eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.376.870
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
AmonZero kaže...

Evo uplatio sam.

Evo što sam dobio od paypal na mail.

Zanima me samo ovaj "uncorfimed". To kao prodavač nije potvrdio ili ja nešto moram ?

I meni tako uvik piše pokraj adrese al paket uvijek normalno stigne...neznam kako potvrdit adresu na PayPal-u, mislim da treba slati njima kopiju osobne, al mislim da to i nije toliko bitno...nek me ispravi netko ako griješim

16 godina
odjavljen
eBay - pitanja i odgovori

Nije vezano direktno za ebay ali je za kupovinu preko interneta - gdje mogu naći knjige (može i rabljene) osim na amazonu i ebayu? Konkretno, zanima me knjiga "Head First - Java".

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako naručujem robu manje vrijednosti od 160 kuna onda se paket uopće ne otvara,ne trebam plaćati carinu niti PDV?

AC Milan - IL CLUB PIU' TITOLATO AL MONDO
17 godina
moderator
emerik kaže...

Ako naručujem robu manje vrijednosti od 160 kuna onda se paket uopće ne otvara,ne trebam plaćati carinu niti PDV?

Nisu na carini tako lakovjerni. Ne znam po kojem principu ih otvaraju, ali otvaraju i pakete deklarirane na manje od 160 kuna.

16 godina

Znate možda kolika je carina na naočale?Pogledao sam na onu listu,ali nisam našao kolika je carina na naočale.

13 godina
odjavljen
Sunčane naočale 5 %.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
emerik kaže...

Meni su na carini otvorili majicu iako je pisalo da je vrijednost 12$,mozda im je bilo sumnjivo sto je paket bio iz Izraela.
Reality is wrong. Dreams are for real.
16 godina

Odlučio sam da ću kupiti ovaj sat.Dođe 80 dolara,20 dolara PDV i 35 dolara shipping i dvadesetak kuna carinski poslovi.Ja bi stavio novce na ZABA Visa Avenue Mall karticu i uplatio pa me zanima da li uopće ovaj predmet mogu kupiti tom metodom i da li moram sve novce staviti na tu karticu ili se shipping,PDV i predmet odvojeno plaćaju.Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Item i shipping plaćaš kad naručuješ. PDV i carinu plaćaš ako ti uopće carine taj sat, znači kad on dođe.

I neznam jel možeš tako platiti kao što si ti zamislio, znači direktno s kartice, ne preko paypala. Napravi si paypal račun ako nemaš i poveži tu karticu s njim i onda plati.

16 godina

Stavio bi novce na tu Avenue Mall karticu jer stari ne želi riskirati da mu netko uzme novce.

15 godina
emerik kaže...

Stavio bi novce na tu Avenue Mall karticu jer stari ne želi riskirati da mu netko uzme novce.

Mislim da se i ta kartaci može povezat s Paypal-om. Vidim da si pitao u temi za Paypal, pričekaj da ti netko odgovori.

13 godina

Ma što ćeš davati takav novac za taj sat, još će te i na carini oderati.

Lijepo uzmeš ovakvih,ovakvih,ovakvih na tone, mijenjaš i poklanjaš. I jedan ovakav.

Najjeftinije na ebayu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2012 18:14 (assassin.st).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
assassin.st kaže...

Ma što ćeš davati takav novac za taj sat, još će te i na carini oderati.

Lijepo uzmeš ovakvih,ovakvih,ovakvih na tone, mijenjaš i poklanjaš. I jedan ovakav.

Najjeftinije na ebayu.

Da,al kakve je to kvalitete?

13 godina
neaktivan
ja ti imam sa drugog linka crni...ice watch, predobra kopija....samo se nadam da carina nece i to poceti zadrzavati i prijavljivati:)
16 godina
Re: Kupnja preko ebay-a
Kolka bi bila carina na nogometnu loptu?
17 godina
moderator
Re: Kupnja preko ebay-a
emerik kaže...
Kolka bi bila carina na nogometnu loptu?

http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P18

To bi pretpostavljam spadalo pod sportske rekvizite, koji su ti na samom kraju tablice.

15 godina
neaktivan
Pozdrav.Vec dulje vrijeme nemam slušalice,pa sam odlucio si kupiti neke.Gledao sam po ebayu,ima različith slušalica.Pa ako netko zna neke kvalitetene slusalice,a da nisu skupe moze mi poslati link.Također sam gledao Razer Moray za 150 kn no mislim da su to fake
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ajde da pitam pa da budem siguran, do sada milijon dostava i nikada problema, ali izgleda da ću morati case za jednu otvoriti.

Pola njih piše otvori na paypal-u, pola na ebay-u. Koliko sam skužio oni su maltene zapravo jedno društvo tako da bi trebalo biti svejedno, jer otvoriš na jednom oni imaju umreženo sve.

Meni je namjera otvoriti ga na paypal-u, griješim ili????

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 17:20 (brane_og).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
brane_og kaže...

ajde da pitam pa da budem siguran, do sada milijon dostava i nikada problema, ali izgleda da ću morati case za jednu otvoriti.

Pola njih piše otvori na paypal-u, pola na ebay-u. Koliko sam skužio oni su maltene zapravo jedno društvo tako da bi trebalo biti svejedno, jer otvoriš na jednom oni imaju umreženo sve.

Meni je namjera otvoriti ga na paypal-u, griješim ili????

Otvori na ebay-u. 

15 godina
neaktivan

Jel ide kakav porez ili carina na kopačke, btw. cijena je 30 dolara + 30 shipping

14 godina
neaktivan
mavikotas kaže...

Jel ide kakav porez ili carina na kopačke, btw. cijena je 30 dolara + 30 shipping

Već ste dosadni s time pitanjima!
Čitajte malo temu!
160kn prelazi i na to ide 25% PDV-a i + carina, koliko posto carine vidiš na njihovoj stranici http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P18

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.6.2012 23:41 (Liverpool1892).
15 godina
mavikotas kaže...

30 $ za kopačke mi se čini pre malo, dobro pazi da ne naručivaš kopiju jer ćeš u tom slučaju platiti njihovo uništavanje i vjerojatno carinu i porez.

16 godina
neaktivan

Ovako ljudi, trebam objašnjenje, hoću da kupim ovo

http://www.ebay.de/itm/Starcraft-II-SC2-Key-Battlenet-Account-EU-/320702471374?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4aab5b5cce

E sad, tu piše da će poslati key na mail i tako to, e, da ne bih odmah išao na kupovinu, kada i gdje mogu da ukucam mail na koji će mi poslati key?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BannedOnThisForum kaže...

http://www.ebay.de/itm/Starcraft-II-SC2-Key-Battlenet-Account-EU-/320702471374?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4aab5b5cce

E sad, tu piše da će poslati key na mail i tako to, e, da ne bih odmah išao na kupovinu, kada i gdje mogu da ukucam mail na koji će mi poslati key?

Poslat će ti na ebay ili na e-mail paypal-a.
Možeš kod potvrde plaćanje staviti napomenu na koji mail da ti pošalje. 
Nemaš se zbog čega brinuti.

16 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
BannedOnThisForum kaže...

Poslat će ti na ebay ili na e-mail paypal-a.
Možeš kod potvrde plaćanje staviti napomenu na koji mail da ti pošalje. 
Nemaš se zbog čega brinuti.

E to, kod potvrde za plaćanje, pošto ću kupovati sa prijateljevim paypalom a ne bih baš želio da na njegov mail dolazi key, nego da svoj unesem, hvala na brzom odgovoru :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan

Je li zna netko da li se plaća carina na penjačice pošto to spada pod sportsku opremu odnosno obuću? Pod penjačice mislim na obuću za penjanje po stijenama, ako netko ne zna, i u biti se ne mogu koristiti u neke druge svrhe pa si mislim možda ipak spadaju pod sportske rekvizite na koje je carina 0%?

0 0 hvala 0
17 godina
indijota kaže...

Je li zna netko da li se plaća carina na penjačice pošto to spada pod sportsku opremu odnosno obuću? Pod penjačice mislim na obuću za penjanje po stijenama, ako netko ne zna, i u biti se ne mogu koristiti u neke druge svrhe pa si mislim možda ipak spadaju pod sportske rekvizite na koje je carina 0%?

nazovi ih i pitaj. Tak ćeš biti najsigurniji.

13 godina
odjavljen

Pozdrav!

Uskoro planiram kupovati s ebaya.Zanima me konkretno za ovaj oglas.

Dali je puno 48$ shippinga, tj. dali se upoce moze naci item koji ide za Hrvatsku i da ima FreeShipping?

I dali mi se isplati to uzimati preko ebaya ili ima negdje kod nas za jeftinije pare?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Zin8 kaže...

Pozdrav!

Uskoro planiram kupovati s ebaya.Zanima me konkretno za ovaj oglas.

Dali je puno 48$ shippinga, tj. dali se upoce moze naci item koji ide za Hrvatsku i da ima FreeShipping?

Zašto je bitno koliki je shipping? Plaćaš li ti samo shipping ili plaćaš cijenu proizvoda + shipping? Kad gledaš proizvode stavi si neka ti ih rasporedi po Price + shipping (lowest first). Recimo klikni ovdje.

14 godina

Kupio sam nešto prvi put preko ebay-a danas i gdje ja sad mogu vidit jeli mi seller poslao item i gdje se točno nalazi?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice