eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.403.537
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
ozylaser kaže...

Pozdrav!

pročitao sam puno tema po internetu o prodaji preko ebaya i većinu stranica u ovoj temi da mi se već lagano manta od čitanja, pa da skratim muke..

Do sad sam isključivo kupovao na ebayu, a sad se premišljam da odem korak dalje i da počnem prodavati na ebayu. Ne mislim prodavati ništa veliko ni skupo, nego lagane i jeftinije stvari.

E sad me zanima ukoliko netko već prodaje na ebayu pa da me malo uputi i da par savjeta.

Kak je stvar sa poštom? dali je potrebno ispunjavati koje kakvu posebnu papirologiju ili je slanje jednako slanju obične kuverte unutar HR?

Hvala.

e moj frende nasa drzava je toliku u banani sa svime da me iskreno strah upustiti se u takvo sto. opce je poznato da slanje iz hrvatske van kosta daleko vise nego obrnuto. trebao bi onda skupo naplacivat shipping, a tada ti niko nebi kupio nis.

13 godina
neaktivan

ma kaj se tiče cijene slanja pošte nije tak strašno ako su lagane stvari do cca 150 grama.. nego neznam kak je sa papirologijom pošte + carina itd.. jel to šta treba posebno?

jednom sam bio u pošti kad sam planirao slati laptop u UK i za to je poštarina bila 500kn + hrpa papirologije i ispunjavanje carinskih nekih papira zbog čega sam na kraju i odustao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 19:22 (ozylaser).
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

pozz..uzeo bi ovaj kontroler za xbox 360 : http://www.ebay.com/itm/New-Black-Wired-USB-Game-Pad-Controller-For-MICROSOFT-Xbox-360-Slim-PC-Windows-7-/130606848391?pt=Video_Games_Accessories&hash=item1e68c65987#ht_4536wt_1185

zanima me dal bi imao kakvih problema kod dostave u Hrvatsku jer kontroler nije original Microsoft

Music and nothing else metters

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sk0ls kaže...

pozz..uzeo bi ovaj kontroler za xbox 360 : http://www.ebay.com/itm/New-Black-Wired-USB-Game-Pad-Controller-For-MICROSOFT-Xbox-360-Slim-PC-Windows-7-/130606848391?pt=Video_Games_Accessories&hash=item1e68c65987#ht_4536wt_1185

zanima me dal bi imao kakvih problema kod dostave u Hrvatsku jer kontroler nije original Microsoft

Nečeš imati probleme... ja sam ih nekoliko naručivao.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško
17 godina

Ovako imam problem item mi nije dosao i reko sam selleru da mi vrati novce ali on to nije napravio nego mi je dao link sa tracking numberom da provjerim(to je bilo jucer)i stvarno se vidi na tracking numberu da je poslano 06.03 i reko je da pricekam jos 7 dana,a meni pise da se do 17og znaci sutra moram javit u onaj resolution centar inace se mogu *ebat i bit cu na njegovu milost nemilost,da otvorim case il ne tj zanima me dal bi mogo otvorit sad case i onda ak ne dode kroz tih 7 dana trazit od paypla da mi on vrati novce.

You got to lose to know how to win
14 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Ovako imam problem item mi nije dosao i reko sam selleru da mi vrati novce ali on to nije napravio nego mi je dao link sa tracking numberom da provjerim(to je bilo jucer)i stvarno se vidi na tracking numberu da je poslano 06.03 i reko je da pricekam jos 7 dana,a meni pise da se do 17og znaci sutra moram javit u onaj resolution centar inace se mogu *ebat i bit cu na njegovu milost nemilost,da otvorim case il ne tj zanima me dal bi mogo otvorit sad case i onda ak ne dode kroz tih 7 dana trazit od paypla da mi on vrati novce.

Otvori slobodno case, i napiši da ćeš ga zatvoriti kad ti dođe item. Ako ti ne dođe opet se javiš selleru i vidiš šta će ti on reći, ili će ti novi poslati ili će ti vratiti novce.  
Ako ti stigne, zatvoriš case i istaviš pozitivan feedback, ili isto to učiniš ako ti vrati novce. 

17 godina

a di se otvara case jucer sam nesto gledo naso nesto na ebayu prek cega se moglo(valjda)ili se to preko paypla treba?

14 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...
sk0ls kaže...

možeš li mi onda odmah reći za koliko dana su ti obično došli takvi kontroleri? zanima me jer sam naručivao prije 2 tjedna jednu stvar iz kine i došla mi je za samo 13 dana, pa da znam kad mogu očekivati i taj kontroler :) 

14 godina
neaktivan
sk0ls kaže...
Bernard Huky Hux kaže...
sk0ls kaže...

možeš li mi onda odmah reći za koliko dana su ti obično došli takvi kontroleri? zanima me jer sam naručivao prije 2 tjedna jednu stvar iz kine i došla mi je za samo 13 dana, pa da znam kad mogu očekivati i taj kontroler :) 

Nitko ti ne može točno reći kad će ti doći.
I ja sam takvog naručio, i nisam imao nikakvih problema.
Znalo mi se događati da mi dođe nešto i za manje od 10dana, a u principu treba 20-35dana.  

17 godina
R4zOR229 kaže...

...a meni pise da se do 17og znaci sutra moram javit u onaj resolution centar inace se....

R4zOR229 kaže...

a di se otvara case jucer sam nesto gledo naso nesto na ebayu prek cega se moglo(valjda)ili se to preko paypla treba?

da, točno tamo

14 godina
protjeran

Pozdrav.

Trebao bih nesto prodavati na ebayu a nemam verified PayPal pa me to zeza.

Znaci onaj tko ima verified PayPal i ima ebay racun te je s njim vec nesto prodavao i moze instantno primit novac nek mi se javi na PM.Trebam prodat par stvari.

Zarada po stvari je 2-3 eura.Vi ne radite nista.Ako je netko zainteresiran PM o vise detalja!

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Tko je od vas nekad nešto uspješno prodao na Ebayu?
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Evo otiso sam u resolution centar i otvorio case i di mogu vidjet da je case otvoren?Kraj item u summary mi nis ne pise pa se bojim da nije mozda otvorio makar nakon sta sam ono ispunio je pisalo we are sorry for your problems...i da je kao otvoreno

EDIT:netreba naso sam u resolution centru

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.4.2012 20:37 (R4zOR229).
17 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
Tko je od vas nekad nešto uspješno prodao na Ebayu?

Ja uspješno prodao Olympus objektiv nekom njemcu.

14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
sk0ls kaže...
Bernard Huky Hux kaže...
sk0ls kaže...

Nitko ti ne može točno reći kad će ti doći.
I ja sam takvog naručio, i nisam imao nikakvih problema.
Znalo mi se događati da mi dođe nešto i za manje od 10dana, a u principu treba 20-35dana.  

ok, hvala za info..naručio sam sad :) 

14 godina
protjeran
ImHere kaže...

Pozdrav.

Znaci onaj tko ima verified PayPal i ima ebay racun te je s njim vec nesto prodavao i moze instantno primit novac nek mi se javi na PM.Trebam prodat par stvari.

Zarada po stvari je 2-3 eura.Vi ne radite nista.Ako je netko zainteresiran PM o vise detalja!

Zar nitko ne zeli zaraditi par eurica ne radeci nista?

17 godina
ImHere kaže...
ImHere kaže...

Pozdrav.

Zapravo radimo, jer se prodaja vrši preko našeg računa i ljepo naletiš na nekog kom je žena baš to jutro dobila pa on nije dobio i zaljepi ti negativni feedback, šta onda? Jel to vrijedno tih tvojih 'par eurića'?

14 godina
protjeran
Hacker002 kaže...
ImHere kaže...
ImHere kaže...

Pozdrav.

Zapravo radimo, jer se prodaja vrši preko našeg računa i ljepo naletiš na nekog kom je žena baš to jutro dobila pa on nije dobio i zaljepi ti negativni feedback, šta onda? Jel to vrijedno tih tvojih 'par eurića'?

Pa mozes riskirat pa profitirat.Tih apr eurica dobijes po itemu a imam ih za desetak prodat a kasnije i vise !

Ako tako gledas neces nikad nista zaradit!

17 godina

30-40 eura mi se ne isplati riskirati za tih maksimalnih 10-13 negativnih ocjena koje me mogu koštati mog računa na eBayu. Takvo je moje mišljenje, a vidim da me ljudi podržavaju. Ako netko hoće, nek izvoli.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa verificiraj svoj račun. Neš ti posla. Na paypalu verify acc, sačekaj dan-dva, odi na banku po ispis, nađi kod i upiši ga na paypalu.

Dok si ovdje čekao da se netko javi, mogao si to obaviti.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Pardon, dok ovdje čeka da mu se netko javi ^^

Samo da kažem nešto... Kod nas se ne isplati prodavati na eBayu, imam kolegu iz ZG koji je prodavao majice Medveščaka na eBayu i pogodite šta se dogodilo!?

Suspendirali mu račun u roku 3 i pol mjeseca zbog negativnih feedbackova, dobio ih zbog spore pošte ili stvar se kao nikad nije pojavila kupcu...

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško | Origin: bernard.sasko@facebook.com (Berologic)
15 godina
neaktivan
Re: Kupnja preko ebay-a
vidikovac kaže...

Da vas pitam: narucio sam mob preko ebay-a i sad kako ce mi to doci? na kucnu adresu ili cu to morati podici u banci?

Al sta kaze?  "podici u banci" HAHAHAHAHA

Mehemed
17 godina
Re: Kupnja preko ebay-a
Haker_x kaže...
vidikovac kaže...

Da vas pitam: narucio sam mob preko ebay-a i sad kako ce mi to doci? na kucnu adresu ili cu to morati podici u banci?

Al sta kaze?  "podici u banci" HAHAHAHAHA

A dobro čovjek nezna, al makar pita a nepravi se pametan ko neki pametnjakovići hhhhhhhh (ne mislim na tebe mislim općenito hh)

Reci mi vidikovac, kad naručiš dio za PC sa internet trgovina, jel dostave tebi kući ili u banku?

16 godina
neaktivan

trebam hitno pomoć. Zelio bih narucit ray ban naocale, cijena 170$+shipping 37$. lik mi je rekao da ce mi stavit da je cjena 100$ i da je dar/poklon. Jeli se na to placa carina i kolika je i ima li neki nacin da je se izbjegne siguran sam da bi mi lik izasao u susret.

Bilo bi zgodno...ali nije potrebno....................COD4 nick: IsMyYy

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
d3stroy3r_cro kaže...

trebam hitno pomoć. Zelio bih narucit ray ban naocale, cijena 170$+shipping 37$. lik mi je rekao da ce mi stavit da je cjena 100$ i da je dar/poklon. Jeli se na to placa carina i kolika je i ima li neki nacin da je se izbjegne siguran sam da bi mi lik izasao u susret.

Placa se sve bezobzira kaj on napisao.

14 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Pa verificiraj svoj račun. Neš ti posla. Na paypalu verify acc, sačekaj dan-dva, odi na banku po ispis, nađi kod i upiši ga na paypalu.

Bit je u tome sto mi je hitno

Neda mi se cekat 2-3 dana!

14 godina
neaktivan
ImHere kaže...

Bit je u tome sto mi je hitno

Neda mi se cekat 2-3 dana!

Ako ti je hitno pokušaj na njuškalu zato što proces prodavanja preko eBaya ne traje manje od tjedan dana nego dok kupac ne dobije predmet (što zna potrajati) plus rizik kojeg je Hacker002 napomenuo.

Ne možeš se strpiti i u maksimalno 2 dana verificirati svoj PP račun, nego ćeš radije tražiti ovdje među nepoznatima nekoga "od povjerenja" da mu osiguraš zaradu u stilu "ni oro ni kopo"? Ne znam što reći na to...

Please state the nature of the tehnical – oh... it's you.
14 godina
neaktivan

htio sam naruit ove naočale http://www.ebay.com/itm/New-Retro-Vintage-Shades-Oversized-Womens-Designer-Sunglasses?item=380385559224&cmd=ViewItem&_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D1%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D7786585804781435531

sve ukupno je trebalo sa shipingom 27 dolara idem da ću kupit dva para i napiše mi 30,80 dolara nekužim zašto???Kupt ću ih ali se sad bojim da mi za 20 kuna preko ne opale PDV i carinu!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2012 18:13 (pas101).

0 0 hvala 0
17 godina
pas101 kaže...

htio sam naruit ove naočale http://www.ebay.com/itm/New-Retro-Vintage-Shades-Oversized-Womens-Designer-Sunglasses?item=380385559224&cmd=ViewItem&_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D1%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D7786585804781435531

sve ukupno je trebalo sa shipingom 27 dolara idem da ću kupit dva para i napiše mi 30,80 dolara nekužim zašto???Kupt ću ih ali se sad bojim da mi za 20 kuna preko ne opale PDV i carinu!!!

100% je da nije ista cijena dostave za jedan i za dva para. Što više pari kupuješ to ti ispadne nića cijena dostave. Ovo je kompinirani shipping i za druge naočale ship je manji nego za prve.

14 godina
neaktivan

a cijena onda prelazi 160kn.dođe 180 kn sve ukupno.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice