eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.367.312
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
eBay - pitanja i odgovori

Dobro zvuči ,ali samo za pakete do 0.2 kg, preko 0.2 je ULTRA neisplativo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Htio bih kupiti kondome preko ebaya (100komada), koštaju 19.99 $, uz to poštarina još 15.00$, to je negdje oko 200KN, zanima me hoće li mi zaračunati carinu još na to ili će to proći ?

Još me zanima budući da sam otvorio PBZ Visa Electron deviznu karticu da li mogu s njom preko PayPala?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
mira88 kaže...

Htio bih kupiti kondome preko ebaya (100komada), koštaju 19.99 $, uz to poštarina još 15.00$, to je negdje oko 200KN, zanima me hoće li mi zaračunati carinu još na to ili će to proći ?

Još me zanima budući da sam otvorio PBZ Visa Electron deviznu karticu da li mogu s njom preko PayPala?

Budeš sa kineskim kondomima je*avo, imat ćeš djece ko Angelina Jolie. {#}

15 godina
mira88 kaže...

Ja ga u kondome od 1kn sigurno nebi stavljao. Em ne znaš šta sve imaju u sebi em ne znaš dal rade svoj posao. Da nebi nakraju bilo kao sa onim otrovnim kineskim igračkama, još pokupiš neku infekciju sa kondoma.

14 godina
neaktivan

vjerojatno želi ovakve neke Durex 100

nije loše, puno jeftinije nego kod nas, no pitanje je da li će ostati sigurni i nakon prijevoza

Ontopic: ne bih znao da li to carine, no pogledaj ovo što sam našao, cijena mu je ispod 160kn, ako nema nikakvih problema sa carinjenjem tog tipa robe ne bi trebao ništa platiti...

P.S. evo baš gledam kutiju što sam kupio kod nas, Made in Thailand, isti vrag, no kao što rekoh, upitno je samo to da li bi ostali pouzdani i nakon leta...

Ovdje može biti VAŠA reklama!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2011 23:52 (xhopeon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
xhopeon kaže...

nije loše, puno jeftinije nego kod nas, no pitanje je da li će ostati sigurni i nakon prijevoza

Ontopic: ne bih znao da li to carine, no pogledaj ovo što sam našao, cijena mu je ispod 160kn, ako nema nikakvih problema sa carinjenjem tog tipa robe ne bi trebao ništa platiti...

P.S. evo baš gledam kutiju što sam kupio kod nas, Made in Thailand, isti vrag, no kao što rekoh, upitno je samo to da li bi ostali pouzdani i nakon leta...

Slažem se s tobom, sve se to proizvodi u Kini, Indiji, Thailandu...itd !

Imao sam priliku probati te kondome durex sa ebya, i nisu loši, baš nikakve razlike nema :) Uostalom od cure stari je spec. infektolog i rekao je da je to sve isti vrag hehe :D

Ovo su funte, a ja imam devizni račun u dolarima pa je malo problem :)

Znaš li mogu li naručiti iako imam u dolarima račun ?

Pozdrav ekipa!

15 godina
neaktivan
mira88 kaže...
xhopeon kaže...

Slažem se s tobom, sve se to proizvodi u Kini, Indiji, Thailandu...itd !

Imao sam priliku probati te kondome durex sa ebya, i nisu loši, baš nikakve razlike nema :) Uostalom od cure stari je spec. infektolog i rekao je da je to sve isti vrag hehe :D

Ovo su funte, a ja imam devizni račun u dolarima pa je malo problem :)

Znaš li mogu li naručiti iako imam u dolarima račun ?

Pozdrav ekipa!

Ako imas Visu electron iz PBZ-a,mozes kupovati bilo gdje i u bilo kojoj valuti bez obzira u kojoj valuti ti je racun..ja recimo uplacujem i isplacujem u kladionice u eurima,kupujem preko e-baya u dolarima jos sam i sa nekog engleskog sajta kupovao u funtama..i da radi ui preko paypala  bez problema,i kod nas dizem gotovinu u kunama..sve u svemu Visa electron PBZ  rulz!!

14 godina
neaktivan

da sada ne pretražujem cijelu temu, imam jedno malo pitanje...na kartici  Postage and payments imaju dvije cijene dostave pa može li mi netko objasniti za što je prva cijena a za što druga??

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo mene opet s istim problemom, može li mi netko napisati ( netko tko je imao iskustva u kupnji ) koliko ste platili carinu za neki predmet? I koja je bila cijena predmeta?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mira88 kaže...

hahahahahahahahaha {#}

If applications are created with vb.net, what created vb.net ? R.I.P. Mr. Jobs, find your peace!
14 godina
neaktivan

Imam pitanje za koliko dana dođe stvar iz SAD-a preko USPS Express Mail International ?

Gledao sam na njihovoj stranici tamo piše 6-8 dana je to istina?

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2011 7:13 (H4X0R_Bug).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Radije racunaj 2-3 tjedna.

Do Hr mozda i dodje za 6 dana, ali onda malo ceka na nasoj carini.

Pogotovo u ove pred novogodisnje dane.

17 godina

Za 6 do 8 dana stigne u Americi. Da dođe do nas treba minimalno 10 dana, a većinom dobivaš nakon 14 dana. S obzirom da su sad blagdani, taj broj se bez problema udvostručuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Hacker002 kaže...

Za 6 do 8 dana stigne u Americi. Da dođe do nas treba minimalno 10 dana, a većinom dobivaš nakon 14 dana. S obzirom da su sad blagdani, taj broj se bez problema udvostručuje.

Stiglo mi je za 5 radnih dana iz USA, USPS First Class.

14 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
Hacker002 kaže...

Stiglo mi je za 5 radnih dana iz USA, USPS First Class.

Meni tako stigne iz UK običnim pisom kao i to first class onda bi express trebalo još bržne.

15 godina
neaktivan

Ljudi moje jel primate i vi spam od ebaya, stalno mi šalju neke reklame gamad jedna, jel se može to kako isključit/ubit.

pero_HR
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
H4X0R_Bug kaže...

Imam pitanje za koliko dana dođe stvar iz SAD-a preko USPS Express Mail International ?

Ako kupujes to za Bozic vec je malo prekasno z ato.Ja sam se pobrino pa sam narucio prije 3-4 tjedna i evo danas dosla zadnja posiljka iz Argentine :) .

The enemy of my enemy is my friend!
14 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...
H4X0R_Bug kaže...

Ako kupujes to za Bozic vec je malo prekasno z ato.Ja sam se pobrino pa sam narucio prije 3-4 tjedna i evo danas dosla zadnja posiljka iz Argentine :) .

Mislim kupiti negdje poslje Tri Kralja kad malo prođe ova gužva.

17 godina
peroko kaže...

Ljudi moje jel primate i vi spam od ebaya, stalno mi šalju neke reklame gamad jedna, jel se može to kako isključit/ubit.

pogledaj dno maila (hint: sitna slova)

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
17 godina
moderator
ethernithy kaže...

Može li mi tko odgovoriti na pitanje?

Misliiš, na: Evo mene opet s istim problemom, može li mi netko napisati ( netko tko je imao iskustva u kupnji ) koliko ste platili carinu za neki predmet? I koja je bila cijena predmeta?

Može protupitanje? Koji konkretno predmet tebe zanima?

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nije važno možete li mi samo reći? Bilo koji predmet nije važno.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ethernithy kaže...

Ak nije važno koji, onda si čitaj: http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx

17 godina
ethernithy kaže...

ovo ti je slično pitanje kao da ja pitam da li mi može netko reći cijenu tenisica!?

imaš na stranicama carine koje su stope za pojedine predmete i onda ćeš vidjeti da nije carina za sve ista. Po pravilu iznad 160 kn se plaća carina(ukoliko je ima za taj predmet) i pdv

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
13 godina
neaktivan

Evo ovako... Želim kupiti jaknu preko ebay-a ona košta 25 dolara a poštarina 6 dolara. Hoću li morati platiti carinu?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav. Imam par pitanja, pa ako ima koja dobra duša da odgovori :)

Naručio bih preko ebaya jedan onaj jeftini tablet (google android...), cijena mu je 70-80$.

tablet

Zanima me ima li tko iskustva u naručivanju tih jeftinjara,

kako će se na to gledati od strane HAKOM-a s obzirom da ide pod RiTT, a CPU je - IMAPx210 1GMHz.

Hoće li se moći uopće uvesti, ako ne, koja je onda procedura, je l' treba plaćati nešto da oni to odobre ili se vraća pošiljatelju?

Ako vrate, mogu li dobiti onda lovu natrag od pošiljatelja, koji je pak tu postupak? :)

Koja je procedura oko carine, je l' bi išla carina na njega pošto ne ide na inf. opremu ili bi samo platio PDV?

Do sada sam kupovao neke sitnice, a sada sam novi sa pitanjem HAKOMA i carine i svih ostalih zezancija :)

Znam da puno pitam, ali unaprijed hvala :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

koliko vidim da taj tablet ide u prodaju na kolicinu od najmanje 10 komada

15 godina
neaktivan
Dali netko zna kako ide sa povratom robe na koju je placena carina.Kako dobti povrat carine, ako robu vratim nazad?
We are the European Union.Lower your shields and surrender.We will add your biological and technological distinctiveness to our own.Your culture will adapt to service us.Resistance is futile.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
adis1103 kaže...

koliko vidim da taj tablet ide u prodaju na kolicinu od najmanje 10 komada

Ne. Pise da ima 10 komada za prodat, a mozes uzet od 1 do 10 (quantity) {#}

neradimitipkaspace!!!
13 godina
neaktivan

toliko o mom engleskom :)

17 godina
moderator
ethernithy kaže...

Evo ovako... Želim kupiti jaknu preko ebay-a ona košta 25 dolara a poštarina 6 dolara. Hoću li morati platiti carinu?

U pravilu ne bi trebao ništa platiti, jer bi to spadalo u paket neznatne vrijednosti. Međutim, ako naručiš neku skuplju marku (ili ako carinici procijene da to vrijedi kao neka skuplja marka), koje ima i kod nas, onda bi ti mogli procijeniti robu na onoliko koliko slična roba košta kod nas (500? 1000? kn) pa ćeš onda platiti PDV i carinu na tu cifru. Pročitaj malo prethodne stranice ove teme - bilo je sličnih iskustava. Mi ti ne možemo reći kako će carinici reagirati - možda prihvate račun e eBaya, možda procijene vrijednost slične robe kao kod nas.

Diesel986 kaže...

Pozdrav. Imam par pitanja, pa ako ima koja dobra duša da odgovori :)

Naručio bih preko ebaya jedan onaj jeftini tablet (google android...), cijena mu je 70-80$.

tablet

Zanima me ima li tko iskustva u naručivanju tih jeftinjara,

Ne znam baš hoće li ti se itko javiti - ne vidim baš da se ljudi odlučuju za kupnju toga. No, možda ćeš ti biti jedan od kupaca pa možeš ostale izvjestiti o tome ako kupiš.

Pogledaj si malo po YouTubeu - ima ljudi koji su kupili iste ili slične uređaje. Uglavnom, obično je riječ o relativno sporim uređajima, loših ekrana, loše osjetljivosti na dodir. Ali obično rade. Samo vjerojatno ne onoliko dobro koliko korisnik očekuje od njih.

Diesel986 kaže...
kako će se na to gledati od strane HAKOM-a s obzirom da ide pod RiTT, a CPU je - IMAPx210 1GMHz.

Hoće li se moći uopće uvesti, ako ne, koja je onda procedura, je l' treba plaćati nešto da oni to odobre ili se vraća pošiljatelju?

Ako vrate, mogu li dobiti onda lovu natrag od pošiljatelja, koji je pak tu postupak? :)

Koja je procedura oko carine, je l' bi išla carina na njega pošto ne ide na inf. opremu ili bi samo platio PDV?

Trebat ćeš tražiti dozvolu od HAKOM-a (pretpostavljam da ima WiFi) - neće biti problemat s odgobrenjem, samo što mislim da ćeš je platiti 250 kn ili tako nešto. Pa sad ti vidi koliko ti se to isplati. Carinu ne bi trebao platiti, ali PDV da. Pa sad, s troškovima HAKOM-a (na jednu dozvolu idu do tri uređaja - pa ako već tako nešto naručuješ, bolje je naručiti tri komada) i PDV-a, cijena baš i nije nešto privlačna.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice