eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.584
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav, evo imam jedni pitanje, mozda je postavljeno vec dosta puta, ali ja se ne mogu snaci ovdje,ili pronadjem samo stare odgovore, naime zanima me koji su nacini placanja na ebay, za nekoga tko nema kreditnu karticu, i ako je moguce da opcija ne ukljucuje paypal? Dali je moguce platiti sa onom visa web kredit card sa OTP banke,ili ima drugi nacina? Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
lapy21 kaže...

Pozdrav, evo imam jedni pitanje, mozda je postavljeno vec dosta puta, ali ja se ne mogu snaci ovdje,ili pronadjem samo stare odgovore, naime zanima me koji su nacini placanja na ebay, za nekoga tko nema kreditnu karticu, i ako je moguce da opcija ne ukljucuje paypal? Dali je moguce platiti sa onom visa web kredit card sa OTP banke,ili ima drugi nacina? Hvala

U pravilu svi posluju preko PayPala tako da zaboravi tu ideju. Osim toga, što ti PayPal smeta? Pomoću njega si zaštićen - daleko bolje nego da ostavljaš negdje brojeve kreditnih i inih kartica.

Dakle, otvori si PayPal račun i poveži s nekom karticom - s kojom se sve može povezati, pogledaj ovu temu: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx

14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Ovako, naručio bih paket u vrijednosti od 30$ + shipping koji bi bio 10$. Zanimaju me dvije stvari:

1. Pošto je tu i cijena shippinga, hoće li na carini gledati na taj paket kao paket od 30$ ili od 40$? Razlog tom pitanju je pitanje br. 2 :

2. Ukoliko carina ne gleda cijenu shippinga, znači gleda samo vrijednost pošiljke (u ovom slučaju 30$), da li da napomenem pošiljaocu da na paket navede nižu cijenu, ili da slobodno ostavi cijenu od 30$ jer uz neki niži tečaj to bi bilo oko 180kn, pa sad valjda neće za tih 20kn nabijat carinu?

Unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 18:35 (ll2p).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ll2p kaže...
1. Pošto je tu i cijena shippinga, hoće li na carini gledati na taj paket kao paket od 30$ ili od 40$? Razlog tom pitanju je pitanje br. 2 :

Carinski dug (carina+PDV) obračunava se na ukupni iznos pošiljke (znači, na vrijednost samog paketa + vrijednost dostave). Znači, carinski dug obračunava se na 40 dolara.

Hoće li se uopće obračunavati carinski dug, gleda se vrijednost paketa, odnosno je li ta vrijednost viša od 160 kuna. U tvom slučaju je viša (30 dolara je oko 180 kuna).

http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx

ll2p kaže...
2. Ukoliko carina ne gleda cijenu shippinga, znači gleda samo vrijednost pošiljke (u ovom slučaju 30$), da li da napomenem pošiljaocu da na paket navede nižu cijenu, ili da slobodno ostavi cijenu od 30$ jer uz neki niži tečaj to bi bilo oko 180kn, pa sad valjda neće za tih 20kn nabijat carinu?

Prvo - carinska ispostava ti ima puno pravo (pa zapravo i obvezu) obračunati carinski dug na paket. A sad hoće li to učiniti ili ne - ovisi o njima samima. Ti se ne možeš voditi s tim "valjda neće nabijat za 20 kn".

Drugo - navođenje niže cijene na paket je... Prekršaj ili možda čak kazneno djelo. Tek toliko da znaš. {#} Doduše neki će prodavači sami to redoviti činiti, dok drugi (koliko se da pročitati ovdje na forumu to su tipično prodavači iz SAD-a jer oni imaju velike kazne za pogrešno isticanje vrijednosti paketa) će takvo što izbjegavati.

14 godina
neaktivan

evo danas je 2.8 moj item još nije ni krenuo iz mjesta a na pošti je od 27.7!dali je to moguće ili tracking number nesto krivo pokazuje?gledam na usps jer mi na ips ne radi a pise da je usps na ebayu!

0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav, planiram uzet lazan ice watch ( sestra gnjavi vec mjesecima -.- ) no brine me da nebi vidjeli na carini da je lazan, a posto masa ljudi kupuje tako, zacudilo me kako svima "skoro" pa prolazi to?

Sat bi dosao cca 6 $

Dali da se dogovorim sa sellerom da mi posalje to kao gift ili?

Prvi put kupujem pa pitam :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nista nemoras, samo narucis i to je to...on automatski oznacava kao gift i nema veze s carinom...neki dan su mi stigla 3 komada u paketu

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ovo za "gift" mi se uvijek činilo naivno, ali sada se i meni dogodilo da "gift" carina uopće nije niti dirala.

Kupio sam dva poklopca za SE Xperiju X-8, ukupno niti 5$ (čuvam račune na mailu), pošiljka stigla neotvorena.

Moguće da su je carinici pogledali rengenom, ne znam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.8.2012 12:48 (nsutalo).
16 godina
nsutalo kaže...

Ovo za "gift" mi se uvijek činilo naivno, ali sada se i meni dogodilo da "gift" carina uopće nije niti dirala.

Kupio sam dva poklopca za SE Xperiju X-8, ukupno niti 5$ (čuvam račune na mailu), pošiljka stigla neotvorena.

Moguće da su je carinici pogledali rengenom, ne znam.

Male pakete uglavnom ni ne otvaraju

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta
14 godina
neaktivan
ll2p kaže...

Pozdrav!

Ovako, naručio bih paket u vrijednosti od 30$ + shipping koji bi bio 10$. Zanimaju me dvije stvari:

Unaprijed hvala!

Ovisi o vrsti i velicini robe...

Npr. ja sam prije 2g narucio Logitech MX revolution mis koji je kod nas tada kostao 600-700kn, a na ebay-u

sam ga platio 50$. Nikakva carina ni PDV mi nisu opicili

16 godina
neaktivan

pozz

Malo sam se zaigrao pa kliknuo na Buy, sada naravno to neželim platit jer mi ni netreba. vidim ( ako dobro vidim ) da niti nemogu poništiti kupnju već samo platiti.

dal mi je jedina opcija kontaktiranje prodavača pa da on to nekako riješi ili ima još neka metoda?

thnx

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

najbolje ti ga je kontaktirati

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Mene zanima kao obicnog usera ako kliknes buy a nisi registriran, sta se desi? Mislim kako ti moze naplatit nesto ako nisi registriran i kartica ti nije registrirana?

Dali je to uopce moguce? ( ne zelim probavat, niti bidat )

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Mene zanima kao obicnog usera ako kliknes buy a nisi registriran, sta se desi? Mislim kako ti moze naplatit nesto ako nisi registriran i kartica ti nije registrirana?

trazit ce ti da se registriras, samo to

nikakvu stetu nes napravit

cak i kad si registriran i kliknes na buy

opet moras potvrdit

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
16 godina

zato se uvijek kaze prodavacu da stavi u račun da je poštarina bila free

15 godina
Soniccro kaže...

zato se uvijek kaze prodavacu da stavi u račun da je poštarina bila free

?

16 godina
apoteka kaže...
Fake_Alert kaže...

trazit ce ti da se registriras, samo to

nikakvu stetu nes napravit

cak i kad si registriran i kliknes na buy

opet moras potvrdit

A sa bidanjem? ( Citao sam ja mislim u ovoj temi da je netko namjerno bidao a pritom nije bio registriran? )

13 godina
neaktivan

a što ako bih hardware naručivao preko e-baya (3-4k KN). Bili me zacarinilo ?

http://www.youtube.com/iiknezii
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Knez1950 kaže...

ma tebe nebi...dajte ljudi malo pročitajte postove u temi prije nego išta pitate

Bonasera, Bonasera. What have I ever done to make you treat me so disrespectfully? If you'd come to me in friendship, then this scum that wounded your daughter would be suffering this very day.
13 godina
neaktivan
cola777 kaže...
Knez1950 kaže...

ma tebe nebi...dajte ljudi malo pročitajte postove u temi prije nego išta pitate

ma pitam zato što sam negdje vidio da se informatička oprema ne carini nego valjda samo pdv...

http://www.youtube.com/iiknezii
15 godina
neaktivan
Knez1950 kaže...
cola777 kaže...
Knez1950 kaže...

ma pitam zato što sam negdje vidio da se informatička oprema ne carini nego valjda samo pdv...

ti misliš da si jedini kojem je palo na pamet naručit hw iz amerike, na carini ti svakako računaju 0 carine, 25% pdv, a npr kad ti nešto rikne imaš problem sa garancijom, neekonomično je to slat za SAD na popravak

Bonasera, Bonasera. What have I ever done to make you treat me so disrespectfully? If you'd come to me in friendship, then this scum that wounded your daughter would be suffering this very day.
16 godina

Koliko su jeftiji paketi za poslati, ako ste partner hrvatske pošte? Pojedinačni paketi su preskupi

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Znam da je mozda nevezano ali trazim partnera koji bi mi mogao prodavati iteme na eBayu.

Placam 50$ po prodaji. Za sve informacije javiti se.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Zasto nemogu kupit ovo?

Pise mi ono dole.. Acc na ebayu sam linkao sa paypalom i nista.

Ako kliknem bilo koja od ta 2 linka onda me vodi kao page not found na ebayu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.8.2012 12:02 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Zasto nemogu kupit ovo?

Pa nadi drugog selera ima ih ko blata sa tim ice watchewima i mozes jos jeftinije nac...

16 godina
Kule_zg kaže...
Fake_Alert kaže...

Zasto nemogu kupit ovo?

Pa nadi drugog selera ima ih ko blata sa tim ice watchewima i mozes jos jeftinije nac...

Ovaj mi je top seller pa neznam, prvi put kupujem.

14 godina
neaktivan

Pozz ekipa, imam 1 pitanjce
ovako gledam po ebayu i ima dosta  fora stvari koje nema kod nas  (underarmour i nike odjeca )
al sta god gledam ili ne salju u hrvatsku ili je postarina tipa 30,40$
netko mi je nekad rekao da ima neki sajt ko ebay ili mozda cak njemacki ebay ili tako nesto sta ima free shipping za hrvatsku na vecinu itema
malo sa neinformiran:$

Konfiguracija pod MOJ PC je na PRODAJU!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Goddish kaže...

Pozz ekipa, imam 1 pitanjce
ovako gledam po ebayu i ima dosta  fora stvari koje nema kod nas  (underarmour i nike odjeca )
al sta god gledam ili ne salju u hrvatsku ili je postarina tipa 30,40$
netko mi je nekad rekao da ima neki sajt ko ebay ili mozda cak njemacki ebay ili tako nesto sta ima free shipping za hrvatsku na vecinu itema
malo sa neinformiran:$

Pa velika je postarina jer svi ti orginali (nike) dolaze iz USA, njima je jeftino, npr. neka kratka majca je za USA 25$ a za HR ti nabe jos 15$ shippinga,

tako da je to normalno.

A sto se tice drugih stranica sad na prvu mi jedino padaju dealextreme i ioffer

16 godina
Fake_Alert kaže...

Zasto nemogu kupit ovo?

Ne zeli mi na nista kad kliknem buy now nece uvijek isto pise, moze pomoc?

14 godina
neaktivan

sad bas gledam ovaj ioffer i cini se okej ^^
a onaj njemacki ebay, to postoji ili ne?

Konfiguracija pod MOJ PC je na PRODAJU!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice