eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.792
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: eBay - pitanja i odgovori
Liverpool1892 kaže...
APazinjan kaže...
tnakir kaže...
logic kaže...

Da to nije trosak carinskog pregleda. Otvore, vide da ne podlijeze carini i naplate taj pregled. Meni naplate oko 1,5 EUR-a.

Meni su nekoliko puta otvarali. Nikda nisu naplacivali. Pa to im je posao.

Meni su isto naplatili 9 kn kada su mi slušalice došle (140 kn)

Jesu dobre sluške, imaš link? 

Jesu super su evo link EDIT : nema ih više. sennheiser cx 500 je model...

Video meliora proboque deteriora sequor
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Neznam dali smijem staviti link, ali evo:
Britanac (7) je na eBayju kliknuo mišem na opciju 'Kupi sada' te zamalo kupio borbeni zrakoplov za 610.000 kuna
http://www.24sata.hr/fun/djecak-pokusao-kupiti-avion-na-ebayu-tata-spasavao-stvar-208738 

http://www.drazen-online.net84.net Web Dizajn i Hosting!

0 0 hvala 0
17 godina

i kak bi on to platio ako nema dosta novaca?i kaj nemoras nakon kaj stisnes buy now potvrditi jos par stvari?

But I'm not a slave to a God / That doesn't exist / And I'm not a slave to a world / That doesn't give a shit /
17 godina

A ja sam ga baš htio kupiti :(

"This listing (130482517099) has been removed, or this item is not available."

Normalno da moraš još jednom kliknuti - neće valjda novine ići u detalje :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

harrier je cool, ako se ne varam, oni su bili prvi koji mogu okomito uzletit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
miki1981 kaže...

harrier je cool, ako se ne varam, oni su bili prvi koji mogu okomito uzletit.

Zna mali šta valja {#}

http://www.drazen-online.net84.net Web Dizajn i Hosting!
15 godina

Danas stigla maska za Nokiu E51. Trebala je točno 29 dana od dana plačanja, a 25 dana od dana kad je poslano (ako je vjerovat selleru).

Ovo mi je pošiljka koju sam najduže čekao ili bar spada među 2-3 najduže. Uglavnom, oko 30 dana, zaista dugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ima netko preporuke za neki slicon/rubber skin za iPhone 3Gs, to na ebayu mi se sve cini neka jeftinjara i nekvalitetno...

da izađe sa postarinom do 50 KN, vise ne pa ako netko ima za predloziti da je naucio ili zna tako nesto...

Respect the Raise...!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
definho kaže...

ima netko preporuke za neki slicon/rubber skin za iPhone 3Gs, to na ebayu mi se sve cini neka jeftinjara i nekvalitetno...

da izađe sa postarinom do 50 KN, vise ne pa ako netko ima za predloziti da je naucio ili zna tako nesto...

1 case

2case

potpis :D
14 godina
neaktivan
RE: Kupnja preko ebay-a

Ako može pitanje :) predpostavljam da je ovo pet hiljaditi put pitano :) ali imam problem pri kupnji na ebayu.Naime,1. put kupujem, naručila sam, imam otvoren račun na paypalu,sve ok,razmjenila sam sa prodavačem i par mailova oko dogovora i sl.,ali shipping za Bosnu za taj neki artikl je $16, ali akda mi je on poslao mail piše da je $46? Je li moguće da je to neka greška ili je ludak sam nešto uračunavao u to :) ?

A
17 godina
neaktivan

Daj link do artikla.
Shipping mora biti onakav kakav piše na ebayu, osim ako biraš posebne usluge.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 9:55 (Danny_HR).
14 godina
neaktivan

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130483189910&ssPageName=ADME:L:COSI:US:1123#payId

to je link, već sam ti pisala pa sam i dosadna :) al' mi je malo frka, ne bi da plaćam baš 100 eura za ovo...inače sam spomenula i to da sam otvorila paypal račun bez i jednog eura na visa debitnoj kartici,pa mi je bilo kao upozorenje da mi je kartica nevazeca i sl.,da ne mogu da kupim...medjutim sve je ok,ja sam "kupila",samo jos nisam platila.Ako bi se ispostavilo da je oko postarine kiks do prodavaca,nadam se da nije problem da samo stavim potrebnu lovu na karticu i saljem paypalom,jel'?

A
17 godina
neaktivan
Odgovorio sam ti na PP.
Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
14 godina
neaktivan

da,hvala ti puno,izvini na smetnji,k'o alisa u zemlji čuda sam kad je ova kupovina u pitanju :)

A
15 godina
neaktivan

Koje su još alternative eBay-u ?

I'm from Hollywood

0 0 hvala 0
15 godina

ako mislis na trgovine bas pogledaj dealextreme...

My Life Is A Very Serious Game...
14 godina
protjeran

pozdrav

molim pomoc i to hitno

narucil sam mob iz kine Star x10 i jucer je stigao na granicu i sad su mi rekli da mi ga nemogu poslat na adresu jer ga nema u bazi odobrene RiTT opreme i da  treba odobrenje hrvatske agencije za telekomunikacije....nemam iskusta ama bas nikakvog s tim....sta treba sad napraviti? rekli su mi da imam vremena 8 dana da to sredim ili ga nazad salju tipu!

di da sad nabavim tu potvrdu odnosno odobrenje hrvatske agencije za telekomunikacije??

molim neka mi se jave samo iskusni...puno hvala...pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zovi HAT, oni ce ti reći gdje šalješ zamolbu za odobrenje...

Izrazito je jednostavno i dođe (mislim) oko 150 kn...

Pošto si očito prvi koji je takav mobitel uvezao u HRV to jednostavno moraš platiti...

Sredi se u 2 dana to... tako da što prije predaš bolje po tebe...
17 godina
miki1981 kaže...

Trebaš tu potvrdu da, ali nemoj odmah pisati tako generalizirano da se ne isplati...ovisi od modela i cijene.

Dakle ovako: ako mob već posoji za eu tržište i ako ga već netko uvozi u HR, bilo pojedinačno kao ti ili kao firma onda ćeš potvrdu imat za skinut sa njihovog weba i nemaš dodatnih troškova.

A ako taj mob nije još nikad ušao na naše tražište i nije neki od uobičajenih mobova na eu tržišzu onda ćeš morat zatražit proizvodjača da ti da declaration of conformity ( to mailaš proizvodjačevog zastupnika u HR ako ima ili ako nema onda u neku centralu i dobiješ kroz dan dva bez ikakvih problema ) i onda to šalješ hakomu da naprave oni sovju deklaraciju i to te košta 200 kn, i kad to dobiješ šalješ carini i to je sve.

Dakel u najgorem slučaju plaćaš 200 kn tog troška i to je to. Tako da sad možeš izračunat jel ti se isplati ili ne. A uvijek možeš na HAKOM ovom webu pogledat da li ima za taj već deklaracija koji ti kupuješ, pa ako nema onda znaš da plaćaš tih 200 kn više i to je to.

Pa sad ti je lako napravit proračun jel ti se isplati ili ne ( kakko i rekoh ovisi ti o modelu i cijeni )

Evo ti odgovora

14 godina
protjeran

aha...puno ti hvala....a mozda znas broj od tog HAT-a?

hvala

17 godina

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Brzi je od mene :)
14 godina
protjeran

puno vam hvala :)

15 godina
AMD#GaMeR kaže...

pozdrav

molim pomoc i to hitno

narucil sam mob iz kine Star x10 i jucer je stigao na granicu i sad su mi rekli da mi ga nemogu poslat na adresu jer ga nema u bazi odobrene RiTT opreme i da  treba odobrenje hrvatske agencije za telekomunikacije....nemam iskusta ama bas nikakvog s tim....sta treba sad napraviti? rekli su mi da imam vremena 8 dana da to sredim ili ga nazad salju tipu!

di da sad nabavim tu potvrdu odnosno odobrenje hrvatske agencije za telekomunikacije??

Prvo moraš dobit potvrdu od proizvođača da proizvod udovoljava tim nekim EU zakonima, uglavnom "declaration of conformity" ako se ne varam.

To ti izdaje samo, jedino i isključivo proizvođač. E sad, s obzirom da je t okinez, možda uopće ne udovoljava pa ne možeš ni dobit tako nešto. Ali kontaktiraj proizvođača pa vidi. Kad to dobiješ onda to šalješ hr agenciji za telekomunikacije i onda oni naprave na bazi toga odobrenje koje ti onda daš carini.

To odobrenje od HAT-a te košta ako se dobro sjećam 200kn dodatnih.

Iako nikako mi nije jasno: ako ti je hitno, pa što nas pitaš ovdje, što nisi to pitao ljude na carini?

Ja sam imao jednom takav slučaj i čim su mi javili da m itreba t onešto, odmah sam ugnjavio lika koji mi je to rekao i dobio od njega info. Onda sam zvao HAT i oni su mi sve u detalje objasnili što mi točo treba i što da pitam proizvođača. U mom slučaju je to bio jedan HP Ipaq, baš 1 model koij se nije prodavao u HR nikad, pa mi je zato trebao taj papir.

Nazvao sam HP u ZG i slijedeći dan su mi poslali declaration of conformity ja mislim.

Jedini problem kod tebe je što ti ćeš morat pričat sa kinezima, koij vjerojaton neće ni znat što je taj papir i čemu služi.

Sad sam malo pogledao o tom mobu...čini mi se da imaš još 1 problem, a to je uopće naći proizvođača... moj savjet je da pokušaš pitat sellera ako ti može pribavit taj DoC.

EDIT: Vidim svi me pretekli...uglavnom i dalje stoji da mislim da će u tvom slučaju biti problem dobiti taj papir koji trebaš od proizvođača.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 18:19 (miki1981).
14 godina
protjeran
miki1981 kaže...
AMD#GaMeR kaže...

pozdrav

molim pomoc i to hitno

Prvo moraš dobit potvrdu od proizvođača da proizvod udovoljava tim nekim EU zakonima, uglavnom "declaration of conformity" ako se ne varam.

To ti izdaje samo, jedino i isključivo proizvođač. E sad, s obzirom da je t okinez, možda uopće ne udovoljava pa ne možeš ni dobit tako nešto. Ali kontaktiraj proizvođača pa vidi. Kad to dobiješ onda to šalješ hr agenciji za telekomunikacije i onda oni naprave na bazi toga odobrenje koje ti onda daš carini.

To odobrenje od HAT-a te košta ako se dobro sjećam 200kn dodatnih.

Iako nikako mi nije jasno: ako ti je hitno, pa što nas pitaš ovdje, što nisi to pitao ljude na carini?

Ja sam imao jednom takav slučaj i čim su mi javili da m itreba t onešto, odmah sam ugnjavio lika koji mi je to rekao i dobio od njega info. Onda sam zvao HAT i oni su mi sve u detalje objasnili što mi točo treba i što da pitam proizvođača. U mom slučaju je to bio jedan HP Ipaq, baš 1 model koij se nije prodavao u HR nikad, pa mi je zato trebao taj papir.

Nazvao sam HP u ZG i slijedeći dan su mi poslali declaration of conformity ja mislim.

Jedini problem kod tebe je što ti ćeš morat pričat sa kinezima, koij vjerojaton neće ni znat što je taj papir i čemu služi.

Sad sam malo pogledao o tom mobu...čini mi se da imaš još 1 problem, a to je uopće naći proizvođača... moj savjet je da pokušaš pitat sellera ako ti može pribavit taj DoC.

EDIT: Vidim svi me pretekli...uglavnom i dalje stoji da mislim da će u tvom slučaju biti problem dobiti taj papir koji trebaš od proizvođača.

aha znaci ja nemogu sad nazvat HAT i reci im da trebam tai papir....moram nabavit papir od proizvodaca....kao 1 ne mislim zvat kineze jer bi me racun za telefon stajal 5000kn jer zovem u drugi kontinent....drugo jezik je u qurcu....sta sad napravit? bas moram imat tai papir od proizvodaca il se moze i bez njega....hvala

16 godina

samo jedno kratko pitanje, dali je moguće kupovati na diners international kreditnu karticu?

Steam:luka2301
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 18:26 (AMD boy).

0 0 hvala 0
15 godina
AMD#GaMeR kaže...

aha znaci ja nemogu sad nazvat HAT i reci im da trebam tai papir....moram nabavit papir od proizvodaca....kao 1 ne mislim zvat kineze jer bi me racun za telefon stajal 5000kn jer zovem u drugi kontinent....drugo jezik je u qurcu....sta sad napravit? bas moram imat tai papir od proizvodaca il se moze i bez njega....hvala

1. krati citate

2. Ne, kaošto ti je netko gore već i citirao moj post kad mije to sve bilo malo svježije u glavi isto piše da moraš to dobit od proizvođača ili od zastupnika njegovog u HR ili u EU.

3. ne moraš ih doslovno zvat {#} , možeš im i mail poslat 

4. koliko ja znam, baš MORAŠ imat taj papir od proizvođača.

Ali, kako sam ti već i napisao, da sam ja na tvom mjestu kontaktirao bih sellera odmah sad i rekao mu to što mi treba i da m itreba kontakt neki od proizvođača, ili ako mi on može kako nabavit taj papir. A sutra ujutro raon bi nazvao HAKOM i objasnio njima situaciju (tu situaciju sa kinom, i proizvođačem) i pitao ih da li postoji neko drugo rješenje.

Eh da, i HAT je ustvari HAKOM. Gore sam navodio krivu kraticu jer se nisam mogao sjetit prave

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 18:35 (miki1981).
14 godina
protjeran

ok budem probal ucinit to kai si mi rekel...hvala puno

15 godina
AMD#GaMeR kaže...

ok budem probal ucinit to kai si mi rekel...hvala puno

Nema frke. I onda šta god da bude, i sa sellerom i sa HAKOM-om dođi ovdje an kraju i napiši nam kako je išlo da znaju i drugi ako budu u takvoj situaciji kad je proizvođač iz Kine, a nma ga ovdje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice