eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.366.116
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
no tengo dinero kaže...
Hacker-ri kaže...

32.88 item

19.99 postarina

+10% carine

+23% PDV

----------------------------

52.87$=264.35kuna

+10% carine= 26.40kn

+23%PDV= 60.72

-----------------------

= 351.47kuna

Mislim da pdv ide na ukupnu vrijednost proizvoda sa postarinom i carinom.Tako da bi pdv bio 66.87kn.Uz to ide poziv od 9.5 i troskovi carinenja od 30-ak kuna.

carini se EBAY posiljka, a ne SA CARINOM...

potpis :D
17 godina
Hacker-ri kaže...

Ehm, molim?

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
neaktivan
Elles D. kaže...
Hacker-ri kaže...

Ehm, molim?

sorry...

pdv se racuna na ukupnu cijenu Ebay posiljke (item+shipping) a ne (item+shipping+carina) barem koliko ja znam...

15 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
Elles D. kaže...
Hacker-ri kaže...

Ehm, molim?

sorry...

pdv se racuna na ukupnu cijenu Ebay posiljke (item+shipping) a ne (item+shipping+carina) barem koliko ja znam...

Pravilnik kaze:

Prilikom carinjenja obračunava se i PDV po stopi od 23%, računato na carinsku vrijednost uvećanu za iznos carine.

E, sada reci ti meni sto to znaci?

I'll see you on the dark side of the moon
17 godina
neaktivan
no tengo dinero kaže...

Pravilnik kaze:

Prilikom carinjenja obračunava se i PDV po stopi od 23%, računato na carinsku vrijednost uvećanu za iznos carine.

ja sam nedavno uzeo 10m LED STRIPA, i racunao sam pdv bez carine, i cini mi se da su ga tako i naplatili, bez carinske vrijednosti, pdv je racunat po racunu od paypala, tj toj ukupnoj vrijednosti... sumnjam da su pogrijesili...

probat cu vidjet dal imam jos uvijek racun, ali ako pravilnik tako kaze, onda je valjda tako...

15 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
no tengo dinero kaže...

Pravilnik kaze:

ja sam nedavno uzeo 10m LED STRIPA, i racunao sam pdv bez carine, i cini mi se da su ga tako i naplatili, bez carinske vrijednosti, pdv je racunat po racunu od paypala, tj toj ukupnoj vrijednosti... sumnjam da su pogrijesili...

probat cu vidjet dal imam jos uvijek racun, ali ako pravilnik tako kaze, onda je valjda tako...

Evo bas cekam da mi nesto carine, pa cu onda javit.Ne mogu naci racune koje su mi ispisali otprije.Hm, cekaj malo, pa mozda nema carine za to sto si narucio?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 22:35 (no tengo dinero).
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori
Pa ima carine, kako nema?
Čist račun duga ljubav!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vjerovatno su racunali samo PDV 23% posto spada u elektroniku!?
Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
15 godina

Da se ne svađate...iako pravilnik kaže da PDV ide na sve zajedno skupa sa carinom i meni su osobno valjda baš svaki put tako i računali, imam nekoliko poznanika koja su dosta puta računali PDV na PayPal račun, i carinu na PP račun i onda zbrojili. Čini mi se da iako je kontra pravilnika da svejedno neki carinici tako rade. Možda ne znaju.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Planiram uzet apple headphones za iPod Shuffle, e sad .. postoji li neki "best buy" koje je vec netko kupovao ? Kolko sam trazio free shipping za Hrvatsku i nije popularan, sto u krajnju ruku i nije najbitnija stavka, nego me zanima kako i kada se obracunava shipping fee ( odma, na posti, carini .. ? )?

Inace, naisao sam na ova dva modela  - http://cgi.ebay.com/Pod-iPhone-3G-3GS-Mic-Headset-Headphone-Earphone-/370402441877?pt=Other_MP3_Player_Accessories&hash=item563db4ba95#ht_1349wt_1165  & http://cgi.ebay.com/OEM-Apple-Earphones-Headset-iPhone-iPod-w-Remote-Mic-/120712313769?pt=Other_MP3_Player_Accessories&hash=item1c1b03bba9#ht_2582wt_1010

Prvi je vjerovatno neki "fejk", dok kod drugoga shipping kosta oko 10$.

In the end there will be only ( c )haoss ...
15 godina
neaktivan
Leglo kaže...

Planiram uzet apple headphones za iPod Shuffle, e sad .. postoji li neki "best buy" koje je vec netko kupovao ? Kolko sam trazio free shipping za Hrvatsku i nije popularan, sto u krajnju ruku i nije najbitnija stavka, nego me zanima kako i kada se obracunava shipping fee ( odma, na posti, carini .. ? )?

Inace, naisao sam na ova dva modela  - http://cgi.ebay.com/Pod-iPhone-3G-3GS-Mic-Headset-Headphone-Earphone-/370402441877?pt=Other_MP3_Player_Accessories&hash=item563db4ba95#ht_1349wt_1165  & http://cgi.ebay.com/OEM-Apple-Earphones-Headset-iPhone-iPod-w-Remote-Mic-/120712313769?pt=Other_MP3_Player_Accessories&hash=item1c1b03bba9#ht_2582wt_1010

Prvi je vjerovatno neki "fejk", dok kod drugoga shipping kosta oko 10$.

Prvi je fejk garantirano, lega je tražio točno te, te ti nemaju tipke za glasnoću, samo onu srednju. A ove druge su vjerojatno oriđiđi ali nema šanse da u mom svijetu platiš 200 kn za apple slušalice.

Shiping nije 10$ nego 26.25$ brute.

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?
17 godina
neaktivan

zasto ne bi uzeo direktno kod nas http://store.apcom.hr/appleslusalicesdaljinskimimikrofonom-p-39.html

250 kuna za to smece... ma za njih ne bi dao ni 50... ali ako si voljan ja cu ti prodat svoje ... koristio sam ih tocno 5 km, ili ti 3 minute...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

zasto ne bi uzeo direktno kod nas http://store.apcom.hr/appleslusalicesdaljinskimimikrofonom-p-39.html

250 kuna za to smece... ma za njih ne bi dao ni 50... ali ako si voljan ja cu ti prodat svoje ... koristio sam ih tocno 5 km, ili ti 3 minute...

hahahahahahahah 250 kuna, pa onaj iPod shuffle je blizu te cijene loool.

Da se razumijemo, postoje slušalice i od 5000kn, no tu su proff za prave glazbenike. Mi smo nažalost radnička klasa pa se zadovoljavamo kineskim drekom od 5$ xD

17 godina
neaktivan
pbandov kaže...
Hacker-ri kaže...

hahahahahahahah 250 kuna, pa onaj iPod shuffle je blizu te cijene loool.

Da se razumijemo, postoje slušalice i od 5000kn, no tu su proff za prave glazbenike. Mi smo nažalost radnička klasa pa se zadovoljavamo kineskim drekom od 5$ xD

pa on i trazi original... sta mene briga koliko ce dat :D 250 kuna je kod nas original apple slusalica, a direktno je 150 :D

ja mu prodam za 150 svoje XD

15 godina
neaktivan

250kn je ipak previse za slusalice, 100kn bi bila neka prihvatljiva cifra za koju je frend kupio svoje preko ebaya, no radilo se o bid-u; racunao sam da tako nesto povoljno jos uvijek postoji, but guess not. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
17 godina
neaktivan
Leglo kaže...

250kn je ipak previse za slusalice, 100kn bi bila neka prihvatljiva cifra za koju je frend kupio svoje preko ebaya, no radilo se o bid-u; racunao sam da tako nesto povoljno jos uvijek postoji, but guess not. 

ja cu ti ih dat za 150... i ne moras ih cekat :D

15 godina
neaktivan

Da li je netko koristio ovu karticu za eBay?

Mastercard Prepaid Refresh karticu Hypo banke. 

Kakva je uopce ova kartica?

Jeli mozes na nju dobivati novac ili samo placati?

http://www.neobux.com/forum/?frmid=3&tpcid=188360&rh=70726F6661

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
majka kaže...

ja nju koristim :P

to ti je kartica na koju ti uplatiš lovu i preko nje kupuješ bilo gdje gdje je master card prihvaćen. Pa tako i na eBayu. Primati lovu možeš ali paypal nema master card na popisu sada. I da, ne moraš plačati nikakve članarine i naknade. Politika je vrlo jednostavna, koliko uplatiš, toliko imaš!

15 godina
neaktivan
pbandov kaže...
majka kaže...

ja nju koristim :P

to ti je kartica na koju ti uplatiš lovu i preko nje kupuješ bilo gdje gdje je master card prihvaćen. Pa tako i na eBayu. Primati lovu možeš ali paypal nema master card na popisu sada. I da, ne moraš plačati nikakve članarine i naknade. Politika je vrlo jednostavna, koliko uplatiš, toliko imaš!

da i ja ju koristim, ali ne kužim: znači primiti lovu možeš preko paypala ali ti ne sjedne taj novac na karticu, nego ti stoji na paypal acc. do daljnjega?

A da ubacim svoj Hard Disk u tvoju Matičnu Ploću, te da se odmah bacimo na Plug and Play!!!
15 godina
neaktivan

Ako želiš primati lovu od paypala onda si nabavi bilo koju visu. Nažalost sa ovim Masterom možeš samo plačati ali nije ti to do kartice već do paypala. Oni su nam omogućili samo Visu. A koliko sam ja shvatio, da, primio bi lovu na pp account ali bi ti tamo i ostala.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Hvala ti na odgovoru ali ja bi trebao i primati novac  na nju.

Iako je zanimljiva kad nema dodatnih troskova-za vodjenje racuna i sl.

http://www.neobux.com/forum/?frmid=3&tpcid=188360&rh=70726F6661

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
majka kaže...

Hvala ti na odgovoru ali ja bi trebao i primati novac  na nju.

Iako je zanimljiva kad nema dodatnih troskova-za vodjenje racuna i sl.

ha gle, meni bi to bilo idealno. Ali kad svijet nije takav. Za pp ili češ čekati i nadati se da će omogućiti master il si uzmi visu pa ko živ ko mrtav :=)

15 godina
Pa visa electron sa kunskim ziro racunom nema naknadu za vodenje racuna! Barem ja tako mislim neprimjecujem da mi se skida nekakav iznos sam od sebe
Loading... █ 10.000 % ██ 20.000% ███ 30.000% ████ 40.000% █████ 50.000% ██████ 60.000% ███████ 70.000% ERROR!!!!!!
15 godina
neaktivan
CroVandal kaže...
Pa visa electron sa kunskim ziro racunom nema naknadu za vodenje racuna! Barem ja tako mislim neprimjecujem da mi se skida nekakav iznos sam od sebe

Jesi siguran? Zasto bi ti vodili besplatno račun?

15 godina
no tengo dinero kaže...
CroVandal kaže...

Pa eto nekad po par mjeseci imam istu svotu novca i nista se nemijenja ili ja to nevidim! Mislim da je netko rekao da uzmu 8kn godisnje ja nisam primjetio! Visa electron buissnes card u pbz banci
15 godina
neaktivan
CroVandal kaže...
no tengo dinero kaže...
CroVandal kaže...

Pa eto nekad po par mjeseci imam istu svotu novca i nista se nemijenja ili ja to nevidim! Mislim da je netko rekao da uzmu 8kn godisnje ja nisam primjetio! Visa electron buissnes card u pbz banci

Meni uzimaju na kraju godine naknadu.Uglavno nema djabe ni u stare babe{#}

17 godina

Nema naknade vođenje PBZ žiro računa za fizičke osobe.

Mislim ovo, mislim ono, čini mi se - pa jel teško otvoriti PDF s naknadama na PBZ stranicama?!

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da li je netko imao problema prilikom kupnje tako da mu je izbacivao error...Error Code 10417 ? {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2011 12:08 (sinke90).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da pitam, kolika je šansa da se vaš paket izgubio u dostavi, znači da ne dobijete ono šta ste naručili, doma na adresu?

A da ubacim svoj Hard Disk u tvoju Matičnu Ploću, te da se odmah bacimo na Plug and Play!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

50:50 il ćeš dobit il nećeš :D
ma šalim se, šanse da će se izgubit nisu velike, ali ipak postoje

Neću žvaku oću kusur
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice