eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.402.475
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Lady72 kaže...
Jooj Miki, pa čemu ljutnja, čemu taj nervozan "ton", apsolutno je jasno da čovjek nije kupio kod istog sellera, isti proizvod..jel' ti to mjerkaš kako je i što tko rekao.. ok, imao je SLIČAN slučaj..Čekaj, ili je ovo forum pod muškim patronatom !?
Inače, ja sam jako ozbiljna i odgovorna osoba, i to što se desilo pokušavam riješiti, ako ćeš pomoći, pomozi...
kako dalje ?! u resolution centru prijavim ovu situaciju kao što ?!, tražila sam...nadjem stavku "imate otvoren slučaj..neplaćanje..", ali ne nudi mi opciju da se referiram na nju?!
A feedback !?

Ne brboci.

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
15 godina
Lady72 kaže...
Jooj Miki, pa čemu ljutnja, čemu taj nervozan "ton", apsolutno je jasno da čovjek nije kupio kod istog sellera, isti proizvod..jel' ti to mjerkaš kako je i što tko rekao.. ok, imao je SLIČAN slučaj..Čekaj, ili je ovo forum pod muškim patronatom !?
Inače, ja sam jako ozbiljna i odgovorna osoba, i to što se desilo pokušavam riješiti, ako ćeš pomoći, pomozi...
kako dalje ?! u resolution centru prijavim ovu situaciju kao što ?!, tražila sam...nadjem stavku "imate otvoren slučaj..neplaćanje..", ali ne nudi mi opciju da se referiram na nju?!
A feedback !?

Da me poznaješ znala bi da se ni najmanje ne ljutim nit sam imao nervozan ton. Zato sam i napisao na dnu posta da ne želim biti bezobrazan jer znam da pisana riječ u glavi čitatelja često dobiva posve drukčiji ton od onoga kojim je izašla iz glave pisca.

Inače post je čak više bio namijenjen svima ostalima koji mogu imati takva pitanja a ne tebi, jer post tebi je bio onaj gore, ovo je bilo za svih, da shvat(it)e da je ono što rade na ebayu zakonski obvezujuće, te da se slijedom toga mogu dovesti u situaciju u kojoj mogu stvarno i zakonski odgovarati zbog svojih postupaka, ili izostanka istih.

Ovo o mjerkanju i muškom patronatu...hehe, vidi se razlika u muškom i ženskom procesu shvaćanja i analiziranja podataka.

17 godina
neaktivan
Lady, obavezno odgovori na case, napiši što detaljnije što se sve događalo.

Neka te ne brine što je seller "out of office" jer to nije tvoj problem. Ako nakon tvog odgovora seller ne reagira nakon par dana, reagirat će eBay.
Svaki ishod ove situacije ti je bolji nego da na accountu imaš oznaku da nisi platila item.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
15 godina
neaktivan
Lady72 kaže...
A feedback !?

Ja sam imao nekoliko slucajeva gdje sam nesto krivo kupio.Vecinom sam bez problema raskinuo ugovor sa prodavateljom, a jednom sam cak morao platiti za troskove relistinga.Obicno prodavatelj ne zeli riskirati negativni feedback i raskine ugovor o kupnji.Nikad mi se nije dogodio slucaj kakav ti imas.Kontaktiraj eBay na bilo koji nacin, jer ako se ne javis sigurno ces morati platiti.Ne znam zasto mislis da kao te netko na forumu podcjenjuje sto si zena?

I'll see you on the dark side of the moon
16 godina
eBay - pitanja i odgovori

Prije 22 dana naručio sam item ,koji još uvijek nije poslan. Kontaktirao sam sellera, međutim on ne odgovara na poruke. Danas je dobio negativan feedback zbog identičnog problema.  Da li da otvorim case ili da čekam još?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...

Prije 22 dana naručio sam item ,koji još uvijek nije poslan. Kontaktirao sam sellera, međutim on ne odgovara na poruke. Danas je dobio negativan feedback zbog identičnog problema.  Da li da otvorim case ili da čekam još?

1. Znalo mi se desiti da nije označio ali predmet je bio poslan.

2. Nakon kolko RADNIH dana nije odgovorio?

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
16 godina

Nije odgovorio nakon dva dana,al otvorio sam case. Vidit cemo sta ce biti {#} !

Otvorio sam samo zato šta ima i drugih ljudi koji kod istog sellera imaju isti problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobro makar si trebao pustiti još jedan dan. Sada to riješi preko case-a.

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-by-monopol/107035.aspx
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Danny, Tengo dinero :) hvala vam.. očito je specifična situac., eto vidiš i sam kažeš da nikad nisi imao ovako nešto... a ja tu "čeprkam", ne znam gdje, što, uopće mi nije nudilo opcije da im pošaljem odgovor (već sam ja i prije tražila, ali sam se ipak nadala da ću to riješiti sa sellericom)...imam priju koja je u resolution centru već rješavala nekoliko situacija i ona nije imala pojma šta da radim...evo baš sam sada nešto uspila napraviti... nadam se da bude ok..

Samo i dalje ne znam šta sa feedbackom ?! nakon ovog, još ću i za to dobiti penale.. lpozz {#}

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ee stiglo ovo Hi Ivana,

Payment for this item hasn't been received during the past 36 days. thetanbar has canceled the transaction, and you're no longer entitled to receive the item. Also, an unpaid Item has been recorded on your account.

a ja sam uspila naći način poslati, sve detaljno objasnila i dobila odmah{#}

Thanks for contacting us about the unpaid item recorded on your account. Our records show this is the first time you've appealed an unpaid item. Based on this and the information you gave us, we've removed the unpaid item from your account.

Suuperrr, još samo ostaje pitanje feedbacka, šta pametnoga napisati ??

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

Da me poznaješ znala bi da se ni najmanje ne ljutim nit sam imao nervozan ton. Zato sam i napisao na dnu posta da ne želim biti bezobrazan jer znam da pisana riječ u glavi čitatelja često dobiva posve drukčiji ton od onoga kojim je izašla iz glave pisca.

Inače post je čak više bio namijenjen svima ostalima koji mogu imati takva pitanja a ne tebi, jer post tebi je bio onaj gore, ovo je bilo za svih, da shvat(it)e da je ono što rade na ebayu zakonski obvezujuće, te da se slijedom toga mogu dovesti u situaciju u kojoj mogu stvarno i zakonski odgovarati zbog svojih postupaka, ili izostanka istih.

Ovo o mjerkanju i muškom patronatu...hehe, vidi se razlika u muškom i ženskom procesu shvaćanja i analiziranja podataka.

ovo prvo se valjda "ćuti" osjeća, nepotrebno je pisati jesam li ili nisam htio, bio, ako se ima nešto ozbiljno za reći, onda se nadje lijepog načina... imala sam feeling da me neka namćora baba spopala.. toliko ovom drugom...muškom i ženskom procesu..nema ljutnje{#} Svako dobro ti želim

15 godina
neaktivan
Lady72 kaže...

ee stiglo ovo Hi Ivana,

Payment for this item hasn't been received during the past 36 days. thetanbar has canceled the transaction, and you're no longer entitled to receive the item. Also, an unpaid Item has been recorded on your account.

a ja sam uspila naći način poslati, sve detaljno objasnila i dobila odmah{#}

Thanks for contacting us about the unpaid item recorded on your account. Our records show this is the first time you've appealed an unpaid item. Based on this and the information you gave us, we've removed the unpaid item from your account.

Suuperrr, još samo ostaje pitanje feedbacka, šta pametnoga napisati ??

Super da si to uspjela riješiti, a feedback ne moraš ni ostaviti.

15 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, nije me duuugo bilo u ovoj temi, pa me zanima koliko bi me ispao ukupan trošak na predmet koji košta 270 dolara + 45 dolara shipping.

I kak se to računa, da naučim i više ne pitam {#}

PRODAJEM SVOJ KOMP! INFORMACIJE NA PP!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Plahi kaže...

Pozdrav ljudi, nije me duuugo bilo u ovoj temi, pa me zanima koliko bi me ispao ukupan trošak na predmet koji košta 270 dolara + 45 dolara shipping.

I kak se to računa, da naučim i više ne pitam {#}

Ako je oslobođeno carine onda računaš: (270+45)*1,23

Ako nije oslobođeno carine onda: (270+45)*1,1*1,23

1,23 je PDV, a 1,1 je carina u slučaju da je 10%. Na neke stvari je drukčije.

Npr ako se radi o hladnjaku za proc ond aje carina 7%, ako se radi o ventu za komp ond aje carina 4%, ako je knjiga nema carine, ako je komponenta računala onda nema carine itd...

14 godina
neaktivan
ehh daa odahnula sam..prezadovoljna ishodom i brzim odgovorom
..samo mislim da bi feedback (obavezno) trebalo ostaviti, zar ne ? ..imaš 60 dana od kupnje da ostaviš, ako ne, šta onda ? ..još sam dobila reminder Don't forget to leave Feedback. If there is a problem, please go to the Resolution Centre by 06/08/11
ee ne bih ja u resolution ponovo, ja momentalno na Hvaru odmaram, uživam i ne bih kompl.
Ja bih joj najradje ostavila poz.., ionako bih opet kupovala neke proizvode kod nje, i možda bude sve 5, ali ne smije se lagati-zato i služi feedback ? ne znam... lipi pozdrav
17 godina
Lady72 kaže...
ehh daa odahnula sam..prezadovoljna ishodom i brzim odgovorom
..samo mislim da bi feedback (obavezno) trebalo ostaviti, zar ne ? ..imaš 60 dana od kupnje da ostaviš, ako ne, šta onda ? ..još sam dobila reminder Don't forget to leave Feedback. If there is a problem, please go to the Resolution Centre by 06/08/11
ee ne bih ja u resolution ponovo, ja momentalno na Hvaru odmaram, uživam i ne bih kompl.
Ja bih joj najradje ostavila poz.., ionako bih opet kupovala neke proizvode kod nje, i možda bude sve 5, ali ne smije se lagati-zato i služi feedback ? ne znam... lipi pozdrav

Meni dok je prodavač na moj zahtjev poništio aukciju na kojoj sam dobio predmet, napisao sam pod feedback da je prodavač razuman, susretljiv i komunikativan, tek toliko iz moje zahvalnosti, pošto mu se drugačije nisam mogao odužiti.

Kad već čitaš ovo, pročitaj i pravila foruma! :D
14 godina
neaktivan

Sta mislite jeli ovo fejk jer je cijena dosta niza ,a svi su kupci zadovoljni koliko sam vidio feedback
http://cgi.ebay.com/Red-SteelSeries-...565b64f97#shId

0 0 hvala 0
17 godina
stipe1771 kaže...

Sta mislite jeli ovo fejk jer je cijena dosta niza ,a svi su kupci zadovoljni koliko sam vidio feedback
http://cgi.ebay.com/Red-SteelSeries-...565b64f97#shId

This listing () has been removed, or this item is not available.

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina

nerazumijem se bas u slusalice puno, ali vjerojatno su prave jer 99% fake stvari ebay mice ubrzo nakon sto se postave, a nek te cijena ne cudi.

ja sam sebi gledao mercedesov privjesak, nalazim ga na sluzbenim stranicama po 40$, a na ebayu isti takav vec za 5$..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hacker002 kaže...

nerazumijem se bas u slusalice puno, ali vjerojatno su prave jer 99% fake stvari ebay mice ubrzo nakon sto se postave, a nek te cijena ne cudi.

ja sam sebi gledao mercedesov privjesak, nalazim ga na sluzbenim stranicama po 40$, a na ebayu isti takav vec za 5$..

Pola eBay-a je fejk.Kina=Fejk.

15 godina
neaktivan
no tengo dinero kaže...

čak ni kineski Durex nije Durex. Ja sam iz fore kupio calssic paket za koji dolar i pogodite gdje je problem!?

njihovi su tako uski i neudobni zapoludit, a i smrde pomalo.
čak smo se zezali da smrde po riži jer su iz kine xD

na kraju sam ih podjelio okolo svima iz fore jer su kineski :D
i pogodite gdje je opet problem!?

pola njih je opet trudno :/

Energija pripada svima, kao i zrak! Mašta, bitnija od znanja!
17 godina
Bernard Huky Hux kaže...
no tengo dinero kaže...

čak ni kineski Durex nije Durex. Ja sam iz fore kupio calssic paket za koji dolar i pogodite gdje je problem!?

njihovi su tako uski i neudobni zapoludit, a i smrde pomalo.
čak smo se zezali da smrde po riži jer su iz kine xD

na kraju sam ih podjelio okolo svima iz fore jer su kineski :D
i pogodite gdje je opet problem!?

pola njih je opet trudno :/

Pa kinezi u prosjeku imaju manju cunu. Da narucis kondome iz afrike spali bi ti sa cune jer bi bili ko carapa :)

Ovaj forumaš je tolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti slobodna od ugnjetavanja zbog svojih liberalnih mišljenja
16 godina
ORIGIN NICK: rmandic | Battlefield: Bad Company 2 nickname : dreammaker. (s točkom na kraju)
15 godina
neaktivan

da free je ali to ti je fejk iz kine su pobogu zato i kostaju 110 kn

14 godina
neaktivan

Kada idem nekog sellera gledati item koje sve prodaje pojavi mi se ovo: The seller UserID you entered was not found  i tako za svakog sellera, možda netko zna u čemu je problem?

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Kada idem nekog sellera gledati item koje sve prodaje pojavi mi se ovo: The seller UserID you entered was not found  i tako za svakog sellera, možda netko zna u čemu je problem?

isti problem imam, znači da je do njih, ne do nas :D

16 godina
neaktivan
pošto nisam vidio temu o prodaji, imam konkretno pitanje, želio bih prodati nešto na ebayu, ali bi to slao iz njemačke, a ja sam trenutno u hrvatskoj i kartica, samim time i paypal mi je registriran na hrvatskoj adresi. i ebay mi je registriran na hrvatsku adresu i sad kad idem prodavat tamo pod item info bi mi pisalo Hrvatska, a ja bi da mi piše Njemačka, da li je to ikako moguće napraviti, da li je moguće promjenit adresu na ebayu, da promjenim na Njemačka a da mi paypal ostane na Hrvatska, da li bi me ebay zbog toga kaznio ili to me zapravo zanima?
http://www.erepublik.com/en/referrer/Ivoo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
W_L_M kaže...
pošto nisam vidio temu o prodaji, imam konkretno pitanje, želio bih prodati nešto na ebayu, ali bi to slao iz njemačke, a ja sam trenutno u hrvatskoj i kartica, samim time i paypal mi je registriran na hrvatskoj adresi. i ebay mi je registriran na hrvatsku adresu i sad kad idem prodavat tamo pod item info bi mi pisalo Hrvatska, a ja bi da mi piše Njemačka, da li je to ikako moguće napraviti, da li je moguće promjenit adresu na ebayu, da promjenim na Njemačka a da mi paypal ostane na Hrvatska, da li bi me ebay zbog toga kaznio ili to me zapravo zanima?

Znam da kod promjene adrese provjeravaju IP adresu (trebao bi biti u drzavi na koju mijenjas), a za ostalo bi bilo dobro da njima posaljes mail.

http://www.youtube.com/watch?v=5Fm7jmkHAxs&feature=feedlik
15 godina

imam problem.

nedavno sam narucio dio za automobil, zadnje stop svjetlo, i sve se cinilo u redu. to prve kise, kada mi je natopilo 10 litara vode u prtljaznik. na jednom svjetlu nedostaje tzv. keder, zbog cega voda propusta. dio nije originalan kako se cinilo. drugo svjetlo je ok cini se. cijena toga sveg je bila oko 100 eura. seller ima sve pozitivno, i ja sam mu odmah bio dao pozitivno. sto sada?

Samo rokaj!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice