eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.406.353
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Item narucen 20. 5. stigao  13. 7. tako da sacekaj jos ovaj tjedan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.7.2012 2:15 (Gigx0n).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
MaliMedo14 kaže...

Imam jedno pitanje...naime naručila sam sat preko ebaya 24.5. i još mi nije stigao. Kontaktirala sam sellera i bio je jako ljubazan, ispričavao mi se i vratio novce. Mene zanima šta mislite da li ima ikakve šanse da mi taj sat ikada stigne? Vidjela sam da pošiljke iz Hong Konga kasne ali da li je moguće da baš ovoliko.... To je trebao biti poklon a ne mogu nigdje na ebayu naći isti takav da je od drugog sellera pa mi je zato jako bitno. Naravno ako ga ikada dobijem selleru ću vratiti novce.

znale su stvari doc nekon nekih 40-45 dana ako prode vise od 50 od toga najverovatnije nebude nista

You got to lose to know how to win
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Po meni se isplati, imao sam nešto slično na Galaxy S2! Napuni bateriju do 50-60 % meni dosta.

15 godina

Danas mi je stiglo ovo http://www.ebay.com/itm/221022828918?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649.Naručio 10.7.  poslano 11.7.Moram priznati da Kinezi u zadnje vrijeme šalju u rekordnom roku.

Reality is wrong. Dreams are for real.

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ja,vrba kaže...

Danas mi je stiglo ovo http://www.ebay.com/itm/221022828918?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649.Naručio 10.7.  poslano 11.7.Moram priznati da Kinezi u zadnje vrijeme šalju u rekordnom roku.

Potpisujem, meni folije za "Xperijicu", također 10.07. naručeno, možda što je bio mali paket/koverta, a možda jer je vrijeme godišnjih naših carinika {#}

Please state the nature of the tehnical – oh... it's you.
16 godina
neaktivan
hoću li ja izbjeći carinu i pdv ako kupim neki prozivod cirka 60$ preko paypala (ebay). Na kraju ispada da će mi to doći besplatno na kućnu adresu znači ispod 150 kn. Jel to ide tako ili?
***Ako sam ti ikako pomogao samo pritisni HVALA!***
15 godina

odkad je 60$ 150 kn?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ne razumiješ al ok... da platim preko paypala i da mi na kucnu adresu dode kao besplatno ZNAČI 0kn je ISPOD 150! I time izbjegnem carinu i PDV
14 godina
neaktivan
dooma kaže...
ne razumiješ al ok... da platim preko paypala i da mi na kucnu adresu dode kao besplatno ZNAČI 0kn je ISPOD 150! I time izbjegnem carinu i PDV

Mogu oni tebe tražiti račun za bilo koji paket platio ti njega 50 ili 500kn ako je njima sumnjiv.

17 godina
dooma kaže...

Ne postoji besplatna roba. Ako nema računa carina procijeni vrijednost.

16 godina
neaktivan
ok, sad sam razumio :) hvala na odgovorima
13 godina
Ovako, trebao bih poslati jednu majicu putem First Class International service-a u Veliku Britaniju i sada me zanima gdje mogu izračunati koliko bi me to koštalo jer sam našao jednu stranicu ali ne znam kako da izračunam pa bih vas molio za pomoć.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa ako uopce salju kod nas valjda pise

15 godina
neaktivan

jel vam kasne paketi ovih dana?

Bonasera, Bonasera. What have I ever done to make you treat me so disrespectfully? If you'd come to me in friendship, then this scum that wounded your daughter would be suffering this very day.

0 0 hvala 0
17 godina

Ne dapace stizu ranije nego inace

15 godina

obicno cekam po 3-4 tjedna...ovo mi je stiglo u roku tjedan dana

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Može mi neko reći jel dostavljeju ovo u Hrvatsku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
laux kaže...

Može mi neko reći jel dostavljeju ovo u Hrvatsku?

Dostavljaju (dostavu ništa dodatno ne plaćaš jer je uključena u cijenu artikla). Ako te zanima dostava klikneš na karticu Shipping and Payments i onda tu vidiš u koje zemlje se (ne) dostavlja, pod Change Country možeš odabrati zemlju za koju te zanima dostava (tu ti naravano treba biti odabrano Croatia) i onda ispod vidiš cijenu dostave. Nekad je "besplatna", nekad fiksna za komad, nekad jedna cijena za prvi komad, a ako naručuješ više komada, specificirano je koliko je (manja) za dodatne komade.

14 godina
neaktivan

bok,zanima me dali se nešto plaća na neki proizvod koji je namjenjen bolu u mišićima i tako?

rječ je o nekoj tekućini!

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 11:23 (pas101).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pas101 kaže...

bok,zanima me dali se nešto plaća na neki proizvod koji je namjenjen bolu u mišićima i tako?

rječ je o nekoj tekućini!

Link do artikla?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan

ne prelazi 160 kn ako na to misliš!

mislim da sam našo samo provjeravam!

piše da se ne odnosi na alkohol i alkoholna pića, duhan i duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode.

Pošiljke zanemarive vrijednosti (do 160,00 kuna)

Roba zanemarive vrijednosti (roba čija vrijednost po pošiljci ne prelazi 160,00 kuna) sadržana u pošiljkama koje se iz inozemstva izravno šalju primateljima u Republici Hrvatskoj, oslobođena je od plaćanja carine i PDV-a. Ta se roba ne podnosi carinarnici. Navedeno oslobođenje se ne odnosi na alkohol i alkoholna pića, duhan i duhanske proizvode, parfeme i toaletne vode.

Ukoliko se radi o jednom predmetu veće vrijednosti od navedene, obzirom da je roba nedjeljiva, moraju se obračunati uvozna davanja na cjelokupnu vrijednost predmeta.

Pod vrijednosti pošiljke od 160,00 kuna smatra se samo vrijednost robe, ako su troškovi dopreme razdvojeni od cijene same robe. Ukoliko je roba kupljena sa dopremom i nije razdvojen dio koji se odnosi na dopremu od same vrijednosti robe, ukupan iznos uzet će se kao vrijednost pošiljke.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 16:15 (pas101).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ima li tko iskustva sa ''Poste Restante'' u Mađarskoj?

To je ona fora kada narudžbu sa eBay-a pošaljem na njihovu poštu i pokupim te tako izbjegnem plaćanje PDV-a i ostalih trošarina na uvoz mobitela u Hrvatsku?

EDIT: Još nešto, ako netko zna... Vidim da imaju i ti neki špediterski troškovi pa neznam da li se to odnosi i na ''US Postal Service Priority Mail International Small Flat Rate Box'' dostavu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.7.2012 19:40 (Dom031).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Imam pitanje.Naručio sam satove i sad bi vec mogli stici negdje, ali je problem da ja odlazim na more na nekih 10 dana pa me zanima koja je procedura ako stignu u vrijeme kad nisam doma?

I kud dolaze ti paketi?direktno doma il na poštu?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Zin8 kaže...

Imam pitanje.Naručio sam satove i sad bi vec mogli stici negdje, ali je problem da ja odlazim na more na nekih 10 dana pa me zanima koja je procedura ako stignu u vrijeme kad nisam doma?

I kud dolaze ti paketi?direktno doma il na poštu?

Poštar ti doma donese. Ako te nema, onda bi ti trebao ostaviti papirić s obavijesti nek si dođeš po to na poštu. Samo ne znam kako dugo to oni drže kod sebe. Možda tjedan dana? Najbolje bi ti bilo da skočiš na poštu pa da im veliš kakva je situacija, da se ne bi dogodilo da paket vrate pošiljatelju - nek ti ga zadrže dok se ne vratiš ili ostave kod susjeda ili štoveć.

17 godina

mislim da ne

Heroes get remembered, but legends never dies.
14 godina
neaktivan

misliš ili si siguran!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
pas101 kaže...

misliš ili si siguran!

http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx

14 godina