ja imam nokiu made in finland,naocale in italy ali da skoro sve je iz kine!
eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.374.944
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Naočale made in Germany, tenisice - ko za vraga ni jedne iz Kine, imam Indonesia, Tajland, Šri Lanka, ali Kinu ne, robe ima od svuda, Italy, Romania, EU, Kina itd,
Televizija je West Germany! DVB-S je Korea, DVB-T ne piše ništa (Nytro Box), monitor je Kina, auto je Velika Britanija...itd. uglavnom čak imam puno manje Kine nego sam očekivao...
Niti jedan jedini dio obuće i odjeće nije iz Kine, mobitel Nokia, televizija LG itd. Mislim da se netko prosro, puno toga NIJE iz Kine, barem kod nas.
Niti jedan jedini dio obuće i odjeće nije iz Kine, mobitel Nokia, televizija LG itd. Mislim da se netko prosro, puno toga NIJE iz Kine, barem kod nas.
To što je nešto Nokia ili LG to ne znači da NIJE iz Kine...to je kao da kažeš ja vozim Porschea Cayenne-a, i to je njemački auto, pa nije, proizvodi se u Poljskoj, ili Rumunjskoj, nisam siguran ali jedna od istočnoeuropskih zemalja je sigurno. Sjećam se jer je bilo puno govora o tome da Porsche skriva taj podatak baš za Cayenne. Naravno bez razloga, jer zemlja porijekla proizvoda ne znači ama baš ništa, sve ovisi o kontroli kvalitete. Kao što se u Kini proizvode i najkvalitetnije stvari tako se proizvode i najveći šrotovi. Činjenica je da u današnje vrijeme kina je jedan od najvećih proizvođača na svijetu, zbog jefitne radne snage i zato sve i svašta dolazi iz Kine. I vrhunskih proizvoda, ali naravno, neizbježno, i gomila kopija, šrot proizvoda itd...
I iako sam i ja nabrojao onih nekoliko stvari koje sam prvo išao provjerit, i neke koje sam znao od prije, svejedno je velika većina stvari u mom kućanstvu vjerojatno u Kini proizvedena.
:)
Eto baš tako, a i ja se sjećam dosta puta vidio neki proizvod na kojem zna pisat Made in China / Assembled in UK npr.
Znam da nije baš tema za to, ali planirao sam kupiti na eBayu,
ne mogu se sjetiti kako se zove one dugačke cijevi ispunjene nekim plinom koje daju svjetlost? Rade na 12V ako sam u pravu, svagdje će te ih naći.. Ja sam to zvao "halogenke" ali kaže eBay da nisam u pravu, halogenke su one neke kao žaruljice što se jako griju
ne mogu se sjetiti kako se zove one dugačke cijevi ispunjene nekim plinom koje daju svjetlost? Rade na 12V ako sam u pravu, svagdje će te ih naći.. Ja sam to zvao "halogenke" ali kaže eBay da nisam u pravu, halogenke su one neke kao žaruljice što se jako griju
Neonke?
Primjer: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/GREEN-LED-NEON-UNDERCAR-UNDERBODY-UNDERGLOW-LIGHTS-KIT-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem2562b11e35QQitemZ160569564725QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_4612wt_1165
Neonke?
Primjer: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/GREEN-LED-NEON-UNDERCAR-UNDERBODY-UNDERGLOW-LIGHTS-KIT-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem2562b11e35QQitemZ160569564725QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_4612wt_1165
Ne neonke.. Ako to nije isto.. :O
Gledaj sliku: http://auroraenergetika.hr/media3/LED%20CIJEV.jpg
Doljnja je LED cijev, ovo gornje tražim
Neonke?
Ne neonke.. Ako to nije isto.. :O
Gledaj sliku: http://auroraenergetika.hr/media3/LED%20CIJEV.jpg
Doljnja je LED cijev, ovo gornje tražim
Fluorescentna :)
http://cgi.ebay.com/Eiko-F8T5-CW-12-Fluorescent-Tube-Light-Bulbs-LOT-6-/250743454359?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a61797a97
To te pitam, hvala! :)
EDIT: ne nalazim ništa povoljno baš... Pa čak ni napajanja za njih.. Čudno
Tada piše Assembled in Finland ili Finished in Finland.
Npr. na Sony Ericsson bateriji piše: "Made in Korea. Finished in China". Na plazmi "Assembled in Czech Republic" - djelovi su tko zna odakle, mada ih je sigurno puno iz Kine.
jooooooj -.-, kak kaže kineska poslovica, nemožeš napuniti čašu ako je već puna. Nemam živaca ni volje vam objašnjavati filozofiju industrije.
Upravo si gledam headset na Ebayu, cini mi se da bi mogao proci mnogo bolje nego kod nas. Prodavac mi kaze da je postarina za BiH 18$. Ima 100% feedback i oko 1200 transakcija.
evo, meni su danas došle majice koje sma naručio pred dva tjedna!
sve uredno i super, pa da se pohvalim, ujedno to je bila i moja prva kupnja na ebayu. (prešlo je bez carine, a paket vrijedan 412kn)
mogu samo reći da me je zarazio skrozz, uglavnom več danas sam naručio 2 prozvoda sa besplatnom dostavom (to su neke sitnice) :D
sve uredno i super, pa da se pohvalim, ujedno to je bila i moja prva kupnja na ebayu. (prešlo je bez carine, a paket vrijedan 412kn)
mogu samo reći da me je zarazio skrozz, uglavnom več danas sam naručio 2 prozvoda sa besplatnom dostavom (to su neke sitnice) :D
dobrodošao u svijet eBaya
sad je polako vrijeme da počneš otkrivati iiiii crneee strane eBaya. Od carine pa do fejkova... xD
dobrodošao u svijet eBaya
sad je polako vrijeme da počneš otkrivati iiiii crneee strane eBaya. Od carine pa do fejkova... xD
takoder ti zelim dobrodoslicu u kruli svijet ebaya,najgrde sto ti se moze dogoditi je carina,dok je prijevara stvarno teza stvar za pogoditi posto imas od svakog trgovca statisike =)
ekipa nasa ti ne carini majicice i takve stvari (sitne),naruci neku PC periferiju,komponentu ili nesto tog stila i da vidis vraga =)
te maice si mogao dati kod nas napravit, i bile bi gotove isti dan, za vjerojatno istu cijenu, mozda bi ti ostalo za pivu?!
Koliko ja znam, carina ne ide na hardweare koji ide u komp., npr. interni modem(pci) se ne carini dok vanjski modem se carini.
Koliko ja znam, carina ne ide na hardweare koji ide u komp., npr. interni modem(pci) se ne carini dok vanjski modem se carini.
Ne ide, ali ljudi ovdje svi kad kažu da ti carine misle na dodatnu naplatu, bilo to carina + PDV kao npr u slučaju servo pumpe za BMW-a E36, ili kao u slučaju unutarnjeg modema, samo PDV bez carine, iako ni vanjski modem ti neće carinit.
Je li itko kupovao strane casopise preko ebaya?!
Sad mislim uzet PC Gamer.Kosta 13$
Je li itko kupovao strane casopise preko ebaya?!
Sad mislim uzet PC Gamer.Kosta 13$
reci nam koji odgovor ocekujes?
da li je casopis na hrvatskom, ili da li ce doci?
Pozdrav.
Evo neodlucan sam od kojeg prodavaca da uzmem ovaj Canon objektiv:
od ovog:
http://cgi.ebay.com/Canon-EF-S-55-250mm-f-4-5-6-EFS-55-250-mm-zoom-lens-/180579478731?pt=Camera_Lenses&hash=item2a0b602ccb
ili od ovog:
http://cgi.ebay.com/New-Canon-EF-S-55-250mm-f-4-5-6-UV-Filter-GIFT-/380326194986?pt=AU_Cameras_Photographic_Accessories&hash=item588d352f2a
Ovaj prvi prodavac ima ovu eBay top-rated seller dok ovaj drugi ima 100% pozitivan feed back
Kod prvog dostava je, kaze meni, 15-20 radnih dana a kod ovog drugog pise da je 4-5 dana(sumnjam u to)
Od koga biste radije uzeli(najbitnije mi je da sto prije dodje, nije mi hitno ali volio bih da dodje brze)
Hvala!
Pozdrav.
od ovog:
http://cgi.ebay.com/Canon-EF-S-55-250mm-f-4-5-6-EFS-55-250-mm-zoom-lens-/180579478731?pt=Camera_Lenses&hash=item2a0b602ccb
ili od ovog:
http://cgi.ebay.com/New-Canon-EF-S-55-250mm-f-4-5-6-UV-Filter-GIFT-/380326194986?pt=AU_Cameras_Photographic_Accessories&hash=item588d352f2a
Ovaj prvi prodavac ima ovu eBay top-rated seller dok ovaj drugi ima 100% pozitivan feed back
Kod prvog dostava je, kaze meni, 15-20 radnih dana a kod ovog drugog pise da je 4-5 dana(sumnjam u to)
Od koga biste radije uzeli(najbitnije mi je da sto prije dodje, nije mi hitno ali volio bih da dodje brze)
Hvala!
Svejedno ti je od koga ćeš uzet, jednako sporo / brzo će ti doć.
I kod ovoga NE piše da će doć za 4-5 dana, već piše da: za dostavu u USA procjena je da će stići za 4-5 dana. Dakle za USA, i samo procjena, a ne obećanje.
kad prebaciš da tebi treba dostava za HR onda nema te procjene. A di bi ja kupio....pa možda radije kod ovog prvog, piše da ima već 17 koada takvih prodano, pa možeš kliknut na to i vidjet šta mušterije kažu.
EDIT: 10-20 radnih dana kako tamo piše to ti je realno. Ali kod njega, ovog top rated sellera, piše dole da imaš mogućnost platit extra za EMS speed slanej, i ako to želiš da ga kontaktiraš, pa fino ga kontaktiraj i pitaj jel može to za HR.
Da ne čitam puno postova na ovoj temi, zanimaju me vaša iskustva s eBayom i PayPalom?
Ne pitam u smislu sigurnosti i pouzdanosti, ne bih uzimao neku veliku vrijednost,nego do koje cijene nema carine/poštarine?
Je li to uopće istina? Rok isporuke?
Eto potencijalnog odgovarača bih molio da mi kaže koliko je osobno zadovoljan eBayom.
I da, što se PayPala tiče, što se mora sve napraviti da se dobije/napravi račun?
Da ne čitam puno postova na ovoj temi, zanimaju me vaša iskustva s eBayom i PayPalom?
Ne pitam u smislu sigurnosti i pouzdanosti, ne bih uzimao neku veliku vrijednost,nego do koje cijene nema carine/poštarine?
Je li to uopće istina? Rok isporuke?
Eto potencijalnog odgovarača bih molio da mi kaže koliko je osobno zadovoljan eBayom.
I da, što se PayPala tiče, što se mora sve napraviti da se dobije/napravi račun?
Iskustva sa Ebay-om i PayPalo-m su savršena!
Kao do 160 kn nema carine ali ovisi di živiš ! Ako si u Zagrebu vecina paketa ( onih normalne veličine ) će proci bez davanja.
Rok isporuke je ovisno kojim poštom prodavac pošalje, ako šalje normalnom 30 dana.
Samo trebaš imati karticu koja podržava PP i onda odes na njihovu strancu i regas se!
Pozdrav.
od ovog:
ili od ovog:
Hvala!
Svejedno ti je od koga ćeš uzet, jednako sporo / brzo će ti doć.
I kod ovoga NE piše da će doć za 4-5 dana, već piše da: za dostavu u USA procjena je da će stići za 4-5 dana. Dakle za USA, i samo procjena, a ne obećanje.
kad prebaciš da tebi treba dostava za HR onda nema te procjene. A di bi ja kupio....pa možda radije kod ovog prvog, piše da ima već 17 koada takvih prodano, pa možeš kliknut na to i vidjet šta mušterije kažu.
EDIT: 10-20 radnih dana kako tamo piše to ti je realno. Ali kod njega, ovog top rated sellera, piše dole da imaš mogućnost platit extra za EMS speed slanej, i ako to želiš da ga kontaktiraš, pa fino ga kontaktiraj i pitaj jel može to za HR.
Ma uzecu onda od ovog prvog, pa kad dodje.
Hvala!
Aha. A recimo, naručim X predmet u vrijednosti 50$ recimo. Živim u Starim Mikanovcima (Vinkovci) i kolika bi mi bila poštarina/carina?
I da, jesu to kartice koje su u suradnji s PP-om Visa, Master i American? A od naših ništa ne dolazi u obzir?
Znaci izracunas koliko ti je to kn i dodas ako nije elektronika 33% ako je 23% + carinski troskovi!
Carina i ostalo ide i na postarinu i na predmet znaci na ukupnu cijenu! Cijena same postarine se razlikuje negdje je besplatna a negdje se debelo placa!
Provjereno ti radi Visa Electron business card(ziro racun otvoris ga besplatno u PBZ banci i das 30kn za izradu kartice kasnije nema davanja)...ako te jos nesto zanima pitaj sa tom visom mozes i prodavati preko ebay-a!