlicno, bolje za tebe sto ne razumije Engleski :)

Da dobio sam jedan kabel + pare natrag i sad mi je poslao jos jedan besplatno {#} Kupil bum nesto od njega i poslat cu mu poruku da mi ne salje paket...

Werdum Combat Team
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 17:51 (KrpaZG).
17 godina

Molim vas nemojte ovo raditi, ali stvarno.

Puno je talijana naručilo paket, dobili ga i još traže refund, tj lažu prodavaču i hoće novac natrag.

Nakon što je to postalo sve učestalije, već godinu dana talijanima se više uopće ne dostavlja.

Kako mi je pričao jedan kinez, sve više balkanaca tj. hrvata naruči paket, stigne mu i još želi novac natrag ili da mu se ponovno pošalje.

Puno njih dobije nakon 40 dana ali nikada ne uplati novac prodavaču a kinezu se ne vrati proizvod.

Ovdje proavač gubi sve.

Ako se ova praksa nastavi i mi ćemo se vrlo brzo naći na crnoj listi dostave i uopće nećemo imati mogućnost naručivanja velike većine proizvoda.

Molim te da odeš na paypal i da mu pošalješ novac. Na Send payment uneseš email i pošalješ kao services.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 17:37 (Ag008).
13 godina

Vidim da se mene krivo shvatilo....dobio sam refund za item jer nije stigao nakon 45dana i stigao je nakon 50+ dana....javio sam se covjeku da mu vratim pare ali ocito me nije shvatio kak treba i poslao mi je opet item što ga opce nisam trazio...vratit cu ja njemu novce {#} samo on ne razumije da ju njemu hocu vratit novce...{#}

Werdum Combat Team
17 godina

Pa ja samo vratim novce na mail od njegovog emaila i kažem mu transakcijski id u poruci.

Nema veze, nadam se da si mu stvarno uplatio

13 godina

Ma ja se inace prvo javim njima da sam dobio item i onda im lovu posaljem....sad sam mu uplatio lovu...ubuduce cu i ja samo poslat im lovu i transakcijski id i to je to...

Werdum Combat Team
16 godina
odjavljen

Prokleti balkan...

To je bilo sa onim free LEDicama. Narucivalo ih se masu i na kraju ih nisi mogao ni kupiti. Vracajte pare preko paypala uvijek, pa makar to bilo 1$

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jedno pitanje ako tko zna mozda.Kupio sam sat neki na ebay-u i kada sam mu isao platiti,tj da se spoji sa paypalom dodje mi error 70165 i kaze PayPal account is unable to accept your payment at this time.Novaca imam,tako da to nije problem.Kontaktirao sam prodavaca ali se ne javlja.Zna li netko?{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Loco30 kaže...

Jedno pitanje ako tko zna mozda.Kupio sam sat neki na ebay-u i kada sam mu isao platiti,tj da se spoji sa paypalom dodje mi error 70165 i kaze PayPal account is unable to accept your payment at this time.Novaca imam,tako da to nije problem.Kontaktirao sam prodavaca ali se ne javlja.Zna li netko?{#}

Znaci "PayPal account is unable to accept your payment at this time"

Sve je uredu sa tobom i tvojim paypalom, ali sa njegovim nije, greska je u njegovom paypalu, jer pise da njegov paypal racun ne moze primiti uplatu trenutno...

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 22:56 (Haker_x).
12 godina
neaktivan

Pozdrav, kaj znači BAD ESN za mobitel,da je ukrade ili da mu kaj ne radi? Ne znam da kupujem takvog ili ne,paše mi mreža, cijena sve samo me taj BAD ;) mući?  hvala

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Takvi mobiteli ne rade na GSM mreži. Dobri su jedino za dijelove a BAD ESN znači da ga je operater blokirao zbog neplaćanja ili nekog drugog razloga.

Ponavljam, mobiteli koji imaju "BAD ESN", "Good ESN" ili "CDMA" ne rade na našim mobilnim mrežama. Nikako!

15 godina
neaktivan

Pozdrav svima, evo gledam malo na nekim kineskim stranicama za tablet-e u vrijednosti cca $200-$250. Pa me zanima da li je neko kupovao takve stvari i kakva su iskustva s njima te kolke su šanse da mi ne lupe porez? Ja mislim da su male zbog veličine kutije, možda netko zna kako to oni gledaju po težini ili veličini kutije pa da ti lupe porez? Ili se možda isplati pričekat da uđemo u EU pa onda narucit, ali koliko ćemo onda platit porez i te gluposti?? Eto toliko od mene.
Ako netko zna, bit ću mu zahvalan na odgovoru!
Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
bero12358 kaže...

...

200$ za tablet? Ima ih po 100$ dovoljno dobrih...

Što se tiče carine/PDVa, imaš ovu temu - http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

I kakva crna EU, carinske stope su već prilagođene onima iz EU (a na inf. opremu je ionako 0% pa ne znam di je problem), PDV će ti op*zdit bio ti u EU ili ne i kakve veze ima naručivanje iz Kine (koja nije u EU koliko ja znam) sa nama... Ljudi, pričate gluposti.

12 godina
neaktivan

Do sad sam samo gledala da nije CDMA,a na puno njih sam našla good ili bad esn,pa navedenu GSM;to znači da ni onaj koji prodaje ne zna točno za koju je mrežu? a kaj znači "mint condition"?

0 0 hvala 0
13 godina
Mint condition - odlicno stanje
Werdum Combat Team
17 godina
neaktivan

Mint - "ispod čekića"; doslovno nov, iako je rabljen

15 godina
neaktivan

Kupujem 2 ista sata, jedan crni a jedan bijeli. Isti je link sata samo se u drop boxu biraju boje.

Kako odabrati ta dva sata tako da mi posalju to u jednom paketu? Napisati mu poruku nakon što kupim oba dva sata ili ima neka druga fora?

0 0 hvala 0
14 godina
darioklc kaže...

Kupujem 2 ista sata, jedan crni a jedan bijeli. Isti je link sata samo se u drop boxu biraju boje.

Kako odabrati ta dva sata tako da mi posalju to u jednom paketu? Napisati mu poruku nakon što kupim oba dva sata ili ima neka druga fora?

mislim da ce ti on to sam posalti ako su dvije uzastopne narudzbe

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
16 godina
darioklc kaže...

Izaberi jednu od tih 2 boja i stavi quantities pod 2 jer ce ti mozda handling i shipping duplo naplatiti a ovako mozes ustedit. Ali mu onda posalji poruku da jedan bude druge boje.

16 godina
odjavljen

Mobiteli koji se prodaju na US tržištu u 99% slučajeva nemaju podršku za GSM standard osim ako nisu quad band.

Ako te zanima neki konkretan model, odi na gsmarena i vidi koje frekvencije podržava. GSM je na 900 i 1800 mhz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Na ovakvu specifikaciju bi trebao raditi kod nas... GSM 850/900/1900/2100 WCDMA 900/1900/2100

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice