eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.375.384
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
eBay - pitanja i odgovori

neke stvari mi nisu jasne oko ebay prodaje, problem nastaje kad sam stavio oglas o prodaji...

1. zašto mi nakon svakih 7 dana javi vaša aukcija nije uspjela niko nije bidao, prvo ja ni ne želim da se bida želim staviti fiksni oglas da stoji ne ebayu recimo mjesec dana pa ga opet obnovim i sve tako

2.ako sam i radio tu aukciju, nemoguće da niko nije bidao jeftiniji sam debelo bio od ostalih pari mi kao da sam nesto krivo stavio u postavkama oglasa i da niko nije ni vidio tu aukciju...

pomoć

hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Može li mi itko u par rečenica objasniti postupak objavljanja oglasa na eBayu tj. dio sa odabirom pošte ili me barem uputiti na neki post u ovoj temi jer nemam vremena, a niti volje da sve čitam?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Soniccro kaže...

neke stvari mi nisu jasne oko ebay prodaje, problem nastaje kad sam stavio oglas o prodaji...

1. zašto mi nakon svakih 7 dana javi vaša aukcija nije uspjela niko nije bidao, prvo ja ni ne želim da se bida želim staviti fiksni oglas da stoji ne ebayu recimo mjesec dana pa ga opet obnovim i sve tako

2.ako sam i radio tu aukciju, nemoguće da niko nije bidao jeftiniji sam debelo bio od ostalih pari mi kao da sam nesto krivo stavio u postavkama oglasa i da niko nije ni vidio tu aukciju...

pomoć

hvala

1. Zato jer si išao na simple dodavanje oglasa i tamo je jedino moguće odabrati aukciju. Odeš na onaj drugi odabir, gore na vrhu i onda možeš birat više opcija. Dakle ne ideš na simple nego na onaj drugi. A sad neovisno o tome, nije mi jasno zašto si ostavio aukciju ako je nisi htio. I sam si odabrao tih 7 dana, jer imaš tamo za birat i manje i više kod aukcije.

2. Možda si bio prejeftini u odnosu na ostale, pa uz to još očito nemaš ni feedbacka pa to jedno s drugim izaziva nepovjerenje kupaca.

razorst3 kaže...

Može li mi itko u par rečenica objasniti postupak objavljanja oglasa na eBayu tj. dio sa odabirom pošte ili me barem uputiti na neki post u ovoj temi jer nemam vremena, a niti volje da sve čitam?

Što ti konkretno nije jasno?

15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

razorst3 kaže...

Što ti konkretno nije jasno?

Pa koju poštu treba odabrati za slanje budući da su tamo sve neke US post...

15 godina
razorst3 kaže...

Pa koju poštu treba odabrati za slanje budući da su tamo sve neke US post...

Moraš ić na interational i onda tamo izabrat nešto. prije nego daš oglas ti fino saznaš koliko su cijene i onda upišeš cijenu poštarine.

15 godina

miki hvala poslusat cu savjete

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovako, desio mi se fail...

kupio sam item i jednostavno zaboravio na njega...

sada je proslo vec 45 dana da ga nisam dobio, seller se ne javlja a ne mogu otvorit CASE jer je prosao deadline...

Postoji li sada kakva procedura? jer mi i na paypalu pise da je prodao deadline i da potrazim pomoc na ebayu

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Hacker-ri kaže...

Ovako, desio mi se fail...

kupio sam item i jednostavno zaboravio na njega...

sada je proslo vec 45 dana da ga nisam dobio, seller se ne javlja a ne mogu otvorit CASE jer je prosao deadline...

Postoji li sada kakva procedura? jer mi i na paypalu pise da je prodao deadline i da potrazim pomoc na ebayu

Za*ebo si stvar. Procedura je bila otvaranje slučaja. Propustio si je. Sam si napisao što moraš napraviti - samo mislim da to moraš telefonski. Međutim veliko je pitanje hoće li ti izaći u susret. Nisi se držao pravila trgovanja, nisi se držao dogovora. Ak nije velika vrijednost, jednostavno zaboravi. Ako je, probaj nazvati.

15 godina

miki ne mgu naći tu drugu prodaju možeš li mi poslati screen shit gdje trebam ići, ja sam do sad iša gore na sell pa onda sell an item....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li kad nekaj kupujete prvo kontaktirate prodavaca ili odma samo kupite? Ja uvijek prvo kontaktiram i trazim da mi potvrdi da je stvar nova, original, da radi international posiljku....iako to sve pise. Da imam osnova za tuzbu ako bude trebalo i da se ovjerim da je "online" da nije odsutan negdje....

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Quilombo23 kaže...

Da li kad nekaj kupujete prvo kontaktirate prodavaca ili odma samo kupite? Ja uvijek prvo kontaktiram i trazim da mi potvrdi da je stvar nova, original, da radi international posiljku....iako to sve pise. Da imam osnova za tuzbu ako bude trebalo i da se ovjerim da je "online" da nije odsutan negdje....

Ako nije sve to što si nabrojao, onda ga možeš tužiti da je objavio lažni oglas. Tako i ako nešto ne odgovara napisanome u oglasu, zbog čega bi ti rekao istinu? Time samo sebe inkriminira.

Osnova za tužbu ti je sam oglas. Ne treba ti ništa više.

Uglavnom, bezveze kompliciraš i sebi i prodavaču. Ali ako ti je tako draže... Samo naprijed.

14 godina

Eto ja sam otisao u hypo banku i otvorio paypal,za par dana mi stize pin na kucnu adresu,pa sa pinom u banku po karticu.Samo 25 kuna me kostalo.

15 godina
Soniccro kaže...

miki ne mgu naći tu drugu prodaju možeš li mi poslati screen shit gdje trebam ići, ja sam do sad iša gore na sell pa onda sell an item....

Hehe, jep, evo ti taj screen SHIT {#}

Kad ideš gore na sell, pa sell an item onda ti se možda otvori prva slika (osim ako već nekad prije nisi označio da ti se to ne pokazuje), i ako ti nju prikaže onda zaberi ovo označeno.

prvi izbor prvi izbor

Ako toga nemaš, onda ti prebaci direkt na ovakav ekran i u tom slučaju klikni na ovo označeno na ovoj slici

ako si već ovdje onda klikni tu ako si već ovdje onda klikni tu

i nakon toga imaš malo drukčiji obrazac nego prije, sa dosta više opcija, samo čitaj i gledaj i di su, obično u naslovnom redu zone imaš more options ili tako nešto, kao što kad dođeš do zone za cijenu imaš ovo, i klikneš na ovo označeno ako želiš fixnu cijenu. odmah malo ispod vidiš di piše 7 days možeš odabrat i 30 days što si rekao da želip.

za fiksnu cijenu za fiksnu cijenu

15 godina

zanima me koliko bi platio da si naručim ovo:

http://www.ebay.com/itm/BLACK-SMOKE-TPU-Rubber-Hard-HYBRID-CASE-COVER-iPOD-TOUCH-4TH-GEN-4G-4-/260919377670?pt=Other_MP3_Player_Accessories&hash=item3cc001bf06

Cijena predmeta je oko 4$ i iznos dostave za Hrvatsku je 3$.

Znači sveukupno je oko 7$. Znači ja plaćam tih 7$ selleru,a carina ni PDV mi neće biti naplaćeni jer je iznos manji od 160kn?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 8:23 (antimadridista).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pogodio si !
15 godina

miki ja nikako ne mogu dobili tu opciju: choose a listing form , ja samo dobijam da stavim na aukciju :( dali ima možda direktan link za ovo sta si mi poslao na screen shotu? hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Soniccro kaže...

miki ja nikako ne mogu dobili tu opciju: choose a listing form , ja samo dobijam da stavim na aukciju :( dali ima možda direktan link za ovo sta si mi poslao na screen shotu? hvala

Imaš PM

14 godina
Koja je razlika izmedu standard i extendet shipping?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

miki uspio sam HVALA

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jel bi mi mogao netko naručit 1 ovu masku, ja bih mu dao novce i zanima me koliko bi to došlo? :)

boxxy (^_^)v

0 0 hvala 0
17 godina

doslo bi 15.5 dolara kao sto i pise na linku.

Heroes get remembered, but legends never dies.
14 godina
neaktivan
ljubo2mad kaže...

doslo bi 15.5 dolara kao sto i pise na linku.

mislim, ja nemam karticu i to, pa mi netko treba naručit.. to je 80ak kuna

boxxy (^_^)v
17 godina

15.5 : 0.167 (paypal tecaj )= 92.81 kn,ja bi ti uzeo ali ovaj mjesec sam prebukiran.

14 godina
neaktivan

javim ti se onda za mjesec dana :D

boxxy (^_^)v
14 godina
Kolko je uopce 1 dolar kuna?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Srednji tečaj na dan 11.2.2012. HNB - 5,717911

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4f1b65bf668d2417491270
17 godina
ParaNO1d kaže...
domac5 kaže...

Srednji tečaj na dan 11.2.2012. HNB - 5,717911

to je ok ali ako placa paypalom onda je njihov tecaj ovaj --   Exchange rate: 1 Croatian Kuna = 0.167770 U.S. Dollars   --

14 godina

placam paypalom kolko je jedan dolar kuna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
domac5 kaže...

A da možda otvoriš tečajnu listu bilo koje banke?

Watercooled CPU. KUPUJEM 120mm VENTOVE-PROZIRNI, PLAVE LED, 3-pin PRIKLJUČAK, 3 KOMADA, ISTE MARKE
14 godina
dombak1608 kaže...
domac5 kaže...

A da možda otvoriš tečajnu listu bilo koje banke?

ne moze od bilo koje banke kad paypal ima svoj tecaj

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice