eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.724
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
mbaksa kaže...
GTR bs kaže...

Evo jes jedno pitanje recimo ako ja sada npr. narucim nesta preko ebaya sto kosta 25 dolara znaci oko 140 kn + postarina 5 dolara sve ukupno je oko 170 kn jel na carini gledaju samo cijenu tog predmeta ili i postarinu recimo ako gledaju samo predmet zato se nemora placat carina 

Ako je navedeno odvojeno cijena i poštarina, onda gledaju cijenu. Ako nije, onda plaćaš na ukupnu vrijednost paketa. Uglavnom, to će ti vjerojatno proći bez ikakvih problema.

Dozvola hakoma netreba za ovo ?!

bs gtr
17 godina
moderator
GTR bs kaže...
mbaksa kaže...
GTR bs kaže...

Evo jes jedno pitanje recimo ako ja sada npr. narucim nesta preko ebaya sto kosta 25 dolara znaci oko 140 kn + postarina 5 dolara sve ukupno je oko 170 kn jel na carini gledaju samo cijenu tog predmeta ili i postarinu recimo ako gledaju samo predmet zato se nemora placat carina 

Ako je navedeno odvojeno cijena i poštarina, onda gledaju cijenu. Ako nije, onda plaćaš na ukupnu vrijednost paketa. Uglavnom, to će ti vjerojatno proći bez ikakvih problema.

Je li to nekakva RiTT oprema, odnosno komunicira li preko radiovalova ili je riječ o opremi koja se može spojiti na javne mreže, ima li WiFi?

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
GTR bs kaže...
mbaksa kaže...
GTR bs kaže...

Je li to nekakva RiTT oprema, odnosno komunicira li preko radiovalova ili je riječ o opremi koja se može spojiti na javne mreže, ima li WiFi?

Nema WiFi i kolko ja kuzim ne komunicira preko radiovalova

bs gtr
17 godina
moderator
GTR bs kaže...
Nema WiFi i kolko ja kuzim ne komunicira preko radiovalova

Onda si si sam odgovorio na pitanje. Znaš valjda što je Hakom.

13 godina
neaktivan

Ma znam znam.Hvala puno si pomogo :)

bs gtr
17 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

pozdrav ljudovi {#}

evo mene opet.. samo kratko, znate li možda koliko bi morao platiti carine i još nekih dodatnih troškova na ovo?

hvala :)

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HBomb kaže...

pozdrav ljudovi {#}

evo mene opet.. samo kratko, znate li možda koliko bi morao platiti carine i još nekih dodatnih troškova na ovo?

hvala :)

mozda nista kad nije tolko skupo a max 30 % od te vrijednsti(tu je ukljucena carina i pdv)

Heroes get remembered, but legends never dies.
17 godina
moderator
HBomb kaže...

pozdrav ljudovi {#}

Na informatičku robu nema carine. A ako napišu da je vrijednost paketa toliko koliko košta komponenta, onda nisi prošao 160 kuna pa nećeš platiti ni PDV.

15 godina
mbaksa kaže...
HBomb kaže...

pozdrav ljudovi {#}

Na informatičku robu nema carine. A ako napišu da je vrijednost paketa toliko koliko košta komponenta, onda nisi prošao 160 kuna pa nećeš platiti ni PDV.

Na informatičku robu "nema" carine...istina je u većini slučajeva, ali svejedno imajte na umu da npr na betrije za laptope ide 10%, na ventilatore ide 7%, na hladnjake 4% itd.

Kompletan PC nema carine, kao ni osnovni dijelovi tj komponente, dok god se ne radi o ventilatorima, hladnjacima i baterijama.

17 godina
neaktivan

znači, pošto ovo nije niti baterija, niti hladnjak, ne plaćam nikakve dodatne troškove?

ovak ispada cca 176kn, znači, samo 16-ak kuna više od limita.

ak ništa drugo, budem pitao tipa ako može napisat vrijednost paketa bez njihove poštarine..

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HBomb kaže...

znači, pošto ovo nije niti baterija, niti hladnjak, ne plaćam nikakve dodatne troškove?

ovak ispada cca 176kn, znači, samo 16-ak kuna više od limita.

ak ništa drugo, budem pitao tipa ako može napisat vrijednost paketa bez njihove poštarine..

Jep. S tim da ako te traže račun od PayPala može ti bit koliko god hoćeš odvojena poštarina od itema, ako je na PayPal računu sve plaeon onda ćeš na sve ukupno platiti i porez.

mbaksa kaže...
GTR bs kaže...

po mojem iskustvu ovo ustvari i nije točno. Oni UVIJEK gledaju koliko je novca otišlo izvan HR. A otišla je ukupna svota item+dostava, i na to se naplaćuje porez.

Moće biti da je zakon drukčiji, ali meni osobno je do sad baš svaki put, ako je išta naplaćivano, naplaćeno na ukupnu cifru, bez obzira kako one bile razdvojene ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 15:59 (miki1981).
17 godina
moderator
miki1981 kaže...
po mojem iskustvu ovo ustvari i nije točno. Oni UVIJEK gledaju koliko je novca otišlo izvan HR. A otišla je ukupna svota item+dostava, i na to se naplaćuje porez.

Moće biti da je zakon drukčiji, ali meni osobno je do sad baš svaki put, ako je išta naplaćivano, naplaćeno na ukupnu cifru, bez obzira kako one bile razdvojene ili ne.

Bojim se da pričamo o kruškama i jabukama. Ja govorim o slučaju pošiljaka zanemarive vrijednosti, kod koje gledaju je li vrijednost proizvoda veća od 160 kuna - tu bi se, prema propisima, trebala ignorirati cijena dostave i ne plaća se ništa - ni PDV ni carina, ni na proizvod ni na ukupnu cifru proizvoda+dostave.

Već sam dao link: http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx - pogledaj odlomak Pošiljke zanemarive vrijednosti (do 160,00 kuna).

Druga je stvar ako nije riječ o pošiljci zanemarive vrijednosti - onda se plaća PDV i carina na cjelokupni iznos (proizvod + dostava). Pročitaj odlomak Obračun carinskog duga.

15 godina

Jep, nisam skužio da govoriš za ove manjevrijedne pošiljke.

13 godina
neaktivan

Pozdrav,

počeo sam lagano i prodavat na eBayu, uredno primam novce preko paypal-a na svoj račun u pbz-u i to sve štima, nego nedavno sam prodao informatičku opremu u Italiju i to na način da sam UPS (Overseas) dao nalog da to dostave na tu i tu adresu i napisao uz to proforma faktura. E sad, ovaj lik iz Italije me traži već po 6x put invoice (fakturu), koju ja mogu izdat kao fizička osoba, ali onda na kraju godine se moram registrirat u porezni registar i platit porez, ali to ne želim. A on bez toga, kaže mi, ne može podignut robu s carine. Ima li alternativa?

Da je tuljan kao fizička osoba to podizao, ne bi bilo problema, jer sam već 2, 3 takve prodaje obavio (Italija i Njemačka), ali on je kao pravna osoba htio to primit, uvest si u papire i sve...i sad bannana. Ima ko iskustva s tim?

Hvala

lp

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zanima me mogu li iako nisam iz nekog mjesta primati pošiljke sa ebaya u nekom drugom mjestu, recimo u ZG imam prebivalište a zelim primiti pošiljku u OS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mira88 kaže...

Zanima me mogu li iako nisam iz nekog mjesta primati pošiljke sa ebaya u nekom drugom mjestu, recimo u ZG imam prebivalište a zelim primiti pošiljku u OS?

Mislim da možeš dodaš drugu adresu i nju izabereš kad kupuješ.

14 godina
neaktivan

jel mi neko zna reć kolko bi me ovo došlo sa carinom i sve i dal šalju u hrvatsku i zanima me šta ovo znači ako neko zna $1.19 Standard Int'l Shipping

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivog zaključka..
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 10:15 (softicmarlon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
17 dolara bi ti bilo ukupno sa dostavom.A carinu ispod 160kn nemaš
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan

i to bi mi došlo na kućnu adresukoju sam stavio jel tako

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Da
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan

evo kupio prva kupnja preko ebaya valjda će sve proć dobro hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dobio mail da sam kupio i sad mi na mail umjesto ć u imenu i š u adrese piše ? oće sad to oni dobro dostavit

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

najvjerojatnije nece biti problema,ali ispravi iz svoje adrese ta slova pa ce drugi put pisati dobro,ako nije poslao mozes i poslat email selleru sa tocnim podacima.

Heroes get remembered, but legends never dies.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ljubo2mad kaže...

najvjerojatnije nece biti problema,ali ispravi iz svoje adrese ta slova pa ce drugi put pisati dobro,ako nije poslao mozes i poslat email selleru sa tocnim podacima.

Meni su jednom paket poslali u Češku! {#} Kak to znam? Pa... Pisalo na paketu. Čehi prekrižili i napisali Croatia. Biser valjda imao listu zemalja pa odabrao krivu s liste.

13 godina
neaktivan

pozdrav svima

posto vidim da imate veceg iskustva s kupovinom i prodajom na ebayu moram vas upitati za savjet

vec dugo godina imam ebay racun a tek sam prije neki dan vrsio kupovinu

tacnije 14-tog ovog mjeseca sam dobio nekoliko aukcija mislim 5-6 od cega sam tri uredno platio preko paypal racuna a ostale sam cekao odgovor sellera kojima sam poslao PP pa sam poslije toga mislio uplatiti da mi oni posalju...dakle sve sam to uredno odradjivao

dan poslije sam postavio na aukciju dva mala predmeta...tacnije rijec je o nekim kovanicama...cisto iz razonode da vidim kako ce aukcija proci

a tu su i zapoceli problemi...dan poslije postavljanja predmeta na aukciju dobio sam mail s porukom da su mi aukcije obrisane i kao da je neko drugi koristio moj ebay racun...

We removed the following listing(s) from eBay because they appear to have been listed by a third party without your permission

a poslije te poruke sam dobio mail da mi je ebay racun suspendovan...pisalo je ovako

Your eBay account has been temporarily locked because it looks like someone used it without your permission. Your email address may have also been tampered with so you might not have received any emails about the unauthorized transactions.

We went ahead and canceled those unauthorized transactions and credited the associated fees. We assure you that your credit card information has not been stolen because it's on a secure computer that can't be accessed by anyone.

posto nisam dobar znalac engleskoj jezika i surfao sam na njemackom ebayu...ali nakon ove poruke vec treci dan nikako da kontaktiram nekoga da vidim u cemu je problem...odbacivam mogucnost zvanja telefonskim putem jer ne bih nista napravio sa svojim znanjem engleskog jezika...

ako mi mozete pom oci bio bih vam zahvalan...adis

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Jel se možeš ulogirati u eBay? Kakvo ti je tamo stanje?

13 godina
neaktivan

ne mogu sad nikako...ne prihvata mi lozinku...ali prvi dan sam kao bio ulogovan pisalo je gore ...to mi je ostala automatki login a sad ama bas nista

13 godina
neaktivan

We have temporarily disabled the automatic payment of your invoices. We're sorry for the inconvenience, but we've taken this action to ensure that you're being charged only for amounts that you actually owe.

If you're not currently an active seller, then our action should have no effect upon your account and the following information is for your information only.

---Important--- I

f you have listed items recently or plan to list items in the near future, please review the following information carefully. You may be required to take action in order to ensure that your account remains current.

For the next 7 days, eBay will not attempt to make automatic payment for the invoices of your selling fees. However, the due dates for all selling fees have not changed. If any valid fees are due within the next 30-60 days, a manual one-time payment will be required in order to keep your account current.

dosla mi je email poruka i sa ovakvim sadrzajem

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
adis1103 kaže...

ne mogu sad nikako...ne prihvata mi lozinku...ali prvi dan sam kao bio ulogovan pisalo je gore ...to mi je ostala automatki login a sad ama bas nista

Ne znam što bih ti rekao. Nisu napisali što da napraviš, napisali su samo da ti je račun privremeno blokiran. Možda ti je netko provalio u račun i promijenio lozinku pa se zbog toga sad ne možeš ni logirati. Probaj resetirati lozinku - kod logiranja klikni na Forgot your password.

13 godina
neaktivan

hvala ti prijatelju...uspio sam resetovati password ali i dalje sam suspendovan...pise navodno da mi je neko drugi koristio account...u sto cisto sumnjam

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice