eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.375.233
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: eBay - pitanja i odgovori
Hacker-ri kaže...
tnakir kaže...
Pero Dinamit kaže...

Ovako, imam slijedeći problem.

Naručio sam 2 SDHC kartice od 32GB još 14.12.2010. Još mi nisu stigle pa sam poslao liku mail prije jedno 5dana da vidim gdje je to. Ništa nije odg pa sam mu opet poslao prije 2 dana. Opet ništa, ne odg. Šta da radim? Da se žalim ebayu ili?

da... digni dispute

negativni feedback bez pardona, 7 daa bez odgovora... digni case na paypalu (blokiraju mu racun) pa neka pjeva :p

apsolutno, ono da kasni 2 mjeseca mislim ajd da je kineska nova godina lol.Pa ono nejavlja se...

Dont bug me!
17 godina
neaktivan

Meni se tako nisu javljali i ja otvorim case i posaljem im da sam to uradio. Odgovorili u roku 15 min ;)

:)
17 godina
neaktivan
pbandov kaže...
Hacker-ri kaže...
tnakir kaže...
Pero Dinamit kaže...

Ovako, imam slijedeći problem.

Naručio sam 2 SDHC kartice od 32GB još 14.12.2010. Još mi nisu stigle pa sam poslao liku mail prije jedno 5dana da vidim gdje je to. Ništa nije odg pa sam mu opet poslao prije 2 dana. Opet ništa, ne odg. Šta da radim? Da se žalim ebayu ili?

da... digni dispute

negativni feedback bez pardona, 7 daa bez odgovora... digni case na paypalu (blokiraju mu racun) pa neka pjeva :p

apsolutno, ono da kasni 2 mjeseca mislim ajd da je kineska nova godina lol.Pa ono nejavlja se...

2 mj cekanje itema (cak i da je kinez - predugo) ne javlja se... meni dovoljno za negativni...

ne da se nejavlja 1 dan, nego 4

ja sam dao liku negativni feedback a dobio pozivitni od istog zbog 5 dana handlinga iako pise da je handling 1 dan...

i covjek se ispricao da mu je zao, bla bla bla... ali ima 4 negativna i sve zobg iste stvari...

ako si seller, pazi na ugled... nije ebay hrvatska pa da mozes zaj ljude okolo... ovo je svijet, gdje je kupac car, a prodavac caru mora udovoljit (na ovo CAR ne mislim na abnormalno bolesne zahtjeve, vec uredno ispostovat ono sto si je i sam seller postavio, jer mozda bas zbog toga netko i kupuje item BAS OD TOG SELLERA)

potpis :D
17 godina

http://annunci.ebay.it/

jel se moze tu ulogirat sa accom od ebay.com?

But I'm not a slave to a God / That doesn't exist / And I'm not a slave to a world / That doesn't give a shit /
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

iako mi je žao tih kineza jer to što oni rade.....ahh, ne bih smjeo puno o tome pričati ali facto, učinit će sve da prodaju, pa ono......uvijek se iznenadim kad vidim ovakve slučajeve da se nejavljaju.

Dont bug me!

0 0 hvala 0
17 godina
pbandov kaže...

Ma dogodi se da item kasni. Ali dogovoris se sa sellerom. Ako ne dodje kroz 40 dana seller salje novoga. Stvarno imam srece pa nisam imao problema sa problematicnim sellerima. Par puta je kasnilo, pa bi mi likovi poslali novi item. Na kraju bi oba dosla pa bi im dodatno platio drugi. 

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!
17 godina

Par pitanja

1.Dali je moguce povuci bid gledam item koji je jucer bio 177funti danas 155...

2.Dali selleri zele napisat manje cijene na paket?

But I'm not a slave to a God / That doesn't exist / And I'm not a slave to a world / That doesn't give a shit /
17 godina
R4zOR229 kaže...

Par pitanja

1.Dali je moguce povuci bid gledam item koji je jucer bio 177funti danas 155...

2.Dali selleri zele napisat manje cijene na paket?

1. Pokusaj kontaktirati sellera, nekad unaprave uslugu i storniraju bid

2. Takodjer, kontaktiraj sellera, mnogi od njih izadju u susret.

15 godina
R4zOR229 kaže...

http://annunci.ebay.it/

jel se moze tu ulogirat sa accom od ebay.com?

Da. Na bilo koji ebay se možeš logiat sa istim passom i userom

17 godina
neaktivan

imam pitanje sta se tice postarine...

danas mi je dosao 3GS case i naplacena mi je postarina 9 kuna...

to je prvi put od kad koristim ebay da mi je naplacena postarina...

doduse, inace nikad nisam preuzeo predmet na vratima vec kod njih u posti, ali cisto sumnjam da to radi neku razliku..???

ima tko kakvu ideju o cemu se radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Hacker-ri kaže...

doduse, inace nikad nisam preuzeo predmet na vratima vec kod njih u posti, ali cisto sumnjam da to radi neku razliku..???

Ne baš...pogotovo ako je to baš poštarina...šta piše na računu?

15 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

jel možeš biti malo detaljniji ? Koliko je koštao case, čija poštarina....?

inače, podigao ti u pošti ili odmah od poštara nepravi nikakvu razliku. Iako ti je lakše odmah preuzeti, da nemoraš bezveze do pošte ići....

Dont bug me!
17 godina
neaktivan
pbandov kaže...

inače, podigao ti u pošti ili odmah od poštara nepravi nikakvu razliku. Iako ti je lakše odmah preuzeti, da nemoraš bezveze do pošte ići....

case kosta 5$ uz 2$ shippinga

problem je taj da sam narucivao barem 50 komada od istog sellera i nikad mi nista nije naplaceno kod nas, ne podlijeze carini ni slicnom trosku...

a jucer je naplaceno 9 kuna, gdje HR posta ne izdaje racune, receno mi je da je to postarina, da njoj tako to pise na papiru, a sad cu ih i nazvat da vidim gdje je problem...

inace, njihov centar u zagrebu je jedan od najboljih sluzbi za korisnike s kojima sam imao doticaj

14 godina
protjeran
Hacker-ri kaže...

inace, njihov centar u zagrebu je jedan od najboljih sluzbi za korisnike s kojima sam imao doticaj

Daj pojasni,bas me zanima!

17 godina
neaktivan
CROifer kaže...

Daj pojasni,bas me zanima!

Pa, pluzi svrsi, ako oni ne znaju daju informaciju tko bi trebao znati itd itd da ne idem u detalje...

ubiti, kad god imas problem, on se nastoji rjesit svim mogucim sredstvima, dok ti ostali taj tvoj problem jos otezaju i ne naprave nista, samo te izlude...

17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...
pbandov kaže...

case kosta 5$ uz 2$ shippinga

problem je taj da sam narucivao barem 50 komada od istog sellera i nikad mi nista nije naplaceno kod nas, ne podlijeze carini ni slicnom trosku...

a jucer je naplaceno 9 kuna, gdje HR posta ne izdaje racune, receno mi je da je to postarina, da njoj tako to pise na papiru, a sad cu ih i nazvat da vidim gdje je problem...

Da to nije trosak carinskog pregleda. Otvore, vide da ne podlijeze carini i naplate taj pregled. Meni naplate oko 1,5 EUR-a.

17 godina
logic kaže...

Da to nije trosak carinskog pregleda. Otvore, vide da ne podlijeze carini i naplate taj pregled. Meni naplate oko 1,5 EUR-a.

Meni su nekoliko puta otvarali. Nikda nisu naplacivali. Pa to im je posao.

17 godina
neaktivan

Ipak ja zivim u BiH gdje je logika davno rekla laku noc ;)

Do skora je poreska uprava naplacivala koristenje njihove aplikacije za podnosenje prijava ;)

Ako doneses na papiru pa oni unose to je besplatno ali ako ti direktno unosis u bazu i time stedis njihovo vrijeme i posao to su naplacivali ;)

A i kreditnom sluzbeniku u banci je posao da ti obradi kredit i na tebi zaradi pa ti naplate i to ;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 12:52 (logic).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
logic kaže...

Dakle, upravo saznao da me postar zaj... za 9 kuna, i to je najljepsa rijec kojom bi to opisao...

dakle, kod posiljke za carinjenje, poziv za carinu se naplacuje 9,50kn, a posti se placa nekakva dostava tog paketa koji je carinjen i on naplacuje takoder 9 kuna...

kod mene je problem da niti je carinjena, niti je otvarana posiljka, ali je postar kulturno bez ikakvog papira uzeo 9 kuna (ima srece da nisam bio doma, valjda bi ga oteo)

Ukoliko posiljka ne podlijeze nikakvom carinskom operacijom, ona se tretirao kao pismena posiljka i ide u slobodan opticaj tj dostavu

Pricao sam sa gospodom 20 minuta, pa sam pola toga i zaboravio, ali da je bilo snimati taj razgovor, u ovoj temi vise ne bi bilo pitanja :D

zena je objasnila sto prolazi moj jadan 3GS Case od kako ude u ovu "mucki napacenu zemlju" :p pa sve do mojih ruku

i na tome joj svaka cast, da znam ime, poslao bi kolace u znak zahvale :D a i priznala mi je nesto: - da me postar zajebo :D tim rijecima

logic kaže...

Ipak ja zivim u BiH gdje je logika davno rekla laku noc ;)

Do skora je poreska uprava naplacivala koristenje njihove aplikacije za podnosenje prijava ;)

Ako doneses na papiru pa oni unose to je besplatno ali ako ti direktno unosis u bazu i time stedis njihovo vrijeme i posao to su naplacivali ;)

A i kreditnom sluzbeniku u banci je posao da ti obradi kredit i na tebi zaradi pa ti naplate i to ;)

ja cekam dan kad ce i kod nas uvest porez na zrak i ciglu

14 godina

Pozdrav! Nije prava tema za pitanje koje cu postavit al bi molio da mi netko dade kakav savjet! ovako kupio bi si neke tenisice s ove stranice http://www.asics-sports.net/ sredstvo plaćanja im je paypal i šalju pakete po cijelom svijetu uz malu poštarinu, pa me zanima jel mi jako rizično kupovat s takvih stranica, ipak se radi o 500-600 kn, pa nebi baš volio da odu u vjetar!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zaki23 kaže...

Pozdrav! Nije prava tema za pitanje koje cu postavit al bi molio da mi netko dade kakav savjet! ovako kupio bi si neke tenisice s ove stranice http://www.asics-sports.net/ sredstvo plaćanja im je paypal i šalju pakete po cijelom svijetu uz malu poštarinu, pa me zanima jel mi jako rizično kupovat s takvih stranica, ipak se radi o 500-600 kn, pa nebi baš volio da odu u vjetar!

Ja iskreno ne kupujem obuću i odjeću jer kako stara narodna kaže: Odjeća i obuća sa interneta dolazi u dvije veličine, pre veliko i pre malo.... :)

Uglavnom, jedan moj prijatelj je kupovao robu preko neta, i kao poštarina je jeftina bila...a kada je došlo u hrvatsku, DHL (firma koja radi za DHL iz hrv) su mu naplatili još podosta troškova, carina, porez.... sve skupa, jako skupo ga je izašla roba i što je na kraju naj žalosnije, sva roba mu je bila pre velika.

Tako da, ako kupuješ, budi oprezan i sve provjeri prije kupovine.

I rather like the restless nights
17 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Ja iskreno ne kupujem obuću i odjeću jer kako stara narodna kaže: Odjeća i obuća sa interneta dolazi u dvije veličine, pre veliko i pre malo.... :)

Uglavnom, jedan moj prijatelj je kupovao robu preko neta, i kao poštarina je jeftina bila...a kada je došlo u hrvatsku, DHL (firma koja radi za DHL iz hrv) su mu naplatili još podosta troškova, carina, porez.... sve skupa, jako skupo ga je izašla roba i što je na kraju naj žalosnije, sva roba mu je bila pre velika.

Tako da, ako kupuješ, budi oprezan i sve provjeri prije kupovine.

prijatelj ti samo nije rekao jednu stvar...

taj DHL mu je poslao pismo da su zaduzeni za njegovu posiljku, da li im daje pravo da posreduju u sredivanju carine poreza i ostalih troskova (on je potpisao papir), i tako nagomilao troskove jer su oni uzeli sebi lijepu provizijicu...

kupovina robe je kao kupovina svega ostalog, samo moras dobro provjerit mjere i standarde tih mjera...

na markiranu robu vecinom je razlika 100-200 kuna nego kod nas, cak negdje ima kad platis carinu i porez da i premasuje iznos kad odes i kupis ovdje...

sve u svemu, moja preporuka, ali upozorenje da pazis na velicinu

14 godina

zahvaljujem se na odgovorima! ma već sam dosta svari kupovao s ebaya pa imam barem nekog iskustva s robom, pa ako mi i bude nešto malo/veliko lako se toga riješim....neg mi je s ovakvih stranica najveći problem da platim a da mi roba ne dode, preko ebaya se osjećam puno sigurnije dok s ovakvim stranicama i nemam iskustva...nadam se da mi se to neće dogodit da mi uzmu pare a ne pošalju ništa...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
zaki23 kaže...

zahvaljujem se na odgovorima! ma već sam dosta svari kupovao s ebaya pa imam barem nekog iskustva s robom, pa ako mi i bude nešto malo/veliko lako se toga riješim....neg mi je s ovakvih stranica najveći problem da platim a da mi roba ne dode, preko ebaya se osjećam puno sigurnije dok s ovakvim stranicama i nemam iskustva...nadam se da mi se to neće dogodit da mi uzmu pare a ne pošalju ništa...

Kolega jesi ti pogledao tu stranicu o kojoj govoriš? Ja sam eto sad iz znatiželje je otvorio, ja od njih nebi uzeo ni da mi daju 100 EUR a zauzvrat traže samo da se regam.

14 godina
miki1981 kaže...
zaki23 kaže...

Kolega jesi ti pogledao tu stranicu o kojoj govoriš? Ja sam eto sad iz znatiželje je otvorio, ja od njih nebi uzeo ni da mi daju 100 EUR a zauzvrat traže samo da se regam.

ma jesam pogledao sam ju....zato sam i postavio pitanje da mi dade netko savjete na što trebam obratit pozornost i tako to,  jer nemam iskustva s takvom kupovinom....kažem jedino gdje sam kupovao preko neta je ebay...

15 godina
zaki23 kaže...
miki1981 kaže...
zaki23 kaže...

ma jesam pogledao sam ju....zato sam i postavio pitanje da mi dade netko savjete na što trebam obratit pozornost i tako to,  jer nemam iskustva s takvom kupovinom....kažem jedino gdje sam kupovao preko neta je ebay...

Oke, uglavnom na ovu stranicu koju si naveo zaboravi čim prije

16 godina
protjeran
tnakir kaže...
logic kaže...

Meni su isto naplatili 9 kn kada su mi slušalice došle (140 kn)

Video meliora proboque deteriora sequor
17 godina

imam malo glupo pitanje tip me sad pito dali moze kasnije slat item buduci da je kineska nova god i ne radi nis negdje do osmog i mene sad zanima kak da mu odgovorim ja sam to procito u gmailu i jel mogu prek njega samo replay ili moram negdje prek ebayeve stranice?

14 godina
neaktivan
APazinjan kaže...
tnakir kaže...
logic kaže...

Meni su isto naplatili 9 kn kada su mi slušalice došle (140 kn)

Jesu dobre sluške, imaš link? 

http://www.drazen-online.net84.net Web Dizajn i Hosting!
15 godina
neaktivan

Tih 9 kn (točnije 9.50) vam je poziv od strane carine. Ako to dobijete, znači da na proizvodu nije navedena točna cijena, te traže da im isprintate sve one potvrde i račune od pp-a, odete do carine, pokažete, oni to provjere, i ako je sve ok, neplatite ako je uvjet <160 kn itd. A i šta se svi revoltirate oko 9kn, budite sretni da necarine bez granice cijene....ovak barem do 160 si miran

Dont bug me!

0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice