eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.400.543
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
ivanoile kaže...
Zena na carini kojoj sam faksirao racun majice je rekla da je limit 130kn,te da majica ne ulazi u carinjenje.

Možda 130 +PDV? = 160. Gle - nije me briga što je ona rekla ili što ti misliš da je rekla. Na onoj stranici jasno piše koliko je. Ako su promijenili propise, onda su trebali ažurirati stranicu i onda ih je trebalo zašpotati zašto na stranicama dezinformiraju ljude. Zašto je nisi pitao - otkad je granica 130 kuna umjesto 160? Pa nećemo sad valjda tu filozofirati o tome što ti je rekla, kad na stranicama jasno piše koliko je, a nitko nije čuo niti igdje piše da je bilo nekih promjena. Zovi je ponovno pa pitaj je li se zabunila, a ako se nije zabunila, upozori je da onda na stranicama carine stoje stari podaci.

16 godina
protjeran
Perkan777 kaže...

Ovo mi se prvi put dogadja.Za svoj mob sam dobio brzojav(lol sta nisu culi za email xD) da se nalazi na carini.Na tom brzojavu nema nista konkretno osim njegovog tracking number i mase.Samo je napisano da je na moju adresu prispjela ta EMS posiljka.

Zna li sto sta mi je ciniti?

Da li moram ici do carinarnice?!

Jel moze netko odgovoriti na brzinu da znam sto mi je ciniti sutra?!

The enemy of my enemy is my friend!
13 godina
odjavljen
Perkan777 kaže...
Perkan777 kaže...

Ovo mi se prvi put dogadja.Za svoj mob sam dobio brzojav(lol sta nisu culi za email xD) da se nalazi na carini.Na tom brzojavu nema nista konkretno osim njegovog tracking number i mase.Samo je napisano da je na moju adresu prispjela ta EMS posiljka.

Očito je da nisi dobio objasni, daj sliku papira!

16 godina
protjeran
Diplomat kaže...
Perkan777 kaže...
Perkan777 kaže...

Očito je da nisi dobio objasni, daj sliku papira!

Neda mi se palit skener sad ugl pise ovako Na vasu adresu prispjela je EMS posiljka broj (xxxxxxxxxxx) mase 0,5 kn upisana u PCP xxxx/x postom slijedi poziv sa dodatnim podacima.
Adresa carine
Moja adresa

13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

A kada bih ja naručio nešto preko ebaya ispod 160 kn to bi došlo na moju adresu ili bih morao ići na granicu?

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
ethernithy kaže...

A kada bih ja naručio nešto preko ebaya ispod 160 kn to bi došlo na moju adresu ili bih morao ići na granicu?

Na granicu sigurno nečeš morati!

Perkan: jel piše na paketu da treba račun, neki iznos u kunama? Jesi platio 9,50 tu poštu?

Dok se tu natežem sa tobom mogao si ih nazvati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 22:00 (Diplomat).
16 godina
protjeran
Diplomat kaže...
ethernithy kaže...

Na granicu sigurno nečeš morati!

Perkan: jel piše na paketu da treba račun, neki iznos u kunama? Jesi platio 9,50 tu poštu?

Dok se tu natežem sa tobom mogao si ih nazvati.

Brijem da ni ne rade sad.

Nisam dobio nikakav racun niti sam morao ista platiti za ovaj brzojav !

13 godina
odjavljen
Perkan777 kaže...

Sliku šalji ili ti ne mogu pomoci...

16 godina
protjeran
Diplomat kaže...
Perkan777 kaže...

Poslat cu ti na PM sad!

EDIT:Poslano

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 22:31 (Perkan777).
13 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...

Evo samo da javim da je danas posiljka dosla na carinu i ceka carinski pregled.Valjda cu mozda vec u petak dobit svoj mobitel :))

Super. Javi kako je prošlo i koji si mobitel uzeo.

Pzz

13 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...
Diplomat kaže...
Perkan777 kaže...

Frende, da ti nisu poslali običnu obavijest da dođeš vjerojatno u Branimirovu. Meni obično od tamo dolazi. Traže te račun i možda još koji dokument da možeš to uvesti te
da ti naplate carinu, porez i poštarinu. Reko sam da nije tako jednostavno sa mobitelima, zato me zanima kako će sve proći da znam za ubuduće ako ću naručivati takvu robu.
Pzz

13 godina
neaktivan
ethernithy kaže...

Možda sam u zadnje vrijeme nešto propustio pa bi molio da me prosvijetlite. :)

Na poštanske pakete se naplaćuje carina i porez ako su vrijednosti zajedno sa shippingom ispod 300kn. Drugi je slučaj na granici gdje se

pri ulasku u zemlju može uvesti robe vrijednosti do 1000kn po osobi bez plaćanja carine i PDVa.

Sve je relativno. Jedanput sam platio 130kn carinu na djećju Nike trenirku koju sam platio $9, a koji puta mi prođe sat ili cipele da me nitko ništa ne pita.

Samo ti narućuj, jer ako i platiš nešto, vjerojatno si prošao upola jeftinije nego u našim dućanima.

17 godina
moderator
Zero Mike kaže...
ethernithy kaže...

Možda sam u zadnje vrijeme nešto propustio pa bi molio da me prosvijetlite. :)

Na poštanske pakete se naplaćuje carina i porez ako su vrijednosti zajedno sa shippingom ispod 300kn. Drugi je slučaj na granici gdje se

pri ulasku u zemlju može uvesti robe vrijednosti do 1000kn po osobi bez plaćanja carine i PDVa.

Zar nisam dao link? http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx

Carina i PDV se ne naplaćuju ako je roba do 160 kuna. Ja sam zapravo rekao da se to odnosi na vrijednost robe plus dostavu, no piše da je u pitanju vrijednost robe ako je specificirano koliko iznosi roba, a koliko dostava.

300 kuna je ako nije riječ o kupo-prodaji, dakle ako je poslan dar. A sad hoće li ti carinici vjerovati da ti dar šalje netko iz Kine - to je jako upitno.

Zero Mike kaže...
Sve je relativno. Jedanput sam platio 130kn carinu na djećju Nike trenirku koju sam platio $9, a koji puta mi prođe sat ili cipele da me nitko ništa ne pita.

Ako je to bila nova roba, još si dobro i prošao, jer takva cijena govori da je vjerojatno riječ o krivotvorini. A ako je riječ o krivotvorini, odnosno da su je prepoznali kao krivotvorinu, mogao si platiti kaznu za uvoz krivotvorene robe, naknadu za uništavanje i još ostati bez trenirke. Bilo na TV-u kako je jedan tip popušio na uvozu krivotvorenog ručnog sata. Ako je zaista riječ o originalu, onda si super prošao.

13 godina
neaktivan

Ma ja sam mislio klincu kupit neku maju sveukupna vrijednost ne prelazi 160 kn.

Tako da bih samo to platio, je li tako?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Uf evo danas update.Doslo ono pismo od carine (10 kn) trebam im dati dozvolu od hakom i racun (koliko sam platio). Zvao sam ih i ako je u bazi hakoma vec samo tu potvrdu zajedno sa racunom i onim njihovim papirom faksirat do 13 h.

Ako im do tad faksiram posiljku cu dobit poslijepodne :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Čuo sam da mogu napraviti još jedan ebay račun sa istim podacima, ali email ne smije biti ista kao na 1.računu i na paypal mail moram dodati drugi mail. 
Jel to istina?
Mislim napraviti još jedan na svoje podatke, pa dati bratu da on koristi njega, a ja ovaj svoj 1.ebay račun. 

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Čuo sam da mogu napraviti još jedan ebay račun sa istim podacima, ali email ne smije biti ista kao na 1.računu i na paypal mail moram dodati drugi mail. 
Jel to istina?
Mislim napraviti još jedan na svoje podatke, pa dati bratu da on koristi njega, a ja ovaj svoj 1.ebay račun. 

za pp možeš ali ne možeš iste kartice tako da baš i nema smisla

If applications are created with vb.net, what created vb.net ? R.I.P. Mr. Jobs, find your peace!
14 godina
neaktivan
pbandov kaže...
Liverpool1892 kaže...

Jel to istina?

Pa koristit će moju karticu, i dodati još jedan mail na paypal računu, pa će on koristiti taj mail kad bude plaćao preko paypala.

16 godina
protjeran

Sad dosao doma i nema nikakvog paketa iako mi je likica preko telefona rekla ako im danas to sve do 13 posaljem da cu paket dobiti poslijepodne jer je to EMS.

Sad gledam dosao je update tracking te sad kaze Return items from customs 1 a na mobu imam tracking i na trackingu Ciparske poste kaze Sent item to domestic location

Jel zna netko sto to znaci i da li cu ja dobiti sutra posiljku (subotom) jer je to EMS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Smiju li se na ebay-u prodavati lažnjaci? Naprimjer starke iz hong konga koje dođu 40 dolara i imaju free shiping? Je li to fake?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ethernithy kaže...

Smiju li se na ebay-u prodavati lažnjaci?

Niti se smiju prodavati, niti se smiju uvoziti u Hrvatsku.

ethernithy kaže...

Naprimjer starke iz hong konga koje dođu 40 dolara i imaju free shiping? Je li to fake?

Tko bi ga znao. S jedne strane je moguće, s druge strane možda ih oni tamo dobe direkt iz tvornica po povoljnijim uvjetima. 40 dolara ipak nije tako mala svota i nekako si mislim da, kad bi se radilo o lažnjaku, da bi se možda prodavalo za manje novca.

S tim da moraš nešto uzeti u obzir - pogledaj malo prijašnje postove - jedan forumaš platio lijepu carinu+pdv na uvoz dječje trenirke koju je platio 9 dolara - dakle, ako ti uvezeš te starke za 40 dolara, lako je moguće da ćeš platiti carinu i pdv na iznos koji slične patike koštaju kod nas.

14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
pbandov kaže...
Liverpool1892 kaže...

Jel to istina?

Pa koristit će moju karticu, i dodati još jedan mail na paypal računu, pa će on koristiti taj mail kad bude plaćao preko paypala.

Ako netko zna, dali se to može i smije napraviti?

16 godina
protjeran
Perkan777 kaže...

Sad dosao doma i nema nikakvog paketa iako mi je likica preko telefona rekla ako im danas to sve do 13 posaljem da cu paket dobiti poslijepodne jer je to EMS.

Sad gledam dosao je update tracking te sad kaze Return items from customs 1 a na mobu imam tracking i na trackingu Ciparske poste kaze Sent item to domestic location

Jel zna netko sto to znaci i da li cu ja dobiti sutra posiljku (subotom) jer je to EMS?

Da li zna netko da li mogu primiti EMS posiljku subotom?

13 godina
neaktivan

Ah dobro ne mislim ja to kupiti tu bi se vjerovatno sve obračunalo, nego je to samo neki primjer. Znači po svemu dok sam ispod 160 ne bi trebalo biti problema.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

kakvu garanciju ja imam da nesta nije replica il kopija na ebayu, recimo imam  jaku sumnju da su ove slusalice kopija il nesta, kod nas se prodaju za 650kn a kod njih za manje od 300, i besplatan shiping iz kine....

http://www.ebay.com/itm/Red-SteelSeries-Siberia-Headset-V2-free-shipping-/160658146296?pt=Other_MP3_Player_Accessories&hash=item2567f8c3f8#ht_5216wt_1188

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
WhiskeyInJar kaže...

kakvu garanciju ja imam da nesta nije replica il kopija na ebayu, recimo imam  jaku sumnju da su ove slusalice kopija il nesta, kod nas se prodaju za 650kn a kod njih za manje od 300, i besplatan shiping iz kine....

Ako ti pošalje kopiju, možeš ga tužiti eBayu - trebali bi ti vratiti novac, a njemu suspendirati račun. Pogledaj ocjene kupaca i njihove komentare.

13 godina
neaktivan

Zero Mike kaže...

Ako je to bila nova roba, još si dobro i prošao, jer takva cijena govori da je vjerojatno riječ o krivotvorini. A ako je riječ o krivotvorini, odnosno da su je prepoznali kao krivotvorinu, mogao si platiti kaznu za uvoz krivotvorene robe, naknadu za uništavanje i još ostati bez trenirke. Bilo na TV-u kako je jedan tip popušio na uvozu krivotvorenog ručnog sata. Ako je zaista riječ o originalu, onda si super prošao.

Lijepo si to objasnio ali u vecini slucajeva je to samo na papiru. Otvori Njuskalo pa vidi koliko ima satova koji su fake. Ima ih stotine a oni na aerodromu cope nekog jadnika. Od kuda dolaze? Sigurno ne iz Dubrave. Skolovao sam se u Americi i proveo prekrasno vrijeme tamo sa obitelji. $1 je kod njih ko kuca velik za razliku od kune. U ducanima se moglo kupiti obleke za djecu od 1 do 5 dolara poznatih brendova koliko ti srce zeli. Mogao bi nabrajati do sutra ali cijene na eBayu su koji puta napuhane u odnosu na sniženja u molovima. Koji je to carinik obucen da procjeni da je moja roba lazna. Pa u americi se za shoplifting (sitna krada u ducanu npr kaugume, cokoladice) placa kazna od $1000 ili 1g zatvora a da ne govorimo o prevarama sa kopijama. Ameri imaju visoke standarde za kvalitetu. Da nemaju, kud bi ih dovela zakonska obaveza 30 days, money back. Nosiš cipele 20 dana i onda ih vratis jer te zuljaju i oni vracaju puni iznos bez da ista pitaju. Ja se od povratka iz amerike oblacim preko neta. Od firme Pay2for less sam dobio troje hlace + jedne bermude od Tommy Hilfigera za $100, a kod nas su jedne 900kn. Nismo mi mjerilo odnosa kvalitete i cijene. Mi smo mjerilo opce pljacke na svakom koraku. Carinik misli da djecja trenirka mora kostati 500kn, jer je to kod nas normalno, a mi svi skupa nismo normalni. Sve u svemu, ne treba stvarati neku famu. Kupujte robu za US trziste jer je kvalitetna, trazite da vam se na invoice (fakturu) potpise djelatnik firme, kao da je netko koga poznate i stavi da je to gift. To je cca $60 za koju vas u 95% slucajeva nece nitko nista pitati, a za nesto skuplje, dajte nesto i drzavi jer ce u konacnici opet biti super povoljno. ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 4:02 (Zero Mike).
13 godina
neaktivan
WhiskeyInJar kaže...

http://www.ebay.com/itm/Red-SteelSeries-Siberia-Headset-V2-free-shipping-/160658146296?pt=Other_MP3_Player_Accessories&hash=item2567f8c3f8#ht_5216wt_1188

Kad ti dode roba, vidjeti ces i sam da li to odgovara kvaliteti. Ako ne, prijavi na PayPalu da nisi zadovoljan jer ti je prodavatelj poslao jeftinu i lošu kopiju. Dobiti ces povrat, ali nemoj to zlorabiti. Kada bi svi masovno htijeli i ovce i novce vrlo brzo bi dosli na crnu listu i izbacili bi nas sa popisa shipping destinacija. Cesto mozes vidjet gdje pise No shipping to Italy. Svima moze ali njima ne ..... sve s razlogom.

By the way, pitaj prodavatelja da li se radi o original Siberia-headset pa ces vidjeti sta kaze..... Ako te prevari, napravi kako sam rekao.

13 godina
neaktivan
Perkan777 kaže...

Bojim se da nisi dobio dozvolu za uvoz i paket su vratili. Provjeri u ponedjeljak. Zao mi je sto sam bio u pravu kad se radi o telekomunikacijskim uredajima. Nije fer sto te nisu osobno pozvali i da se vidi o cemu se radi.

Lovu ces dobiti nazad, ne moras se bojati. Kontaktirat ces prodavaca da ti uplati povrat ili otvoriti na PayPalu postupak. Posalji mi o cemu se tocno radi mozda mogu pomoci pa zatrazis da ti ponovi shipping.

16 godina
protjeran
Zero Mike kaže...
Perkan777 kaže...

Bojim se da nisi dobio dozvolu za uvoz i paket su vratili. Provjeri u ponedjeljak. Zao mi je sto sam bio u pravu kad se radi o telekomunikacijskim uredajima. Nije fer sto te nisu osobno pozvali i da se vidi o cemu se radi.

Lovu ces dobiti nazad, ne moras se bojati. Kontaktirat ces prodavaca da ti uplati povrat ili otvoriti na PayPalu postupak. Posalji mi o cemu se tocno radi mozda mogu pomoci pa zatrazis da ti ponovi shipping.

Ma mislim da nije.Sad sam gledao po netu i to je normalno a sljedeca promjena ce biti send item to domestic location (iako to vec pise na tracking stranicama ciparske poste).

Nego oce li taj EMS subotom i da li carina radi subotom pa da ih nazovem?

EDIT:Za vrijeme dok sam ovo pisao dosao postar :))

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2011 9:49 (Perkan777).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice