eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.395.270
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori

ja kollko znam sve preko 160 kn sto ide preko carine se carini još tj naplacuje se carina,,,ovo je debelo preko 160 kn

16 godina
odjavljen
Kas0 kaže...

ja kollko znam sve preko 160 kn sto ide preko carine se carini još tj naplacuje se carina,,,ovo je debelo preko 160 kn

Po 1947541245. put, carine na inf. opremu NEMA (tj. iznosi 0%) ali plaća se PDV jer je cijena preko 160kn!!!!

I tu ti piše!

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 12:08 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan
laux kaže...

Mislio sam uzeti ovaj tablet, koliko sam vidio na stranici od carine nebi trebao plaćati carinu. jel mi treba ona neka potvrda od hakoma. 

Za potvrdu od hakoma neznam, ali bi ti mogli opicit PDV, tako da bi na ovih odprilike 420kn

mogo platit jos 100-110kn pdv-a

17 godina
moderator
laux kaže...

jel mi treba ona neka potvrda od hakoma. 

Dopisao sam odgovor u eBay - Često postavljana pitanja (FAQ).

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

dal postoji kaki spec. EU hardware shop tipa:

newegg

tigerdirect

al koji uvoze u lijepu nasu..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Loto kaže...

newegg

tigerdirect

Imas http://www.quietpc.com/

15 godina
neaktivan
Kule_zg kaže...
Loto kaže...

newegg

tigerdirect

Imas http://www.quietpc.com/

da al sa malo "jacom" ponudom.a i cijene su im previsoke...na neweggu je crucial 90 dollara a tu 160 eura!!???  trazio sam mbo i imaju samo 4 il 5 kom u stocku..

14 godina
neaktivan

Pošto mi nitko ne odgovara na "Slanje paketa u inozemstvo" grupi, nožda netko zna ovdje...

Imam problemcic, naime kupio sam jednu jaknu iz jednog webshopa u Engleskoj.

Jakna je stigla, ali ne tu koju sam narucio. Kontaktiro sam shop i kazu da je ponovno njima pošaljem.

Vrijednost robe je 11.99 funti (postarina uracunata u cijenu, jer je free shipping za cijelu europu) i

danas otidem u postu i djelatnik tamo mi izracuna da ce me slanje posiljke nazad kostat 85kn, ako saljem

preporuceno, a u paketu oko 135kn.

Da li ima tko kakvih iskustava s povratom robe u inozemstvo i kak se to njima isplati, ako pretpostavimo

da i njih postarina izade toliko, pa kolko onda zarade na jednoj jakni od 11.99 funta.

Sad sam ih kontaktiro nazad, da ih pitam da li ce oni snosit troskove dostave paketa, ukoliko ga ja saljem nazad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Kule_zg kaže...
Da li ima tko kakvih iskustava s povratom robe u inozemstvo i kak se to njima isplati, ako pretpostavimo

da i njih postarina izade toliko, pa kolko onda zarade na jednoj jakni od 11.99 funta.

Zašto bi to pretpostavio? {#} Istraži koliko to njih košta i odgovorit ćeš si na pitanje. BTW kineska roba je jeftinija nego si misliš. Budi bez brige - i ono što se tebi čine sitni iznosi, i na njima se zarađuje. Nitko nije toliko bedast da bi si trgovanjem radio gubitak.

12 godina
neaktivan
PBZ banka VS Zagrebačka banka

odnosno

Visa Electron Chip kartica   vs  Visa Electron International 

sta koristiti za paypal.
Pricam o obicnom deviznom racunu, jednoj kartici od gore navedenih i eventualno internet bankarstvu.
sta se najvise ispalti obicnom coveku koji hoce da ustedi gde god to moze a da opet dobije sve sto hoce.

koja banka je povoljnija.manje uzima

hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: PBZ banka VS Zagrebačka banka
new99 kaže...

odnosno

Visa Electron Chip kartica   vs  Visa Electron International 

Po meni najbolja opcija za kupnju preko paypala je Žiro u PBZ Visa Elektron.

Nemas nikakvih mjesecnih troskova, uplatis kolko hoces na racun i deri.

12 godina
neaktivan

jel to misliš na kunski ziro racun?sve sto leze na ziro je podlozno poreskoj?

nisam zaposlen, nemam redovnih priliva.

jel misliš na ovo http://www.pbz.hr/Default.aspx?sec=89     i kartica Visa Business Electron karticu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 14:43 (new99).
16 godina

Hoće li se nakon ulaska Hrvatske u EU trebati plaćati PDV ako naručimo nešto iz EU?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
new99 kaže...

jel to misliš na kunski ziro racun?

nisam zaposlen, nemam redovnih priliva.

jel misliš na ovo http://www.pbz.hr/Default.aspx?sec=89     i kartica Visa Business Electron karticu.

Da, dodi u banku i reci samo da hoces otvorit Ziro racun.

I i maj na umu ako nisi nikada otvarao racun u PBZ da ce te trazit mislim domovnicu tj.

dokaz o drzavljanstvu, pa ponesi kopiju.

12 godina
neaktivan
ziro racun je podlozan poreskoj proveri ali pretpostavljam samo preko odredjenog iznosa.
14 godina
neaktivan

Htio bih kupiti ovo

Dali bih morao platiti carinu (ili neke druge troskove osim postarine).

"Item is New out box(no retail box)

Manufacturer's Overstock"

Dali to znaci da je proizvod potpuno ispravan (ali bez kutije).

Dali prodavac uopce hoce poslati u HR.

Hvala puno!

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Luka Ivanković kaže...

Htio bih kupiti ovo

Dali bih morao platiti carinu (ili neke druge troskove osim postarine).

"Item is New out box(no retail box)

Manufacturer's Overstock"

Dali to znaci da je proizvod potpuno ispravan (ali bez kutije).

Dali prodavac uopce hoce poslati u HR.

Hvala puno!

na informatičku opremu ne ide carina, računaj pdv od 25% koji ćeš morat nadodat na to

prodavač šalje u hrv, cijena je 23 $

to si inaće provjeriš da kad otvoriš proizvod skrolaš malo niše i kraj opisa klikneš na shipping and payment, i tamo jednostavno provjeriš zemlju koju hoćeš

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
14 godina
neaktivan
matija656 kaže...
Luka Ivanković kaže...

na informatičku opremu ne ide carina, računaj pdv od 25% koji ćeš morat nadodat na to

prodavač šalje u hrv, cijena je 23 $

to si inaće provjeriš da kad otvoriš proizvod skrolaš malo niše i kraj opisa klikneš na shipping and payment, i tamo jednostavno provjeriš zemlju koju hoćeš

znam za postarinu (procito sam, al eto da potvrdim)

za PDV nisam znao...   25% na 130$ i nije bas malo

Potpis
15 godina
neaktivan

a jbg, tako to ide preko e-baya
ako se slučajno desi da proizvod bude išao na carinu, ipak je to oko 700 kn, još računaj i pismo cariniarnici kojih 10 kn, sad neznam dal tu ulazi troškovi carinjenja

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ja ne!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Luka Ivanković kaže...
znam za postarinu (procito sam, al eto da potvrdim)

za PDV nisam znao...   25% na 130$ i nije bas malo

Piše ti ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

12 godina
neaktivan
bok.imam pitanje tj. situaciju

odabrao sam predmet xy na e bay-u i pisalo je free shipping,odabrao sam plaćanje karticom Mastercard,te upisao broj kartice,onaj br iza i dovršio kupnju,međutim kad sam dan poslije pogledao isti predmet pisalo je da nema dostave u Hrvatsku(a bila je Croatia na izbor za dostavu),da je shipping samo unutar USA ,pa me zanima ,pošto sam unesao br kartice,dal mi je kupnja poništena il će mi svejedno uzet novac sa računa.?
15 godina
cicinho kaže...
bok.imam pitanje tj. situaciju

odabrao sam predmet xy na e bay-u i pisalo je free shipping,odabrao sam plaćanje karticom Mastercard,te upisao broj kartice,onaj br iza i dovršio kupnju,međutim kad sam dan poslije pogledao isti predmet pisalo je da nema dostave u Hrvatsku(a bila je Croatia na izbor za dostavu),da je shipping samo unutar USA ,pa me zanima ,pošto sam unesao br kartice,dal mi je kupnja poništena il će mi svejedno uzet novac sa računa.?

Kontaktiraj selera u vezi toga, možda će ti htjeti poslati, ali ćeš vjerojatno doplatiti, a ako ne onda ćeš dobiti povrat novca.

15 godina
neaktivan

pozdrav!

naručio sam bateriju za mobitel i čekao je 40-ak dana, no baterije ni od kuda. zatim sam poslao poruku selleru da vidim gdje je "zapelo".

seller je zaista bio ljubazan i odgovorio mi je u kratkom roku da je provjerio gdje je baterija i zamislite, baterija je ostala na hrvatskoj granici jer je navodno "opasna za okoliš i okolinu".

i sada, što mi je raditi? da li da naručim novu bateriju od drugog sellera ili je sada to neka nova praksa na hrvatskoj carini?! inače, baterija dolazi iz Hong Konga.

mašić
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne znam o kojim se baterijama radi, ja sam imao slicnu situaciju sa onim malim "tableta" baterijama. Prodavac mi je isto kao i tebi rekao no podigao sam case na ebayu i narucio kod drugog trgovca

Ove druge sam dobio, na prve sam dobio refund i naravno nisu nikad dosle :S

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Meni su prije 15-ak dana uredno došle punjive baterije (AAA,8 komada).

Reality is wrong. Dreams are for real.
15 godina
neaktivan
http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako skužit jel roba original?

Prijateljica me zamolila da joj naručim adidas kapu s linka pa želim provjeriti jeli fake ili original.

http://www.ebay.com/itm/ADIDAS-Classic-Men-Women-Ball-Cap-Mesh-Trucker-Hat-Baseball-Cap-/110971079748?pt=US_Hats&hash=item19d6644c44

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne mozes skuzit bas

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Kupovo sam ja USB hub ali eksterni i sve 5

15 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

Kako skužit jel roba original?

Prijateljica me zamolila da joj naručim adidas kapu s linka pa želim provjeriti jeli fake ili original.

http://www.ebay.com/itm/ADIDAS-Classic-Men-Women-Ball-Cap-Mesh-Trucker-Hat-Baseball-Cap-/110971079748?pt=US_Hats&hash=item19d6644c44

ova kapa vjerojatno i je original, ali cijena će joj sigurno ići preko 20 dolara

Bonasera, Bonasera. What have I ever done to make you treat me so disrespectfully? If you'd come to me in friendship, then this scum that wounded your daughter would be suffering this very day.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice